Отговори на тема
 Странно стържене от АТ 
Автор Съобщение

Постове: 35
Автомобил: subaru outback
Телефон: 0896761313
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,колата е 2.5 АТ газ бензин .Тука от 10 15 дена ми прави впечетление сутрин като е студена докато тръгвам от паркинга я пускам понадолнище и тя сама си превключва от първа на втора като си набере обороти,но между това превключване чувам едно като стържене или триене на метал в метал или като разбит лагер само от първа на втора .Маслото е сменено преди 5000 км, и този звук го нямаше лятото ,прави го само при студен двигател сутринта и само когато минава от първа на втора ,нямам никакви други признаци за заминаваща си кутия не рита ,ускорява перфектно, сменя предавките мазно , кик дауна е перфектен ,не забавя между превключването на различните позиции на лоста?Ходих в сервиз оставихме я да поизстине но не го направи гледаха отдолу ,няма нищо видимо за смяна... Та така дайте мнения какво ли може да е ,поздрави,

Съб Фев 13, 2016 9:19 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 198
Автомобил: subaru outback 2.5
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колега да попитам, гледаха ли ти маслото в сервиза....чисто ли е ....има ли малки метални
стружки? Има датчик на кутията отзад който е магнитен...ако нещо лошо се случва ще е като таралеж...но по обясненията ти си мисля ,че не е от кутията. Като си на лек наклон държи ли на място... и на пред и на зад. Като си на равно тръгва ли сама напред като включиш Д?

Нед Фев 14, 2016 11:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Да тръгва си и държи на място да кажем и на доста по голям наклон,а маслото е леко потъмняло не е супер червено,и този магнит не е поглеждан защото при смяната на маслото не сме сваляли картера на кутията .Хм дали да не сменя пак маслото но този път със сваляне и почистване на този магнит?

Пон Фев 15, 2016 7:49 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 20
Автомобил: Subaru Outback 2.5i AWD Image 2000
Нов фен
Отговори с цитат
Аз стържене не усещам, но и аз при студен мотор сутрин някак си не ми харесва. Като включа от P --> D/R и чак усещам се сменят все едно прилопват и в последствие като почнат да се изреждат все едно нямат търпение да го направят рязко стават нещата. Но това само при студена после всичко се оправя, масло и филтър сменени. Сега като чели мисля да ходя да ми видят соленоидите и да ги почистят.

Пон Фев 15, 2016 10:33 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
А това с почистването на соленоидите тежка манипулация ли е и сравнително колко болезнена финансово е,и дали всеки що годе читав майстор може да я извърши ?

Вто Фев 16, 2016 8:02 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 20
Автомобил: Subaru Outback 2.5i AWD Image 2000
Нов фен
Отговори с цитат
Не бих казал тежка, но папкава да се отвори кутията извадят и почистят всичките соленоиди, картера и вътрешния филтър на кутията и всичко да се събере (до толкова съм наясно след като прочетох малко информация из форума).
Финансова не знам колко точно някой колега може да сподели, но предполагам 100-200 лв.
За майстор търси някой, който знае как се прави, че да няма изненади. :)

п.п. Като ти сменяха маслото колко от него източиха?

Сря Фев 17, 2016 1:12 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Всъщност маслото е сменено два пъти ,първият път сложих мотул и след 3000 км го смених с ЕНЕОС ,нещо като промивка .И двата пъти смяната беше вдигане на колата на подемник, махане на пробката и изтичане 24 часа ,като след това количеството масло което събра кутията и двата пъти беше около 7 литра .

Сря Фев 17, 2016 3:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 762
Автомобил: legacy2.5AT GX sedan MY99
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Колеги,карам автоматика 8 години,сменял съм маслото 2 пъте с Субару оригинално,последния път преди около 15000 хиляди,винаги сутрин когато е студено чакам да мръдне една идея стрелката и тогава тръгвам,нормално е като е по студена от 1-2 да има по силно ритване,но никога не ми е издавала странни звуци,кутията ми е на най малко на 80 ,000 + километра поне от както имам колата.

Чет Фев 18, 2016 10:02 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема