|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |
| Автор |
Съобщение |
|
dookie
Автомобил: SUBARU Legacy 08 АТ
Рейтинг: 66 
|

Здравейте всички… едно питане имам аз  Днес сутринта като излизах - запалих колата и след секунда - загасна. Вярно е, че беше -16, но не мисля че това е кой знае каква температура. Както всеки път като запали - ДВГ влиза във високи обороти (около 1600 при много студено време) и постепено със загряването - оборотите се нормализират. В повечето случаи отнема около 6-7 минути… Та - днес сутринта (колата не беше палено от може би 12 часа) вкарах ключа, завъртях - повъртя 2-3 оборота и запали, но после все едно не й достигна мощност и оборотите пандаха - в продължение на 1-2 секунди - натиснах газта да се опитам да я форсирам леко, но изобщо не регистрира подаването на газ и загасна. Изчаках 20-30 секунди без да вадя ключа като спрях всички консуматори (парно, фарове, подгреви на стъкла/седалки и тн) и завъртях отново стартера - запали и още при запалването я форсирах леко до около 2000оборота , задържах 1-2 секунди в обороти и пуснах газта. Този път задържа на 1600 оборота и последва нормално поведение… загря си - тръгнах и повече не се е случвало. Сменял съм свещи, ламбда сонда… НЕ е записана никаква грешка, проверих… не свети чека… преди време майстора ми беше споделил, като сменяхме свещите, че има съмнения за едната бубина че не работи коректно… и се чудя дали може да е от това… или ако някой има други хрумвания? Или да не се филмирам и да го отдам на -Температури?? Мерси предварително 
_________________ Whats your Legacy?
|
|
|
|
| Пет Яну 22, 2016 12:49 am |
|
|
|
valeri_vachev
Регистриран на: Пон Окт 06, 2014 4:01 pm Постове: 496 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback B14, 2.5 AT 2010
Телефон: 0895674665
Рейтинг: 145   
|
|
_________________ Subaru Outbаck II, 2.5 АТ 2001, 2014-2021 Subaru Forester III, 2.0 AT 2008, 2021-2023 Subaru Outbаck III, 2.5 АТ 2008, 2023-2025 Subaru Outbаck IV, 2.5 АТ 2009, 2025-...
|
|
|
|
| Пет Яну 22, 2016 6:40 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
| Пет Яну 22, 2016 8:42 am |
|
|
|
Johnny Bravo
Регистриран на: Нед Апр 13, 2014 4:35 pm Постове: 225 Местоположение: София
Автомобил: Forester SH 2.5XS, AT
Рейтинг: 63 
|

dookie написа: Здравейте всички… едно питане имам аз  Днес сутринта като излизах - запалих колата и след секунда - загасна. Вярно е, че беше -16, но не мисля че това е кой знае каква температура. Както всеки път като запали - ДВГ влиза във високи обороти (около 1600 при много студено време) и постепено със загряването - оборотите се нормализират. В повечето случаи отнема около 6-7 минути… Та - днес сутринта (колата не беше палено от може би 12 часа) вкарах ключа, завъртях - повъртя 2-3 оборота и запали, но после все едно не й достигна мощност и оборотите пандаха - в продължение на 1-2 секунди - натиснах газта да се опитам да я форсирам леко, но изобщо не регистрира подаването на газ и загасна. Изчаках 20-30 секунди без да вадя ключа като спрях всички консуматори (парно, фарове, подгреви на стъкла/седалки и тн) и завъртях отново стартера - запали и още при запалването я форсирах леко до около 2000оборота , задържах 1-2 секунди в обороти и пуснах газта. Този път задържа на 1600 оборота и последва нормално поведение… загря си - тръгнах и повече не се е случвало. Сменял съм свещи, ламбда сонда… НЕ е записана никаква грешка, проверих… не свети чека… преди време майстора ми беше споделил, като сменяхме свещите, че има съмнения за едната бубина че не работи коректно… и се чудя дали може да е от това… или ако някой има други хрумвания? Или да не се филмирам и да го отдам на -Температури?? Мерси предварително  Според мен, не се шашкай - замръзнала малко водица в нашия Безупречен бензинец 
_________________ www.expertmotors.bg
|
|
|
|
| Пет Яну 22, 2016 8:56 am |
|
|
|
dookie
Автомобил: SUBARU Legacy 08 АТ
Рейтинг: 66 
|

BAlexandrov написа: Ама вече трета тема във форума с огромен проблем - Колата ми запали от втория път на -15 градуса! Други има изобщо не палят, или даже не се опитват - градският транспорт е претъпкан viewtopic.php?f=4&t=20643viewtopic.php?f=6&t=20618Божо, четох и другите теми… но се притесних защото колата не индикира подаването на газ, както и това, че оборотите изведнъж се сринаха като кулите близнаци (след като вече беше запалила)… проблема ми не е в това, че не запалила от първия път . А и както вече казах, -16 за мен не е чак толкова плашеща температура Карал съм дизел с безупречен ДВГ, който на -23 запали на четвърт оборот в Италия (вярно е, че там имах добавка в нафтата, която задължително си я слагат по бензиностанциите). Притесни ме изказването на майстора ми за бобината, за това и насочих натам въпроса… просто се чудя дали може да е било от това. Днес утринта запали без никакви проблеми, но и днес беше по-топло… за момента съм отдал случката на температурата, пък да видим  Johnny Bravo написа: dookie написа: Според мен, не се шашкай - замръзнала малко водица в нашия Безупречен бензинец  Това също е доста вероятна причина, ОМВ Мусагеница… до сега не е имало проблем, явно това ще е първия  - НЕ, газ само давам Мерси!
_________________ Whats your Legacy?
|
|
|
|
| Пет Яну 22, 2016 1:59 pm |
|
|
|
ivantarlev
Автомобил: Subaru OUTBACK H6. 2002г.,Facelift
Рейтинг: 6
|

Не е въпроса за 2 рия или 4 ти я път палене. Ами че като запали и уж тръгва , но подадеш ли газ и аха аха да изгасне и си седиш на пътя и гледаш как приближава някой зад теб и ти е тъпо че си посредата напътя, или направо изгасва в момента в който натиснеш педала на газста. Ще кажеш направо запушва нещо . Вече на следващото палене всико е ОК и хвърчи като самолет :-) На мен ми го направи днес. Онзи ден и то само след 2 часа престой. И може би преди месец на малко по топло временце... Естествено винаги първо палене . Понякога запалва от раз, и като отпуснеш спирачката тръгва, но подадеш ли газ бая се замисля и направо спира докато се чуди дали да изгасва и така няколко секунди.. докато подкачи.
Днес явно е бая студено но този път реших да не оставя да решава каквода прави сама и почнах да помпя газста, дори на последните помпения отдолу се чу леки детонации пук пук пук, след поредното напомпване. В крайна сметка дойде на себе си и излетя :-) Акулмулатура ми е за смяна така или иначе, след 3часа музика в колата свърши преди няколко дни :-), Макар че дори под снега си пали. Но си естаричък . Но дори и това не обяснява нереагирането на подаването на газ. ПРеди симислех че е щото наближава обслужването. АМа сега съм сменил всичко от масла до филтри на помпата. ДА не се окаже помпата дето свирка от време на време че е за смяна :-) ВАшите H6 бълват ли сив пушек рано сутрин при подаване на газ, сякаш сте запалили купа слама и облака се носи на талази чак не виждаш нищо от задния джам?
|
|
|
|
| Пет Яну 22, 2016 2:26 pm |
|
|
|
rmiroslavov
Регистриран на: Вто Ное 24, 2015 8:27 am Постове: 255 Местоположение: София
Автомобил: Legacy III '99 SW 2.5L 156bhp AT
Телефон: 0885078788
Рейтинг: 45 
|
И при мен тази сутрин запали без да гасне. Според мен проблемът не е в изправността на колата, а някъде другаде. Примерно нещото общо, което имаме, че и аз съм с гориво от ОМВ (Слатинска). Иначе като запали, мирише на полуизгорял бензин, направих грешката да вдишам от него, без да искам. Дълго време ми миришеха ноздрите, чак в дробовете го усещах. Наистина може да се окаже нещо свързано с Екология Възможно ли е ламбда сондата да е измерила емисии над нормите?
|
|
|
|
| Пет Яну 22, 2016 4:35 pm |
|
|
|
Alxx
|
|
Явлението е масово от тази зима и като изключим колите с проблеми, отговорът е логичен: бензинът. Субаруто ми пали осезаемо по-трудно тия дни, Маздата я давих вече няколко пъти сутрин, а вчера ми се оплака бившата с нейното Сузуки.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Пет Яну 22, 2016 4:56 pm |
|
|
|
loudog
Регистриран на: Нед Мар 08, 2015 7:18 pm Постове: 26 Местоположение: София
Автомобил: Outback H6 3.0
Телефон: 0886048080
Рейтинг: 0
|
И на мен ми го направи абсолютно същото тези дни. Аз също го отдавам на студа и готиния бензин( в моя случай от ЕКО). @ivantarlev- колега, имах същия проблем преди няколко месеца. Смених свещи и нямаше ефект. Отидох на диагностика и ми казаха, че ламбда сондата се успива от време на време, но тя няма отношение към работата на двигателя, докато е студен- започва да работи след като загрее. Предстоеше ми пътуване извън София и реших да сипя добавка и да карам на бензин- 200 км интензивно, но не опасно  . Оттогава проблема го няма, дори сега в студовете.
|
|
|
|
| Пет Яну 22, 2016 5:26 pm |
|
|
|
ivantarlev
|

loudog написа: И на мен ми го направи абсолютно същото тези дни. Аз също го отдавам на студа и готиния бензин( в моя случай от ЕКО). @ivantarlev- колега, имах същия проблем преди няколко месеца. Смених свещи и нямаше ефект. Отидох на диагностика и ми казаха, че ламбда сондата се успива от време на време, но тя няма отношение към работата на двигателя, докато е студен- започва да работи след като загрее. Предстоеше ми пътуване извън София и реших да сипя добавка и да карам на бензин- 200 км интензивно, но не опасно  . Оттогава проблема го няма, дори сега в студовете. Ами уж минах едни 70 литра със добавка ... Още преди седмица. А последната случк е от днес, че и с припаткването. Мисля си за помпа, за бензина, . Макарче единият път колата я бях карал, пресотя 2 часа и пак се замисли дали да не загасне докато подкачи, едва ли е от бензина, чак пък толкова бързо да замръзне. Мисля си за помпата, или нещо от към другият край, не знам дали акулмулатура и свещите могат да предизвикат подобен проблем ... Тук чета че може да дърпа въздух отнякъде ако нещо е станало на чукан евентуално и не уплътнява, някой спомена че се чисти дросел клапана, мръсотии нещо в горивната система като цяло. ЩЕ ходя към търново утре ,може сипя пак някоя добавка.
|
|
|
|
| Пет Яну 22, 2016 6:39 pm |
|
|
|
takev
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83 
|
|
Помпата се сваля супер лесно, намира се под задна дясна седалка. Само внимавай като вадиш горивопроводите да не счупиш "пишките" че са пластмасови. Извади я , почисти филтърчето, и я закачете на + да видите нормално ли работи.
|
|
|
|
| Пет Яну 22, 2016 6:47 pm |
|
|
|
ivantarlev
|
takev написа: Помпата се сваля супер лесно, намира се под задна дясна седалка. Само внимавай като вадиш горивопроводите да не счупиш "пишките" че са пластмасови. Извади я , почисти филтърчето, и я закачете на + да видите нормално ли работи. Миналата седмица правих ообслужване. Филтъра е сменен.. Дори се зверих 10 мин в резервоара- няма боклуци. Онзи оцедник дето е към самата помпа уж също няма кой знае колко боклуци, но не сме го сваляли. ТЯ иначе свирука нещо като лампов телевизор от време на време, ама уж си работи.
|
|
|
|
| Пет Яну 22, 2016 6:51 pm |
|
|
|
rmiroslavov
Регистриран на: Вто Ное 24, 2015 8:27 am Постове: 255 Местоположение: София
Автомобил: Legacy III '99 SW 2.5L 156bhp AT
Телефон: 0885078788
Рейтинг: 45 
|
|
По пътя на логиката, когато това се случи с 20-30 човека едновременно. Това са хора, за които знаем и са се оплакали.
Колко от хората са си замълчали и унило са се качили в градският транспорт. Почти сигурно е, че техническа повреда няма да намерите!
|
|
|
|
| Съб Яну 23, 2016 12:06 am |
|
|
|
Vmax
|
Пичове, Колата смесообразува на база температурен датчик, при първо палене сутрин в този студ сместта е толкова богата че е нормално да мирише на неизгорял бензин, затова и препуква в генерацията при леко подаване на газ ( особенно ако не е уплътнена добре и засмуква въздух. Докато загрее е нормално и пушека отзад да е сив - конденз, темп разлики и т.н. Че бензина ни е калпав е ясно, ама не е чак толкова студено че да замръзва - първо замръзва нафтата, после е бензина. Хубаво е да се чисти стъпковото моторче от време на време и сутрин колата да се оставя поне 2-3 мин на място да поработи. Я се радвайте на снега и сигурността с това авд 
|
|
|
|
| Съб Яну 23, 2016 10:01 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
В руският линк viewtopic.php?f=6&t=20618#p243382 човека пише, че всъщност при първо палене е твърде бедна сместа заради еко норми, а той си мислел че е богата първоначално. Всъщност при първото палене била бедна, а после твърде богата. Оправят проблема със съпротивление на температурния датчик все едно много ниска температура и си е добра още на първото палене, но пък светвал чека за този датчик. При мен подобен проблем го оправих с почистване ствола на моторчето за празния ход. Смазката беше стара и доста твърда и предполагам затова реагира бавно.
|
|
|
|
| Съб Яну 23, 2016 1:04 pm |
|
|
|
ivantarlev
|
BAlexandrov написа: В руският линк viewtopic.php?f=6&t=20618#p243382 човека пише, че всъщност при първо палене е твърде бедна сместа заради еко норми, а той си мислел че е богата първоначално. Всъщност при първото палене била бедна, а после твърде богата. Оправят проблема със съпротивление на температурния датчик все едно много ниска температура и си е добра още на първото палене, но пък светвал чека за този датчик. При мен подобен проблем го оправих с почистване ствола на моторчето за празния ход. Смазката беше стара и доста твърда и предполагам затова реагира бавно. С тези датчици стъпкови моторчета и моторчета за празен ход бе изгубихте...
|
|
|
|
| Съб Яну 23, 2016 8:30 pm |
|
|
|
krismarg
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 7:55 am Постове: 659 Местоположение: Шуменско
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57 
|
Vmax написа: ... и сутрин колата да се оставя поне 2-3 мин на място да поработи.  Това казваше и инструктора ми по кормуване преди много години. "Изключваш всички консуматори останали от вчера, палиш и изчакваш без да пипаш нищо". Бих добавил за нашите автомобили - изчакваш "поздрава на уредите" преди да запалиш.
|
|
|
|
| Съб Яну 23, 2016 9:41 pm |
|
|
|
bozzerreaneux
Автомобил: Outback '10 2.5CVT,Outback '02 H6
Рейтинг: 252     
|

От както паднаха под -6 -7 и мойта катафалка започна да прави дребни мизериики сутрин (повече въртене при първо завъртане или пали от втори-трети път). Първоначално го отдадох на стария акумулатор (индикаторът беше черен и като пробвах да го заредя не приемаше заряд от външно зарядно). Днес, след като не беше палена 3 денонощия, сложих и чисто нов Бош S5 и ми направи адския фасон - върти яко и все викам аха да запали ама не..
Накрая след половин часова почивка и общо десетина опита запали, оставих я да поработи и загрее малко на празен ход, после в момента, в който я форсирам на място до 2 500 - 3 000 и пусна педала, оборотите падат и гасне. Следващите запалвания бяха без проблем, но пак при форсиране ми гасна два пъти. Чак след още 4-5 мин работа на празен ход при форсиране спря да гасне...
Малко бекграунд:
- бензиновата помпа се инициализира ОК, даже прецъквах 3-4 пъти без да паля, евентуално да гарантирам достатъчно налягане; - свещите NGK са сменяни преди 1 година - дросела и клапана за празния ход не са чистени от както я имам - не светят никакви чекове за сонди, сензори и др както и нямам стари записани грешки - маслото е Равенол 5-40, но е вече за смяна - нямам газ - горивен филтър сменен преди 12000км (карам предимно 100 октана)
До тук основните ми заподозрени са:
свещи, макар че си мислех, че би трябвало за 1 год и 13 000км да има още живот в тях..; бобина; прословутият температурен датчик; датчик колянов вал; ниско налягане на бензиновата помпа (има някакъв сервизен бюлетин за H6 2000-03, някакъв о-пръстен в долната част на помпата се прецаква и води до ниско налягане понеже част от горивото се изпомпва през уплатенението обратно в резервоара..); инжектори; зацапан IACV и/или дросел, макар че по принцип нямам проблеми с празния ход;
Ще я водя да направим някаква диагностика тази седмица и ще пиша ако има напредък
|
|
|
|
| Съб Яну 23, 2016 11:44 pm |
|
|
|
ivantarlev
|

bozzerreaneux написа: От както паднаха под -6 -7 и мойта катафалка започна да прави дребни мизериики сутрин (повече въртене при първо завъртане или пали от втори-трети път). Първоначално го отдадох на стария акумулатор (индикаторът беше черен и като пробвах да го заредя не приемаше заряд от външно зарядно). Днес, след като не беше палена 3 денонощия, сложих и чисто нов Бош S5 и ми направи адския фасон - върти яко и все викам аха да запали ама не..
Накрая след половин часова почивка и общо десетина опита запали, оставих я да поработи и загрее малко на празен ход, после в момента, в който я форсирам на място до 2 500 - 3 000 и пусна педала, оборотите падат и гасне. Следващите запалвания бяха без проблем, но пак при форсиране ми гасна два пъти. Чак след още 4-5 мин работа на празен ход при форсиране спря да гасне...
Малко бекграунд:
- бензиновата помпа се инициализира ОК, даже прецъквах 3-4 пъти без да паля, евентуално да гарантирам достатъчно налягане; - свещите NGK са сменяни преди 1 година - дросела и клапана за празния ход не са чистени от както я имам - не светят никакви чекове за сонди, сензори и др както и нямам стари записани грешки - маслото е Равенол 5-40, но е вече за смяна - нямам газ - горивен филтър сменен преди 12000км (карам предимно 100 октана)
До тук основните ми заподозрени са:
свещи, макар че си мислех, че би трябвало за 1 год и 13 000км да има още живот в тях..; бобина; прословутият температурен датчик; датчик колянов вал; ниско налягане на бензиновата помпа (има някакъв сервизен бюлетин за H6 2000-03, някакъв о-пръстен в долната част на помпата се прецаква и води до ниско налягане понеже част от горивото се изпомпва през уплатенението обратно в резервоара..); инжектори; зацапан IACV и/или дросел, макар че по принцип нямам проблеми с празния ход;
Ще я водя да направим някаква диагностика тази седмица и ще пиша ако има напредък Е то изброи 20 неща.... :-( То как се проверява всичко. Дано имаш успех с диагностиката . Ще чакаме отзиви. Моята не гасне освен нъ пръво палене и първо подаване на газ.. Но днес във Варна е само -3, ама се наложи да цъкн астартера 10 на пъти преди да запали, акто запали 1 вият път не подкачеше като хората итресеше, като прецъках пак вече влезе в норма. Но го отдавам вече тук че бензина беше вече в резервата, та може изатова....
|
|
|
|
| Нед Яну 24, 2016 12:30 pm |
|
|
|
krismarg
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 7:55 am Постове: 659 Местоположение: Шуменско
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57 
|
|
А какво налага да форсирате малко след запалването?
|
|
|
|
| Нед Яну 24, 2016 7:05 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |