Отговори на тема стр <  1, 2
 повдигане кола? 
Автор Съобщение

Постове: 790
Автомобил: VA STI
Рейтинг: 563
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Хм... Аз съм отзад с втулки под чашките и усещането при по-висока скорост в завои е всичко друго, но не и стабилност :D
Повдигането при мен е 3см. над нормата с втулка 1см, съответно резултатът е доста по-твърда задница. Направих това повдигане само защото задницата ми беше увиснала и бях решил да изчакам да си заминат амортисьорите, но докато монтирахме втулките се оказа, че амовете са ОК, но тампоните над пружините са сдали богу дух и че най-вероятно това и е основната причина за увисването на задницата... Писна ми обаче да чакам, а и освен че усещането при висока скорост в завой ми изправи косата два пъти (задницата сее, при това не малко) се оказа, че по едната пружина е тръгнала ръжда, та за това и си поръчах тампони и пружини (усилени Lesjöfors/Kilen LS4288331) и веднага след Нова година, като дойдат ще ги монтирам, за да не дърпам дявола за опашката.

Чет Дек 31, 2015 12:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 219
Автомобил: пробита лейка
Рейтинг: 85
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Може ли да споделиш от къде и за колко?

Чет Дек 31, 2015 1:27 pm
Върнете се в началото
Профил

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Стругар ми прави втулките, след като си взех сам размери.
Монтажа им не е нещо по-сложно от това да си смениш пружини на амовете, просто след като се свали всичко от амовете се избиват и чашките, поставят се втулките и върху тях след това лягат чашките. Операцията важи само за задните, а отпред това не е приложимо. Всичко това обаче е за B13, а за другите модификации не съм сигурен дали е възможно...

Чет Дек 31, 2015 8:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 237
Рейтинг: 130
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
srg написа:
Хм... Аз съм отзад с втулки под чашките и усещането при по-висока скорост в завои е всичко друго, но не и стабилност :D
За да го усетиш обективно, трябвало е преди метода с втулките да приложиш този с фланците . ;)
Или пък сега след втулките, пробвай и с фланци и после дай отзиви за стабилността . :)
Така с проба на само единия метод, няма как твърдението ти за стабилността да е реалистично . :pardon:

Пет Яну 01, 2016 11:16 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Аз сравнявам аспекти от държанието на автомобила преди монтажа на втулките, когато всичко е било сток и след монтажа им.
Ако твърдението ти е истина и фланците внасят още повече несигурност в поведението на пътя на автомбила в сравнение с монтаж на втулки, то на хората с фланци-лифт не им завиждам ако се наложи да вземат завой с неравности с по-висока скорост ...

Пет Яну 01, 2016 12:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 98
Автомобил: Subaru Outback H6-3.0 2001
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Лично мен много ме дразни когато задницата на която и да е кола е по-ниска от предницата. Доколкото виждам по улиците всяко едно Суби е с равен клиренс отпред и отзад, за разлика от всички други марки и модели комбита.
Идеята е, когато се натовари колата отзад с хора и багаж, клякането ще се компенсира от по-повдигната в началото задница и отпред и отзад, в най лошия случай, ще се изравни. При субитата като се натовари отзад направо си кляка и хем е грозно хем се намалява клиренса... защо?

Нед Яну 03, 2016 10:16 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 160
Рейтинг: 240
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
nikoz1, "поздравявам" те с предишната ми кола:

Изображение

...натоварена с тръби за асма, електрожен и една 8-килограмова шосейка. И суби, натоварен с 6 души и куче (бяхме осем, но аз и още един сме навън):

Изображение

Иначе това за марките и клякането е по-скоро до модел и зависи от много неща. Например има коли с различно изрязани калници и при тях задницата изглежда клекнала, но не е. Други пък имат автоматично нивелиране ("нивомат", например) или някакви подобни екстри. Отделно всичко това е и въпрос на вкус, мен например не по-малко ме дразнят коли с навирени до небето задници :)

Аз лично още с купуването на бека обмислях да го вдигна още малко, но след няколко ходения в гората вече почти съвсем съм се отказал ;)

Нед Яну 03, 2016 11:26 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 310
Автомобил: subaru legaci 2.0 125
Телефон: 0887464945
Рейтинг: 35
От звездите одобрен
Отговори с цитат
По това,дали задницата е по-ниска,можеш да разбереш дали автомобила е използван като "муле". Няма как 15годишна кола,ако е все още с оригиналното окачване,задницата да не е по-ниска. Елементарно-предните пружини са по-дебели и амортесиорите също.
По въпроса за стабилността-няма как. Печелиш от едно губиш от друго.
По въпроса за саморегулиращото се окачване-много скъпа екстра която при повечето коли вече не действа.
Трябва да си много голям фен на планинското каране за да повдигаш оутбак. Виж да повдигаш легаси е почти задължително-не може с такава кола да не можеш да се качиш на един бурдюр,не защото няма възможност а защото няма клиренс. Да не говорим за каране на сняг-задираш на всеки коловоз.

Нед Яну 03, 2016 2:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
kener написа:
По това,дали задницата е по-ниска,можеш да разбереш дали автомобила е използван като "муле". Няма как 15годишна кола,ако е все още с оригиналното окачване,задницата да не е по-ниска. Елементарно-предните пружини са по-дебели и амортесиорите също.
По въпроса за стабилността-няма как. Печелиш от едно губиш от друго.
По въпроса за саморегулиращото се окачване-много скъпа екстра която при повечето коли вече не действа.
Трябва да си много голям фен на планинското каране за да повдигаш оутбак. Виж да повдигаш легаси е почти задължително-не може с такава кола да не можеш да се качиш на един бурдюр,не защото няма възможност а защото няма клиренс. Да не говорим за каране на сняг-задираш на всеки коловоз.

До колкото разбирам, препоръчваш смяна с нови пружини първо, преди подложки?

Нед Яну 03, 2016 3:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Петър Велков написа:
nikoz1, "поздравявам" те с предишната ми кола:

Изображение

...натоварена с тръби за асма, електрожен и една 8-килограмова шосейка. И суби, натоварен с 6 души и куче (бяхме осем, но аз и още един сме навън):

Изображение

Иначе това за марките и клякането е по-скоро до модел и зависи от много неща. Например има коли с различно изрязани калници и при тях задницата изглежда клекнала, но не е. Други пък имат автоматично нивелиране ("нивомат", например) или някакви подобни екстри. Отделно всичко това е и въпрос на вкус, мен например не по-малко ме дразнят коли с навирени до небето задници :)

Аз лично още с купуването на бека обмислях да го вдигна още малко, но след няколко ходения в гората вече почти съвсем съм се отказал ;)

:D :D :D :D :D :D :D :D

Нед Яну 03, 2016 3:53 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 310
Автомобил: subaru legaci 2.0 125
Телефон: 0887464945
Рейтинг: 35
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Колега ако ти се дават пари за нови пружини подложките може да се окажат ненужни. Бай Ганьовците ни е по-лесно да преправим и да изобретим нещо вместо да сменим нещо с ново но всеки си познава джоба.
При теб може и с малко по-високи гуми да постигнеш това което целиш.

Нед Яну 03, 2016 8:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2