| Автор |
Съобщение |
|
krasio666
Регистриран на: Нед Мар 11, 2012 8:00 am Постове: 181 Местоположение: варна
Автомобил: фориSG 2005г.
Телефон: 0889657666
Рейтинг: 14
|

здравейте колеги!опитах се да реша сам проблема си само с четене,но явно ще се наложи и писане.машината е легаси 2 2.0 ,97 година с газов инжекцион.по принцип не съм имал досега големи проблеми с колата,които не мога сам да отстраня или с малко помощ.проблема е следния:колата си върви без проблем като изключим обичайното замисляне до 1800-2000 оборота (това го прежалих,не дразни осезаемо),но преди около месец ,след замерване на компресията се получиха няколко детонации (3-4)докато въртим и се почна една...както е в движение,се започва едно прекъсване,оборотите играят 200-2000,никаква мощност(не мога да отлепя от светофара)бързо пресвяткане на чека(не постоянно да свети)и това всичкото за около 10-10 сек.после все едно нищо не е било  това са симптоми и на газ и на бензин,и топла и студена(по-често топла)и в ниските и във високите обороти....смених кабели(отдавна се канех)свещите бяха на 5 месеца ngk ,и тях смених и нов въздушен филтър-ефект нулев.замислих се за дебитомер(след като го откача спират да играят обороти е,ама не е както трябва да е).четох за почистване на дебитомера-отидох днес при мийто майсторче,пръснахме го със точно такъв за дебитомери-все същото.та молбата ми е ако има някойда услужи със дебитомер за проба от варна ще съм много благодарен,че не ми се вкарва във филма "проба-грешка"-много скъпо излиза,а ефекта не е сигурен.а после 
|
|
|
|
| Чет Яну 14, 2016 1:05 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Според мен провери си кабелите на акумулатора и после масите по двигателя.
|
|
|
|
| Чет Яну 14, 2016 2:08 pm |
|
|
|
krasio666
|
|
то и на мен първо ми мина това през главата да не е някоя слаба връзка или окъсяване и като станеше така спирах дето мога и клатех де що видя кабел ама пак нулев ефект......днес ще пробвам да мина при Миро до хлебозавода да видим какво ще каже.....
|
|
|
|
| Чет Яну 14, 2016 2:42 pm |
|
|
|
ComingSoon
Регистриран на: Вто Май 06, 2008 6:58 pm Постове: 1021 Местоположение: Варна
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246     
|
|
Ако прочетете грешката ще е по-ясно предполагам.
_________________ Странно защо на всички новини не пише "платен репортаж".
|
|
|
|
| Чет Яну 14, 2016 3:03 pm |
|
|
|
krasio666
|
след сутрешна справка с компа на машинката болките излязоха следните: 1.грешка 12-Starter switch or circuit (Выключатель стартера остается постоянно включенным или выключенным) 2.грешка 23-Air flow meter or circuit(Датчик потока воздуха или его электрическая цепь) както и очаквах...... 3.грешка 24-Air control valve or circuit(Воздушный регулирующий клапан или его электрическая цепь) 4.грешка 31-Throttle sensor or circuit (Датчик положения дроссельной заслонки или его электрическая цепь) Така......питането е следното:възможно ли е всичките грешки да са в момента или простто са се натрупали и последствие отстранени без да са изчистени от компа.това ще го пробвам след изчистване и повторна диагностика.предполагам че тогава ще останат само текущите грешки.и друго:тия щуротии всичките предполагам не е задължително да се сменят а само да се регулират ако са изправни(за дебитомера май е ясно какво ще се случва  )
|
|
|
|
| Пет Яну 15, 2016 10:57 am |
|
|
|
krasio666
|
проблема е решен!!!край на ядовете(засега поне) 
|
|
|
|
| Пет Яну 22, 2016 12:50 pm |
|
|
|
Пламен Янев
Регистриран на: Вто Мар 12, 2013 5:21 pm Постове: 180 Местоположение: Търговище
Автомобил: Impreza Outback 2005;Оutback 2020
Телефон: 0894736253
Рейтинг: 181    
|
krasio666 написа: проблема е решен!!!край на ядовете(засега поне)  Сега остава да кажеш,какво точно си направил,за да е полезно за всички ! Поздрави и много безаварийни ! 
|
|
|
|
| Пет Яну 22, 2016 1:05 pm |
|
|
|
krasio666
|
|
ми нищо особенно.тъй като никой не се намери да услужи със дебитомер за проба от Варна(колегата valqk от русе откликна,за което му благодаря но не се възползвах )купих втора ръка дебитомер от мегапартс,нови свещи и кабели(засега върнах старите свещи щото не съм сигурен в bosh(made in russia)смених ги ,почистих дросела,големи л...а,и колата тотално се сговни.........явно е продължила да работи в режим на натрупани грешки.свалих акумулатора за 2-3 часа ,изчистиха се грешките(не го очаквах)и засега върви добре,поне колкото преди .не записва пак нови грешки ама това е за десеттина километра и затова не бързам да се радвам ,ТОВА Е !!!!!!!!!!!
|
|
|
|
| Пет Яну 22, 2016 3:54 pm |
|
|
|
krasio666
|
проблема остава ](./images/smilies/eusa_wall.gif) след около 50 км пак същите симптоми.следва пак науляване на грешката(този път само дебитомер)последваща нова поява(тоя път комплект с ламбда сонда).последва проверка на кабелите докъдето може да се стигне в двг.отсек ->единият започва бял от буксата и преминава във сив,ама ми изглежда заводско така.другия жълт с нещо си-прекъснат и наден ама професионално.крайния син май никаква работа не върши ,защото в самия дебитомер не хванат никъде.симптомите се появяват ненадейно и внезапно  .напръсках с контактен спрей....писна ми и върнах стария дебитомер..засега добре.от това следва че или и двата не работят,или и двата си работят ,ама проблема е другаде.ако някой може да сподели кой кабел за какво е и какви стойности трябва да има за да проверя .пробвах при инж.Кожухаров на Мир,ама човека единия ден беше приключил ,а днес отсъстваше забравих да спомена че буксата е с 5 кабела,че май са разлини
|
|
|
|
| Пет Яну 29, 2016 12:27 pm |
|
|
|
valqk
|
Трябваше да се обадиш - сега и двамата си имаме резервен Според мен ти смуче въздух след дебитомера от някъде... премерете вакуума и виж дали е в граници. За коя жица какво е, май съм мяркал в сервизния менюъл нещо по въпроса, ама къдеее Порови в сайта на Божо (има го менюълите във важните теми). Имай в предвид, че при мен на газ, понякога светва чека и дава 'ламбда'+'дебитомер' - отдавам го на малко по-бедна смес. Иначе си върви ОК.
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
|
| Пет Яну 29, 2016 2:20 pm |
|
|
|
krasio666
|
|
няма да обяснявам надълго и на широко за всичко ,което се проверява по колато ,но по-важното е че проблема си остава.след чистене на грешки и сменен дебитомер (който не е сигурно че работи коректно защото не можах да открия къде какво и колко трябва да е) грешката се появява почти мигновенно(дебитомер)дори и да няма осезаем проблем с двигателя,но рано или късно пак започват да играят оборотите.та питането е следното:възможно ли е ако са се разкачили разните тръби ,които са в калника да влияят на дебитомера,понеже когато я запуша с ръка почти не се усеща да смуче въздух ,а колата се форсира като подам газ(не е така веднага след дебитомера)тези дни ще сваля калника да проверя какво се случва там ,ама е малко гърбава работа....
|
|
|
|
| Нед Мар 20, 2016 9:58 am |
|
|
|
steling
|
krasio666 написа: няма да обяснявам надълго и на широко за всичко ,което се проверява по колато ,но по-важното е че проблема си остава.след чистене на грешки и сменен дебитомер (който не е сигурно че работи коректно защото не можах да открия къде какво и колко трябва да е) грешката се появява почти мигновенно(дебитомер)дори и да няма осезаем проблем с двигателя,но рано или късно пак започват да играят оборотите.та питането е следното:възможно ли е ако са се разкачили разните тръби ,които са в калника да влияят на дебитомера,понеже когато я запуша с ръка почти не се усеща да смуче въздух ,а колата се форсира като подам газ(не е така веднага след дебитомера)тези дни ще сваля калника да проверя какво се случва там ,ама е малко гърбава работа.... Не би трябвало да има проблем, Моя резонатор го няма - смуче само от шнорхела и си върви нормално.
_________________ www.karcher-cleanteh.com
Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"
|
|
|
|
| Нед Мар 20, 2016 10:08 am |
|
|
|
krasio666
|
и аз така си мисля,все пак като се слагат разни спортни филтри нали пак се изолира всичко слет дебитомера........остава да намеря наистина работещ дебитомер и да продължавам да търся проблема......... 
|
|
|
|
| Нед Мар 20, 2016 10:24 am |
|
|
|
Alxx
|
|
Тия снаждания, които си намерил по кабелите ми навяват мисълта, че не й е сефте там да има проблем. Май ще ти трябва колега със здрава кола и сериозно мерене/сравняване на параметри по кабелите.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Нед Мар 20, 2016 5:52 pm |
|
|
|
krasio666
|
|
е то аз така започнах и темата де -да се намери някой да услужи със здрав дебитомер за проба или поне да се дадат точните стойности на дебитомера да се замери.днес си поиграх да ги замеря и двата на работеща кола и моя стария дава 0,98 v на обороти,а другия даде 1,02-1,12v на същите обороти.това на белия кабел дето подава сигнала към компа предполагам ,защото само там се менят стойностите.и с двата колата когато реши прави мизерии.та в крайна сметка АКО НЯКОЙ СЪС СЪЩИЯ ДВИГАТЕЛ РЕШИ ДА ПОМОГНЕ ДА СЕ ЗАМЕРЯТ НЯКОИ ПАРАМЕТРИ ЗА 15-20 МИНУТИ ДА ПИШЕ!!! 2.0 ,116коня '97 легаси 2
|
|
|
|
| Нед Мар 20, 2016 7:34 pm |
|
|
|
kerekovski
|
|
На мен от прочетеното до тук нещата ми звучат като да имаш електрически проблем с окабеляването. Къде мериш напрежението на дебитомера? Трябва да го мериш възможно най-близко до компютъра и пак не е гаранция, че в дадения момент на мерене ще хванеш проблема.
|
|
|
|
| Пон Мар 21, 2016 9:01 am |
|
|
|
krasio666
|
някой да има идея как се изключва имобилайзера на колата  .причината за тази интервенция се налага поради тива че взех комп за проба,ама кой да каже ,че върви с ключа и патрона и там другите работи ](./images/smilies/eusa_wall.gif) не ми е проблем да го върна ,но ми се ще да пробвам дали ще ми се реши проблема.предполагам че ще е от това щото като го закача и колата само върти и не пали
|
|
|
|
| Пон Апр 04, 2016 2:14 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Програмира се нов ключ...виж имаше теми дали за твоята може ръчно или трябва тестер.
|
|
|
|
| Пон Апр 04, 2016 2:32 pm |
|
|
|
krasio666
|
|
кое да става ръчно или с тестер-програмирането или изключването.......
|
|
|
|
| Пон Апр 04, 2016 2:43 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Програмирането на компютъра да приеме твоя ключ.
|
|
|
|
| Пон Апр 04, 2016 2:58 pm |
|
|
|