|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
bat_momchi
Автомобил: Subaru Impreza 2.0 WRX
Рейтинг: 0
|
|
Здравейте, бъдещи колеги! От край време искам да си купя Impreza WRX и най - накрая успях да намеря, според мен, читав автомобил. Става дума за Impreza WRX 2002 г. 218 к.с. Колата е поддържана изключително добре, качествени масла, всички филтри са сменяни на 10 000 км, оригинални ремъци, изобщо гледан автомобил. Но има няколко неща които ме притесняват и бих желал да споделите Вашия опит. За последните 100 - 120 000 км на колата и е давана много газ. Освен това е на 250 000 км. Въпросът ми е, при положение, че е гледана по този начин, каква е възможността да се скапе нещо заради тормоза, на който е била подлагана?
Благодаря за отговорите!
|
|
|
|
| Нед Фев 28, 2016 3:22 pm |
|
|
|
kerpi134
Регистриран на: Съб Дек 01, 2012 2:46 pm Постове: 197 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru Forester 2.5XT
Телефон: 0887297840
Рейтинг: 111  
|
angelcvetanov65 написа: zdravei moje li da mi kajesh neshto za subaro impreza 2009 godina dezeloviq dvigatel 150 konq Колега,пиши на кирилица не си във фейса.Има тема за Субару дизел за там ти е въпроса.
|
|
|
|
| Нед Фев 28, 2016 7:35 pm |
|
|
|
sniper
Регистриран на: Нед Дек 18, 2011 2:06 pm Постове: 96 Местоположение: Враца
Телефон: 0884522179
Рейтинг: 35
|

Точно тази кола, която си харесал няма как да доментирам.
Но ще ти дам два примера, доста показателни. Един познат си купи мазда 323Ф от един търгаш, който си юрка здраво колите, но пък точно тази ЕФ-ка я караше като 90 годишен дядо, който му се живее още 50 години. Та 4 месеца след купуването хвърли мАторя. В същият момент аз си купих Капка 1.8 моноинжекция, която не стъпяше на земята, абе държаха и водата на 100 градуса, че да варят яйца, глад ги мъчеше. Та рекох си, че щом устисква на тия в ръцете им вече 3 месеца, значи ще устиска и в моите. Но пък като я юрках и я поддържах, даже в сервизите се чудеха как може да дам два пъти повече пари за част, като мога да намеря "италианска" за по-малко (едно време нямаше турски и китайски части) Е устиска две години, превключвах предавките на 6.000 оборота дори и в минус 15 градуса, Враца-Ботевград и правех средна скорост 130 километра в час. Звяр и то издръжлив, а в моите ръце чисто нов АМГ може да хвърли кърпата. Те за туй от мерцедес ми отказаха оферта за тест пилот, щото щяло да им падне реномето. Туй преди много години, но винаги си казвам, не ме е страх от юркана и поддържана кола, страх ме е от неграмотно каране и поддържане.
И най-важното, нали не очакваш някой нормален да си вземе спортна кола да я кара леко. Когато е купувана нова не е имало много мощни коли, та си е била спортна за времето, другите са били на по 40-45 коня, а имосквичЯ беше 80, ладата там някъде. Юркана е още от магазина, но най-важното е, че е оцеляла, значи е добре направена и поддържана.
Поздрави!
|
|
|
|
| Нед Фев 28, 2016 8:01 pm |
|
|
|
bat_momchi
|
|
И аз така си мисля. Ще я закарам на субару сервиз и вече според тяхното становище ще го мъдрим. Благодаря за коментара, колега!
|
|
|
|
| Нед Фев 28, 2016 11:08 pm |
|
|
|
demoman
Регистриран на: Съб Сеп 29, 2012 2:24 pm Постове: 704 Местоположение: Пловдив
Автомобил: WRX '02 & 2.0X '04
Рейтинг: 177   
|
|
Ако е карана на заварка, то 10Ккм. е много голям интервал за смяна на масло... особено пък за мотор на 200K+км. Ама ако приемем, че колата наистина е гледана като писано яйце, то докъм 300К не би трябвало да имаш ядове.
|
|
|
|
| Нед Фев 28, 2016 11:57 pm |
|
|
|
askeless
|

Истории много. Проблемът е че дори в Субару сервиз няма как да разбереш какво точно е състоянието на мотора. EJ205 е здрав, макар и капризен мотор. Рядко има проблеми с цилиндо-буталната група или лагери, освен ако не е каран при разход на масло, много бууст или лош мап. Главите също са здрави, но при газ или прекален бууст, клапаните може да са тръгнали. Този мотор се кара с 5w30 или 5w40, с нищо друго. Сравнително достоверни за състоянието на мотора са стойностите за вакум на празен ход и компресия. Турбото трудно ще хванеш ако е тръгнало, но не е приключило, за това пък рециклаж или замяна са сравнително евтини. Проблем точно на този мотор в тази генерация са TGV-та и катализатори - първите се хващат директно на грешка или по смеси, а вторите през EGT сензора /ако работи/, на слух и на вървеж. Най-добре да се махнат всички възможни катализатори. Първата ламбда сонда също не е евтина, а приключва с времето, обикновено става лагава, което не излиза като грешка, или директо заминава подгрева, като ти светва чек-а. Радиаторът е скъп, с кутията трябва да се внимава. Щом пишеш, че обслужването е било добро, знаеш някаква история - всичко това е добре дошло. В общи линии турбо Субарата страдат или от лошо обслужване, или от лош ремонт или от прекалени напъни. Най-важно според мен е да няма удари, да няма механични аномалии, да няма ръжда по купето. Имай предвид, че ходовата част има 3 тампона, 1 шарнир и 1 накрайник отпред и 22 тампона отзад, плюс тампони на мотор и скоростна кутия, но Субара-та са така. Поздрави!
|
|
|
|
| Пон Фев 29, 2016 12:29 am |
|
|
|
Vmax
|
Направо филмирахте новака Стига сте го плашили - всяка кола си има ресурс, тази поне е швейцарска. Колега обслужи си колата в сервиз който разбира от марката и си я карай. Ако има нещо ще си покаже - все пак не е нова кола. поне тези коли не седят в плевните и не ги ползват за магарета, така че има голям чанс пробега да е реален. Просто си обслужвай колата качествено и навреме и не се прави на рали пилот със стартове че.... Добре дошъл в сектата
|
|
|
|
| Пон Фев 29, 2016 8:46 am |
|
|
|
bat_momchi
|
Доколкото съм запознат пробега наистина е реален(познавам пича много преди да си я вземе). Но колата си е карана с каквито консумативи си пише в книгата. Иначе по отношение на доработки, всичко си е стоково. На моменти си свети чека и после изчезваа, но той си ми каза че това сигурно е ламбда. Но ни притеснява и двамата да не би заради многото километри и заради тормоза да замине някой лагер, я основен, я биелен, но това си е късмет работа. Аз си мисля, че щом е поддържана с хубави консумативи, въпреки всичко ресурса си е голям. Ще видим какво ще кажат в сервиза и от там нататък божа работа  .
|
|
|
|
| Пон Фев 29, 2016 9:26 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|