Отговори на тема
 Forester 2007 шумове е купето 
Автор Съобщение

Постове: 18
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

Юли месец тази година се сдобих със Subaru Forester 2.0 158 hp. AT. Доволен съм от колата обаче, когато карам по павета или подобен терен вътре в колата започват да се чуват шумове - тракане от таблото (не скърцане) и все едно колата изведнъж губи своята шумоизолация. Когато карам по асвалт колата е много безшумна за мене. Това нормално ли е, или колата има някакъв проблем с таблото или нещо друго?

Благодаря!

Чет Дек 17, 2015 2:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 100
Автомобил: Forester 2.0Х '06 бензин/LPG
Рейтинг: 25
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
И при мен е така- направо все едно карам каруца. Другата ми кола е навършила 23г. и кара 24-та и е много по безшумна. Когато минах със субаруто по един черен път за пръв път, като се върнах взех старата кола и отидох пак на същия път, въпреки че беше доста далеч извън града- ами разликата беше огромна.
Свалих корите на вратие и подложих дунапрен 2см навсякъде. Затегнах всички болтове, свалих жабката и затегнах всичко под таблото и хванах всичко висящо допълнително със миши опашки- набих дървени чопове около щипките на таблото. Сложих самозалепваща микропореста гума под жабката в/у таблото и сега по черните пътища е доста безшумна, но има какво да се желае. Абе като голф 2-ка е- не се чува нищо ако си със слаб слух :D .
Но всичко останало си е голям кеф и се забравят дразнителите.

Чет Дек 17, 2015 5:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Слаба ви е музиката колеги или не я усилвате достатъчно :D :D :D

Чет Дек 17, 2015 8:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 190
Автомобил: Христофор
Рейтинг: 74
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Абе не е до музиката, и мен ме дразнят много разни дребни потропвания. Ей на, от две седмици ми трополи нещо отзад вдясно и побеснявам че не мога да го намеря. Изпразних всичко, остана само корите да сваля, ама пусти студ и мрак вечер. :pardon:
Та, да, към двигателния отсек е много приятно изолирано, но назад май не са се заигравали джапонците...

Пет Дек 18, 2015 9:13 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 596
Автомобил: ПIV'14; ТЛК200'14; SF2,0XT'2017
Рейтинг: 79
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При мен няма никакви шумове, с изключение на потракване леко от щората на багажника. Безшумно е субито.

Нед Дек 27, 2015 11:45 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 94
Автомобил: Subaru Forester 2.0 2006г.
Телефон: 0885868444
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
А при мен се чува свистене от вятъра при скорост над 80км/ч.

В ютюб има клипчета по темата, някой дали се е отървал от подобен проблем?

Сря Яну 06, 2016 4:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Александър написа:

Да, подпъхва се едно уплътнение в това на вратата ( към огледалото ), уж така вятъра не влиза в оригиналното ( нали няма рамка на вратата по дифолт ). Помага но не е панацея. BAlexandrov знае повече...

Лошото е, че и самото външно уплътнение на огледалото ( едно ала пластмаса/гума ), се цепи по ръб и от там свири.

След 160км/ч ми свири и от предния капак, който започва да се надига и скоро ще му бодна две закопчалки, колкото и селско да изглежда.

Сря Яну 06, 2016 6:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 261
Автомобил: Forester 2.0X,MT,158hp
Рейтинг: 36
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Vmax написа:
Александър написа:

Да, подпъхва се едно уплътнение в това на вратата ( към огледалото ), уж така вятъра не влиза в оригиналното ( нали няма рамка на вратата по дифолт ). Помага но не е панацея. BAlexandrov знае повече...

Лошото е, че и самото външно уплътнение на огледалото ( едно ала пластмаса/гума ), се цепи по ръб и от там свири.

След 160км/ч ми свири и от предния капак, който започва да се надига и скоро ще му бодна две закопчалки, колкото и селско да изглежда.

Това с капака ми напомни как постъпих навремето с една Шкодичка 120L-след като капака отлетя и падна зад гърба ми на метър от каращите зад мен полицаи :D Та и аз го боднах.Още помня лицата на онемелите куки :)
А аз иначе смятам да подпъхна вътре в управлението медицинка система да видим ще има ли резултати

Сря Яну 06, 2016 6:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 256
Автомобил: Subaru Outback 3.6, Subaru Baja 2.5
Телефон: 0878687181
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
_слагай скоби - моят се отвори - за късмет без щети, сега съм с скоби и не е проблем чак толкова селско :)

Сря Яну 06, 2016 10:45 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 100
Автомобил: Forester 2.0Х '06 бензин/LPG
Рейтинг: 25
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Относно свиренето се подпъхва шлаух- купува се на метър от Бриколаж Ф10-12(външно) за Форестер II фейстлифта- издържа 1 година и се премачква от студа и жегата- после пак почва да свири- аз съм така. Очевидно трябва диоритов маркуч, който не се влияе от температурни колбания от -50 до +50, но проблема не че е много скъп а че не съм виждал да се продава свободно по магазините. Не съм проверявал обаче по магазините за лабораторно и химическо оборудване.

Относно предния капак- има в двата края гумени тампони захванати за купето, които се въртят и се регулира височината им. Развиват се 1 оборот и стават по-високи така предния капак спира да трака и няма никакъв луфт в него. Тази операция я направих преди няколко дни и сега не мога да си позная колата. Все пак това е около 1/6 -та от площта на колата с голяма маса и създава вибрации с голяма енергия в доста голям честотен диапазон. Разнасят се из цялото купе, разни части влизат в резонанс и става :shock: :shock: :shock: Сега всичко е ОК :good: и мога да кажа че колата е безшумна. Очевидно проблема при мен е бил там.

Чет Яну 07, 2016 11:26 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема