Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Гарнитура на блока 
Автор Съобщение

Постове: 16
Автомобил: subaru tribeca
Телефон: 0888273266
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте.Собственик съм на трибека 2006г с газов инжекцион от 6месеца.От около месец започна да се губи антифриза .Отидох на сервиз и се оказа че сълзи от масления охладител.Смених го и с другия карах около седмица.Спука се точно предния ден преди да замина на почивка.Отидох веднага в сервиза и ми казаха че щте го шунтират да тръгвам а като се върна ще го правиме.Изминах около 500км и ми се спука радиатора.Възможно ли е да е издухана гарнитурата и за това да надува системата или е свързано с изпарителя който е с мембрани евнтуално да са скъсани.В момента чакам радиатор и като го сложим тогава ще проверя дали надува

Вто Фев 09, 2016 9:29 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
nikolaigalin написа:
Здравейте.Собственик съм на трибека 2006г с газов инжекцион от 6месеца.От около месец започна да се губи антифриза .Отидох на сервиз и се оказа че сълзи от масления охладител.Смених го и с другия карах около седмица.Спука се точно предния ден преди да замина на почивка.Отидох веднага в сервиза и ми казаха че щте го шунтират да тръгвам а като се върна ще го правиме.Изминах около 500км и ми се спука радиатора.Възможно ли е да е издухана гарнитурата и за това да надува системата или е свързано с изпарителя който е с мембрани евнтуално да са скъсани.В момента чакам радиатор и като го сложим тогава ще проверя дали надува

Искам само да добавя че не смесва масло с антифриза и не загрява.Моля някой за мнение преди да я отворя

Вто Фев 09, 2016 10:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 394
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Елемента , който държи налягането е капачката. Тя отваря на 1.1бара стандартно. Няма как от гарнитурата да надуе толкова че да спука нещо и да не ти изхвърли водата от казанчето.
Ако е повредена капачката може да стане лошо.. но не вярвам да е повредена в затворено положение. Добре е да я смениш.

Проверява се лесно. При загрял автомобил, течността в казанчето (преливника) е високо. Като изстине си я взима обратно. Т.е има разлика в нивото при загряла кола и студена.
( Имай предвид.. че загряла значи да включат перките на място без климатика да е включен)
Ако капачката е наред.. значи на другите неща им е дошло времето.
И радиатори се пукат.. особено през зимата, и маркучи се пукат.. но те предимно през лятото и.т.н.
Това за топлообменника обаче не ми хареса. някак си. Нямам обяснение за него.

За прецакана гарнитура.. при загряла кола гледай дали от казанчето излизат мехури. Ако излизат ... може бавно , може бързо но.. си върви към гарнитура на главата.
Има и газови изпарители , които са способни на такава работа. Изключи газта и карай една седмица да видиш дали пак ще има махури.
Ако има мехури от газовото... то си мирише и ще усетиш.

Гарнитури + другите съпътстващи смени работи ще са около 2К +-200лв...и пак в джаза със сменени гарнитури и чисто нов.
На всяко Субару рано или късно му идва времето за главите....това е положението.
НО за това задължително на читав майстор.

Вто Фев 09, 2016 10:49 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за отговора . Ще пробвам с капачката и ще покарам на бензин.Много от симптомите ме навеждат към газовия изпарител,понеже преди да спука радиатора колата почна да мирише на газ губеше мощност на баир.След като преминах на бензин върви нормално но вече беше прокапала-

Вто Фев 09, 2016 11:37 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
nikolaigalin написа:
Благодаря за отговора . Ще пробвам с капачката и ще покарам на бензин.Много от симптомите ме навеждат към газовия изпарител,понеже преди да спука радиатора колата почна да мирише на газ губеше мощност на баир.След като преминах на бензин върви нормално но вече беше прокапала-

Да речем че е мембраната наизпарителя възможно ли е при нахлуване на газ в охладителната система да надуе до там че да гърми където намери слабо място

Сря Фев 10, 2016 12:05 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 394
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не може да гърми ако капачката е наред.. тя ще изпусне налягането ако е над 1.1 атмосфери.
Нещата с изчислени да издържат поне 1.3 атм. На мойта (легаси 3.0) съм тествал със капачка на 1.3 и няма проблеми. Но все пак си върнах тази на 1.1.

Сря Фев 10, 2016 3:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Капачката ще изпусне ако й е здрав клапанът. При испускане на газ в системата, се получават отлагания, които запушват де що намерят, в т.ч. самия клапан на капачката. Патил съм.

Чет Фев 11, 2016 9:57 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Днес ще слагат радиатора .Поръчал съм капачка и ще видим.

Чет Фев 11, 2016 11:59 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Някой може ли да каже DENSO радиатор добри ли са.Японски ли са или всичко идва от Китай

Чет Фев 11, 2016 12:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Денсо е доставчик на голяма част от чарковете по тая кола. Дали е менте, най-вече можеш да се ориентираш по цената.

Чет Фев 11, 2016 1:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Взех го за 400 лв с отстъпка капачката е 12лв.Вече ги сложих .Покарах я на бензин около 20км сериозно.Засега е добре маркучите омекват и не бълбука в казанчето. Една проверка ще направя за изгорели газове в антифриза и ако всичко е ок при газаджия да погледне изпарителя

Пет Фев 12, 2016 8:47 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1886
Автомобил: Impreza3.3 Impreza H6T Subaru SVX
Рейтинг: 622
Отговори с цитат
Обърни внимание на този, който си свалил. Трябва също да е Денсо.

Пет Фев 12, 2016 12:49 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Да днес го видях наистина е дензо .Замерих за газове в антифриза за мой късмет нямаше.за сега гарнитура няма да сменям ще я покарам още малко на бензин и после на газаджия да обслужи газовото. Благодаря на всички които споделиха мнение

Пет Фев 12, 2016 8:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема