Отговори на тема
 Подмяна на у-вото за палене 
Автор Съобщение

Постове: 14
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте,

Наскоро се сдобих с Аутбек 3то поколение. Продавача обаче ми го продаде само с 1 ключ. Това ме притеснява и ме интересува какво мога да направя, за да се подсигуря (въпреки, че е застрахована). Едното, което си мислех, е да подменя у-вото за палене с друго от ударена. Не съм обаче в час тук какво точно трябва да се подмени и колко трудно е - освен това там дето се вкарва ключа предполагам и имобилайзера. Та дайте идеи какво мога да направя.

Сря Яну 13, 2016 5:51 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
pavels написа:
Продавача обаче ми го продаде само с 1 ключ. Това ме притеснява и ме интересува какво мога да направя...

Ами извади си втори ключ.Отиди на ключар да ти нареже втори ключ,слагат му чип и го препрограмират(с данните от първия ключ) и си готов.Най-лесно е.Другото са безмислени упражнения(ако няма някакъв друг проблем разбира се).

Сря Яну 13, 2016 7:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 891
Автомобил: Outback '23 / 2.5 EU
Рейтинг: 383
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
освен това ключа не е само за двигателя, а за вратите и багажника;
ако смениш само ключалката на волана, ще трябва да имаш 2 ключа :)

като цяло безсмислено упражнение - извади си втори ключ както съветва колегата и си свиркай.

Сря Яну 13, 2016 8:17 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Не вярвам на автоджамбазите и не мога да съм сигурен дали не са си запазили единия ключ. А напоследък не е като да не се крадат коли за части..

Иначе.. казаха ми 80 лв за ключ с имобилайзер и 270 за такъв с дистанционно за алармата.

Сря Яну 13, 2016 8:38 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 151
Автомобил: Outback 3.0 H6 04
Рейтинг: 69
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега,имал си им доверие да изсипеш една шапка пари,а сега се вкарваш във филми

Сря Яну 13, 2016 11:55 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
щубето е голем страх ROFL

Чет Яну 14, 2016 11:29 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Не ви разбирам и двамата честно казано.

Чет Яну 14, 2016 11:42 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
pavels написа:

Колега, сложи си някъде скрито ключе, като прекъсваш примерно бензиновата помпа и си свиркай.

Чет Яну 14, 2016 11:48 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
pavels написа:

Ако някой иска да ти краде колата с пепатрак ще я вдигне и пак ще я открадне , параноята че търговеца си е оставил резервен ключ, единствено ще те вкара в разходи и черни мисли, но надали ще помогне особено срещу автоджабази.....

Можеш да си сложиш допълнителен имобилайзер , аларма , скрито ключе и какво ли още за допълнителна сигурност , ти си решил обаче да ти е трудно и да сменяш 4 патрона.

Чет Яну 14, 2016 12:27 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Не съм решил. Както виждаш питам. От коментарите в други теми и фейсбук групата видях, че трудно ги палят без да имат ключ.

Ще помисля за ключ за бензиновата помпа както предложи колегата Vami :good:

Чет Яну 14, 2016 12:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
pavels написа:
Не съм решил. Както виждаш питам. От коментарите в други теми и фейсбук групата видях, че трудно ги палят без да имат ключ.

Ще помисля за ключ за бензиновата помпа както предложи колегата Vami :good:

Няма кола, която добър крадец да не запали за 30 секунди , еле па субару, ако това е трудно....

Чет Яну 14, 2016 12:47 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 255
Автомобил: Subaru Outback H6.0 2001
Рейтинг: 172
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На скоро го правих това упражнение - пренареждане на всички ключалки + пренарязване на ключа + препрограмиране с нов код на ключа/ECU-то. Излезе ми към 230 лв. Аз съм в Outback 2001-ва, та не знам при тебе как ще е цената. Ето тук го правих:
http://www.carlocksbg.com/ - по препоръка на колега от форума. Останах доволен и нямам никакви проблеми.

Чет Яну 14, 2016 4:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
@ Marvin :beer:
Говорих с carlocksbg.com. Оказа се, че може просто да се изтрие другия ключ (липсващия) от компютъра и да не може да се пали с него. Та за момента ще си купя само резервен ключ от тях и ще изтрием липсващия. Впоследствие ключе да спира някоя ел. верига. Мерси за отговорите!
 14

Вто Яну 19, 2016 3:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема