Отговори на тема
 1,6 ts 95 конски сили или 2.0 кубика - 125 конски сили 
Автор Съобщение

Постове: 16
Автомобил: subaru impreza
Телефон: 0876543191
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Здравейте, изправен съм пред голяма дилема и не мога да взема решение. Предстои ми да си сменя колата. Естествено субару импреза ще бъде, но не мога да реша дали да бъде 1,6 ts 95 коня заради евтиния данък и по-малкия разход или 2000 кубика - 125 конски сили за по-добра динамика на пътя. Моля посъветвайте ме дали големият двигател има много по-голям разход от малкия и също така каква е динамиката на 95 конски сили в сравнение със 125. Ще ви бъда много благодарен за всякакви съвети и мнения! ПОМАГАЙТЕ МОЛЯ!!!

Пон Фев 01, 2016 7:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 26
Автомобил: Toyota Corolla E12
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Задължително 2.0 според мен. :good:
Карал съм 1.6 и не ми стигаше.

Данъкът не може да бъде "евтин",но може да бъде нисък.

Пон Фев 01, 2016 9:00 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 226
Автомобил: Subaru Forester 2.0 XT 177к.с 2003г
Телефон: 0896107191
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
На някой и 2.0 280 к.с. не им стига ROFL
Идва такъв момент ;)

Ако имаш възможност тествай двата варианта и си прецени. Ако караш повече градско и 1.6 става, малко по-бавно ускорява в сравнение с 2.0 но като я вкараш в обороти си върви прилично. Разликата в разхода е малка около 0.5-1.0 л на 100 км грубо. За какво и къде ще ползваш колата повече? Като си отговориш на този въпрос ще можеш по-лесно да си вземеш решението :) При всички положения ако не те бърка разликата в данъка, застраховката и разхода си вземи по-големия мотор...винаги е по-добре да си по-мощен и по-бърз :D

Вто Фев 02, 2016 5:05 pm
Върнете се в началото
Профил

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Благодаря колега, харесал съм си едно суби с големия двигател но интересно би било да тествам и двете коли как ускоряват. Особено по баир. Като разбера каква е разликата в динамиката на двете ще напиша тук.

Вто Фев 02, 2016 5:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 132
Автомобил: Subaru Impreza 2.0R 150hp 2007
Телефон: 0878137942
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Карам 1.6 двигател и да ти кажа съжалявам, че заради данъка не си взех 2.0. По принцип карах 1.2 фиатче пунто, но все пак на моменти усещам, че мотора е малко немощен. А и когато тръгна на село със народа и малко багаж... определено усещам разлика. Мисля следващото Субару да е от 2.0 нагоре. :beer:
Със газова уредба Fobos съм, пълня я за 33 литра газ, минавам 320-330 км. Това е смесен разход. Надявам се да съм помогнал колега. :good:

Вто Фев 02, 2016 8:07 pm
Върнете се в началото
Профил

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Аз с двигател 1,6 90 коня с газов инжекцион минавам с 30 литра газ почти винаги около 270 км. Изключително предвидимо ми свършва газта. Много бих искал да разбера как се държи този двигател на импреза ts , тъй като е по нова генерация някъде около 1998 година мисля че започват да го произвеждат. Понеже е по съвременен можеби не се усрща такава липса на мощност както на моето суби от 1996 г.
Искам да ви кажа за разхода на гориво, че лятото на дълго с 80 - 90 км/ч ми гори 8 - 8,5 л. газ, а градско 10л. Зимата на дълго 10, а в града 14л.
Много моля някой с двигател 125 коня да сподели разхода си, а и някой с двигател 95 к.с. на импреза ts да каже дали се усеща фрапиращо невърврне на колата по баир.

Вто Фев 02, 2016 11:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
1.6 е мотор за возене колега. Няма разлика между 90 и 95 коня.
Естествено 125 ще е доста по добре, като разход разликата е в рамките на литър. Има тема за систематизирания разход на гориво - погледни я за детайли.

Според мен трябва да избираш на база състоянието на екземплярите които си харесал.

ПС: имаме в семейството 1.6, 1995г и съм на мнение че е идеална кола за спокойно шофиране. Добра возия, опростена и здрава сглобка

Вто Фев 02, 2016 11:41 pm
Върнете се в началото
Профил

Автомобил: Субару Импреса 2,0
Рейтинг: 116
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
rudi66 написа:
Здравейте, изправен съм пред голяма дилема и не мога да взема решение. Предстои ми да си сменя колата. Естествено субару импреза ще бъде, но не мога да реша дали да бъде 1,6 ts 95 коня заради евтиния данък и по-малкия разход или 2000 кубика - 125 конски сили за по-добра динамика на пътя. Моля посъветвайте ме дали големият двигател има много по-голям разход от малкия и също така каква е динамиката на 95 конски сили в сравнение със 125. Ще ви бъда много благодарен за всякакви съвети и мнения! ПОМАГАЙТЕ МОЛЯ!!!

За София данъка за големия двигател е около 140-150 лв ,срещу 30-тина лв за малкия.Разхода на бензин е един литър над малкия във всички режими на движение.При газ-два литра отгоре над бензиновите консумации.
В града,при нормално движение и спазване на правилата ползваш около 20-25 КС максимум,по магистрала при 120-130 км/час ползваш 45-50 КС.Останалото до максимална мощност остава за при пикови натоварвания/максимална скорост/.И на най големите баири няма да спреш поради липса на достатъчно мощност.Що се касае до динамиката на движение,има малка разлика в полза на голямия мотор.Важното е да решиш с какво ще направиш компромис.

Вто Фев 02, 2016 11:47 pm
Върнете се в началото
Профил

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Днес имах възможност да покарам по-слабия двигател и определено не му стига мощността. Не може да се говори за динамика на пътя.

Сря Фев 03, 2016 9:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 26
Автомобил: Toyota Corolla E12
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Akima написа:
Задължително 2.0 според мен. :good:
Карал съм 1.6 и не ми стигаше.

rudi66 написа:
Днес имах възможност да покарам по-слабия двигател и определено не му стига мощността. Не може да се говори за динамика на пътя.

Ставаме двама. :beer:

Чет Фев 04, 2016 12:26 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Предвид затрудненията на 2.0 по магистралата с пет човека на борда, 1,6 за мен остава извън класацията. И на мен не ми се плаща дебел данък, но предпочитам сигурно изпреварване при нужда и достатъчно тяга за хора+багаж. Комби е все пак.

Чет Фев 04, 2016 11:38 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Alxx написа:
Предвид затрудненията на 2.0 по магистралата с пет човека на борда, 1,6 за мен остава извън класацията. И на мен не ми се плаща дебел данък, но предпочитам сигурно изпреварване при нужда и достатъчно тяга за хора+багаж. Комби е все пак.

Да бе да,то тези 1,6 даже автоматици дето идват от Италия,Швейцария.Австрия и др.изостанали са се движели не по магистрали а по въздуха.Излиза че там хората са недоносени и не могат да преценят колко са им кофти колите.Забравя се че по магистрала се движиш в еднопосочен път в коридор,за каква трудност при задминаване става въпрос?А по немагистрала ако спазваш правилата почти не ти се налага задминаване.А когато задминаваш е задължително да се съобразяваш с възможностите на колата ти.Това важи и за колите с много по голяма мощност. Забравяте че преди не много години карахме коли с по 50,60,макс.75 к.с.,перехме с по 130-140 км/час по магистрала и никой не говореше за лоша динамика.Сега вече 95,а даже и 125 к.с. били с лоша динамика и трудно се изпреварвало с тях. Едно време баба ми казваше,-пази Боже сляпо да прогледне.

Чет Фев 04, 2016 5:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 136
Автомобил: Forester S Turbo MY99
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колега, сравнението не е съвсем коректно, защото на "баба ми" колата не е тежала 1,3 тона, нито е имала 4х4 система, която по груби изчисления гълта около 1/3 от мощността на двигателя докато стигне до гумите. В днешния трафик 95 коня в субару са доста неадекватна мощност, освен ако не си ужасно спокоен като човек, или не караш почти през цялото време на прекъсвач. В крайна сметка за всеки влак си има пътници, а и кандидат-колегата е тествал и на свой гръб 1,6 двигателя и е сметнал че не е за него, та темата май се обезсмисли вече :pardon:

Чет Фев 04, 2016 10:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Отговори с цитат
Темата е много лична, защото само автора може да прецени кое ще му пасне най добре. Нека се въздържаме от препоръки, защото са субективни.

Успех на автора с намирането на читав екземпляр

Чет Фев 04, 2016 10:28 pm
Върнете се в началото
Профил

Автомобил: Subaru Forester 2.0 XT 177к.с 2003г
Телефон: 0896107191
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Изглежда че все пак успяхме да помогнем на автора да си направи преценка коя кола ще го удовлетворява :) .

Аз също смятам че не е разумно да се отсича крайно че 1.6 мотора не става. Има си много хора които си ги карат и ги устройва точно такъв автомобил с точно такъв мотор. Както казахте много е важно цялостното състояние на автомобила и от там нататък вече си тестваш и си вземаш решение кое ти допада, преценяш всички плюсове и минуси и действаш :)

И от мен още веднъж успех на автора

Пет Фев 05, 2016 4:09 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Наистина да се отричат колите с мотор 1,6/95 кс,е прекалено сектански подход.Особено като се има в пред вид че Субару от 2007 година пусна Импреса с мотор 1,5/105 кс.Малко повече доверие към японските специалисти не е без значение.Според мен автора на темата е най добре да се концентрира с намирането на кола във възможно най добро състояние,не нападната от ръждата и възможно на по малко клм.Защото 1,6 или 2,0 ще служат еднакво добре,но ако не отговарят на изброените условия ще има проблеми.
И от мен успех с намирането на подходящия екземпляр.

Пет Фев 05, 2016 7:30 pm
Върнете се в началото
Профил

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Колеги, вече е решено. 2.0 ще бъде, 125 к.с. Благодаря ви за отзивчивостта!

Пет Фев 05, 2016 11:21 pm
Върнете се в началото
Профил

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Здравейте, искам да допълня че вече имам импреза с големия двигател и няма нищо общо с такава кола с малкия двигател. " Ама нищо общо" Определено много добре ускорява и е адски пъргава. Няма я тази тромавост като при 90 коня. Ако някой е изправен пред същата дилема изобщо не се чудете в полза на по-големия двигател. Също така мога да ви кажа че поскъпиха данъците на двигатели под 101 к.с. и сега е по-малка разликата в данъка на 1600 см и 2000см. Данъкът за тези 125 к.с. е 120 лв на година, а разходът още не мога да усетя да е по-голям при нормално каране. Дано да съм помогнал на някой колега!
 8

Вто Фев 23, 2016 12:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема