Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр 1, 2, 3  >
 Употребяван Аутбек дизел 2010 или нов Дъстър?  
Автор Съобщение

Постове: 17
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Привет на всички!
Знам, че двата автомобила нямат база за сравнение но съм в малко деликатна ситуация.
Ако бях в България нямаше да му мисля много и бих избрал Бека, че ми е мечта.
Преди един месец трябваше да се релокирам на нова работа и се озовах във Валенсия.
Банката облужваща организацията, в която работя, ми отдаде под наем чисто нов Форд Куга дизел за доста добра цена - 250 Е на месец.
Това фактически е цена, която е валидна за банкови служители.
Та се замислям над следното: вместо да плащам наем, да взема направо да си купя нова кола.
Винаги съм искал Бек, но нов в момента не му е времето.
Понеже държа Бека да е дизел и след 2010, цените са ориенировъчно около най-високото оборудване на Дъстър.
От друга страна Дъстър идва с 5 год. гаранция и множество сервизи на всеки завой из Европа дето се вика, отделно че цената за поддръжка е доста по-ниска.

Работата е там, че в момента ми трябва кола да се возя и да нямам някакви притеснения като я вкарам в сервиз.
Както и да го въртя все към Дъстър клони избора.

Та какво бихте избрали вие като се абстрахирате от влечението си към Субару.

Чет Фев 18, 2016 11:51 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 692
Автомобил: Type R, Mustang GT.
Рейтинг: 499
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, ама вие сериозно ли питате това тук?
Не знам от този форум дали някой ще ви изкаже в полза на дъстър.
А задава ли сте си въпроса защо има толкова много сервизи на дачия "под път и над път"?

Пет Фев 19, 2016 4:32 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
viewtopic.php?f=7&t=11040

Пет Фев 19, 2016 6:18 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Отговори с цитат
В Испания на тези Дачия им казват .Ла Каруца Дранкальос ROFL

Пет Фев 19, 2016 6:21 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 158
Автомобил: Forester SH 2.5X Premium 2011, AT
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здрвей колега, ще насоча мислите ти и в друга посока - след примерно 3 или 5 години ако решиш да смениш колата, коя от двете ще има по-висока цена на пазара втора ръка? Ако все още си в Испания, би ли си купил някой Дачия втора употреба, при положение че цената на новата е доста атрактивна? Остава ти варианта да я върнеш на дилъра и пак да вземеш от него кола, което те обвързва по-дългосрочно със съответния дилър.
И другото е чисто личното усещане - намери Бек и покарай, направи и тест драйв на Дъстър, това е съпоставка, която само ти за себе си можеш да направиш.
Поздрави и успех.

https://www.facebook.com/Promachines.tools.bg/
 15

Пет Фев 19, 2016 8:52 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Просто да вметна, че Дъстър идва с предно предаване, двойното антично предаване, което монтират е опция.

Пет Фев 19, 2016 9:26 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Привет на всички и благодаря за бързите отговори.
За да изчистим всички недоразумения не очаквам изобщо да има мнения в полза Дъстър, по скоро е някакъв вид дискусия как бихте постъпили в тази ситуация.
Също да уточня, че става въпрос за Дъстър 4х4.

Мнението на katlak определено си заслужава и ще се опитам да го последвам.
Ще се поразровя къде във Валенсия имат сервизна база и т.н. защото колата основно ще се поддържа тука.

Може би първоначалното обслужване и сервизиране ще го направя в България, че така или иначе трябва да я регистрирам с БГ номера.
Ще се опитам да открия Субару общността във Валенсия, ако съществува такава на местно ниво и да видя кое, куде, как и т.н.

Още един път благодаря за отговорите.

Пет Фев 19, 2016 10:22 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 416
Автомобил: Outback '99 AT, B14, 3.6 Executive
Рейтинг: 79
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей колега,

Много правилно си се ориентирал. Аз също много пъти съм ги сравнявал, не защото са в един клас, а защото Дачията ще е доста по-нова година.
Преди време имах служебна Dacia Sandero 1.5 CDTI, ръчни 5 скорости, товарен и с най-ниското оборудване. Максималната скорост, която би развила тази кола е 170км/ч и то след много чакане на равен терен (нищо общо със сегашното ми Субару). Ако караш до 140км/ч колата се представя задоволително. Сложи една идея по-незадоволително защото Duster е една идея по-тежък (ако е 4Х4, дори 2 идеи). Излизал съм извън пътя и благодарение на високия клиренс никъде не удари и при сухо време дори не ти трябва 4х4. Недостатък е ужасната миризма в купето, дори на изложението в София като се качих в някое Рено миришеше така. Просто материалите, които използват така си миришат. След 25 000км по българските пътища изкочи уплътнението между предния прозорец и таблото и така и не можах да го напъхам обратно и не очаквай нещо различно от Duster. Таблото бие на кухо и е ужасно на пипане. До работата ми беше 40 мин път и зимата така и не успяваше да загрее парното, редовно си карах с ръкавици. Климатика беше задоволителен. Багажника също.
Subaru Outback е за хора с активен начин на живот. То се купува, когато начина ти на живот изисква да товариш лодки, каяци, колелета и т.н. на покрива и багажника пълен с къмпинг оборудване. Dacia Duster е замислен със същата идея и ако е сухо и равно по пътя към предвидения лагер няма да забележиш много голяма разлика според мен. Все пак ги използват в Ultimae Braai Master - http://www.food24.com/News-and-Guides/F ... 3-20140131 http://www.food24.com/News-and-Guides/F ... d-20141205
Dacia-та не е чак толкова зле, но в тежки ситуации не разчитай на колата. От друга страна Outbacka-а няма да те остави ниито в кал, нито в лед.

Ако избереш Dacia-та ще получиш по-ниско качество на материалите използвани в купето, но по-нова кола и с 5год. гаранция.
Ако избереш Subaru ще получиш по-добра система 4х4, но по-стара кола.

Каквото и да избереш няма да сбъркаш, но както казват TopGear ще дойде деня, в който ще видиш своето ухилено до уши отражение в някоя витрина във Валенсия и нищо друго няма да има значение.

Subaru е любов!

Поздрави,
Лазар

Не карам пил и не пия карал.

... важно е да знаеш числата колко са ти...
 4

Пет Фев 19, 2016 11:20 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Мерси Lazarus за обективното мнение!
В действителност начина ми на живот е точно такъв както го описваш- каяци, колела, гмуркане, сърф, къмпинг, ски, пътуване и какви ли не още outdoor дейности.

Принципно не карам с висока скорост - над 130 много рядко.
Гаранцията от 5 год. и 200 000 км. ме водят за носа както се казва при Дъстър.

От друга страна Субару ми е мечта, не случайно съм регистриран в този форум.
Заглеждам се по всяко едно Субару по пътищата независимо от модел/година, просто ми става гот някак си като видя марката.
Не съм имал късмета още да си купя Субару и затова не съм поствал нищо тука, но пък ви чета с голям интерес по всяко време където и да се намирам[emoji1].
Сърцето ми твърдо казва Субару, просто разумът в момента е на кръстопът.
Ще се поразровя да видя как седят нещата със Субару на местна почва и така сърцето да надделее над разума[emoji1]

Пет Фев 19, 2016 1:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 264
Автомобил: Outback 3.0 2006
Рейтинг: 238
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Хубаво е да попрегледаш и тази тема - viewtopic.php?f=18&t=10972

Пет Фев 19, 2016 5:53 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
xargs написа:
Хубаво е да попрегледаш и тази тема - viewtopic.php?f=18&t=10972

Тази тема я следя от първия и пост както се казва.
Затова съм се спрял на модел примерно произведен 2010 или по-нов, зависи как се развият нещата, но като цяло ми е известен проблема с коляновия вал, нищо че съм инвалид на тема авторемонти и т.н.
Аз съм от тези дето само се возят с колата [emoji1], за другото разчитам на сервизите.

Мерси все пак за напомнянето.

Пет Фев 19, 2016 6:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 264
Автомобил: Outback 3.0 2006
Рейтинг: 238
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И аз забелязах, че си споменал 2010, но при огледите на колите внимавай. Не съм наясно с испанските търговци, но винаги проверявай годината на производство по ВИН номера.

Пет Фев 19, 2016 7:29 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Да това с проверката на годината е ясно.
Не си мислете, че няма да питам и тука във форума[emoji1]

Фактически моето притеснение е единствено относно този проблем с коляновия вал.
Масово по обявите се слагат дати на първоначална регистрация, което е много подвеждащо.
Плюс това ще се доверя на някой да я избере, независимо дали Испания или Германия.
Виждам, че във форума има и точните хора за тази цел, както и специално попаднах на пост на колегата pradabg за покупли на коли от Испания в района на Барселона.
Както споменах аз само се возя и не бих тръгнал никога да си избирам кола втора ръка сам.

Ще се опитам да се свържа с него за по кафе в Барселона и да видим ще може ли да свършим някаква работа.

Пет Фев 19, 2016 7:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Отговори с цитат
Колегата pradabg напусна форума, а и от години не е в Испания, а се върна в България.

Пет Фев 19, 2016 8:03 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Мерси за осведомяването.
Значи остава варианта с Германия.

Пет Фев 19, 2016 8:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
BAlexandrov написа:
http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=11040

Много добра и показателна тема [emoji1]
Мерси за което.

Пет Фев 19, 2016 9:04 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 60
Автомобил: Subaru Forester, Subaru Justy
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колега, да сипя малко нафта в огъня :) Четири месеца имах възможност да карам като оборотни нови служебни автомобили в една африканска страна Дачия Дъстер, Сузуки S4, Лендровер Дифендър...и Тойота Ленкруизер 120-заводски лифт...... В България търкалям Форестер 2.0.... Та.... Тойотата, която карах най-много и Лендровера ги изключвам от описанието по обясними причини-друг клас. Сега за Дъстера-никога не съм изпитвал такова отвращение от интериор, возия и неергономичност на управлението. Като 4Х4...слабо подобие на Форестъра в аналогични ситуации, доста по-лошо поведение при висока скорост, не дай боже да има малко кал по пътя /а там имаше/-държи се като обикновено предно предаване, тоест занася и пак няма нищо общо с Фори като стабилност на поведение. След 4 месеца експлоатация-вярно свирепа, купето на Дъстера заприлича на 20-годишно нелегално софийско такси, с всичките непоправими щети по пластмаси, бутони, уреди.... Моя Форестър е на 13 години и изглежда отвътре като нов, а така си го и купих.

Таааа- новата Дачия изглежда нова по-малко от година, ама за толкова пари-толкова качество.

П.С за 4 месеца Дачията няколко пъти влиза в бокса за разни гаранционни проблеми по окачването. S4-ката на Сузуки е в пъти по-добра по всички параметри, бях решил да взимам такова нещо за жена ми, която сега е със Субару Джъсти....но реших да и взема Импреса, все пак след тест-драйва :)

Успех с покупката !

Пет Фев 19, 2016 9:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Абе то работата е ясна от самото начало, просто ми трябваше мнението на повече хора с различни гледни точки по темата и с повече опит с автомобили.
А тука определено има такива [emoji1]

Пет Фев 19, 2016 9:26 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 478
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
http://automedia.investor.bg/a/0-nachal ... n-qashqai/ - изчакай поне до 2017 за Дъстъра, може би като е на базата на Кашкай, има повече шанс да не е кошник, ама ме съмнява, че ще подобрят качеството на материалите в интериора.

Ако си вземеш Субару - взимаш доказана марка и качество - другото е компромис - лада, дачиия... - ако караш само градско, може и да си заслужава, но аз, да кажем от БГ, не бих тръгнал никога към Алпите с Дачия:)
 15

Пет Фев 19, 2016 10:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
Уф направо не знам, то Шкода срещу СТИ, сега дъстър срещу Аутбек...
Напушихте ли сте, какво става:)?
Има Лади за подобна дилема

Към автора - покарай за да избереш, останалото е лакардия

Пет Фев 19, 2016 10:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2, 3  >