Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Прекъсване и неравномерна работа на Имреза ВРХ 
Автор Съобщение

Постове: 7
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Привет на всички. Имам колата от скоро, от първите импрези е 211кс. Проблема е следния: на място както си работи от време на време се усеща леко притрисане, все едно за момент заработва на три цилиндъра. Когато капака е отворен и се гледа двигателя е доста видимо притрисането. Понякога при въпросното притрисане оборотите падат все едно се опитва да изгасне и след секунда, когато съм вътре в колата чувам някакво цъкане от ляво на волана и колата се изфорсира сама до около 1500-2000 оборота, пред колата на отворен капак пак се чува цъкането при тази ситуация, но го чувам от към дебитомера /не мога да гарантирам от къде точно идва, но така ми се чува/. В движение на около 3-4 хиляди оборота, понякога и по нагоре, при пълна газ колата прекъсва зверски, ту дръпне ту забие и се чува пукане от ауспуха. Ако педала на газта е натиснат малко, поне до колкото съм пробвал колата си стига до 7хиляди оборота без да се чуди. Прави го много често, но на моменти си върви както трябва. Проблема се появи изведнъж. Колата има газ. За момента се сещам за тези симптоми. Моля ви дайте някакви идеи къде да търся проблема, че откачам вече.

Пет Яну 22, 2016 9:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 269
Автомобил: Subaru Impreza 2001 Bugey WRX wagon
Рейтинг: 145
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Check-а свети ли? Ако не, закачи я на диагностика. Може да е от много неща, поне като я закачиш ще можеш да се ориентираш от кое и къде да почнеш.
Може да е свещ, може на дори инжектор, знам ли..

Инвестирай за 30 лв си вземи Bluetooth OBD2 четец и през телефона си гледай грешките и не само.

Пет Яну 22, 2016 9:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Той е със старата импреза - няма да я прочете с елм или друг обд, трябва си ssm или диагностика с кабелите.
Към автора - уточни от кой град си

Пет Яну 22, 2016 9:58 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
От Сандански съм. Грешка показва 24, но тази грешка си я има откакто купих колата, предишния собственик ми каза, че се е показала около седмица преди да я взема и ми показа диагностиката с буксите. Каза, че може да е от много неща, но колата нямаше проблеми, сега направих пак диагностика и други грешки няма. Не знам дали има значение, но на сняг проблема не се усеща, колата върти и четирите колела на мах.

Пет Яну 22, 2016 11:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Щом ти изписва една и съща грешка ( ако не греша това е idle air control valve ), трябва да оправиш въпросния проблем.
Потърси из форума имаше тема точно за този проблем, колегата Туифи е наясно също...а, ето я темата:

viewtopic.php?f=6&t=20208&p=239372&hilit=IACV#p239372

виж и тази тема - мнение номер 8:
http://www.type-ra.com/subaru-forum/thr ... r-24.6568/

ако ще го правите там ( не в сервиз ), внимавайте с ТПС-а, да не го разместите - и трябва да се провери като волтаж после какво ще показва. ( трябва да е 0,48-0,55, най-добре 0,5волта )

И да изтриеш грешката проблема си остава, предния собственик е имал интерес да ти продаде колата така че забрави какво ти е казал ;)

Съб Яну 23, 2016 9:52 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
За предния собственик ми е ясно, просто колата си показва грешката отдавна, но проблема се появи преди няколко дни. Така днес я закачихме на осцилоскоп и уж всичко беше наред. Сменихме свещи и изчистих въпросната ИАЦВ благодарение на колегата Vmax, който сподели горния линк и за сега грешка 24 изчезна - карах около 30км след като изтрих грешката и не се появи, а предния път като я изтрих се появи за километър спускане на скорост, надявам се вече да не се появява :D/тук е показано къде се намира тази клапа на импреза турбо 97, ограденото в червено http://www.type-ra.co.uk/vB/imagehostin ... f10be6.jpg ако на някой му се наложи просто се откача буксата, развиват се двете болчета, вади се внимателно нагоре и се пръска хубаво с контактен спрей, като после се поставя в положението в което се е намирала/
До тук добре, но след всичко проблема си го има. Вече на 100% тествано, когато НЕ съм натиснал педала на газта до край колата си върви както трябва на всякакви обороти и в момента в който натисна газта до край почва прекъсване и пукане. Другото което усетих днес при по ниските обороти примерно 1500 когато съм на втора и карам с малко газ колата забива за секунда като се чува пак това цъкане за което споменах в първия пост и после си продължава. Изчетох и темата в нашия форум но не знам от къде да започна :D Давайте идеи колеги, че вече ми къса нервите тая кола от 211коня 200 са в зимен сън :D
П.С. Опа забравих да напиша имам чувството, че тая кола пренадува и не и стига гориво. Не съм на 100% сигурен но мисля че преди надуваше до 0.7 бара сега уреда показва 0.8 при пълна газ, но пак казвам, че не помня с точност може и преди да си е надувала на толкова.

Съб Яну 23, 2016 8:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 36
Автомобил: Hawkeye WRX
Нов фен
Отговори с цитат
Симптомите изглеждат като на това да смуче въздух от някъде и да работи с бедна смес. Когато е на ниски обороти и работи под вакум смуче не измерен от датчика въздух, под налягане е възможно и да изпуска част от налягането ако има разместена връзка след турбото. Проверете всички маркучи по всмукателния тракт - от въздушния филтър до турбото и след това от него до всмукателния колектор.

Вто Яну 26, 2016 9:47 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Днес проверих маркучите, всички са здрави и всички скоби са стегнати. Има ли някакъв вариант да е нещо свързано с газта?

Вто Яну 26, 2016 8:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Провери интеркулера да не е спукан. Имах подобен проблем, но при мен на светофар като спра и гаснеше колата. Оказа се, че кулера се беше разлепил малко. Проверява се с WD40 - пруска се на място на свободна по спойките на кулера и ако се опита да загасне имаш пробив.

Вто Яну 26, 2016 8:51 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
И това не е, масите към купето също почистих пак без резултат. Пак питам има ли вариант да е нещо свързано с газта, как мога да изолирам газовия компютър да пробвам как е само на бензин?

Чет Яну 28, 2016 11:19 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 62
Автомобил: Impreza Turbo '99
Рейтинг: 27
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аз моя проблем го оправих като почистих всички букси с контактен спрей, не вярвах че ще се оправи, но проработи. Но моя проблем беше по-различен от твоя..

Чет Яну 28, 2016 2:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Под всички букси кои по-точно имаш предвид колега, и тези в купето ли?

Чет Яну 28, 2016 4:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Като закача отдолу буксите за самодиагмостика и двете, и черните, и зелените колата излита и работи перфектно. Какво трябва да означава това? Има ли варянт така да е изолирано ГИ-то или какво?

Чет Яну 28, 2016 8:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема