|
Страница 1 от 1
|
|
OUTBACK II VS OUTBACK III
| Автор |
Съобщение |
|
Ralitex
Регистриран на: Чет Яну 14, 2016 7:32 pm Постове: 138 Местоположение: Ловеч
Автомобил: Outback'03 Facelift H6 3.0 АТ
Телефон: 0877884945
Рейтинг: 21
|
|
Здравейте! На път съм да се сдобия с мечтания от мен автомобил. Пред мен стои дилемата дали да е втора или трета генерация. Спрял съм се на Н6 3.0 автомат. За три дена изчетох всичко във форума за Outback и не можах да разбера кои са съществените разлики между двете генерации. Ще съм ви благодарен ако в тази тема споделите плюсовете и минусите на новото и старото. Поздрави!
_________________ Трудните времена отминават, коравите хора остават!
|
|
|
|
| Пет Яну 22, 2016 9:45 am |
|
|
|
DDD
Регистриран на: Нед Дек 11, 2011 7:20 pm Постове: 782 Местоположение: София Рейтинг: 223    
|
|
Ами ти сам си си отговорил на въпроса-сравняваш ново със старо.Въпрек и ,че и двата модела вече са стари.Щом си изчел всичко,значи си наясно,остава само да решиш.Дано попаднеш на читав автомобил.
|
|
|
|
| Пет Яну 22, 2016 10:07 am |
|
|
|
Ralitex
|
|
Ще се опитам да бъда по-конкретен. Новата скоростна кутия по-надеждна ли е от старата? Има ли разлика в окачването и задвижването? Забелязвам, че мощността на двигателя при ген3 е по-голяма. Това + ли е или - от гледна точка на здравината на мотора?
|
|
|
|
| Пет Яну 22, 2016 11:10 am |
|
|
|
mastersa6o
|
Зет ми има 3та генерация, аз 2ра. Определено си заслужава да дадеш пари за по новата, разхода е същия, но върви доста повече. Третата генерация е със 5 скорости, а старата с 4, като са еднакво надеждни, по скоро зависи как са обслужвани и експлоатирани автомобилите. Общо взето новото си ново, затова и цената е двойна 
|
|
|
|
| Пет Яну 22, 2016 12:17 pm |
|
|
|
quietriot
|
Ralitex написа: Ще се опитам да бъда по-конкретен. Новата скоростна кутия по-надеждна ли е от старата? Има ли разлика в окачването и задвижването? Забелязвам, че мощността на двигателя при ген3 е по-голяма. Това + ли е или - от гледна точка на здравината на мотора? ако ще го позлваш да си вкарваш лодката по язовирите както предполагам старото си е екстра , ако искаш да си и гъзар , новото е по лачено, но и по дебело, откъм проходимост са еднакви , откъм возия старото вози по-мазно , новото е по-твърдо откъм окачване.
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Пет Яну 22, 2016 12:42 pm |
|
|
|
Ralitex
|
quietriot, как ме надуши само... Главната причина за покупката на Субару е да си дърпам лодката, която с колесара тежи около 800 кг. За сега карам един Мерцедес V 220 CDI и ми върши добра работа, но за хобито си трябва SUBARU, а не някакви псевдо-джипове. Въпроса ми е трета генерация заслужава ли си по-високата цена, при положение, че и двата модела са вече остарели, а разликата в цената не е малка. Колата трябва да ми върши работа. Няма да се снимам с нея я... 
|
|
|
|
| Пет Яну 22, 2016 1:37 pm |
|
|
|
quietriot
|

Ralitex написа: quietriot, как ме надуши само... Главната причина за покупката на Субару е да си дърпам лодката, която с колесара тежи около 800 кг. За сега карам един Мерцедес V 220 CDI и ми върши добра работа, но за хобито си трябва SUBARU, а не някакви псевдо-джипове. Въпроса ми е трета генерация заслужава ли си по-високата цена, при положение, че и двата модела са вече остарели, а разликата в цената не е малка. Колата трябва да ми върши работа. Няма да се снимам с нея я...  ти сам си си отговорил- НЕ! На теб ти трябв работен кон, не манекенка, ние си дерем колите , подбиваме прагове , окопаваме ги , давам ги , защо трябва да те боли сърцето че дереш лачента боя , вземи си H6 фейс лифт след 2002 , за да е най лаченото изпълнение на старата и си свиркай , аз що не сменям моята , щото ми е работен кон , който гледам като писано яйце и никъде не ме оставяла, не че не мога да си взема и 2012 ако искам, ма няма нужда , предпочитам да си завея гъза в Бразилия за риба , отколкото да набивам пари в малко по нова тенекия, която кокошките пред фонда пак ще надерат с джипките си.
