Отговори на тема стр 1, 2  >
 Не пали , гърми от ауспуха :( 
Автор Съобщение

Постове: 219
Автомобил: пробита лейка
Рейтинг: 85
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте, преди 4 месеца си купих Аутбек 2,5 автомат 1999-а,от човек от форума. Колата имаше доста проблеми, които ужким бяха отстранени. Изминах повече от 15 000 щастливи километра с нея .
Сега тъжното:
Оня ден следобед тръгнах да прибирам жената от работа, малко бях закъснял и не изчаках да загрее ( има монтирана метанова уредба ) , след около 1-2 километра колата изгасна в движение, още не беше обърнала на метан. Успях да спра , и запали от раз, след 3-4 минути работа на място си обърна на метан. Прибрах жената , вчера сутринта я закарах до работа , след това я прибрах , никакви проблеми с колата. Сутрин пали малко по-трудно , от както е студено. Завъртам 1-2 секунди и връщам ключа, след това завъртам и пали на мига, след това цял ден пали от раз. Тази сутрин реших да не връщам ключа и да видя колко ще върти( днес беше -16 ) , въртя 3-4 секунди и запали с разтрисане, след което си заработи нормално. Загря си и обърна на метан , закарах жената до работа , но преди малко слизам, върти и не пали . Два пъти гръмна доста силно отзад в ауспуха. Миришеше , като гръмнала пиратка. Успях да извадя предните две лули на свещите ( мисля че са 2 и 4-а ) , гумата отвън беше омаслена и на двете, като 4-а ( тази в ляво ) беше повече омаслена.
Давайте съвети , или да търся сервиз и платформа :(

Сря Яну 20, 2016 5:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
явно ще трябва да смениш О-пръстените на свещите и евентуално самите свещи ако не си.
Отделно прегледай метановата уредба. Защо не пробваш да прехвърляш на метан по-късно, след като е загряла по-добре колата?

Сря Яну 20, 2016 6:55 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Ами пръстените трябваше да са смени като сменях гарнитурите и маслото , поне така ми каза майстора и ми взе пари за това :(
На метан си прехвърля само , като загрее колата , пали си на бензин. Даже обърнах само на бензин , но пак гърми :(

Сря Яну 20, 2016 7:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако са некачествени бързо протичат пак. Трябва оригинални. Друг вариант да ти омаслява свещите няма от къде, а това е добра причина да гърми. Възможно е и кабелите да са заминали.

Сря Яну 20, 2016 8:07 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Отговори с цитат
Май намерих платформа ... утре ще я водим на доктор , дано да не е нещо сериозно , че иначе отива на пазара. :(

Сря Яну 20, 2016 8:34 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Колата запали..... днес сутринта , заредих акумулатора и го сложих , след 2-3 опита да запали и един гърмеж запали. Тъста твърди , че бил замръзнал бензина, полива там с топла вода и наистина запали , неговото Волво и то така .
Може ли наистина да е замръзнал бензина ?
Сега отивам да ми ремонтират гърнето , че нещо от гърмежите се е пробило :)

Пет Яну 22, 2016 8:22 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Отговори с цитат
Ще се замръзне ако си заредил от цистерната в ТКЗС-то...
Закарайте я тая кола в сервиз, преди да я счупите...

Пет Яну 22, 2016 9:06 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
То да я закарам , ама за какво да гледат , щото сега си пали от раз ?

Пет Яну 22, 2016 10:54 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Отговори с цитат
Тапичките на свещите ;) Лови се на осцилоскоп или диагностика като missfire. Можеш поне да си донатегнеш капака на клапаните в разумни граници и да почистиш лулите + свещите със спрей.

Пет Яну 22, 2016 11:29 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Оказа се , че генерацията е правена от някой неграмотник. Следобед съм на диагностика , да видим дали има нещо по електрониката.
За сега ще си търся нова генерация ....:(

Пет Яну 22, 2016 1:26 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Такаааа , в понеделник ще правим генерацията , на диагностиката , не показва грешки , човека каза ,че може да има някакъв чип , който чисти грешките . Газаджиите били слагали такива.
Според него единия цилиндър прекъсва , след 2 седмици ще ме приеме да погледне клапани , свещи бубини.
Има ли опасност да гръмне и новото гърне ?
В момента пали нормално колата , обаче като гледам прогнозите пак идват студове .
Другото което си мисля , може ли да не е палила от слаб акумулатор ?

Пет Яну 22, 2016 3:29 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2
Автомобил: Outback II 2.5
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравей колега.Не изчетох постовете до края,но видях проблема ти с паленето.Нека позная.Било е във големите студове.Качваш се сутринта,въртиш и отзад само гърми,мерише и хвърля чернилка.Нека ти споделя на какво бях свидетел аз през въпросните дни на студ и прецени дали това ще се отнесе и за теб.
Нашата случка беше следната.прекрасна студена сутрин,приятел се качва,върти ключа и съответно колата не пали като на моменти по време на развъртането имаше гърмежи.Същото това нещо се постори и на следващата сутрин въпреки че като поотпусна около обяд същия ден коюата си запали нормално.но нека ги кажа какво се случи на другия ден.Това се повтори но при единия гръм изкара някакво подобие на вата от ауспуха.Въпросната такава беше замръзнала и явно до такава степен че да се превърне в буца лед от кондензите и по този начин да попречи на безпрепятственото изпускане на газовете.Сподели ако
проблемът ти изведнъж се е испарил с покачванет8 на температурите.Ще се радвам ако това ти е било от помощ.Поздрави! ;)

Сря Яну 27, 2016 7:09 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Yul80 написа:
Здравей колега.Не изчетох постовете до края,но видях проблема ти с паленето.Нека позная.Било е във големите студове.Качваш се сутринта,въртиш и отзад само гърми,мерише и хвърля чернилка.Нека ти споделя на какво бях свидетел аз през въпросните дни на студ и прецени дали това ще се отнесе и за теб.
Нашата случка беше следната.прекрасна студена сутрин,приятел се качва,върти ключа и съответно колата не пали като на моменти по време на развъртането имаше гърмежи.Същото това нещо се постори и на следващата сутрин въпреки че като поотпусна около обяд същия ден коюата си запали нормално.но нека ги кажа какво се случи на другия ден.Това се повтори но при единия гръм изкара някакво подобие на вата от ауспуха.Въпросната такава беше замръзнала и явно до такава степен че да се превърне в буца лед от кондензите и по този начин да попречи на безпрепятственото изпускане на газовете.Сподели ако
проблемът ти изведнъж се е испарил с покачванет8 на температурите.Ще се радвам ако това ти е било от помощ.Поздрави! ;)

Благодаря за съвета, но ако си запознат с японските гърнета , ще знаеш, че те нямата вата вътре :) много добре са измислени и не знам , как никой друг не го прави :)
В момента ми е сменена цялата генерация след "двуцевката" , защото след като гръмна , гърнето се отвори през линията , където беше надено. При огледа в сервиза , се оказа, че има интервенция по генерацията и е направена от пълен неграмотник.
Сменихме гърнето с българско , поради финансови причини, новото е с вата , нови алуминизирани тръби и ново резонаторно гърне, нова мека връзка , направиха ги разглобяеми , при нужда
Старите бяха под кардана , а гърнето опираше в стабилизиращата щанга отзад. Сега генерацията си минава в предвидени за това канал и не опира никъде.
Днес майстора ми каза , да спра метана ида видя , утре как ще запали , има съмнения , че изпуска метан и затова стават детонациите.
Утре сутрин ще видим какво става :)

Сря Яну 27, 2016 8:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Отговори с цитат
Vmax написа:
Ще се замръзне ако си заредил от цистерната в ТКЗС-то...

Стани, не си прав. Ако заредиш на Лукойл - също може да се случи - Събота, преди Белмекен сипах 50лв на Лукойла на цариградско... неделя сутрин на -16 палих на газ, защото на бензин не искаше.
Поработи малко на газ и като загря леко придруса и тръгна и на бензин. Преди не го е правила... нямам друго обяснение.

А относно гърмежите и паленето - докато не изчистите проблема, карай само на бензин - спри метана, по-възможност - празна бутилка, защото и клапаните и те пропускат...

Сря Яну 27, 2016 10:02 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Отговори с цитат
Гърмежи, след като се пръсна старото гърне не е имало.

Сря Яну 27, 2016 11:56 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Чакам майстора да ми даде оферта за свещи и О-пръстените, и да ги сменяме.
Днес на +5 градуса , със спрян метан запали малко по-лесно .
Направих клипче , ама не знам как да го кача.
След като загрее пали по-добре .
Запали ли работи нормално.
ЩЕ видим след смяната на свещите ще има ли промяна.

Чет Яну 28, 2016 9:19 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
CANCEL написа:

Качи го в youtube и дай линк тук.
Може да вдигнеш капака на тъмно, да видиш дали не се виждат искри около бобината и кабелите. (едва ли,но не пречи).
Ти самодиагностика прави ли си? Свързват се 2 кабела и гледаш миганията(има тема)?
Последно има ли нещо, което да чисти грешките само? Не вярвам да са сложили чак такова...
Не си написал каква е метановатауредба? Компютър и т.н.

Чет Яну 28, 2016 10:25 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Отговори с цитат
valqk написа:
CANCEL написа:

Качи го в youtube и дай линк тук.
Може да вдигнеш капака на тъмно, да видиш дали не се виждат искри около бобината и кабелите. (едва ли,но не пречи).
Ти самодиагностика прави ли си? Свързват се 2 кабела и гледаш миганията(има тема)?
Последно има ли нещо, което да чисти грешките само? Не вярвам да са сложили чак такова...
Не си написал каква е метановатауредба? Компютър и т.н.

Самодиагностика не съм правил. Четох темата , ама не разбрах кое къде трябва да свържа , имаше някакъв клип, на който нищо не се вижда :)
Ходих до сервиз и ми правиха там диагностика , казаха , че няма грешки , гледа нещо на уреда и на загасен двигател, и на работещ.
Метановата е Фобос ( за компютъра със сигурност Фобос 1, дюзи, рейки и изпарител , не знам), ходих в Плевен в техния сервиз , преди около месец , да ми сменят датчика за температурата и я закачиха там на компа и казаха , че всичко е наред.
Как да разбера дали има такова нещо , което да чисти грешките ?

Ето клипчетата на студения и топлия старт:
https://www.youtube.com/watch?v=qaxACqk0QM4
https://www.youtube.com/watch?v=X8yi25rimYA

Чет Яну 28, 2016 11:33 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 295
Рейтинг: 209
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Може да чисти грешки ако моделът е Fobos 1 R+.

Чет Яну 28, 2016 11:49 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Като за начало - научи се да правиш самодиагностика.
Лесно е - свързват се две (май бяха черните) букси, дава се на контакт и после се броят мигванията (дълго-десетици, късо единици) и после се гледа кода.
Ако нямаш грешки, отиди на кадърен газаджия (или ако ти стиска си вземи кабелче за 20лв, щом е фобос) и го накарай да спре опцията за чистене на грешки, за да видиш какви ще избият.
Ако пак няма грешки /след 4-5 дни каране/, пробвай да караш само на бензин.
От това, което чувам, стартера ти ще трябва да го правиш след година-две (струва ми се, че върти леко бавно).
И трудното палене... :-?
Много неща може да са. От цялата бензинова система (много вероятно да има нещо) - помпа-филтър-маркучи-регулатор-дюзи, до някой смотан датчик за някоя температура (примерно вх. колектор да отчита -30 и да пали на много богата смес).
Ако има кой да ти я закачи в движение - най-добре. И на студено и на топло. (За съжаление не си с обд2, а ти е обд1.5 (моята 1999 2.5 б13 беше така) и с блутут и телефон няма да може да я следиш. Има едни кабели - http://olx.bg/ad/vag-commander-1-4-za-k ... e43e27ea30 с които би трябвало да става - не съм пробвал все още на обд1.5, но си е инвестиция и време да се научиш да го ползваш, а като гледам, на теб ти трябва добър майстор!)

Чет Яну 28, 2016 11:58 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема  стр 1, 2  >