Отговори на тема
 Легаси 2005 осветление на таблото при включени фарове 
Автор Съобщение

Постове: 5
Автомобил: 2004 Subaru Legacy H6
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,

Имам следния проблем. Когато включа фаровете (габарит/къси) през деня и автоматично се затъмняват километража, дисплея на радиото и дисплея на навигацията - става много неприятно - нищо не се вижда. Четох в книжката на колата, че ако задържа бутона на навигацията за осветление/контраст за повече от една секунда трябва да се нормализира подсветката, но уви не се получава така - ефект никакъв. Пробвах на колега със същия автомобил и при него тази функция работи перфектно.
Колата е Легаси 2005 В13 H6 с аудио kenwood и навигация.
Пробвах и с промяна на версията на навигацията, но без резултат.

Някой имал ли е подобен проблем и ако да, ще се радвам да сподели как го е разрешил.
Благодаря предварително.

Пон Фев 22, 2016 6:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Постове: 1849
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте колега,
дали ви се намира този плъзгач вляво от този за контрол на огледалата?
Изображение

Завъртете го нагоре и подсветката ще се оправи.
Поздрави.

Пон Фев 22, 2016 6:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Проблемът е, че не се оправя... усилва се подсветката (аз така или иначе я държа на максимум), но пак не е достатъчно силна... доста изчетох за функцията да се спира димера при пуснати фарове, но не намерих подобен проблем... пък и в колата на колегата функцията работи... не знам дали е софтуер, или хардуер :-? ... някой ако има идея, ще съм благодарен, ако я сподели

Пон Фев 22, 2016 9:49 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 790
Автомобил: VA STI
Рейтинг: 563
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Като въртиш копчето за подсветка на километража ти изписва ILL ... нещо си (цифри от 1 до 6).
При теб изписва ли подобен надпис, достига ли до максималнaта осветеност (ILL6) и след това остава ли на нея?

Пон Фев 22, 2016 10:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
да... достига ILL6... копчето работи перфектно... Проблемът е, че през деня (на светнати фарове) дори на ILL6 не се вижда добре дисплея на радиото, както и настройките на климатика. Ако изгася фаровете започвам да виждам нормално дисплея на радиото и на климатика, но тогава полицаите не са доволни от мен, 'шото карам с изключени светлини.
Четох в книжката на колата, че ако се задържи бутона за осветление/контраст на навигацията повече от една секунда, цялото вътрешно осветление минава в режим както когато не са включени светлините, но при мен не се получава така. Колега има същия автомобил, със същото оборудване и при него този номер със задържането на бутона работи, но при мен уви - не... та затова реших да ви загубя малко от времето и да питам дали някой друг е имал подобен проблем...

Пон Фев 22, 2016 10:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 361
Автомобил: Land Cruiser J95 5VZ-FE
Рейтинг: 138
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
krachunov написа:
Здравейте колеги,

Имам следния проблем. Когато включа фаровете (габарит/къси) през деня и автоматично се затъмняват километража, дисплея на радиото и дисплея на навигацията - става много неприятно - нищо не се вижда. ...

За дисплея на навигацията не знам, защото нямам, ама на моята това се оправя с бутона "BRIGHT" на часовника.
На 2 степени е. Часовник, радио и показание на километраж са заедно вързани.

current - '00 Toyota Land Cruiser Prado J95 V6 3.4

Пон Фев 22, 2016 11:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
krachunov написа:
Ако изгася фаровете започвам да виждам нормално дисплея на радиото и на климатика, но тогава полицаите не са доволни от мен, 'шото карам с изключени светлини.

Колега, сложи си едно устройство за автоматично включване само на фаровете и ще си решиш проблема. Аз съм така и изобщо не се налага да ползвам димирането, въпреки че при мен си работи. Преди да сложа устройството, постоянно ми се налагаше да натискам "BRIGHT" на часовника през деня и вечер, защото пък в тъмното това силно светене дразни.

Вто Фев 23, 2016 1:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
На там отиват нещата май...

Вто Фев 23, 2016 3:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 367
Автомобил: Legacy MY07 H6, '25 320d xDrive
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Виж в настройките на навигацията да не си на постоянно нощен режим. В автоматичен режим димера си превключва както трябва.

Вто Фев 23, 2016 3:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
krachunov написа:
На там отиват нещата май...

А и преди да сложа джаджата доста често забравях да включвам фаровете, докато не ме глобиха веднъж.

Вто Фев 23, 2016 4:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема