Отговори на тема
 Legacy 2.0 проблем със загряване 
Автор Съобщение

Постове: 14
Автомобил: Subaru Legacy 2.0
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте,
От скоро притежавам Legacy 2.0 125 коня 2001 година. Взех го от София и по пътя до Варна нямах никакви проблеми. Обслужих го абсолютно основно (ремъци, ролки, водна помпа, масло двигател и скоростна кутия, дискове, надкладки, подмяна на антифриза...). Появи ми се обаче следния проблем. При студен двигател, след като минат около 3 минути максимум според датчика за температура двигателя вече е достигнал оптималната си температура. Навън е около 7-8 градуса. Няколко минути по-късно стрелката се вдига нагоре и достига температура за включване на перката за охлаждане, при положение, че съм карал на раввен път на 4-та, 5-та. Перката си включва, охлажда и всичко това се повтаря постоянно. Имал съм и други японски автомобили и съм забелязал, че в това отношение са железни-стрелката забива на средата и не мърда, а перката се включва много рядко. Отделно и вчера ми светна лампата за проверка на двигателя. След известно време изгасна. Днбес обаче пак ми светна. Във вторник ще я карам да я закачат на компютър и да и направят диагностика, но да ви питам някой ако има идея защо така се получава, светването на лампата свързано ли е с проблема с температурата и какво мога да очаквам.

Съб Фев 27, 2016 4:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 459
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не знам как е на 2.0 мотора, но на 2.5 си има начин на обезвъздушаване. Да не би при смяната на антифриза да не сте я обезвъздушили добре? viewtopic.php?f=7&t=10100&hilit=%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D0%B4%D1%83%D1%88%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5
Тази тема беше за 2.0 мотор с пробки... не съм сигурен дали става и при легаси, но си струва да се опита.
Иначе, разгледай и почисти и радиаторите, също след като си сменил водната помпа, виж каква са сложили, защото тези с пропелер не са удачен вариант... Не видях да сте сменявали термостат, да не е забил в полуотворено положение. Гарнитури глави.... е най голямото зло , макар че на 2.0 не е толкова често срещан проблем, не ги изключвай от уравнетието :)
Абе теми много :) Дано не е нещо сериозно. Успех :good:

Съб Фев 27, 2016 10:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Надявам се диагностиката да покаже проблема. И ми казаха за един монтьор тук, който поправял основно Субарута, та след диагностика направо при него я карам. Дано да не е нещо сериозно наистина! Ще споделя какво е излязло.

Съб Фев 27, 2016 11:52 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 310
Автомобил: subaru legaci 2.0 125
Телефон: 0887464945
Рейтинг: 35
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравей колега. Аз съм със същия мотор. При мен проблема е че перката работи постоянно. Ходих в сервиз и ми казаха че с диагностика не могат да хванат този проблем. Ако отидеш в специялизиран сервиз може и да ти свършат работа.
На предишното ми субару 2000 116 имах същия проблем и се оказа термостат. На тази все още нямам време да разреша проблема но мисля да започна от датчика,който пуска перките а не този за показване на таблото,и ако не е това ще сменя термостата.
Мисля че жълтата лампа няма общо с датчиците за температурата. Ако това ще те успокои и на мен ми светва след това гасне и така. При мен я усетих че когато ми намалее газта свети постоянно. Принципно тя е свързана със запалването и работата на мотора. Също ако си на бензин и е с лошо качество,каквито са ни всичките горива и не само горивата,пак ще ти свети тази лампа.
Ще чакам да пишеш като разрешиш проблема. Успех :pardon:

Нед Фев 28, 2016 8:02 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благодаря за мнението колега! Интересното е, че проблема с температурата се появи след като обслужих колата, та мисля да се съсредоточа в търсене на проблема в тази насока (не добро обезвъздушаване, неподходяща водна помпа, термостат...) Все пак ми се иска да си мина и една дигностика да видим какво ще покаже там. Колата иначе си върви супер. Ще пиша когато се разбере какво е.

Нед Фев 28, 2016 10:10 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега,
Ако не си обслужил колата в някой от специализираните сервизи във Варна точно от там трябва да започнеш. Твоя проблем се появява при недостиг около литър в системата.
Колата е японска, но ако имаш доверен монтьор той ще трябва малко да се квалифицира за боксер- разбирай четене и ровене в интернет за спецификите на неговите системи.
Успех

Нед Фев 28, 2016 10:38 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Точно защото човека, който ми я обслужва не е специализиран, от там мисля да започна, като я закарам на място където правят основно Субарута. Човека ми е монтьор от много години и винаги съм бил много доволен от него, но и аз самия не знаех за някои специфики на боксерите. И аз си мисля, че проблема е някъде в обслужването и затова се надявам, че не е сериозен. Вторник ще разберем. :) Просто исках да разбера дали някой тук от колегите е имал подобен проблем за да знам какво да очаквам. На мен самия това ми е първото Субару и още навлизам в материята. :)

Нед Фев 28, 2016 11:20 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 237
Рейтинг: 130
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Tsolov1985 написа:
Точно защото човека, който ми я обслужва не е специализиран, от там мисля да започна, като я закарам на място където правят основно Субарута. Човека ми е монтьор от много години и винаги съм бил много доволен от него, но и аз самия не знаех за някои специфики на боксерите.

То не трябва да си много "специализиран", за да премериш колко течност си източил преди обслужването и да сравниш с това което си налял после . ;)

Нед Фев 28, 2016 11:47 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Течноста в радиатора е до горе. Преди малко я погледнах. Тоест някъде другаде е проблема.

Нед Фев 28, 2016 2:12 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Колега щом си сменил и термостата,това не го беше споменал,започни от там. Защо сменяш термостат? Той не е консуматив а се сменя при проблем с него. Аз го уцелих от третия,съответно най-скъпия,път. Водната помпа щом не загрява и няма други проблеми си е хубава. Не споменаваш имаш ли газова. Често там правят възглавници защото повечето газаджии бачкат за някой на заплата и въобще не им дреме че после ще береш ядове. Обезвъздушаването не е чак толкова сложно,поне според мен,връщай стария термостат и тогава виж как ще бъде. Дано съм прав. Човек се учи докато е жив и докато иска естествено :)

Нед Фев 28, 2016 5:12 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колега, никъде не съм споменавал, че съм сменял термостата. Не съм го сменял и честно казано се надявам това да е проблема, а да не е нещо по-сложно. Сменен е антифриза и е обезвъздушена..уж :) и е смненена водната помпа. Термостата не съм го бутал, понеже нямах никакви проблеми през 500-те километра през които я карах, преди обслужването. Газова уредба няма.

Нед Фев 28, 2016 5:24 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Да, всъщност сега разбрах защо си мислиш, че съм сменил термостата...в предишния си отговор така съм го написал, че излиза, че наистина съм го сменил, а аз съм имал предвид какви могат да бъдат вероятните проблеми. :)

Нед Фев 28, 2016 5:29 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Значи остава само и единствено да се обезвъздуши. Успех.

Нед Фев 28, 2016 6:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Във Варна са две местата за Субару:
1. Пламен - зад Метро
2. Миро в новия хлебозавод.

Тук ще намериш инфо как да ги откриеш: viewtopic.php?f=10&t=13778

Тук ще намериш всичко необходимо...: viewtopic.php?f=1&t=15245

Нед Фев 28, 2016 6:38 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Да, точно при Пламен мисля да ходя. Мерси за инфото колегата!

Нед Фев 28, 2016 9:54 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колеги, проблема със загряването се реши с подмяна на капачката на радиатора и нов термостат. ;) Утре ще я закачим за диагностика да видим защо светва от време на време лампата за чека, като основното предположение е "knock sensor".

Вто Мар 01, 2016 6:59 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Радвам се че си решил проблема но на 1000℅ съм сигурен че капачката не е трябвало да я сменяш. Ако си любопитен дали имам право сутрин преди да тръгнеш ги размени и ще си покаже. Ако пак има проблем значи термостата не е бил за смяна. Просто със старото суби минах по тоя път. Смених капачката но след като нямаше ефект си върнах старата и смених термостата. 1 на 1000000 е да се прецакат две неща единовременно. Ако си направиш експеримент ще се радвам да разбера резолтата :beer:

Сря Мар 02, 2016 12:31 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Еми възможно е и да си прав. Аз се радвам, че проблема се разреши бързо и 20 лева за капачката мога да ги прежаля. :) Сега стрелката си застава на средатата и не мърда, както и си трябва. Между другото направихме и диагностика и в действителност се оказа "Knock sensor". Сменихме го и в момента колата е супер! Дано да е дълго време здрава! Мерси на всички, които коментираха и помогнаха! :beer:

Сря Мар 02, 2016 9:33 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Ще бъде :)
Тези коли лесно не се дават :)
От личен опит го знам,от 7г карам субару :)

Пет Мар 04, 2016 8:21 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема