|
Страница 1 от 1
|
|
субару Legacy GX 1998 КОМБИ
| Автор |
Съобщение |
|
nlbsm
Автомобил: legacy 2.5 GX 1998
Рейтинг: 0
|

Здравейте, нова съм във форума (извинявам се за невежеството), но при толкова много четене, възникнаха няколко въпроса, в главата ми. От скоро съм собственик на легаси GX 2,5 1998 ГОД автомат. Купих го регистрирано и напълно "обслужено". Колкото това е така, няма как да съм сигурна. За свое спокойствие смених всички ремъци и водна помпа и масло. Изкочи един проблем със бензиновата помпа и една сонда (мисля, че ламбда се казва). Смених ги. За Маслото на скоростите и дифериенциала така и не можах да отделя пари.. Сложих брц газова та въпроса ми е: 1. Има ли начин тези масла да се проверят? 2. Кажете ми "бял" сервиз в София или Пловдив, където да я проверя, че от пишман майстори ми бръмна главата (естествено, надявам се да не ми съдерът кожата в тези сервизи) 3. Питанката ми е свързана с покупката на още едно субару - по новичко. Аутбек или Легаси. В купето като ширина има ли разлика? И към кое ще ме насочите? Така и не можах да разбера, защо навсякъде се твърди, че мотора 2,5 не е хубав.. Ако някой може да ми даде конкретни причини, ще съм много благодарна!
|
|
|
|
| Вто Яну 26, 2016 4:54 pm |
|
|
|
Vmax
|

В долните 3 линка има систематизирана информация, като последният е за препоръчвани сервизи. В София са 5-6, които ще ти свършат работа, разликите в цените не са големи, по-скоро е въпрос на удобство кой къде е. В Пловдив има добри отзиви за Павлин, ползвай търсачката за контактите му. Маслата могат да се проверят, но това не е гаранция. По спомени пълната смяна на АТ, преден-заден диф е около 250-300лв. viewtopic.php?f=1&t=15245viewtopic.php?f=4&t=278viewtopic.php?f=10&t=67Относно другия ти въпрос има също много писано в съответните теми за Легаси и Аутбек, както и за избор на двигател - 2.5 или 3.0. Най-кратко - разлики във вътрешния обем ( комби ) няма. Аутбека е с по-голям клиренс и малко по-комфортен. Т.е. избираш според нуждите ( дали ще се ходи по черни пътища и т.н. ) 2.5 е добър двигател, защото позволява по-лесно обслужване при каране на газ ( реглаж клапани ), отделно е по-икономичен и евтин за подръжка. Носи му се лоша слава заради проблем с главите ( прегряване и протичане ), за което пак е изписано страшно много, но това е проблем и на 3.0. Общо взето на 150-200 000км се правят глави и на двата двигателя. По трудно е да се намери читав екземпляр. Отдели си време да прочетеш малко темите за прегряването, 2.5 срещу 3.0, Аутбек раздел и ще се ориентираш. Естествено най-добре е да се повозиш/покараш Легаси и Аутбек и ще разбереш за кое си. Успех!
|
|
|
|
| Вто Яну 26, 2016 5:19 pm |
|
|
|
nlbsm
|
|
Благодаря за бързия отговор. Аз четох много по всички въпроси. Вече горе долу ми се изясни, но бях длъжна да попитам. По черни пътища няма да се ходи, или ако се- ще е два пъти в годината, на не кой знае колко зле трасе. Щом до сега една корейка с предно е издържала, се съмнявам легасито да не се справи. За сервизите благодаря, сега ще разгледам. Конкретни марки на масла за скорости и диф, може ли някой да ми препоръча? Аз мога да си ги взема директен внос от Германия. 1 година карам легаси, имам впечатления. Беше ми интересно Аутбека по широк ли е, че е по висок вече ми е ясно.
|
|
|
|
| Вто Яну 26, 2016 5:45 pm |
|
|
|
Vmax
|

