Отговори на тема
 И аз вече съм с Outback :) 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 20
Автомобил: Subaru Outback 2.5i AWD Image 2000
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

Преди няколко дена с оборудвах с един Outback 2.5 AMD 2000 г. Надявам се за добро. :) Забелязвам сега някой неща за които не съм приятно изненадан.

1. Липсва ми релето за клаксона незнам по каква причина е свалено. От къде да си намеря.
Изображение

2. Има лек теч на масло по главата, което ме накара се притесня леко. Погледнах водата няма масло в нея и обратно в маслото нямаше вода, а нивото му бе малко на минимума.
ИзображениеИзображение
3. Не мога се справя с този trip успявам да го докарам само до момента в който да ми показва моментни измити километри и тяхното зануляване. Или модела ми не поддържа данни за разход.

Опитах да обясня притесненията си до колкото разбирам от нещата дано ме разберете :)

Нед Яну 17, 2016 4:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 61
Автомобил: Subaru Outbаck 2016 2,5 at
Телефон: 0899293643
Рейтинг: 28
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравей,
Първо честито,да те радва много безаварийни километри.Относно въпросите,за реле виж втора ръка отнякъде,
за трип компютъра не показва разход,има само трип а и б,и изминати километри и разбира се зануляване.
Сега за гарнитурите,има доста информация във форума,може да се разровиш,но е как да кажа нещо като слабо място.
Моята беше с протекли гарнитури и от двете страни,на главите,не на капаците,ремонта с частите излезе 900лв.
Но не се кахъри,просто я карай и се радвай на автомобила,ще разбереш за какво става въпрос като вземеш да се усмихваш като ненормален,това е удоволствието да караш Субару.
Следи състоянието само на гарнитурите само.

Нед Яну 17, 2016 10:52 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 496
Автомобил: Subaru Outback B14, 2.5 AT 2010
Телефон: 0895674665
Рейтинг: 145
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честито колега! Обаче докато не дадеш снимки, тук никой няма да ти повярва, хаха :beer: :beer: :beer:

Subaru Outbаck IV, 2.5 АТ 2009, 2025-...

Нед Яну 17, 2016 11:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Ето го показвам го :)
Изображение

Пон Яну 18, 2016 4:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честито! Със здраве да го ползваш и само с положителни емоции!

Свали си ръководството от viewtopic.php?f=1&t=1660 и виж какво е релето. Изглежда ми на стандартно. Такива има по Опелите - на GM производство.

Пон Яну 18, 2016 4:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Вече обслужен. :)

Та сега ми идва въпроса каква газ да му сложа? LPG система или обикновен инжекцион? Ще усетя ли някаква разлика във вървенето и горенето между двете.

Благодаря и поздрави.

Нед Яну 31, 2016 10:28 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 310
Автомобил: subaru legaci 2.0 125
Телефон: 0887464945
Рейтинг: 35
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Честито колега. Безавариини километри.
Не знам точно но LPG и газов инжекцион не е ли едно и също или имаш предвид газова с плочка без инжектори?
Съвет от мен-сложи си газов инжекцион поне среден клас с обд свързаност. Старото субару го карах с един турски инжекцион а сега едното е с Ланди Ренцо. 2литра разлика от почти еднакви коли. Ти си направи сметка за 6 години около 150000км колко повече пари са отишли за газ. Не казвам да сложиш най-скъпия но не жали пари,ако мислиш да си я караш,защото после ще ги издаваш за газ и по майстори. Ланди Ренцо са много добри но имат два проблема. Единия е че не се намаляват градусите на превключване но това не е толкова страшно. Другия и по-голям е че не могат да палат принудително на газ и това ще рече че ако ти се прецака нещо на бензина,изгори ти помпата примерно,оставаш без кола.
Дано съм бил полезен с нещо. Успех.

Пон Фев 01, 2016 7:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Благодарности! Монтирах газов инжекцион на AEB с OBDII от висок клас, но като цяло голямо част от компонентите са Romano. :) За сега дава малка разлика бензин/газ от около 1.5 до 2 литра и разлика във въртенето виждам само, ако налея 98 и прехвърля на газ.

Да не пускам нова тема ще си пиша тук. Имам няколко въпроса като нов член до де се поизуча ;)

1. Вместо горивен филтър са ми сложили ето тия малките... та да ги махам ли веднага и как би трябвало да изглежда оригинални.
Изображение

2. Имам малка разлика в задното окачване ляво/дясно височина в разлика 2 см. Да се притеснявам ли и възможна причина - амортисьори или прожини.

3. Задния стоп панел имаше малка цепнатина, но уви взе да расте с какво да го лепя.

4. Възможно ли е да се спират системите за контрол на стабилността, че ако случайно решиш да се позабавляваш на някой поляна ти убива кефа. Даваш газ то тия отнема като вземе ли да превърта :(

За сега май това. Надявам се въпросите ми не са глупави.
Поздрави :)

Пон Фев 08, 2016 9:12 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 255
Автомобил: Subaru Outback H6.0 2001
Рейтинг: 172
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
eX1stentZ написа:
Благодарности! Монтирах газов инжекцион на AEB с OBDII от висок клас, но като цяло голямо част от компонентите са Romano. :) За сега дава малка разлика бензин/газ от около 1.5 до 2 литра и разлика във въртенето виждам само, ако налея 98 и прехвърля на газ.

Да не пускам нова тема ще си пиша тук. Имам няколко въпроса като нов член до де се поизуча ;)

1. Вместо горивен филтър са ми сложили ето тия малките... та да ги махам ли веднага и как би трябвало да изглежда оригинални.
Изображение

2. Имам малка разлика в задното окачване ляво/дясно височина в разлика 2 см. Да се притеснявам ли и възможна причина - амортисьори или прожини.

3. Задния стоп панел имаше малка цепнатина, но уви взе да расте с какво да го лепя.

4. Възможно ли е да се спират системите за контрол на стабилността, че ако случайно решиш да се позабавляваш на някой поляна ти убива кефа. Даваш газ то тия отнема като вземе ли да превърта :(

За сега май това. Надявам се въпросите ми не са глупави.
Поздрави :)

Относно 4 - виж си бушоните отпред. Там би трябвало да има едно гнездо VDC off (FWD off). Слагаш 10А(май) бушон там и VDC-то спира да работи, и би трябвало като запалиш да ти свети VDC off на таблото и да си остане така. Иначе има не една тема как да си изкараш бутон за вкл/изкл на удобно място.

Вто Фев 09, 2016 2:28 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Браво за газовата колега-послушал си съвета ми :)
Ако колата си върви на бензин не пипай филтрите,оригинални са между другото-за на пред повече ще караш на газ така че си сменяй газовия филтър на 10000км.
Относно разликата във височината-да това си е за притеснение но толкова голяма разлика от умора на пружината едва ли. Огледаи хубаво амортесиора да не е изпуснал и другото изброй врътките на пружините да не се е отчупило парче от едната.
Стопа е хубаво да го залепиш че ще започне да ти влиза вода. Явно почти всички легасита и оутбаци страдат от този проблем-аз продавам един побългарен за 70лв и никой не се обажда а на повечето колеги са счупени.
За vdc-то не мога да кажа нищо-аз съм с ръчни скорости :beer:

Нед Фев 14, 2016 9:13 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тия малките не са филтри, а клапани.

Нед Фев 14, 2016 12:58 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
То и аз мислех че не са филтри защото има и на излишното гориво :idea:
Здраве да е. Човек се учи докато е жив(или докато иска) :beer:

Нед Фев 14, 2016 4:17 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 44
Рейтинг: 41
От звездите одобрен
Отговори с цитат
То и клапани не са. Намаляват пулсациите на налягането на горивото получавани от регулатора на налягането.

Нед Фев 14, 2016 5:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
krismarg написа:
Тия малките не са филтри, а клапани.

В такъв случай те ли вършат работата на филтъра или в случая нямам такъв? И трябва ли да се сменят? :)

Нед Фев 14, 2016 7:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема