Отговори на тема
 Относно Impreza II 2001г. 125 кс. 
Автор Съобщение

Постове: 41
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте и честита нова 2016 г.

Ще се взима кола 4х4 в семейството и съм се спрял на Impreza II 2001г. 125 кс. Въпросите ми към Вас са , как стоят нещата с поддръжката на автомобила.
1.Какво най-често се поврежда по AWD системата и на каква цена се ремонтира ?
2.Каква е цената за първоначалното обслужване на този мотор (ремъци , ролки и т.н.) ?
3.Как стой въпроса с окачването , цени на части по него , като на пример амортисьори и т.н. ?
4.Как понася газта този мотор , по конкретно как се отразява газта на клапаните ?

Поздрави !

Пет Яну 01, 2016 12:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега,

Добре дошъл - въпросите ти са дискутиране нееднократно, моля използвай линка по-долу, запознай се със структурата на форума и ще намериш много полезна информация.
viewtopic.php?f=1&t=15245

Успех с търсенето на кола.

Пет Яну 01, 2016 12:37 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
От ползването на търсачката не разбрах дали алуминиевите носачи са със сменяеми шарнири и как стой въпроса с влиянието на газта върху клапаните на този мотор и модел , също и какво дъруго скъпо има по AWDто освен въпросната виско муфа.

Пет Яну 01, 2016 6:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Dak написа:
От ползването на търсачката не разбрах дали алуминиевите носачи са със сменяеми шарнири и как стой въпроса с влиянието на газта върху клапаните на този мотор и модел , също и какво дъруго скъпо има по AWDто освен въпросната виско муфа.

Шарнирите са ти най-малкия проблем - сменят се, но едва ли ще се наложи...
Т.нар - виско се проверява лесно - тества се колата в осморки, ако не тресе и завива плавно е ок. И да се скапе се ремонтира за около 700-800лв - има писано по темата.

От газта потъват клапани, но се регулират ( обикновенно на 50 000км ).

Ако си карал Ауди до сега, Субаруто ще ти се стори Голф за подръжка.

ПС: Най-важно и трудно е да намериш подържана кола!

Пет Яну 01, 2016 7:03 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Имах точно Ауди а4 куатро до момента , плюсовете при него бяха , че има почти всичко втора ръка за малко пари ако се наложи нещо по AWDто , като и много голям избор на нови не оригинални части и поради голямата конкуренция на поносими цени. Ръжда нямаше никаква , двигателя излезе железен , за 80000 км на ГАЗ никакви проблеми с него , нито харчеше масло , нито имаше проблеми с клапаните от каквото и да е естество. Единствено съм правил едно обслужване (ремъци , ролки , водна помпа за 400 лв.) и съм сменил комплект предни носачи на цена 300 лв. комплекта. Субаруто много ми харесва и имам добри впечатления от него но ми се струва , че е слабо разпространено в БГ и ще имам проблем с поддръжката. За това разпитва тук. Благодаря за инфото по горе , няма за цел да дразня никого просто проучвам нещата ! Честно казано малко ми е чужд форума Ви и трудно се ориентирам.

Пет Яну 01, 2016 8:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Споко - и на мен Ауди форума ми е дървен, но защото не съм чест посетител.
Накратко - Суби е здраво и кораво, но трябва да е гледано, а такива нов внос няма.
Ако имаш вариант търси си от първа ръка от чужбина с история, но се приготви че не е луксозно като Ауди.

Виж темата - тайната на колите нов внос.

ПС: части се намират лесно - и втора ръка и нови, като цените са много под тези на Ауди

Пет Яну 01, 2016 9:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема