Отговори на тема
 Смяна на фабрично радио на Forester 2003-2005 
Автор Съобщение

Постове: 6
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Привет на всички :)

Наскоро се сдобих с първата си колица - Фори 2003-2005. Освен раждата, нямам други сериозни оплаквания за момента.
Сега искам да сменя оригиналното радио с ново (да има само радио и USB ми е предостатъчно, без CD). Взех си един Blaupunkt Tokyo като ми казаха, че размерите са стандартни.
Аз реших че няма да е такъв проблем да си го демонтирам сам и взех та разглобих целия панел барабар с парното. Оказа се обаче, че буксата, която излиза от автомобила към радиото, не пасва на новото радио - трябвало да е евро стандарт за да стане. Понеже бях притиснат от времето трябваше бързо да го оправя та отидох в сервиз за аларми и аудио. Без имена, че само може да се ядосвам като говоря за тях. Човека там ми отряза кабелите на оригиналната букса, въпреки че изрично му казах че ще си платя за преходник, само и само да не го реже. Каза ми и че той няма да сглобява панела на колата, та накрая като беше вързал радиото си го сглобих сам и се оказа, че панела на тоя Blaupunkt е с около 5mm по широк от колкото може да влезе в панела на колата. Не знам дали стана ясно с тая тафтология дето се получи. Ще дообясня ако се наложи.

Та сега съм с едно ненужно ново радио и отрязани кабели на буксата за оригиналното радио. Кажете сблъсквали ли сте се с този проблем, че аз си скъсах нервите? Има ли някакви специални радиа за това Фори, които биха станали от рас?

Пет Яну 15, 2016 3:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 3414
Автомобил: wilderness outback
Телефон: 0877 40 43 30
Рейтинг: 613
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
махаш шейната на новото и го завиваш направо в конзолата и си готов.

Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"

Пет Яну 15, 2016 3:40 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 136
Автомобил: Forester S Turbo MY99
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Странна работа, аз съм с такова радио (макар че съм с първите форестъри) и всичко си пасна идеално. Пусни 1-2 снимки, че не се разбира съвсем кое не влиза - декоративната пластмаса която прикрива монтажа или металната шина за окачване на радиото.

Съб Яну 16, 2016 7:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При мен опираше шейната и пречеше, шейната оут и директно в конзолата с винтове. Получава се супер. Ето една от мен.
Прикачени файлове:
111.jpg
111.jpg [ 129.15 KiB | Прегледано 848 пъти ]

Нед Яну 17, 2016 8:35 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
Стельо,

Снимката горе не е ли от по стария Фори, че колегата е с 2004 модел?
Към автора - не разбрах тези 5 мм къде ги измери - на лицевия панел на радиото ли или на корпуса му.
Ако е на панела, просто махни външната лайсна на радиото и ще пасне

Нед Яну 17, 2016 11:30 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Vmax написа:
Стельо,

Снимката горе не е ли от по стария Фори, че колегата е с 2004 модел?
Към автора - не разбрах тези 5 мм къде ги измери - на лицевия панел на радиото ли или на корпуса му.

Да на стария е, но снимката е за демо. На това фори, на предното ми (2003г) и на двата аутбека бях с такова СД пасва навсякъде.
Снимката е показно за монтаж без шейна и декоративна лайсна - влиза си перфектно и в трите модела :)

Пон Яну 18, 2016 6:15 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 6
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
spit_fire написа:
Странна работа, аз съм с такова радио (макар че съм с първите форестъри) и всичко си пасна идеално. Пусни 1-2 снимки, че не се разбира съвсем кое не влиза - декоративната пластмаса която прикрива монтажа или металната шина за окачване на радиото.

В момента не съм в страната. Като се върна ще пусна няколко снимки.

Vmax написа:

И корпуса е малко по-голям и панела без външната лайсна пак е по-голям. За да влезе корпуса в релсата на базовото радио монтьора е сложил друга релса в нея. Едва съм успял да завия болтовете при монтажа на релсата защото се е издула. Иначе първото нещо, което направих беше да махна външната лайсна.

Ще пиша идните дни отново със снимки.

Вто Яну 19, 2016 11:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема