Отговори на тема
 Недостиг на мощност при Forester SF Turbo 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 124
Автомобил: Subaru Forester 2.0XT
Рейтинг: 49
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Колеги, пак го позакъсах (за съжаление) ](*,)
Първото което трябва да отбележа е:
Колата има труден студен старт (иска за завърти 3-4-5 пъти), след запалване ако веднага и подам газ глъхне
и не иска да се форсира, след 10-тина секунди тоя симптом изчезва, но продължава да работи на богато...
След това колата става доста мудна докато не влезе в "турбо зоната" - преди 3000об./мин. я няма никаква...
Това всичкото го прави на бензин и като прехвърля на газ колата става доста по-жива :-~
На диагностиката всичко си работи в нормите.
Сменени са кабели,свещи,детонационен датчик, темп. датчик.
Единственото което ми идва на ума са бензиновите дюзи, ама как да съм сигурен и възможно ли е да оказват такова влияние :-?
Ако са те кое е по-добрия вариянт - нови или почистване?
Едвам събрах смелост да я напълня догоре с бензин и да и ливна добавка за профилактика и сега ми "неудобно" с тоя невървеж ](*,)

Благорадя

Чет Ное 07, 2013 5:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Постове: 1849
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Премери акумулатора за трудното палене и ламбда-сондата.

Чет Ное 07, 2013 5:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 183
Автомобил: Субару Форестър 2,5 ХТ
Рейтинг: 29
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Тези добавки имат склонност да "прецакват" бензиновите помпи.

Чет Ное 07, 2013 7:54 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 228
Автомобил: XV 2.0 CVT 12"
Рейтинг: -15
Кофти...
Отговори с цитат
=D> , карайте ги тези турбо машини с АГУ и се чудете още, защо има проблеми!? :beer:

Чет Ное 07, 2013 11:39 pm
Върнете се в началото
Профил YIM
Аватар

Отговори с цитат
zevzek написа:

Това с акумулатора ще го проверя ама надали ще влияе на друго освен на паленето :-?
Инак забравих, че и ламбда-та я смених преди 5-6 хиляди :facepalm:
...а и тя(сондата) първите няколко минути не играе така или иначе
automan написа:
Тези добавки имат склонност да "прецакват" бензиновите помпи.

Уж хубава добавка взех, та не мисля, че е направила беля ама знае ли човек...
Аз точно поради тези симптоми сложих добавката и като я подкарах само на бензин установих,
че нещо се мръщи...
kris-uk написа:
, карайте ги тези турбо машини с АГУ и се чудете още, защо има проблеми!? :beer:

Благодаря за разрешението да си караМ колата на газ ROFL
Ако ми кажеш с какво точно газта е довела до този проблем е имало смисъл от поста ти...ако ли не това е
било начин да ми кажеш колко съм зле(и не само аз), като си карам колата с АГУ.

Поздрави

Пет Ное 08, 2013 9:40 am
Върнете се в началото
Профил

Кофти...
Отговори с цитат
:good: Извинявай, няма проблем всеки си знае, на кой с, каквото му е густо ! Успех

Пет Ное 08, 2013 11:33 am
Върнете се в началото
Профил YIM
Аватар

Постове: 222
Автомобил: Subaru Forester +Legaci 2.5
Телефон: 08782734sedem pet
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пробвай да разкачиш (минуса на акумулатора ) и сутринта го закачи и запали ако е ок значи газовите настройки са проблемни аз го имах подобен проблема
Успех

Пет Ное 08, 2013 12:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 295
Рейтинг: 209
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тук има много знаещи хора, но докато отговорят да се опитам да дам съвет. Колегата от по-горе искаше вероятно да каже, че при каране на газ се задръстват (клеясват) бензиновите дюзи. Може и да е прав, аз сам съм влизал в такова приключение, но с Мазда. Дано газаджията, който е монтирал газовата не е спрял бензиновата помпа. С добавки няма да се оправят нещата. Не е приятно, но: сваляне на дюзите, проверка, чистене. Ако имаш време и малко условия, пиши на лични да разпиша как го правя сам. Иначе, в сервиз за около 50 лв за четирите. За сигурност - първо диагностика (около 40 лв), па после, ако се наложи, това което предлагам. Успех!

Пет Ное 08, 2013 11:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Пробвал съм с откачане на акумулатора, ама пак е греда.
Инак бензиновата помпа не спира когато колата е на газ...
имам чувството, че като я карам на газ ми изчезва и от бензина...ама може и да си втълпявам
Колега топзизитоп, тия дни ще направя проучване и ако има нещо ще ти пиша.

Поздрави

Съб Ное 09, 2013 5:03 pm
Върнете се в началото
Профил

Кофти...
Отговори с цитат
:good: Точно така колега topzizitop, има и голяма разлика в качеството на газта в БГ, от другата Европа, да не говорим за другите горива! Хора на газ тук в UK нямат проблеми, като се пребират с колите на холидей в БГ, започват да се оплакват, посещават сервизи, настройки, чистене на дюзи и т.н.! А мое мнение е, че много от колите с турбо не могат да си паснат точно с газовия инжекцион и винаги си имат проблеми ! Успех
Поздрави

Съб Ное 09, 2013 6:02 pm
Върнете се в началото
Профил YIM
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Shtukata написа:
zevzek написа:

Това с акумулатора ще го проверя ама надали ще влияе на друго освен на паленето :-?

До колко волта пада като палиш? При 2,5 двигателя не трябва да е под 10,9 волта.Не знам дали има разлика за твоя двигател, провери в документацията. Напрежение се подава и като контролно към ЕКУ през реле. Симптомите са същите, трудно палене и държи някакви ниски обороти и не реагира на педала. Няколко пъти палене с работа от по няколко минути и се оправя. Проблема може и да е в релето.

Съб Ное 09, 2013 8:21 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 161
Автомобил: Forester
Рейтинг: -23
Кофти...
Отговори с цитат
Не съм специалист но направо си е сигурно че проблемите ти идват от инжекторите. На твоя отговорност при много малко бензин сипваш по едно шише ацетон спирт и газ за горене казват че трябва да работи на място 20 минути предполагам че можеш да си я караш нормално и като усетиш че горе долу се е оправила сипваш повечко бензин , защото с тая смес бензиновите времена по спомен скачат например от около 2 мс на 3мс после като се поотпуши падат :-) . Въпреки че в бензина нормално има ацетон,крселин то е в по малки количества а той размеква гумата та може би трябва да си покараш на бензин или да седи на място да работи по дълго а ако я гасиш на бензин няма да сбъркаш.
РАЗБИРА СЕ АКО ГО НАПРАВИШ ТОВА ВСИЧКО СИ Е НА ТВОЯ ОТГОВОРНОСТ, АЦЕТОНА РАЗМЕКВА, УДЪЛЖАВА ОПРЪСТЕНИТЕ. Лично аз не виждам реален проблем но може и да бъркам:-)

Съб Ное 30, 2013 6:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Така, акумулатора пада до към 10.5волта, но това не е проблема.
Колата в последно време умря тотално,на празен ход на бензин гаснеше, тресеше,а за вървеж и дума да не става...
Оказа се,че "маркуча" между дебитомера и турбото е спукан...смених го(това е голям филм #-o ),
НО нещата са отново зле...
Определено има промяна, но крайно незадоволителна...
Спря да гасне на празен ход, но на бензин преди 3000об./мин. никаква я няма, на газ нещата са много по-добре...
прави ми впечатление, че празния ход леко ми играе и на бензин и на газ...
Утре мисля да пробвам с друго стъпково моторче и евентуално потенциометъра на дросела...
въпреки, че не виждам причина в тези неща колата да не иска да върви преди турбо-зоната :-~
Ако и това не помогне ще се ориентирам към други дюзи щото тоя филм с бъркане на "адски" смеси не ми се нрави (най-много да потроша мотора)
Еми това е - продължаваме да дерзаеме въпреки, че търпението ми започва де се изчерпва...

п.с. Искам да благодаря на Краси за постоянния телефонен тормоз :good:

Чет Дек 05, 2013 10:00 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 3
Автомобил: Forester S Turbo
Телефон: 0893 678 309
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Оправи ли колата ?

Вто Дек 29, 2015 12:34 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Съмнява ме да е от дюзите, колега.
Щом и на газ я има същата симптоматика.
Тъкмо мислех да ти кажа дебитомер, ти сам си го каза - спукана тръба и дебитомера не отчита правилно.
Аз имах същия проблем с легасито - супер мудна в ниските, даваш газ и чак над 3-4к оборота тръгва...
Оказа че, че смуче въздух след дебитомера. Оправих тръбата да не смуче и вс. се оправи, сега като се размести леко и почне дори и съвсем малко да смуче пак става мудна.
По-добре намери кой да ти измери вакуума в колектора и виж дали си в норми, вместо да сменяш докато уцелиш...

Вто Дек 29, 2015 9:53 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 65
Автомобил: субару форестър
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Може би късно , но и аз да споделя. Колата ми не е турбо и е на газ. Проблема ... пали на бензин няма мощност , клати и забива ,а на газ чудесно върви . Веднага набедих дюзите и прас добавки ... газ яко на бензин ... всичко изорах не ще и не ще. Отидох да да ми проверят дюзите едни специалисти ... 10 лв . Дюзите работят , но на първи цилиндър не се подава гориво ... оказа се газов компютър . Шунтирах газовия компютър и колата тръгна чудесно . После нов газов комп. карам с Фобос 1 и така :D сега имам такъв за части . Съвета ми е при диагностика винаги шунтирайте газовия компютър ... газаджийте имат букси даващи накъсо на крачетата и елиминират компа. :) Субару е измислено за бензин дори и да има F в номера ;) .

Съб Яну 23, 2016 8:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема