Отговори на тема
 Outback 2.5/3.0 LPG 2003 vs Forester 2.0 XT LPG 2003-2007 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 229
Автомобил: outback 2.5 '00
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Решил съм до края на годината да сменя колата. И много се колебая - искам нещо по динамично от сегашния аутбек.
Задължително искам да е автоматик и да е с газ. Между Аутбека и Форестъра возията е различна, едното е кораб на пътя, другото дрънчи и скърца. Това в кръга на шегата.
Идеята ми да подходя към форестъра е, че е турбо и мога сллед време да се заиграя с него. Има 2.5 XT аутбек, но такъв не се намира, а и ако се намери е доста над бюджета ми.
А той е около 10к. Може да измисля някъде и в чужбинско да си потърся кола, защо не.... Чувам добри отзиви за Холадските би-фуели.
Скоростната кутия на 2.0 xt e същата като сегашната ми, здрава е, 2.0 турбо двигателя се е доказал с годините.
2.5 xt форестър също е вариант, доста по-мощен, и пак турбо....

Но темата е за следното: Чудя се към кое да се насоча да ровя... Форестър не зная как е като управление дори...салона е супер, дразни ме само, че не е с климатроник, а с врътки.
Аутбеците си имат всичко, но са огромни. За багаж - имам огромна кутия, която стои 8 месеца в годината на колата, тъй че багажника да е по малък не ме притеснява.

Аз лично клоня към форестъра, но търся още мнения и препоръки, и може би някой да ме навие за него.

Колата ще се ползва главно за извънградско, планина, абе типичните субарски карания.

Пон Яну 11, 2016 4:04 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 3414
Автомобил: wilderness outback
Телефон: 0877 40 43 30
Рейтинг: 613
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако ти трябва предимно за планината и градско, форито е твоята кола. Бека 3.0 е разкошен автомобил, но по-скоро за дълги пътувания. Форито е с по-скосени брони, по високо е по пъргаво. Като разходи са сходни, като горене също.
с турбо автомата имаш мощност в излишък, само едно лифтче му слагаш и яки гуми и си ти. За твоя бюджет ще си намериш спокойно фори.
8К, кола + 1К. газ + 1К гуми + 1,5-2К обслужване, и малко лифтче, и други глежотийки и тъкмо на 12К ще се спреш :)

Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"
 4

Пон Яну 11, 2016 4:36 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Бека също става за ежедневна градска кола, само малко е по-трудно да се намира място за паркиране, заради дължината. Виж за офроуд не ти го препоръчвам. Много му е издължена предницата и задницата пред и съответно зад мостовете.

Пон Яну 11, 2016 4:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Знам големината на аутбека..... свикнал съм, кораб е ама си се движи бая добре. Форестъра е по маневрен май.
Основния приоритет на форито са турбото, малко по-евтин, по-малък на размер, по-малък работен обем.

Вто Яну 12, 2016 5:08 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 3414
Автомобил: wilderness outback
Телефон: 0877 40 43 30
Рейтинг: 613
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
snable написа:
Знам големината на аутбека..... свикнал съм, кораб е ама си се движи бая добре. Форестъра е по маневрен май.
Основния приоритет на форито са турбото, малко по-евтин, по-малък на размер, по-малък работен обем.

Моделът към който си се насочил не е по - евтин от бека :) като първоначална покупка може би 500-1000лв. ама другото им е до болка еднакво :) повярвай ми. Разхода му е почти като на бека( даже при мен е малко по-висок). Обслужването е еднакво. На едното две свещи повече и верига на 200+ 000км. на другото ангренаж пре 100 000 и като дръпнеш чертата форито скача леко напред в цената :) масла филтри и другите консумативи са идентични ( не говорим за 0.5л разлика в маслото).
Иначе да основното е, че е по-маневрен, по лесно се тика в града и по тротоари. По малкия обем на мотора за съжаление е свързан с значително по-малък обем на багажник и място в купето.
За това искаш ли повече в гората и градско Турбо АТ, ако е повече магистрално и рядко в гората на пикник Н6 :beer:

и двете коли са разкошни, мен лично форито ми легна малко повече на сърце, макар Н6 винаги да си остане първата ми голяма любов ( с голямо сърце :) )

Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"

Вто Яну 12, 2016 5:13 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Имам кутия голяма, багажника не ми е проблем!
Искам да набира по-бързо и да може да се конфигурира по натам....я генерация, я интеркулер и тн....

Вто Яну 12, 2016 5:46 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема