Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 51  >
 Зимни гуми 
Автор Съобщение

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
veselin_genov написа:
veselin_genov написа:
Някакво мнение за тази гума Нокиан ? http://www.nordmantyres.com/tyres/winte ... =NORDMANWR

Е свърши и моята сага с гумите :-? ....днес ги сложих същите Nokian Nordman WR 205/70/15 :D .... айде снежец , моля те ела вече и в Пловдив :bow: и като стана дума за снежец да задвижим темата за Белмекен , а ?

На страница 19 -20 е отговора,също Генов е качил и клип как се държи този Нокиан на сняг. :good:

Чет Дек 10, 2015 8:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 244
Автомобил: Subaru Forester
Телефон: 0884898786
Рейтинг: 18
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Ето клиповете , няколко са .... :good:https://www.youtube.com/watch?v=YmzZfM7u9XY

Чет Дек 10, 2015 9:08 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW
Аватар

Постове: 171
Автомобил: кален Outback H6 '01
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Гледам доста хора са с Нокиан. Аз също (ВР Д3). Сега ще им е трети сезон на моите. Двама мой приятели са също, пак трети сезон. И на тримата ни направи печатление, че гумите ни се държат сравнително зле и на сняг и на вода. Под сравнително зле имам предвид, че са ок, но нищо общо с миналия сезон.
На предишната ми кола бях с Нокиан ВР Г2 и 4 сезона нямах абсолютно никакви грижи с тях. Бяха къде къде по-добре от Алпин А3 на 1 сезон. Съответно не съм очаквал ВР Д3-то толкова бързо да даде фира. Износването на грайфера е нормално и равномерно. Съхранявани са на сухо, сравнително проветриво място. Не ги е пекло слънце. Вярно, може би ги сложих сравнително рано тая година, ама не съм ги карал през деня в жегите.

Въобразяваме ли си, че тоя Нокиан, който до скоро хвалих и препоръчвах на приятели и познати е за 2 сезона? Вашите как се държат и колко са стари?

Съб Дек 12, 2015 1:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 244
Автомобил: Subaru Forester
Телефон: 0884898786
Рейтинг: 18
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аз тепърва започвам 2-ра зима с моите Нордман . На Белмекен ще видя дали се държат както миналата или ще са по-зле , но мисля , че ще се държат очаквано зле , все пак тук в Пловдив температурите са все над 10-15 градуса през деня от вече месец и нещо .

Съб Дек 12, 2015 9:29 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW
Аватар

Постове: 120
Автомобил: Subaru Forester 2.0X 5MT
Телефон: 0898412770
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Три години след първия ми постинг в темата за зимни гуми вече съм с нови зимни гуми, които отново са марка Federal: FEDERAL HIMALAYA SUV
Страхотни гуми!
По-долу пускам един кратък клип докато се кефя на новите гуми в очакване да навали снега ... ;)

Federal Himalaya SUV tyres on Subaru Forester

lupo написа:
Пон Дек 17, 2012 8:30 pm
Здравейте,

днес след ДОСТА четене на този форум и много други места в Интернет поръчах за мойто Фори FEDERAL HIMALAYA WS2 XL 205/70 R15
В нета коментарите за този модел са основно силно положителни, карат ги доста по Канада итн като директно им монтират и шиповете, което за у нас разбира се няма да стане.
Основното мнение за тези гуми (конкретно модела XL) е че са силно подценени за качеството и възможностите си.

Въпроса ми е ... някой има ли някакви наблюдения по темата и дали може да ги сподели с мен :pardon:

Ето това е офертата от която ги поръчах тук
 5

Вто Дек 15, 2015 3:41 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW
Аватар

Постове: 654
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Кажи честно други гуми освен FEDERAL HIMALAYA купувал ли си нови и какви? :facepalm:

Вто Дек 15, 2015 7:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 463
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Моля-моля,и аз съм с Федерал Хималая и мога категорично да заявя че за сняг са супер,а за съотношение цена-качество да не говорим.Това го казвам след две зими много, ама много каране на сняг с тях.Тази зима мисля да им е последна.
Поздрави.

Вто Дек 15, 2015 8:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
dragoveli написа:
Кажи честно други гуми освен FEDERAL HIMALAYA купувал ли си нови и какви? :facepalm:

:)
От както карам Субару НЕ ... станах фен на Federal

Предишния ми Форестър го карах една цяла зима с WS2 XL, страхотни снегокопни машини. След това го продадох заедно с гумите.
Новото ми Фори дойде от Германия със зимни гуми в много добро състояние: NOKIAN WR D3, карах го миналата зима цялата с тях ...

Личното ми мнение за NOKIAN WR D3 на базата на една зимна експлоатация, е че гумите са що годе ОК, но през цялата зима ме беше яд че не са FEDERAL ...

Какво имам в предвид: тази конкретна зима живях в Бистрица, най-горе непосредствено до планината, тая зима имаше доста голям сняг, горе последните улици не ги чистеха особено, но по-лошото беше от долу като има отъпкан полузаледен сняг и от горе навали нови 10-15 см сух/или по-влажен сняг ... на 2 пъти тази зима не успях да се изкача с колата до горе.

Но по-големия ми проблем беше периодичното поднасяне по завоите на слизане от Бистрица към София при хлъзгава настилка! :(

Няколко пъти се спусках вече с новите гуми от Железница и Бистрица до София, при температури -1/2 / +2-3 градуса.
Колата с новите гуми е просто залепена за пътя, няма и следа от предишните стресове от последната зима по завоите надолу, колата я карам по един и същи начин.

P.S. Пояснение относно NOKIAN WR D3 - колата е карана в Дюселдорф, Германия зимата там е мека.
Форито дойде и с летни гуми, имам в предвид, че е изключително малко вероятно да е карана от предишния собственик лятото със зимни гуми и да са се прецакали гумите ...

Чет Дек 17, 2015 5:27 am
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW

Постове: 200
Автомобил: Subaru Forester 2.5XT 2006
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
NOKIAN WR D3 не се държат добре на сняг и лед според моя опит с тях,макар и на кола с FWD.Абе горе на клипчето много малко калта бре и плитка идва и малко гъстичка и възсухичка,ама сигурно с това разполага завалията да тества... :D .

Чет Дек 17, 2015 7:27 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
От 2 дни съм с NEXEN WIN SUV Не са много шумни, но да ги видя на сняг и дъжд.

Пон Дек 21, 2015 8:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
ivosaxo написа:
NOKIAN WR D3 не се държат добре на сняг и лед според моя опит с тях,макар и на кола с FWD.Абе горе на клипчето много малко калта бре и плитка идва и малко гъстичка и възсухичка,ама сигурно с това разполага завалията да тества... :D .

О, да определелно в клипа няма никаква кал, просто бях яко на кеф от гумите и пощраках малко с фотоапарата на полигона на хюндай до бизнес парка, тоя полигон е правен за хюндай ясно е, но има едно изкачване, което е Доста стръмничко ... :)
На следващия ден тръгнах от Железница към Кокаляне през планината по едни пътища, които добре знам и на едно място, през което минах 5 мин преди това два пъти влезнах в дълбок леден коловоз и колата легна стабилно на земята по корем ... снимах след това 4-те часа през които се опитвах да изляза, ще го пусна тия дни клипа във форума.

Вто Дек 22, 2015 11:36 am
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
ето го затъването, за което споменах:
viewtopic.php?f=33&t=20472

Чет Дек 24, 2015 7:06 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW
Аватар

Постове: 351
Рейтинг: 151
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Само на мен ли ми е жал за колата като я гледам така безпомощно забита в калта?

Чет Дек 24, 2015 11:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 220
Автомобил: Subaru Legacy IV B13_
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Случайно на някой да му се намират 4бр зимни джапанки 205/55/16, че така и не стигнах до нови таз година?

Пон Дек 28, 2015 6:51 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 190
Автомобил: Христофор
Рейтинг: 74
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
трета зима откак е при нас форито ще се кара с Matador Sibir Snow MP92 SUV - 205/70/15
Предните две се държа повече от прекрасно, видя доста бой по сняг и лед - държи си пътя, издрапва без особени проблеми, стига да не легне по корем де :pardon: На сухо също са ок - возят меко, тихи са почти колкото летните и не са се протрили много през тая топла зима дето ни се езсипа досега.
Съотношение цена/качество - много добро.
Да видим тая трета зима как ще е, догодина може и нови, същите. :cool:

Вто Дек 29, 2015 10:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1555
Автомобил: Forester 2.0 sf5 ,Outback 2.5 b13
Телефон: 0888 8едно7 81две
Рейтинг: 571
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Forester2003 написа:
Само на мен ли ми е жал за колата като я гледам така безпомощно забита в калта?

Без лоши чувства ,но все пак това си е желязо,за едни е превоз, за други удоволствие ,за трети любов към приключения и т.н... има къде къде други неща за съжаление ;)

Вто Дек 29, 2015 10:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 225
Автомобил: Forester SH 2.5XS, AT
Рейтинг: 63
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
lupo написа:
Три години след първия ми постинг в темата за зимни гуми вече съм с нови зимни гуми, които отново са марка Federal: FEDERAL HIMALAYA SUV
Страхотни гуми!
По-долу пускам един кратък клип докато се кефя на новите гуми в очакване да навали снега ... ;)

lupo написа:
Здравейте,

днес след ДОСТА четене на този форум и много други места в Интернет поръчах за мойто Фори FEDERAL HIMALAYA WS2 XL 205/70 R15
В нета коментарите за този модел са основно силно положителни, карат ги доста по Канада итн като директно им монтират и шиповете, което за у нас разбира се няма да стане.
Основното мнение за тези гуми (конкретно модела XL) е че са силно подценени за качеството и възможностите си.

Въпроса ми е ... някой има ли някакви наблюдения по темата и дали може да ги сподели с мен :pardon:

Колега здравей пак!
Абе къде е това трасе дето си си играл с новите гуми? Някъде в Младост ли е, все не мога да го намеря?
:facepalm:

Сря Дек 30, 2015 9:17 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
да, това е полигон на Хюндай точно срещу бизнес парка, не е отбелязан с табела или огради, защото преди 2 години циганите ги окрадоха :(
Като тръгваш от Младост 4 покрай полицейската академия продължаваш направо към околовръстното, на около 200 м преди околовръстното има кръстовище със стария път за околовръстното, точно на това кръстовище завиваш по черния път към поляните в дясно - там на тая поляна щеше да е Анжел сити, пирамидата ...

Изображение

Сря Дек 30, 2015 10:10 am
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW
Аватар

Постове: 261
Автомобил: Forester 2.0X,MT,158hp
Рейтинг: 36
От звездите одобрен
Отговори с цитат
:good: Миналата зима не успях да ги пробвам(само жена ми :giggle: ),но тази...ако не ми мине черна котка пътя планувам планина и сняг
lupo написа:
Страхотни гуми!

lupo написа:
Здравейте,

Съб Яну 02, 2016 4:41 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 84
Автомобил: Subaru Impreza 2009 2.0 MT 150hp
Рейтинг: 12
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Много се извинявам ако повдигам въпрос който е бил зададен 100 пъти до сега, но бихте ли препоръчали добри зимни гуми за моята Impreza 2009г - 2.0, 150hp (205/55 R16, мисля ...)?

В момента съм с едни стари които имат добър грайфер, но ДОТ-а им е от 2008ма година и аз лично чувствам колата все едно е на кънки. Не вярвам това да е нормалното държане на Субару върху сняг, така че предполагам гумите са дали фира.

Пон Яну 04, 2016 6:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 51  >