|
|
|
|
| Пет Яну 22, 2016 2:37 pm |
|
|
|
lelemale13
Автомобил: Forester
Рейтинг: -23
|
|
Казват че при H3 охлаждането е изчислено на границата дали положението при по новия двигател не е по добре. Да не спираш по баирите за да не прегряване. И аз бих предпочел старата та дари да и сменям водния и на скоростите радятори с подобрени. Но ръждата може да е голям проблем.
|
|
|
|
| Пон Яну 25, 2016 10:29 am |
|
|
|
bobi161
Регистриран на: Сря Ное 21, 2012 1:12 pm Постове: 199 Местоположение: София
Автомобил: OUTBACK H6 `02
Рейтинг: 76 
|
..... Като гледам, колегата май ще се ориентира към правилния модел - Н6, 2002-2003, фейслифт 
|
|
|
|
| Пон Яну 25, 2016 10:33 am |
|
|
|
quietriot
|
lelemale13 написа: Казват че при H3 охлаждането е изчислено на границата дали положението при по новия двигател не е по добре. Да не спираш по баирите за да не прегряване. И аз бих предпочел старата та дари да и сменям водния и на скоростите радятори с подобрени. Но ръждата може да е голям проблем. На новия е същото дереджето от това, което чета и доста се преекспонира темата с прегряването, ако колата е пазена от прегрявяне с проверки на антифриза , грижи няма.
|
|
|
|
| Пон Яну 25, 2016 10:42 am |
|
|
|
nikoz1
Регистриран на: Пон Окт 26, 2015 9:24 am Постове: 98 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback H6-3.0 2001
Рейтинг: 10
|
|
Нямам преки наблюдения, но съм чувал, че интериора на по-старата генерация е по-здрав, по издръжлив и с по-дебела кожа. Дори пластмасите били по-здрави.
|
|
|
|
| Пон Яну 25, 2016 1:12 pm |
|
|
|
quietriot
|
nikoz1 написа: Нямам преки наблюдения, но съм чувал, че интериора на по-старата генерация е по-здрав, по издръжлив и с по-дебела кожа. Дори пластмасите били по-здрави. Ми аз скъсано нямам, протрито да , все пак съм на 320 К , но откакто намарих вярната боя за кожа и протрито няма вече , всичко лъщи. За да не ме апострофира някой разликата между Легасито ми и фейслифтов H6 е само мотора, откъм екстри разлика няма, та знам защо иде реч като интериор.
|
|
|
|
| Пон Яну 25, 2016 1:20 pm |
|
|
|
deyan_g
Регистриран на: Чет Фев 14, 2013 3:16 pm Постове: 171 Местоположение: София, Бъкстон
Автомобил: кален Outback H6 '01
Рейтинг: 30
|
|
Седни и покарай и новия и стария. На мене 3-ката не ми е удобна като седалка и не ми харесват вътре материалите. Единствено панорамния покрив ми харесва повече. BH-то си мяза на стар хубав здрав автомобил. Може и аз да имам предубеждения към по-новите автомобили.
Малко ОФФ: quietriot сподели за боята моля те.
|
|
|
|
| Пон Яну 25, 2016 2:48 pm |
|
|
|
quietriot
|

deyan_g написа: Седни и покарай и новия и стария. На мене 3-ката не ми е удобна като седалка и не ми харесват вътре материалите. Единствено панорамния покрив ми харесва повече. BH-то си мяза на стар хубав здрав автомобил. Може и аз да имам предубеждения към по-новите автомобили.
Малко ОФФ: quietriot сподели за боята моля те. Ами купуваш тази боя от този сайт : http://www.zakrakata.com/tarrago/299-bo ... 00-ml.html преди това се минава с това , което според мен си е чист ацетон http://www.zakrakata.com/tarrago/351-pr ... rrago.html половинка стига за две ръце на целия салон и волана и дори ми остана малка , нанасях с дунапренено мече и четка за по кофтито места , чистиш с мокри кърпи, или мокър парцал. Боядисваш на поне +20 градуса според мен, взех си много захабен волан момо от H6, след 10 ръце под климатика настроен на 24 градуса през час два сега е като нов, но ще го слагам напролет. Боята е на водна основа и се мие с вода, покрива прекрасно и има супер блясък , чака се да съхне поне 12 часа между ръцете иначе лепне , няколко дни ако прекалиш както аз първия път.
|
|
|
|
| Пон Яну 25, 2016 2:59 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|