Отговори на тема стр 1, 2, 3  >
 Ако знаете какво видях вчера... 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Направо се разочаровах от новите форестъри.
Отивам на газаджия, и докато се мотая пристига един форестър чистак бърсак, на 30х км. с Газ. обаче както се загледах купето тресе ама ще се пръсне, направо се люлее. Подпитах маисторчетата и от тях разбрах че е нов, но с проблем. На бензин яко тресе все едно работи на 3 цилиндъра а е на няколко месеца. На Газ казаха че бил доста по добре, но пак се усещало тресенето.
Влезе в съседния сервиз да прегледат мотора и така и не дочаках да излезе, но ще поразпитам и ще пиша какво е станало.

Вто Юли 29, 2008 9:30 am
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
не ми стана ясно защо мислиш, че проблема е в колата а не в газаджиите !?!?!

Вто Юли 29, 2008 9:35 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Форко-Отворко
Аватар

Постове: 257
Автомобил: Forester 2.0 Auto
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
А това в някой от познатите нам сервизи ли беше или квартален всичкологичен?
Форестър чистак-бърсак, значи с доста електроника и могат яко поразии да направят от некадърен монтаж. :smt068

Вто Юли 29, 2008 11:25 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Доста повърхностно размишление :roll:
Купи си Форко от мегазина и го карай на бензин, обслужвай го както си му е реда пък като заработи на 3 цилиндъра...свирни, ще ти съберем кинти за ремонта :-D

Вто Юли 29, 2008 10:09 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Фори е желязна кола.

всички газаджии веднъж годишно трябва да бъдат измъчвани с ток и трябва да гладуват поне една седмица в месеца. и след всяка поставена газова уредба трябва да постят поне месец за да изплатят греховете си. ако питате мен - всички газаджии - на сапун :-D

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Вто Юли 29, 2008 10:55 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1791
Автомобил: Mazda 3 2.0 disi
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
agent dust написа:
Фори е желязна кола.

всички газаджии веднъж годишно трябва да бъдат измъчвани с ток и трябва да гладуват поне една седмица в месеца. и след всяка поставена газова уредба трябва да постят поне месец за да изплатят греховете си. ако питате мен - всички газаджии - на сапун :-D
ИзображениеИзображениеИзображение.................. :smt023

Вто Юли 29, 2008 11:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 313
Автомобил: Forester 2.5XT 2007
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
agent dust написа:
Фори е желязна кола.

Отдавна се чудех какво е предназначението на Електрическия Стол , НО СЕГА ВЕЧЕ разбрах :-D Това ще е последното нещо което ще монтирам на Колицата дори след Кученцето със клатещата се глава , червения плюш и Лепенките на СпойЛИра . Не един път се е споменавало че Газта е за ГОТВЕНЕ а Нафтата за отопление . Сори ама неможах да се сдържа :-D

Вто Юли 29, 2008 11:30 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 344
Автомобил: Субару Форестър 2.0 X '03, МТ
Рейтинг: 9
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
Знаете ли аз моя Форестър го карам на бензин.
Края на 2002г (SG каросерия) 2.0 мотор с ръчни скорости.
Постоянно едни колеги ми мелят на главата защо не съм сложил газов инжекцион, незнам кои си бил сложил и се бил "родил", щял съм да забравя за пари и т.н.

Ами затова не искам да сложа ГАЗ, защото мотора няма да работи по същия начин и след време като се прецака нещо ще обикалям като глухо куче да го търся и накрая вместо икономия ще съм в преразход.

С една дума казано не ми се експериментира с кола която си върви.
А и от опит съм разбрал, че тънките сметки не излизат.

Сря Юли 30, 2008 5:57 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Azumi написа:
Знаете ли аз моя Форестър го карам на бензин.
Края на 2002г (SG каросерия) 2.0 мотор с ръчни скорости.
Постоянно едни колеги ми мелят на главата защо не съм сложил газов инжекцион, незнам кои си бил сложил и се бил "родил", щял съм да забравя за пари и т.н.

Ами затова не искам да сложа ГАЗ, защото мотора няма да работи по същия начин и след време като се прецака нещо ще обикалям като глухо куче да го търся и накрая вместо икономия ще съм в преразход.

С една дума казано не ми се експериментира с кола която си върви.
А и от опит съм разбрал, че тънките сметки не излизат.

=D>

Сря Юли 30, 2008 6:57 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Значи днес пак бях там. И не съм говорил с някои палячо а с маисторите, понеже са ми познати.
Форито е за ремот.
Пича си го е купил от представителство в Турция понеже му е дошло 5-6х лв. по евтино.
Карано е 20х км. сложил е газов инжекцион, и след 10х км. започва да тресе както писах, тресенето се осеща много на БЕНЗИН и много слабо на газ.
Понеже е сложил газ му е паднала гаранцията и сега е в съседния сервиз до газаджиите, свалили са 2-те глави, единия клапан е бил пукнат или нещо повреден, неразбрах точно.

И така такива работи из Бс. с Форитата.

Лично аз нямам нищо против газта, понеже наистина си е ефтино да се кара на газ, а относно вредата в/у мотора... не съм много съгласен че много вреди, там всеки си прави индивидуални изводи.
Но за новото Фори, Газ твърдо НйЕ!

Пет Авг 01, 2008 12:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Форко-Отворко
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Важен е момента, че 20х км е каран на бензин без никакви оплаквания. Обикновено практиката показва, че ако един мотор не даде дефект до 10х км, няма да даде до 100х км, а след това дефектите ще са от естествено износване. Изключвам случаите на "варварско" отношение и мърлява поддръжка.
Така, че моето мнение е, че са виновни или газаджиите (лош монтаж) или собственика (стил на каране и поддръжка). Вероятността там е 99%, оставам 1% вероятност за късно проявяване на производствен дефект.

Пет Авг 01, 2008 12:38 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
А аз съм 99% сигурен че газаджиите нямат вина. За останалото незнам.

Пет Авг 01, 2008 12:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Форко-Отворко
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Кои са тия газаджии, дето толкова много си разбират от работата? Хубаво е да знаем читавите сервизи. :D
BTW: на колко Субару-то са сложили газов инжекцион досега?

Пет Авг 01, 2008 12:50 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Сервиза се намира в Бургас, Кумлука.
Като влезеш от към Меден рудник, Шела ти се пада в ляво, подминаваш го на 200м има пресечка в ляво, и веднага пак в ляво. Има сервиз за Накладки, Газ, и ДВГ.
Точно на Субару иамт малко монтажи, понеже в Бс. няма много такива, но колкото са сложили нямат никакви оплаквания освен това Фори.

Пет Авг 01, 2008 1:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1637
Рейтинг: 27
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Mladen99 написа:
Сервиза се намира в Бургас, Кумлука.
Като влезеш от към Меден рудник, Шела ти се пада в ляво, подминаваш го на 200м има пресечка в ляво, и веднага пак в ляво. Има сервиз за Накладки, Газ, и ДВГ.
Точно на Субару иамт малко монтажи, понеже в Бс. няма много такива, но колкото са сложили нямат никакви оплаквания освен това Фори.

Мнооого оплаквания има,не се заблуждавай :-D :-D :-D :-D

РОДЕН ЗА РИБОЛОВ,ПРИНУДЕН ДА РАБОТИ

Бесен куриер в Спиди

Пет Авг 01, 2008 1:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Лично аз нямам.
Наблюденията са ми че оплаквания имат автомобили които не работят на бензин и се мъчат да им слагат газ.
Аз лично съм се возил в Легаси 99 2.5 след като го програмираха, много добре си вървеше колата без никакви грижи.

Пет Авг 01, 2008 1:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Форко-Отворко
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Аз също съм стар привърженик на газ-та, карал съм на газ коли 12 години. Но практиката показва, че има малко читави газаджии, а още по-малко са тези, които добре познават определена марка коли. А Субару са си специфични и рядко срещани коли. Това, че софтуера им работи добре на Легаси 2.5, не означава, че ще работи добре на Форестър 2.0
Освен това има различни модели 2.0 мотори - стари 123к.с., нови 156к.с. и най-новия 150к.с. Умряха онези времена, когато първо колата се настройва на бензин, а после газаджиите пипат само тяхната част. С тия съвременните електроники не е ясно като настроиш работата на газ-инжекциона какво правиш с работата на ECU-то.
Аз мога да кажа, че имам наблюдения в/у поне 10 Субару-та (Импрези) с мотори 1.6, 1.6ts, 2.0 стария (156к.с.) и 2.0 новия (150к.с.). НИТО един няма проблеми, ама и газ нямат.
Аз (по-скоро жена ми) карам Форестър 2.0 новия, познавам още 3 лично с новия Форестър 2.0, всички карат на бензин и нямат проблеми.

Пет Авг 01, 2008 2:11 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 344
Автомобил: Субару Форестър 2.0 X '03, МТ
Рейтинг: 9
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
Следя темата с интерес. :)

И се питам каква е идеята да си купиш ново Фори за над 50 бона и после да се опитваш да го конвертираш на газ.
Ако на човека му идва дебело да кара на бензин такава кола, защо изобщо се купува такава.
Аз лично много се съмнявам, че нашите газаджии им разбират на тия Субарута.

Обикновенно познатите които мислят за газ при закупуването на кола си вземат Гоуф 1.8 моно инжекция :) - супер лесно се конвертира :).

При мисълта, че Бай Цеко ще пробива с дрелката отвори за да монтира газчицата на новия автомобил направо изтръпвам. :)

Поправете ме ако греша.

Пет Авг 01, 2008 2:28 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Форко-Отворко
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Всеки е свободен да си дава парите за каквото иска - за гориво, за ремонти, за бира, за мацки... :-D
Аз си признавам (както вече бях написал) че съм привърженик на газта, купих си нов Форестър и все още ми се върти в главата идеята, че след 1-2 години и поне 20к км ще му сложа газ. Но като чета какво се случва, или ще се откажа, или ще ходя при Митака и да ме прощава agent-а :oops:
BTW: много калпави smilies има в тая колекция бееееее ](*,)

Пет Авг 01, 2008 2:37 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
lantov написа:
след 1-2 години и поне 20к км ще му сложа газ

Колега незнам колко караш, но 20х км за 2г. :shock: много време бе То не си струва изобщо да слагаш газ. Аз карам по 30х км годишно а хем не ходя кои знаи къде. А това Фори е на 3-4-5 месеца максимум.
Мое лично мненеи е че ако караш по 10х км. годишно няма смисъл от газ.

Пет Авг 01, 2008 4:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2, 3  >