Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 51  >
 Зимни гуми 
Автор Съобщение

Постове: 113
Автомобил: Forester
Рейтинг: 32
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Специално така текста за гумите :
§ 9. В чл. 139, ал. 1 се създава т. 4:
„4. с гуми, предназначени за зимни условия през периода от 1 ноември до 1 април”.

Не е коректен, трябва да има изрична дефиниция на гумите предназначени за зимни условия - M+S ... snowflake ... и т.н.

Сря Фев 24, 2016 3:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Няма как да стане това и ето защо: Ако ще се вкарва това, тогава да се вкара и задължително през останалия период да се кара с летни гуми. Защото от една страна зимните гуми са опасни лятото с висока скорост. От друга страна, ако ги караш лятото, следващата зима вече свойствата им не са същите изобщо, а по-следващата ще са по-зле от нови летни гуми. И ако решат да го направят това в този вариант, тогава ще имаме много кратки срокове да сменим едните с другите, с което ще настане огромна лудница за толкова милиона автомобили. И не на последно място, ако карам автомобила си от неделя на неделя само в слънчево време, защо да съм задължен да го карам със зимни гуми? Еле в момента, когато температурите са 20+ градуса над 0-та. Никъде в Европа го няма това. А всесезонните гуми? При определени условия зимата те са напълно достатъчни. Така освен да увеличат продажбата на гуми малко и повече приходите от услугите по смяната, нищо няма да постигнат, освен всеобщо недоволство. Така че ще трябва да се разчита на съвестта на водачите, колкото и да не ни се иска. И за да не ме разбирате погрешно - и двата ми настоящи автомобила имат по един летен и по един зимен комплект гуми и в това отношение лично аз компромис със сигурността не допускам.

Сря Фев 24, 2016 3:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 84
Автомобил: Subaru Impreza 2009 2.0 MT 150hp
Рейтинг: 12
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
kerekovski написа:
Никъде в Европа го няма това.

Не е точно така

http://www.blackcircles.com/tyres/winte ... egislation
http://ec.europa.eu/transport/road_safe ... _rules.pdf

Сря Фев 24, 2016 4:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
hyankov написа:
kerekovski написа:
Никъде в Европа го няма това.

Не е точно така

http://www.blackcircles.com/tyres/winte ... egislation
http://ec.europa.eu/transport/road_safe ... _rules.pdf

Поправям се, това е ново за мен ;) Но като гледам при повечето "задължителни" страни пак е въпрос на тълкувание (примерно гуми, съответстващи на моментните пътни условия) или на определени пътища (примерно след знак, който задължава) и т.н.

Като добавка обаче трябва да контролират и ДОТ-а на тези зимни гуми, защото аз мога да съм изряден пред закона и с 10-15-годишни зимни гуми, на които само името им е зимни гуми. Така масово ще се стимулира вносът на втора употреба боклуци от Европа и още повече ще падне сигурността. Тънък е балансът тук, но с още рестрикции няма да се получат нещата според мен. Поне не и в България.

Сря Фев 24, 2016 4:08 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колеги,просто трябва да се регламентира законово този въпрос,защото българина по дефолт си е "селски тарикат" и това си е.А най-лесно е това да стане на определена дата,както е на другите места по света(разбира се, има и изключения).Няма защо да откриваме "топлата вода".Сега наистина гумите работят добре при определен температурен диапазон,но когато земята (пътната настилка) е изстинала достатъчно както е през зимата дори и да има определени топли дни,просто асфалта няма как да се нагрее както през лятото и на гумите нищо няма да им стане от каране 2-3 дни на температури над 7гр.Същото важи и за лятото...,колкото и да се застуди,няма да стане като през зимата.Но ние висчки обичаме да тълкуваме правилата по собствен си начин(който разбира се е най-правилния :) ),всеки разбира от всичко и всеки е философ и компетентен по всички въпроси.Именно за това никога няма да се оправим.

P.S.Аз много пъти четейки форума съм се убедил,че в нашия форум "Слаб пияч,слаб еб*ч и слаб шофьор НЯМА" ROFL
Това е малко за да разведрим обстановката ;) , и да не забравяме,че освен зимните гуми трябва и да се внимава.Поздрави.

Сря Фев 24, 2016 4:26 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 62
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
hyankov написа:
Срещу зимните гуми ритат същите хора които ритаха и срещу дневните фарове. Изобщо ... все още спорим за неща които в белите страни отдавна са установени и приети. Егати западнала джунгла е България.

В Германия нито зимните гуми, нито дневните фарове са задължителни.

Изискват се гуми, които са подходящи за съответните зимни услови. Тоест ако пече слънце и е сухо например, никой не възразява да караш с летни гуми дори и през зимните месеци. Ако има сняг и искаш да караш обаче точно тогава, трябва да имаш зимни гуми. Но това ти оставя избор да си стоиш само с летните гуми през зимата, и просто да не си караш колата когато завали сняг и не е почистено.

Сря Фев 24, 2016 4:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Както и да се регламентира това, винаги ще има вратички за българина, винаги ще има как да се изхитри. Освен това е твърде вероятно едно такова регламентиране да снижи допълнително нивото на сигурността и отделно да докара на всички големи главоболия, редом с висенето по опашките по гумаджиите, за да стане всичко до точно определена дата.

Сря Фев 24, 2016 4:29 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 85
Автомобил: Subaru XV
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
flux2 написа:
В Германия нито зимните гуми, нито дневните фарове са задължителни.

Защото повечето хора там имат съзнанието на социални единици,а не на "безсмъртни джигити",дето като си е купил с последните пари 4х4 кошник от миналия век,си мисли,че е фанал бога за рога.
За Германия не знам,но в Австрия,при ПТП в зимния период,полицаят идва и първо гумите гледа...
Нищо лично към никого.
:beer:

Чет Фев 25, 2016 1:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 351
Рейтинг: 151
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
След всичко прочетено, изписано и т.н оставам с впечатлението, че за територията на БГ трябва да се разработи нещо ново и невиждано. Някаква свръх все-сезонна гума.
Само така всички ще са доволни.
:idea:

Пет Фев 26, 2016 2:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1555
Автомобил: Forester 2.0 sf5 ,Outback 2.5 b13
Телефон: 0888 8едно7 81две
Рейтинг: 571
Отговори с цитат
Колеги ,прекалено раздухте темата..винаги ще има хора които ще карата зимата с летни и лятото със зимни,с втора употреба и нови и т.н...Проблема не е в това с подходящи ли гуми караш за сезона или не,според вас малко ли убийци летят и трепят, лятото с летни гуми и зимата със зимни..?Когато камбанарията ти е полупразна не гумите ти ще бъдат виновни.Такива разисквания обикновено не водят до никъде,дървените глави винаги са били повече от прагматичните и т.н.,не забравяйте всеки има глава на раменете си.!!
Пожелавам ви успех в дискусията :idea:

Пет Фев 26, 2016 3:08 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 790
Автомобил: VA STI
Рейтинг: 563
Отговори с цитат
'щото още малко остана до момента, в който ще се преобуваме всички (или поне повечето ...), да вдигна тая тема с един въпрос - някой да е ползвал Blacklion зимни гуми и има ли впечатления от тях?

Чет Сеп 15, 2016 4:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Отговори с цитат
ехее интересно е
те ако карат един сезон без проблем па ке на оферта ама ако земеш може тест да направим срещу моите

Чет Сеп 15, 2016 9:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 6
Автомобил: EU8 1.6VTEC, Bugeye 1.6TS
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, доста интересна и обширна тема!

Първо да попитам, защо постоянно даваме за пример "как на запад" и "как в Германия"? Мисля, че най-правилно е да се изработят законите спрямо нашите географски ширини, средна покупателна способност на водачите и най-вече културата (манталитета). Видяхте с винетките какво се случи, но от тях няма да ви зависи живота на пътя ако ги нямате/имате, докато при гумите е напълно обратното. Нормално е да се потърси баланс и компромис (където може да бъде направен), както от водачи, така и от законотвоческите органи.

Тъй като в последните години наблюдаваме как сезоните идват по-късно (особено зимата) и продължават до по-късно е редно тази "дата", след която зимните гуми да бъдат задължителни, да не бъде фиксирана а променлива. Да се следи от държавни органи. Ето - няма как да се предвиди какво ще бъде времето от 1-15 ноември примерно, може да е примерно 20-25 градуса трайно (свидетели сме, че става). При това положение, както отбелязаха колегите преди мен, зимните гуми са дори опасни за използване (особено нови). Следователно органите променят датите, от които влиза забраната и се уведомяват водачите. Нищо няма да коства и на без това мързеливата държавна администрация да влезе в компетенция.

Покупателната способност на населението е сравнително ниска, което ни навежда на мисълта за някакъв вид компромис към водачите. Тъй като компромис с времето и условията няма как да бъде направен, то спокойно може да се измислят някакъв вид облекчения. Безлихвени кредити за закупуване на гуми, отстъпка от данъка на МПС... нещо от този сорт. Просто нахвърлям примери, не съм компетентен и не се вглъбявам в момента.

