Отговори на тема
 Покупка на Subaru Outback III 
Автор Съобщение

Постове: 3
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, бъдещи колеги !
Казвам се Димитър и скоро ми предстои да си имам дете, поради което си търся по-семейно ориентирана кола. По принцип изискванията ми са колата да бъде тип комби, да има голям двигател, и да има 4х4 възможности. Сега ще се аргументирам.
Много от вас ще кажат, че голям двигател и семейна кола не се връзват, обаче аз си имам една мечта да карам 6 цилиндров двигател, без значение от марката. Все пак колкото да е голям двигателя може да се кара и бавно когато съм с детето и да си понастъпвам когато ходя на неделното кафе(понеже само тогава почивам). В момента съм собственик на италианска кола с дизелов двигател тип Комън Рейл. Това ми е втората италианска кола. Първата беше 1.4 и гореше като 8 цилиндрова американска кола. Дали имаше някакъв проблем или беше нормално не ме интересува карах си я 7 години. Сегашната е доста идиотоустойчива, нито я чакам да загрее нито я щадя откъм натискане и още си държи кучето. За 2 години само дебитомер съм сменял.
По критериите които изисквам има само 3 варианта - Volvo XC70, Audi Allroad, и Subaru Outback 3.0 H6.
Волвото отпада понеже ми прилича на гардероб с колела. Аудито ми е скучно...нито ми харесва на визия, камо ли пък въздушното му окачване. Subaru-то ме грабна като визия...отпред е агресивно, задницата не ми харесва особено, интериора ми изглежда на ниво - луксозен и семпъл - всичко, което съм търсил в една кола.
За офроуд не мисля да я ползвам, но е добре да има такива наклонности, дето се вика един път ще ми се наложи и в такъв смисъл да си има възможностите.
Не ме интересува разхода, тоест не ме притеснява и без тва минавам по 100 километра на седмица градско, в месеца веднъж да си ида на село и лятото на море...В този ред на мисли дали ще гори 10 или 15 няма да ме набута много...по-скоро ще ме радва звука от шестака...
По-скоро искам да се допитам до вас, които имате дълъг опит с марката. Тук таме, чета че въпросният модел има въздушно окачване, но според един от сайтовете за характеристики на колите, колата си е с нормално окачване...
Вторият въпрос е, имате ли си форумни механици тип "оставяш колата и всичко нередно се отстранява"
От кой град са въпросните механици ?
Идиотоустойчив ли е мотора...обичам да си понастъпвам доста често. Знам, че е незаконно и опасно, но когато съм сам обичам чувството на тягата във врата.
Четох доста за модела. ЗНам, че е с 5 степенен автомати, има си ЕСП, което сработва понякога бавно. Има склонност към прегряване. Четох и за цената на потдръжката. Най-много ме притеснява мотора...стигне ли се до сериозен ремонт е все едно да ми говорят, че човек след трансплантация си е същият..

Благодаря ви предварително колеги, ако сметнете темата ми за дублираща моля да се изтрие и здраве да е ...така или иначе ако ми хареса колата ще си я закупя.

Чет Яну 28, 2016 12:21 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 261
Автомобил: Forester 2.0X,MT,158hp
Рейтинг: 36
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравей колега.Ако искаш знаещите занапред да ти дават съвети пиши от кой град си-за въпроса относно механиците има тема за белите сервизи.Почети още малко из форума.Аз като един незнаещ мога само да те посъветвам ако колата е втора ръка да я намериш със сервизна история напр.от Германия.Някой да ти я докара(разбрах,че само неделя почиваш).Аз бях мераклия,бързах и не го направих това и брах ядове.Но така се стекоха обстоятелствата.
Иначе мога да ти кажа,че съм много доволен от колата като марка.Успех в начинанието :beer:

Чет Яну 28, 2016 3:32 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 356
Автомобил: Outback B13,H6
Рейтинг: 105
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аутбек на въздушно няма(отзад са на саморегулращи амове),ако очакваш от шестака ръмжене ще останеш разочарован-доста е тих и НЕ-моторът НЕ е идиотоустойчив ;) .

Чет Яну 28, 2016 11:48 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Привет и добре дошъл. Така като чета какво си написал мисля, че скоро ще си вземеш Бек H6. :) По въпросите: Амортисьорите на Аутбек не са въздушни. Отзад са самонивелиращи , но и те са скъпи. Ако се наложи смяна обаче лесно се поставят обикновени без проблем, като за още 100-тина лева колата се повдига с "подложки".
Мотора е надежден, но.... първата работа след покупката НЕ Е стандартното "обслужване" , а сваляне и промивка на радиатора, смяна на термостат и капачка на радиатора. Процедурата се прави превантивно , за да ти е мирна главата после. Същото важи и за 2.5, но малко хора го правят.
Хубаво е да си създадеш навик да проверяваш нивото на маслото по-често. След това газ... колата може да си я настъпваш на воля.
Механици има... всеки е доволен от различни хора. Основно в София, Повдив и Варна. За другите градове е малко по-трудно.

Чет Яну 28, 2016 9:57 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
ComingSoon написа:
Привет и добре дошъл. Така като чета какво си написал мисля, че скоро ще си вземеш Бек H6. :) По въпросите: Амортисьорите на Аутбек не са въздушни. Отзад са самонивелиращи , но и те са скъпи. Ако се наложи смяна обаче лесно се поставят обикновени без проблем, като за още 100-тина лева колата се повдига с "подложки".
Мотора е надежден, но.... първата работа след покупката НЕ Е стандартното "обслужване" , а сваляне и промивка на радиатора, смяна на термостат и капачка на радиатора. Процедурата се прави превантивно , за да ти е мирна главата после. Същото важи и за 2.5, но малко хора го правят.
Хубаво е да си създадеш навик да проверяваш нивото на маслото по-често. След това газ... колата може да си я настъпваш на воля.
Механици има... всеки е доволен от различни хора. Основно в София, Повдив и Варна. За другите градове е малко по-трудно.

Ето това е приказка. Благодаря ти за куража колега !

Пет Яну 29, 2016 11:22 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 51
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Здраво,колега!
Когато мерака е голям е ясно-ще си вземеш голям двигател.Просто колегата mitkosoft искаше да каже,че тия пущини ако се настъпват повечко си сърбат масълце.Затова си проверявай маслото по-често.

Съб Яну 30, 2016 11:50 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Е да сърба, колко да сърба ? Колко долу горе сърба на 10 000 км.

Съб Яну 30, 2016 2:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Постове: 1849
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
mitkosoft написа:
Е да сърба, колко да сърба ? Колко долу горе сърба на 10 000 км.

1.5-2 литра минимум, защото бангиите идващи тук от Европа са ходили до Луната минимум и обратно... :)

Легасито което карам в момента е на реални 250к км, карам го на газ и без никакво жалене гори 100-200мл масло на 10к км.

Съб Яну 30, 2016 2:57 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 478
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
моята е H6 B13, 2005, карам я с масло AmsOil Signiture Series 5W30 и досега не ми е харчила. Минавам около 10 000 км на година (до работа са ми 6км и не ходя всеки ден с кола, няколко почивки годишно, няколко пътувания до провинцията на 1-2 месеца...).

Слагам една добавка в маслото на Любгард (http://www.lubegard.com/~/C-306/LUBEGAR ... Protectant), не че толкова ми трябва, а по-скоро превантивно, а и като цяло доста съм чел и за Любгард и мнения за тях и ползвам добавките има на всякакви възможни места:) - В АТ-то например и хидравликата:)

Ако си наблюдаваш колата, няма да имаш грижи. Най-неприятният проблем е прегряването, но както са ти казали - всяка пролет почистване на радиатора, и като си смениш термостат, капачка + наблюдение и не мисля, че ще имаш грижи - при условие, че вземеш кола, която вече не е имала такъв проблем и не е бил отстранен.

Аз освен това си карам и колата с Еванс вместо обикновен антифриз, та това е още една предохранителна мярка спрямо прегряването.

Следя понякога темературата и ELM 327 и по-висока от 104 градуса не съм я виждал, и то за секунди - ситуацията беше на Халкидики, пълна кола, 35 градус, движа се с 20 км/ч зад един камион и при какдаун да о изпреваря температурата стана 104 градус, след изпреварването и отпускането на газта, падна за секунди до 98-99. В останалта част на пътуването при споменатите жега и пълна кола си седеше около 96-97 и качваше до 99-100 при кик дауни.

Сря Фев 03, 2016 8:55 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема