Отговори на тема стр <  1, 2
 Харчи бензин и газ едновременно 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
topzizitop написа:
Въпрос на личен избор...(или на вкус, както казало онова куче :) ) Имах една Мазда на метан (обикновена, с плочка), която даже си я палех на метан. Спряна помпа. Е, след една година, като тръгнах да я продавам, мющерията писка да я пробва да бензин. Да, ама не. Три инжектора бяха сдали багажа, два от които все пак възстанових. От тогава не спирам помпа. :hello:

Не е било от спряната помпа, а от това, че тези инжектори не си ги пускал да работят цяла година.

bat_rado3 написа:
бензина си старее . Съхранението му е максимум 3 месеца. Това го знам от гесеемчика в графа (Граф Игнатиево). Баща ми едно време работеше в Плама Плевен и правеше бензина там, (нефтохимик по образование), и той ми е разправял че от бензина се изпаряват леките фракции . Та след третия месец бензина почва да мирише на ацетон, разтворител и разни други гадости, започва да разтваря платната на бензиновите помпи , а двигателя работи ужасно дори и на непретенциозните ЗИЛ и УАЗ.

И аз съм стигнал до този извод опитно. Просто другата ми кола загряваше до скоро доста бавно (кофти подвързано отопление на изпарителя) и си заминаваше доста повече бензин при нея, а и доста по-чести паления, все пак из града. Затова не съм имал проблем със застаряващ бензин при нея.

Пон Яну 25, 2016 1:48 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 310
Автомобил: subaru legaci 2.0 125
Телефон: 0887464945
Рейтинг: 35
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Какъв застаряващ бензин бе колеги? Нали имаме по 10л в резервоарите и всеки месец доливаме по поне 20лв. С газов инжекцион,който пали и в студено време минава по 2-3км на бензин,как ще ти се застои бензина в колата?
Колега loudog спри помпата,щом не е настроена в пиков момент да подава и бензин,и не се плаши. От 15г карам на газ със спрени бензинови помпи и до ден днешен не съм сменял помпи и инжектори на нито една кола.
Ако намериш решение на проблема ще се радвам да го сроделиш. Успех :)

Пон Яну 25, 2016 10:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
А на колко от Вас газовите инжектори са от бързите и с подходящите отвори за да покриват целия диапазон на работа на двигателя с всичките режими, с точната настройка и правилен изпарител, и газов инжекцион с извод за спиране на помпата? И може би такъв инжекцион ще спира пампата няколко секунди след преминаване на газ, ако не е включена някоя друга обция за обогатяване.
В случай, че датчика за налягане установи промяна в налягането над допустимото да речем от зареждане на много лека газ и системата мине на бензин, без да имаме налягане в бензиновта рейка, кво прайм.
Май по-добре да си остане да работи бензиновата помпа с около 20% бензин.

Пон Яну 25, 2016 10:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
kener написа:
Какъв застаряващ бензин бе колеги? Нали имаме по 10л в резервоарите и всеки месец доливаме по поне 20лв. С газов инжекцион,който пали и в студено време минава по 2-3км на бензин,как ще ти се застои бензина в колата?
Колега loudog спри помпата,щом не е настроена в пиков момент да подава и бензин,и не се плаши. От 15г карам на газ със спрени бензинови помпи и до ден днешен не съм сменял помпи и инжектори на нито една кола.
Ако намериш решение на проблема ще се радвам да го сроделиш. Успех :)

Една от моите коли (която от днес има нов собственик) се държеше в гараж, изминаваше 100-тина метра, преди да превключи на газ и се караше предимно на дълги преходи извън града. 2-3 км никога не се налагало да карам на бензин, преди да достигне температура за превключване на газ. Веднъж на 3-4 месеца, като започне да се затормозява с паленето, се налагаше да изгоря останалия бензин до резервата и да сипя 30 лв, след което веднага започваше да пали нормално. Това ако не е застаряващ бензин, няма какво друго да е. Веднъж си направих експеримента и да наблюдавам тримовете със стария в резервата и 10 минути по-късно новия пресен бензин. Разликата беше наистина огромна.