nlbsm написа: Благодаря за бързия отговор. Аз четох много по всички въпроси. Вече горе долу ми се изясни, но бях длъжна да попитам. По черни пътища няма да се ходи, или ако се- ще е два пъти в годината, на не кой знае колко зле трасе. Щом до сега една корейка с предно е издържала, се съмнявам легасито да не се справи. За сервизите благодаря, сега ще разгледам. Конкретни марки на масла за скорости и диф, може ли някой да ми препоръча? Аз мога да си ги взема директен внос от Германия. 1 година карам легаси, имам впечатления. Беше ми интересно Аутбека по широк ли е, че е по висок вече ми е ясно. http://www.jdmfsm.info/Auto/Japan/Subar ... 20Outback/От този линк си изтегли едно ръководство на потребителя и ще видиш на кои стандарти трябва да отговарят течностите. Каквото и да купиш от Германия ( ако отговаря на въпросните стандарти ) без значение на марката ще е ОК. Всички сервизи имат въпросните масла и надали ще спестиш пари ако това е целта, даже може и обратното да стане. Аутбека не е по-широк от Легаси комби ( едно и също е вътре ), отвън изглежда по-широк заради декоративните панели. Покарай един, ако е за теб, може би ще ти хареса повече от Легасито.
|
|
|
|
| Вто Яну 26, 2016 6:02 pm |
|
|
|
nlbsm
|
Искам аз да си ги купя, т.к ги взимам на доставни цени, с 30%. По евтини от това, което се предлага в Бг.. Но това не е важното в случая, ще проверя и ще реша на място. Благодаря! Иначе съм почти убедена, че аутбека ще ми хареса повече  Само че живея в град, в който се карат основно бмв, опел и голф.. Няма чия кола да пробвам  От одеве се чудя какво трябваше да попитам Имам проблем със зареждането на бензин. Много трудно се сипва.. Постояно избутва, зареждам по 10мин. Резервоара и отдушниците са проверявани със видеосонда. Не се установи проблем. Другото е, че като запаля и съм на отворени прозорци например в купето мирише на бензин. После спира. Това е от преди газовата. Има ли някой идея за какво иде реч?
|
|
|
|
| Вто Яну 26, 2016 6:37 pm |
|
|
|
demon777
Регистриран на: Пон Юни 08, 2015 6:48 pm Постове: 304 Местоположение: Сливен
Автомобил: Legacy 2,5 - 2004 АТ
Рейтинг: 47 
|
nlbsm написа: Иначе съм почти убедена, че аутбека ще ми хареса повече  Само че живея в град, в който се карат основно бмв, опел и голф..? Ах бмв и голф-3 се карат в Сливен.... да не си от там 
_________________ http://line4auto.ru/subaru/m76.gif
|
|
|
|
| Вто Яну 26, 2016 6:58 pm |
|
|
|
nlbsm
|
 не, - градът на скучаещите милионери със скъпи бмв-та
|
|
|
|
| Вто Яну 26, 2016 7:24 pm |
|
|
|
Vmax
|
nlbsm написа: :pardon: не, - градът на скучаещите милионери със скъпи бмв-та Трябва ти читав сервиз
|
|
|
|
| Вто Яну 26, 2016 9:35 pm |
|
|
|
ComingSoon
Регистриран на: Вто Май 06, 2008 6:58 pm Постове: 1021 Местоположение: Варна
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246     
|
|
Бургас не е далеч, а скоро ще има по-голяма среща на Узана. Ще имаш възможност да видиш и пробваш различните модели.
_________________ Странно защо на всички новини не пише "платен репортаж".
|
|
|
|
| Вто Яну 26, 2016 10:20 pm |
|
|
|
Alxx
|
|
Изстрел в тъмното: вдигнете колата на крик някъде и проверете състоянието на гърловината и отдушника на резервоара. Там се трупа кал и се случва да позагние, предвид възрастта на колата.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Сря Яну 27, 2016 12:13 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|