Това е пъвата ми зима с Legacy 2012 CVT и наблюдавам доста неадекватно поведение на автомата на задна. Колата бучи/ручи но като цяло няма особена сила да гази в дълбок сняг (нещо което старата Impreza 2002 прави без да се замисля). Окопае ли се малко...даже съвзем малко...слизам да рина...Само да кажа, че колата няма X-mode и други подобни екстри.
След кратко ровете в гугле намерих и други щатски Subaru драйвери, които се оплакват от същото. Било проблем за CVTто от тази година.
Някой друг CVT ползвател да наблюдава подобно поведение ?
Здравей колега,подобен случай(не на сняг),но ситуацията е подобна с Нисан Кашкай CVT.На зад като паркирах ми направи впечетление,че като опря задната гума на бордюра и колата не може да се качи,даваш газ,обаче сякаш няма мощност или...и аз незнам как да го опиша,с лека засилка(само 10см.примерно и се качва без проблем,обаче при вече подпряла гума на бордюра...не става работа или можеше и да стане,но престанах да я мъча).Същото се наблюдаваше и при качване на бордюр напред,на беше по-слабо изразено.И държа да уточня,че става въпрос за чисто нова кола,така че отпада варианта с технически проблем,неизправност,масла на кутия и т.н.Обаче това ми е единствения допир с тази кутия и незнам дали и при други автомобили със CVT,се наблюдава същото.
Точно за същото говоря. Определено няма механичен проблем със CVTто. Надявам се да има update на CVT ECU софтуера който да подобрява положението. Ето и линк от онагледяващ проблема на сухо https://www.youtube.com/watch?v=UFZVO5CHQeI
Този проблем с качването на задна при опрели задни гуми в бордюр се наблюдава и при Субарута с автомати. Усещал съм го и при Актив сплит и при VTD. Лека засилка и е ок. С МТ не съм пробвал, пък и ще ми е жал за съединителя. Относно Легаси със CVT, аз имам такова и в доста дълбоки снегове не съм имал проблем. Веднъж на бонсови поляни 2 форестъра затънаха , а аз минах при положение, че колата е прилично ниска и има прагове. В крайна сметка проходимостта на всяка кола, опира и до подхода на шофьора......
Вчера ходихме да копаем из разни заснежени поляни и тъй като влязохме в едно пътче, завърсващо с незнайно колко дълбока локва трябваше да се върнем назад. Учудих се колко добре копае и на зад в снега без да се замисли, въпреки че излизах от коловозите, които бях направил. Колата е Forester 2.5XT 4EAT MY'06. Би трябвало да има и VTD и заден LSD. Това с бордюра не съм го тествал, но ще го пробвам, да видим на този автомат как е
_________________ A simple act of caring creates an endless ripple that comes back to you.
Нед Яну 17, 2016 12:59 pm
tarambuka3500
Регистриран на: Чет Юни 26, 2008 1:42 pm Постове: 891 Местоположение: София
Автомобил: Outback '23 / 2.5 EU
Рейтинг: 383
един безуспешен CVT опит за достигане до Драгалесвкия манастир по вътрешния път, на 17ти сутринта отдолу под снега е абсолютен лед, колегата с форестъра който излезна срещу мен на завоя беше стигнал 100 метра по напред и дотам. Пък аз можах да отлепя само назад
Някъде към 9та минута от клипа е интересното
Пон Яну 18, 2016 4:26 pm
tarambuka3500
Регистриран на: Чет Юни 26, 2008 1:42 pm Постове: 891 Местоположение: София
Автомобил: Outback '23 / 2.5 EU
Рейтинг: 383
Как е спрямо предишния Бек ? С какви гуми си сега ?
Гумите са Falken Eurowinter, средна работа. На предната кола Bridgestone-a бяха по добри. За сравнение на колите - тази ми е доста по-стабилна и уверена за каране. VDCто помага определено, но в тегави ситуации (закопаване) ако не го изключа няма помръдване
Определено обаче колите стават по-тежки с всяка по-нова модификация, което не помага. Един бек от първите, с бавни скорости, ще е по-проходим.
Мога да кажа само, че CVT-то на моето Фори (турбо) се държи доста по-добре на сняг от предишното Фори (2011) с ръчка. Доброто поведение на сняг се обуславя и от добрите гуми - Конти 850 нещо си + X Mode.
В интерес на истината проправих път на съседите (около 100 метра), Форито дори и не забуксува в 30-40см сняг
Според мен поведението зависи от доста други неща - шофьор, гуми, турбо .... абе важното е че не се притеснявам и се чувствам значитено спокоен в сравнение с предишнити ми не Субару автомобили.