Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
|
Страница 1 от 1
|
|
Каква e температура при която работи Импреза 1,6tsi 2004год
| Автор |
Съобщение |
|
bacovrban
Регистриран на: Вто Окт 23, 2012 3:59 am Постове: 46 Местоположение: Враца
Автомобил: Subaru Legasy 2016г седан
Телефон: 0877945049
Рейтинг: -15
|

Здравейте уважаеми колеги...! иска ми се да Ви задам един вьпрос, но ще се извиня предварително за невежеството си по темата, за което Ви моля да ми простите не само че сьм невеж, но и факта че днес е Трифон/Зарезан и сьщевременно Свети Валентин а аз ви тормозя с вьпросите си. Притежавам импреза 1.6 ts 2004г на 173000км сега е на 180000км,карам я вече 13 месеца и не сьм пипал нищо слава Богу да ремонтирам, което ми се струва напьлно нормално впредвид на марката на автомобила и факта че колата е обслужена в Щвейцария преди да я закупя което го знам сьс сигурност не е само на думи надявам се че разбирате какво искам да кажа просто е сменено всичко ремьци ролки водна помпа масла филтри и тн.Та да си дойда на вьпроса : днес като се прибирах от родното си село след като бях изминал 30 км малко преди пристигна тернометьрьт но колата беше на границата до червеното до сега винаги стоеше на едно и сьщо място а сега беше доста над него това ме стрясна доста, температурата навьн беше около 15 градуса да кажа още че колата е на газ(газов инжекцион монтиран в сервиз).Пуснах парното на макс като спрях не сьм гасил двигателя и след малко падна температурата на нормалното (поне за мен място от скалата по средата)та вьпроса ми е нормално ли е да вдига тези стойности и при каква температура работи този двигател....Надявам се че не сьм я прегрял ....Благодаря Ви за което предварително, ще се радвам да чуя мнението ви по вьпроса, доста сьм притеснен щото много си харесвам количката.
|
|
|
|
| Нед Фев 14, 2016 6:45 pm |
|
|
|
DDD
Регистриран на: Нед Дек 11, 2011 7:20 pm Постове: 782 Местоположение: София Рейтинг: 223    
|
bacovrban написа: та вьпроса ми е нормално ли е да вдига тези стойности и при каква температура работи този двигател Ами не е нормално колега.Ти сам си си отговорил на въпроса... bacovrban написа: падна температурата на нормалното (поне за мен място от скалата по средата) Кога е газифицирана колата?Предполагам в БГ,а не в Швейцария или...?Преди да се газифицира имало ли го е това покачване на температурата или не (предполагам не)?
|
|
|
|
| Нед Фев 14, 2016 6:56 pm |
|
|
|
bacovrban
|
|
газифицирана е преди година и работи перфектно, но вчера ме учуди, днес ще я пробвам дали ще загрее пак така, сега си спомням че ме светеше копчето на климатика да не би климатичният радиатор да е дозагрел водният и ще се консултирам с някого, но още не знам кой ще е при нас вьв Враца не сьм на ясно кой е спец по Субару
|
|
|
|
| Пон Фев 15, 2016 6:12 am |
|
|
|
Alxx
|
|
Не е нужно да си "спец по Субару". Вдигни капака и си пипни долния маркуч на радиатора. Ако е студен, а колата грее - термостатче.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Пон Фев 15, 2016 8:52 am |
|
|
|
bacovrban
|
Здравейте, мога да кажа че нещата се оправиха за моя изненада много лесно просто долях 1 литьр и малко антифриз и всичко си дойде на мястото.Оказа се че като са ми монтирали газовата уредба не са ми допьлнили системата нито пьк да ме бяха предопредили да долея и аз си карам всичко си е привидно нормално щото беше студено времето и вьобще не сьм отварял капака и като се позатопли времето доста ме изплаши тернометьра но всяко зло за добро един добьр урок вече редовно ще проверявам всичко.Благодаря на всички който се опитах да ми помогнат.... ](./images/smilies/eusa_wall.gif)
|
|
|
|
| Вто Фев 16, 2016 8:30 am |
|
|
|
automan
Регистриран на: Сря Май 11, 2011 6:12 pm Постове: 183 Местоположение: Перник
Автомобил: Субару Форестър 2,5 ХТ
Рейтинг: 29
|
bacovrban написа: Здравейте, мога да кажа че нещата се оправиха за моя изненада много лесно просто долях 1 литьр и малко антифриз и всичко си дойде на мястото.Оказа се че като са ми монтирали газовата уредба не са ми допьлнили системата нито пьк да ме бяха предопредили да долея и аз си карам всичко си е привидно нормално щото беше студено времето и вьобще не сьм отварял капака и като се позатопли времето доста ме изплаши тернометьра но всяко зло за добро един добьр урок вече редовно ще проверявам всичко.Благодаря на всички който се опитах да ми помогнат.... ](./images/smilies/eusa_wall.gif) Нещо не се връзват нещата. Газифицирана е преди година , движила с литър антифриз по малко и всичко е било ок? Изведнъж започва да прави проблем. Това да го видя, няма да повярвам.
|
|
|
|
| Вто Фев 16, 2016 9:36 pm |
|
|
|
bacovrban
|
|
Аз също се очудвам но не сьм отварял да проверявам имам някакьв спомен че няма течност в преливното казанче но не съм се замислял дали е нормално, сега вече знам, преди не съм карал кола с такова казанче странично на радиатора. Сега вече знам че трябва редовно да се отваря капака и да се проверява всичко.И друго аз я карам само в градски условия и събота и неделя минавам 60км до село при родителите ми може би в града за 1;2км да не е загряване много това ме е спасило но явно се е пойзпарило и вече не е имало как минал сьм 30 км и тя загря надявам се да не съм прегрял като мина пак 30 те км ще се разбере.
|
|
Последна промяна bacovrban на Сря Фев 17, 2016 4:18 pm, променена общо 1 път
|
|
| Сря Фев 17, 2016 4:04 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Колегата по-горе намеква, че отдавна да си я сготвил тая кола, ако ти е липсвал литър антифриз от 1 година дори и повече. Не е лошо да я види някой специализиран сервиз, да не би да имаш теч, а и да я проверят, защото обикновено тръгне ли стрелката нагоре и мине последната бяла черта ( т.е. почти стигне до червеното ), очаквай да текнат гарнитурите...
Дано да не съм прав и да си късметлия, но при всички положения огледай за течове.
|
|
|
|
| Сря Фев 17, 2016 4:11 pm |
|
|
|
bacovrban
|
|
Искрено се надявам да съм кьсметлия не беше достигнала още червеното но малко оставаше
|
|
|
|
| Сря Фев 17, 2016 4:25 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|