Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
LosHo
|
|
Здравейте
Какво е вашето мнение за този модел? Хора които го имат, какъв реален раХод дава градско, извън?
През 2016 смятам да си взема едно ново, че 13 годишната ми тойота издъхва. Всеки ме плаши с тези боксери. Наистина ли са проблемни?
Поздрави и хубави празници
|
|
|
|
| Вто Дек 22, 2015 5:43 pm |
|
|
|
tarambuka3500
|
|
| Вто Дек 22, 2015 9:54 pm |
|
|
|
Greg4o
|
|
2.0i Никакви проблеми. С тази кутия дори и газ не ти трябва.
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Сря Дек 23, 2015 2:31 am |
|
|
|
LosHo
|
Greg4o написа: 2.0i Никакви проблеми. С тази кутия дори и газ не ти трябва. Газ не искам! дизел по принцип е по икономично, но нямат CVT, а жената ръчки не може 
|
|
|
|
| Сря Дек 23, 2015 7:18 am |
|
|
|
Miro1972
Регистриран на: Сря Сеп 01, 2010 7:34 pm Постове: 886 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266     
|
LosHo написа: Greg4o написа: 2.0i Никакви проблеми. С тази кутия дори и газ не ти трябва. Газ не искам! дизел по принцип е по икономично, но нямат CVT, а жената ръчки не може  Вземи и Фори дизел с CVT .
_________________ Отначало момченцата се интересуват от коли , а момиченцата от кукли. По-късно ролите се разменят! It's all we'll drive- Subaru
|
|
|
|
| Сря Дек 23, 2015 12:31 pm |
|
|
|
prizov
Регистриран на: Сря Апр 30, 2008 1:30 pm Постове: 411 Местоположение: София
Автомобил: XV 2.0i, '12 Lin.; 2 х SVX '93
Рейтинг: 253     
|
Привет, Карам XV 2.0 CVT 2012г. вече трета година. Градско 8,5 л. през лятото. През зимата - 10,5 л. Извънградско ~ 7 при скорост до 130 км/ч. В началото, докато се свикне със ск. кутия, разходът е с 1 литър нагоре. Поне при мен беше така Някъде май четох, но не мога да твърдя убедено, че при новите издания на модела са пипнати настройките на кутията и резултатно колата е по-икономична. Боксерите изобщо не са проблемни, ако се поддържат нормално (тоест редовно) и се зареждат с прилични консумативи. Досега с XV-то не съм имал никакъв проблем. Не съм имал никакви особени проблеми и с предишното ми Субару - Легаси 2.0 ръчка 2004 г. На него, освен консумативи, съм сменял само съединител, два лагера-главини, ламбда сонда и кормилна рейка за пробег 220 000 км., като рейката можеше и да се рециклира.... По двигателя - нищо, само ремъци и ролки. Поздрави.
|
|
|
|
| Сря Дек 23, 2015 10:59 pm |
|
|
|
bubaru
|
|
Идеална е за твоите цели.
|
|
|
|
| Чет Дек 24, 2015 12:27 pm |
|
|
|
LosHo
|

prizov написа: Привет, Карам XV 2.0 CVT 2012г. вече трета година. Градско 8,5 л. през лятото. През зимата - 10,5 л. Извънградско ~ 7 при скорост до 130 км/ч. В началото, докато се свикне със ск. кутия, разходът е с 1 литър нагоре. Поне при мен беше така Някъде май четох, но не мога да твърдя убедено, че при новите издания на модела са пипнати настройките на кутията и резултатно колата е по-икономична. Боксерите изобщо не са проблемни, ако се поддържат нормално (тоест редовно) и се зареждат с прилични консумативи. Досега с XV-то не съм имал никакъв проблем. Не съм имал никакви особени проблеми и с предишното ми Субару - Легаси 2.0 ръчка 2004 г. На него, освен консумативи, съм сменял само съединител, два лагера-главини, ламбда сонда и кормилна рейка за пробег 220 000 км., като рейката можеше и да се рециклира.... По двигателя - нищо, само ремъци и ролки. Поздрави. Здр, 8,5 градско за София си е супер. на новите модели наистина са бутнали настройките на скоростната, като разхода го дават с половин литър по-малък. За xv 2016 не са пуснали все още характеристики, но не вярвам да има драстични промени. би ли споделил дали возията е мека и удобна, шумна или тиха е колата? мерси
|
|
|
|
| Чет Дек 24, 2015 5:16 pm |
|
|
|
ico_tech
|
|
Колега, най-добре е да направиш тест драйв на конкретния модел за да получиш лично за себе си потвърждение на изложените от колегите + и - на модела. Ако никога не си карал Субару то знай, че марката има няколко "характерни черти", които я съпътстват почти неизменно: - разхода винаги е по-висок от всеки аналогичен по размери автомобил в същия клас. - возията е по-скоро твърда, което произтича от използваната форма на окачването; - шумоизолацията не е във фокуса на производителя и често нивата на шум не се нравят на някои водачи; - комфорта и материалите в купето не са като в лексус - не хлопа и не скърца, но е основно пластмаса; - всички атмосферни боксери се чувстват "спънати" от водачи слизащи от аналогични по размер автомобили с предно предаване;
Горните "ефекти" трябва да се почувстват лично за да не останеш излъган в очакванията.
Успех и Весели празници!
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
|
|
| Чет Дек 24, 2015 6:11 pm |
|
|
|
prizov
Регистриран на: Сря Апр 30, 2008 1:30 pm Постове: 411 Местоположение: София
Автомобил: XV 2.0i, '12 Lin.; 2 х SVX '93
Рейтинг: 253     
|

Ицо е прав: най-добре сам да си отговориш на тези въпроси, като тестваш. Нещата са и субективни - за теб може нещо да е в рамките на лично допустимото, мен пък да ме дразни и обратното... Иначе, моето XV е по-шумничко от Легасито и вози по-твърдо от него. Но категорично не уморява на дълъг път, както може да те умори една Октавия например. Пишат, че в новото издание на модела от 2014 г. върху тези неща е поработено. Не съм го карал и нямам преки впечатления. Съвет: намери време и иди в шоурума на Субару, виж дали имат XV за тест драйв и го покарай. Ще разбереш дали ти допада като концепция и возия, а от новото издание 2016 може да очакваш само нещо по-добро. И още малко инфо - ако ползваш руски, виж тук: http://suba-xv.ru/. Поразрови се, там имат цяла тема "Какво не харесваме в нашите коли"... Някои от мненията са доста пресилени, но поне може да те насочат на какво точно да обърнеш внимание при теста на колата и ако тези неща не са проблем за вас , значи това е Колата за Жената. Поздрави и весели празници!
|
|
|
|
| Чет Дек 24, 2015 7:02 pm |
|
|
|
Harka
|
|
Не съм карал XV, но си мисля, че за ежедневно каране по българските пътища това е една от най-универсалните концепции. Харесва ми тази колица.
|
|
|
|
| Чет Дек 24, 2015 11:34 pm |
|
|
|
LosHo
|
|
Здравейте, Весела Коледа.
Имам опит с една импреса 2l 2007 ръчни Возията бе невероятна, двигателят пъргав.
Питам относно XV вас за обективна информация от хора,които я притежават. Ходих в субару софия,но нямат нито тестова, нито изложена. Опитахсе да разпитам, но в субару софия са пълни олигофрени ,( ниво лелки от лафка)
|
|
14
|
|
| Пет Дек 25, 2015 12:21 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|