Манталитета ни е "тарикати", не защото не ни се иска да караме с нови, хубави гуми, а защото повечето не могат да си го позволят или, за да си го позволят трябва да направят значително финансови жертви. Да, има и голяма част нехайници, но основно са парите. Следователно, да се налагат по-големи глоби и да се прилагат в действителност. На българина не му ли бръкнеш в джоба - няма да се спре с глупостите.

Поздрави!

ПС. На Honda-та съм с Nokian WR D3, сега ми предстои да обувам Subaru Impreza 1.6TS AWD 2002. Препоръчайте ми зимни гуми. Аз съм се спрял или на Nokian-a или на по-евтините Cordiant. Руски гуми са, който е купил до сега такива (с предно/задно/4х4) не е съжалил, доста ми ги хвалят.

Пет Сеп 16, 2016 8:59 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Само да вметна, че според българското законодателство зимните гуми не са задължителни. Имаше проект да ги правят, но това просто няма как да се случи. Поне не и на този етап.

Пет Сеп 16, 2016 9:16 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 183
Автомобил: Subaru Outback 3.6 B15 2015
Телефон: Нула879пет96две4пет
Рейтинг: 100
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Цитат:
Нормално е да се потърси баланс и компромис (където може да бъде направен), както от водачи, така и от законотвоческите органи.

Според мен всички мислим в грешна посока... Всеки си гледа собствената паничка и си иска компромис след компромис... Затова сме тарикати, щото сме свикнали, че ако се мрънка достатъчно, ще клекнат властимащите, ако ли не, ще си правим както ние си знаем, щото те са корумпирани и не гледат нуждите на народа.

Нека го погледнем така: да имаш кола струва пари. Покупка, гориво, поддръжка. Българина купува, а не мисли за поддръжката. Т.е. аз си взимам кола, наливам си газ(,че е по-евтина) и си карам... И виж го ти, богатия властимащ ще ми казва, че трябва и зимни гуми да имам. Ми като има пари да си купува зимни гуми. Аз нямам и ще си карам колата така. Като ми вдигнат заплатата, тогава да ми говорят за нови гуми. (Същото се каза и за винетките и за билетите)

1во: Доказано е, че лятна гума на сняг не спира. Ако не ми вярвате, youtube е пълен с нагледни клипове. Спирачния път е 3 пъти по-дълъг.
2ро: Закона не се прави за да е изгоден за Вуте, който е прекалено мързелив за се разходи пеша до Лидл за бира, а за да е безопасно по улиците за леля Пенка, която си води внучето на училище в снега и всички като нея, пешеходци, автомобилисти, велосипедисти, кучета, котки и всякви тем подобни гадинки.
3то: Нямаш пари, пътуваш с градския транспортКакто правят повечето умни BMW шофъори през зимата. И без това е по-евтино, ще спестиш за летни гуми другия сезон или за зимни догодина. Годишната карта за градски за всички линии е 365лв - Колкото 4ри гуми. Нека някой ми каже че дава по-малко за колата си.

От нас зависи, не да правим компромис в законите, а да ги направим подходящи за общото благо.
Та.. стига с локумите, от какво имаме нужда:

1во: Контрол - за какво ни е закон без контрол.
2ро: Закон - Движение с летни гуми в неподходящи условия е забранено. Неподходящи условия: Снежно, кишаво, мокро, с температура под ** Градуса и т.н. / Глоба: Отнемане на книжка за период от ** месеца/години и отнемане на превозно средство и т.н.
3то: Култура. Всички си гледат собствения интерес. Така нищо не постигаме. Правилния подход е да си търсиш интереса в контекста на общото благо. Ама това мама и тати трябва да те научат.

...и пак стигаме до темата с тарикатите:
1во: Как така за 3 дена ще си оставя колата... ще си карам, те няма да ме спрат / ще им пусна 20лв да се се почерпят / На мен няма да ми се случи ПТП, аз съм истински шофъор, а не като онази кифла дето не ми направи път онзи ден.
2ро:Тия луди ли са с градски транспорт... като му върнат цената на 1лев ще си помисля... ааа нека Бойко да си го плаща.
3то: Само до магазина за бира.
4то: Оф много е студено, а сега трябва да чакам и градски, а то и вътре е студено...

И като теглиш чертата, къо файда от закона... Компромиса е 1ви Ноември с акция до 1ви Май с акция преди края. (Или каквито и да е други дати, с оглед на климат и буфер)
Ако ще и плаващи да са датите и да се обявяват 1 месец по-рано по националния ефир!

Нека сме хора и да спазваме закона - добър или лош. Управниците са го направили, а тях ние сме си ги избрали. Ако искаме нещо по-добро, да отидем да си го поискаме.

Subaru Outback 2.5 2000 :pardon:
Subaru Legacy Sedan 2.0 2001 :love:
 9

Пет Сеп 16, 2016 10:25 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 256
Автомобил: Subaru Outback 3.6, Subaru Baja 2.5
Телефон: 0878687181
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
srg написа:
'щото още малко остана до момента, в който ще се преобуваме всички (или поне повечето ...), да вдигна тая тема с един въпрос - някой да е ползвал Blacklion зимни гуми и има ли впечатления от тях?

Аз карам зимата с такива - доворен съм - добре се държат - нямам забележки -пък и цената за 17ки беше 108 лв - близка до подаръка

Sent from my GT-I9060I using Tapatalk

Пет Сеп 16, 2016 11:13 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 6
Автомобил: EU8 1.6VTEC, Bugeye 1.6TS
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Kum4oVul4o написа:
Цитат:
Нормално е да се потърси баланс и компромис (където може да бъде направен), както от водачи, така и от законотвоческите органи.

Според мен всички мислим в грешна посока... Всеки си гледа собствената паничка и си иска компромис след компромис... Затова сме тарикати, щото сме свикнали, че ако се мрънка достатъчно, ще клекнат властимащите, ако ли не, ще си правим както ние си знаем, щото те са корумпирани и не гледат нуждите на народа.

Нека го погледнем така: да имаш кола струва пари. Покупка, гориво, поддръжка. Българина купува, а не мисли за поддръжката. Т.е. аз си взимам кола, наливам си газ(,че е по-евтина) и си карам... И виж го ти, богатия властимащ ще ми казва, че трябва и зимни гуми да имам. Ми като има пари да си купува зимни гуми. Аз нямам и ще си карам колата така. Като ми вдигнат заплатата, тогава да ми говорят за нови гуми. (Същото се каза и за винетките и за билетите)

1во: Доказано е, че лятна гума на сняг не спира. Ако не ми вярвате, youtube е пълен с нагледни клипове. Спирачния път е 3 пъти по-дълъг.
2ро: Закона не се прави за да е изгоден за Вуте, който е прекалено мързелив за се разходи пеша до Лидл за бира, а за да е безопасно по улиците за леля Пенка, която си води внучето на училище в снега и всички като нея, пешеходци, автомобилисти, велосипедисти, кучета, котки и всякви тем подобни гадинки.
3то: Нямаш пари, пътуваш с градския транспортКакто правят повечето умни BMW шофъори през зимата. И без това е по-евтино, ще спестиш за летни гуми другия сезон или за зимни догодина. Годишната карта за градски за всички линии е 365лв - Колкото 4ри гуми. Нека някой ми каже че дава по-малко за колата си.

От нас зависи, не да правим компромис в законите, а да ги направим подходящи за общото благо.
Та.. стига с локумите, от какво имаме нужда:

1во: Контрол - за какво ни е закон без контрол.
2ро: Закон - Движение с летни гуми в неподходящи условия е забранено. Неподходящи условия: Снежно, кишаво, мокро, с температура под ** Градуса и т.н. / Глоба: Отнемане на книжка за период от ** месеца/години и отнемане на превозно средство и т.н.
3то: Култура. Всички си гледат собствения интерес. Така нищо не постигаме. Правилния подход е да си търсиш интереса в контекста на общото благо. Ама това мама и тати трябва да те научат.

...и пак стигаме до темата с тарикатите:
1во: Как така за 3 дена ще си оставя колата... ще си карам, те няма да ме спрат / ще им пусна 20лв да се се почерпят / На мен няма да ми се случи ПТП, аз съм истински шофъор, а не като онази кифла дето не ми направи път онзи ден.
2ро:Тия луди ли са с градски транспорт... като му върнат цената на 1лев ще си помисля... ааа нека Бойко да си го плаща.
3то: Само до магазина за бира.
4то: Оф много е студено, а сега трябва да чакам и градски, а то и вътре е студено...

И като теглиш чертата, къо файда от закона... Компромиса е 1ви Ноември с акция до 1ви Май с акция преди края. (Или каквито и да е други дати, с оглед на климат и буфер)
Ако ще и плаващи да са датите и да се обявяват 1 месец по-рано по националния ефир!

Нека сме хора и да спазваме закона - добър или лош. Управниците са го направили, а тях ние сме си ги избрали. Ако искаме нещо по-добро, да отидем да си го поискаме.

