Отговори на тема стр <  1, 2, 3
 USB за OUTBACK 2005 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
защо да е трудно просто
модула за 2 дин струва 200$ ако ще сменяме радиото.
иначе на мястото на навигацията пак иска преправяне освен ако не е модул които ползва дисплея и.
ако е само жабка си е пак разяне.

Вто Фев 02, 2016 9:01 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 478
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пробелмът е, че модълът за 2 Дин с Климатроник е само за дясна дирекция и всичко там е обърнато - копчета на климатик, аврийки - за това нещо става дума: http://jdm-planet.com/product/subaru-ou ... t-genuine/ - хем трябва преправяне, хем ще трябва да позлваш обърнати копчета на климата - off ще ти е mode, a/c ще ти е за въздуха и т.н., и връщането към стоковото състояние едва ли ще е много прятно, главно заради аварийките.

Струва ми се по-лесно да си напаснеш 2 дин устройството на мясото на навигацията, макар че не мога да съм категоричен и си трябва измерване на дупката дали ще пасне ипрделното устройство, но със сигурност съм виждал аутбеци с мултимедия на мястото на навигацията, така че със сигурност има вариант. Ако успееш да я вкараш без рязане на панела, при продажба просто си вадиш мултимедията,в ръщаш стоковата навигация и всичко си е ОК.

п.с. А иначе има модули, които могат да ползват дисплея ама на кола 2004-2005 нали се сещаш с какво качесттво е диспеля, да не говорим, че тези модули ти струват колкото една нова мултимедия със съвременен процесор, капацитивен тъч, адроид 4+ и т.н...

Вто Фев 02, 2016 11:23 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Да върнем темата малко към оригиналното аудио на Outback 2005 и добавянето на дигитален CD Changer, който да възпроизвежда MP3 от USB и/или SD памет. Моето оригинално аудио е ТАКОВА, разгледах вариантите с DMC9088 и TRIOMA и понеже дават различна информация спрямо оригиналната книжка на аудиото по отношение ограничението на броя папки/дискове, бих искал да попитам тук, дали някой има идея, какви ограничения в брой папки, имена на папките и брой файлове вътре има при тези дигитални чейнджъри?

За DMC9088 ТУК руснакът споделя, че трябва да са 6 папки (въпреки, че не е много сигурен за точната бройка) и да са именувани CD01...CD06, което е доста неудобно, както и до 99 файла в папка.

За TRIOMA ТУК са написали, че "Подръжка на "папка в подпапката"(до 1024 папки по 99 файла)", "32 главни папки с 32 подпапки във всяка главна папка", "Произволни папки и имена на файловете(не е нужно да се назовават по определен начин)". Това все пак е продукт, който може да се ползва с различни ресивъри, заради това предполагам, че ограничението идва от самия ресивър.

А ето какво пише в книжката на Субару за моя ресивър:

Изображение

Поддържа външен чейнджър с 10 диска, като 7, 8, 9 и 10 диск (в този случай папка) се превключват със задържане на бутони съответно 1, 2, 3 и 4. Лошото е, че няма бутон за Next CD и Prev CD, което примерно би дало възможност за много по-голям брой папки.

Последно на кое да вярвам, какви са ограниченията и как става управлението на такъв дигитален чейнджър?

Пет Фев 12, 2016 10:14 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 790
Автомобил: VA STI
Рейтинг: 563
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тук много по-лесно ще се ориентираш как и по какъв начин се борави с Триома-та, логиката за папките и т.н.
Аз ползвам Триома и това, което установих като потребител е, че всъщност ми е много по-лесно и удобно да ползвам bluetooth аудио през телефона отколкото да ръчкам копчета, да помня папки и т.н. Последото в комбинация с факта, че когато ползвам плейър на телефона мога да сменям песни чрез бутоните на волана ме накара тотално да забравя за флашки и други подобни.
Ако имаш драма с руския свиркай да помагам.

Пет Фев 12, 2016 10:49 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 264
Автомобил: Outback 3.0 2006
Рейтинг: 238
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз купих немското DMC (ot Adapter-Universe), но какво съм гледал, оказа, че това което съм купил е за кола без навигация.

При колите с навигация и управление от волана, буксата за CD Changer-а е заета, и за да включа устройството се наложи да се лиша от звука на навигацията (никога не съм го ползвал) и бутоните на волана (което си е неприятно).

На всичките клипчета които съм гледал за DMC-та, изглеждат като това което аз имам, та ако купувате такова нещо и имате нави, да си имате едно наум.

Триомата, както и Гром-а (от който съм доволен на предната ми кола - БМВ) така като гледам идва със кабел-адаптер, в който може да се включи кабела идващ от нави/волан.

В крайна сметка, моето устройство ще заминава на пазара (за сумата за която съм го купил) и ще събирам пари за Гром-че, тъй като съм доволен и от устройството и от инсталатора (Киро от gromaudio-bg).

Пет Фев 12, 2016 10:59 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Отговори с цитат
Благодаря за отговорите! Предпочитам да не ползвам телефона с колата, затова не ме блазни идеята, да свиря музика от телефона през BT. С руския не съм добре, но с помощта на Chrome и неговите възможности за превеждане на цяла страница се получиха нещата криво-ляво. Това с конфигурациите на TRIOMA-та изглежда много добре, явно ще се получат нещата и все пак едно не разбрах. Там мога да си конфигурирам бутоните FF и FR за смяна на папки (или подпапки), но на моя ресивър реално такива бутони няма. Има TUNE/Track +/-, които със задържане започват да работят като FF и FR. Но пък докато не се тества, няма как да се разбере :) Моят Бек е купуван чисто нов от България някога и е поръчан без навигация (въпреки че друг 3.0R не съм виждал без нави), така че това е една грижа по-малко в случая :)

Пет Фев 12, 2016 11:43 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 478
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
@kerekovski - ако искаш, можем някой път да се видим и да тестваш на моята триома как са нещата и да прецениш. Но аз позлвам, също като SRG, директно то телефона с блутут и юсб-то никога дори не съм го ползвал. Та, ако решиш, подготви си на една флашка там както са зададени папките, ще я включим и ще видим кое как ще се получи.

А относно отклонението от темата - за поставяне на 2 дин на мястото на навигацията - няма да се събере там:) Така че опцията остава с триомата + един хубав телефон или по-малък таблет, който да се закачи на някаква стойка в колата:)

Пет Фев 12, 2016 1:57 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2
Автомобил: Subaru Outback
Телефон: 883360270
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте , ако може да получа малко помощ по въпрос за Grom Audio , закупих си въпросната "екстра" и си я монтирах в Аутбека 2006 година . Проблема идва от там ,че cd-changera засича флаш паметта но няма звук ... дори музиката не тръгва . Пробвах да премахна паките , промених имената на песните / да няма символи и др такива/ , но въпреки всичко не тръгва и това е ... При опитите да пусна музика от телефона чрез aux кабела предоставен към комплекта ... отново не тръгва музиката . Моля ако има някой запознат по темата да ме ориентира ,защото това ще са най-лошо похарчените ми 300 лева ](*,) или ако може да ме насочите към някой ,който разбира от това във Варна ще е най-добре . Благодаря за отговорите и за разбирането !

Сря Мар 08, 2017 9:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 167
Автомобил: SUBARU LEGACY SPEC B
Телефон: 0889213119
Рейтинг: 28
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
И при мен се случи така, бях форматирал флашката в ntfs,после пробвах с fat32 и всичко си дойде по местата. (b)

Изпратено от моят D5803 с помощта на Tapatalk

Сря Мар 08, 2017 10:19 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2
Автомобил: Subaru Outback
Телефон: 883360270
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Dimichos написа:
И при мен се случи така, бях форматирал флашката в ntfs,после пробвах с fat32 и всичко си дойде по местата. (b)

Изпратено от моят D5803 с помощта на Tapatalk

ами моята е си е на fat 32 ...

Сря Мар 08, 2017 10:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3