Вто Яну 26, 2016 2:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Малко от моя весел опит , взех от колега добавки и пусто сърце не трае зор да сипя веднага в бензина и вместо да налея на пълен резервоар добавката за бензин аз я сипах на половин , та и п-малко даже и стана леле-мале , явно дигна боклуците от дъното и като се почна една гаснене ,едно тресене, та тичай сипвай сто октана на ОМВ и така три резервоара докато се изчисти , та не търсете под вола теле , нищо ви няма на колите , бензина е кофти , нафтата е кофти и газта е кофти....все има нещо в тях дето не му е там мястото, вода , парафин , газьол и какво ли още не, слагайте добавки особено зимата и нещата ще са други.

Вто Яну 26, 2016 2:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4381
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
kerekovski написа:
...
Една от моите коли (която от днес има нов собственик) се държеше в гараж, изминаваше 100-тина метра, преди да превключи на газ и се караше предимно на дълги преходи извън града...

Нормално. Застоялият бензин се усмолява и става вреден за мотора, и горивната система(това важи със страшна сила за сегашния боклук, който ни продават бензинджиите). Особенно ако не го върти бензиновата помпа, макар, че аз съм ги изключвал на всичките си коли и никога не съм сменял инжектори или помпи. Виж, ядове с паленето съм имал, но защото съм правил като колегата горе - палене директно на газ/метан лятото. Веднъж само съм стигал до ситуация да се наложи сваляне на дюзи за почистване. В останалите случаи - добавка с пълен резервоар и газ до ламарината.

P.S. Ако имах турбо кола, нямаше да си правя майтап с поддръжката на дюзите, че детонациите излизат скъпичко ;)

krismarg написа:
А на колко от Вас газовите инжектори са от бързите и с подходящите отвори за да покриват целия диапазон на работа на двигателя с всичките режими, с точната настройка и правилен изпарител, и газов инжекцион с извод за спиране на помпата?

Дълъг ми стана постът, ама: това е работа на газаджията. Ако не го направи както трябва, търсите друг. И естествено си подплатете претенциите с пари, защото циганенето за компоненти излиза през носа.

Вто Яну 26, 2016 3:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 207
Автомобил: outback2.5 ,lancer sportback
Рейтинг: 7
Разчитай на мен
Отговори с цитат
bat_rado3 написа:
Провери за теч/ сълзене по бензинопровода. Възможно е да има хлабава скоба .

мойта го правеше при температури под -8 и миришеше на бензин изпускаше от скобите но ги притегнах и е 6 но трудно се хваща

Вто Яну 26, 2016 3:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
dimy написа:
bat_rado3 написа:
Провери за теч/ сълзене по бензинопровода. Възможно е да има хлабава скоба .

мойта го правеше при температури под -8 и миришеше на бензин изпускаше от скобите но ги притегнах и е 6 но трудно се хваща

има ли теч , особено отпред , в купето вони на бензин!

Вто Яну 26, 2016 4:03 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 310
Автомобил: subaru legaci 2.0 125
Телефон: 0887464945
Рейтинг: 35
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Колега kerekovski говорим за газов инжекцион. На едното ми легаси е ланди ренцо-не може да пали принудително на газ и прехвърля на 40градуса. На тая кола и сипвам по два пъти на месец по 20лв. Фактически винаги си има свеж бензин. Другото нещо-имам мотоциклет,който логично по 4-5месеца не се кара а също имам и едно галакси,което зимата не се кара. И с двете не съм усетил синдрома на застарял бензин. Вярно е че горивата ни са под всякаква критика но чак пък толкова.
Заспамихме темата на колегата а в интерес на истината не разбрах решил ли е проблема и ако да по какъв начин?

Вто Яну 26, 2016 8:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Лагуна 2005-та да не мислиш, че я карам с плочка? Естествено, че става въпрос за ГИ. Фобос е, монтиран и настройван лично от мен. При студен мотор обръща на газ 30 секунди след достигане на 30 градуса на изпарителя и само по зумера разбираш, че е обърнала.щ на газ. Все пак говорим за престой в гараж, където под 0 градуса не пада, а с едно палене (или 100 грама бензин) минава 150-200 та чак до 500 км, през които помпата постоянно върти и загрява бензина. Ето при тези условия той старее доволно дори за по-малко от 3 месеца.

Вто Яну 26, 2016 8:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2