В общи линии, което споменах аз по-горе, но ти дърпаш чергата по-към законотворците. Те били писали законите, ние сме ги избрали, сега като послушковци ще търпим. Не е така и веднага казвам защо:

1. Некомпетенцията, глупостта и подкупността е повсеместно разпространена. Това, че е директор на дирекция еди-коя-си изобщо не означава, че е в час с нещата. Всички знаем как се разпределят постове, как се игре за едни лобита (гумаджии/мафията на горивата) и прочие и прочие.
2. Законите се пишат ЗА народа и в ПОЛЗА за народа. Директора/екипа/групата не е/са назначени/избрани да взима/т решения в ПОЛЗА на лобитата, а се вземат, обхващайки целият спектър - от бай ти Петко, който взима минимална заплата, до г-н Иванов (софтуерен инженер), който взима много висока заплата. Това е до момента с доходът. Има достатъчно източници, официални и неофициални, показващи, че в България взимаме най-малки заплати и тнт и тнт.
3. Симптом на местен (национален) феодализъм е приетото понятие "Ами ние така си карахме 60 години, беше ни добре, продължаваме". НЕ, драги ми законотворецо, читателю. Както светът се изменя непрекъснато, ние трябва да се напасваме по него. За да е адекватен законът, трябва да търпи промени, съгласувани с наистина експерти в областта си, което няма как да стане за сега.

Мисълта ми е проста - използвайте главите си, не разчитайте на Сульо и Пульо, облечени във фалшиви титли и звания, да решават съдбата ви с малоумщината си.

Пет Сеп 16, 2016 12:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 84
Автомобил: Subaru Impreza 2009 2.0 MT 150hp
Рейтинг: 12
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Вчера си поръчах 4 x 205/55R16 91H Nokian WR D4, за 588лв тотал. Друг е въпроса дали ще има зима ...

Пет Сеп 16, 2016 12:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 183
Автомобил: Subaru Outback 3.6 B15 2015
Телефон: Нула879пет96две4пет
Рейтинг: 100
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз утре ще купувам Континентал TS860 195/65/15(зимния ми размер). Гледам модел 2016 е, и го дават по-добър от TS850, който мин година е най-добрия или в топ 3 на ADAC. Ще тествам и ще кажа как е.

Цитат:
Вчера си поръчах 4 x 205/55R16 91H Nokian WR D4, за 588лв тотал. Друг е въпроса дали ще има зима ...

Тоя размер идва по-скъпичък. Нокиан-а идва на доста по-добра цена в моя размер, ама трябва да имаш джанти. 205/55/16 карам само лятото.

@WESSLY:
И аз това имах предвид, но не съм се изразил правилно. Закона е закон и трябва да го спазваме, защото хората които са го правили са избрани от нас(директно или индиректно).
Но също така от нас зависи, да контолираме дали законите, постовете и като цяло действията на властта са в общ интерес. Та, ако има закон - спазваме го, ако не сме съгласни с него - казваме го, ако закона ще се прави - дискутираме какъв трябва да е той. Това е.

Компромиса, за мен, трябва да е от страна на шофъорите. Няма скъпо, няма евтино, искаш да караш, слагаш зимни гуми. Не е за да ти изнася на теб, а за безопасността на другите.

:beer: :bow:

Subaru Outback 2.5 2000 :pardon:
Subaru Legacy Sedan 2.0 2001 :love:

Пет Сеп 16, 2016 1:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 433
Автомобил: Outback H6 B13, Forester SG 2.5XT
Телефон: 0894414176
Рейтинг: 162
Отговори с цитат
wessly написа:
Здравейте, доста интересна и обширна тема!

ПС. На Honda-та съм с Nokian WR D3, сега ми предстои да обувам Subaru Impreza 1.6TS AWD 2002. Препоръчайте ми зимни гуми. Аз съм се спрял или на Nokian-a или на по-евтините Cordiant. Руски гуми са, който е купил до сега такива (с предно/задно/4х4) не е съжалил, доста ми ги хвалят.

Вярно е за Cordiant- ките че драпат и спират безпролемно на сняг и вода НО:
-сравнително нова гума за БГ -няма и 2 зими за да има впечатления за издръжливост и износоустойчивост
-мек каучук, който със сигурност ще заминава бързо при по-топло и сухо време
-дълбок граифер и нацепване на ламелите, което ги прави доста люшкащи и неподходящи за малко по-агресивно шофиране
Заключенията са по косвени улики и разговори с притежатели :)

И аз се замислям за тях, че даже имат и орижиналният ФОРКОВ размер на 16" :D

Пет Сеп 16, 2016 1:59 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема  стр <  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 51  >