Отговори на тема
 Придърпване от 2ра на 3та при АТ 
Автор Съобщение

Постове: 8
Рейтинг: 5
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Здравейте, преди месец смених Легасито и взех Форестър II 2.0XT AT. Обаче имам един проблем-при смяна от втора на трета предавка има придърпване с лек шум отдолу. След пълно обслужването/ролки,ремъци,водна помпа, масла-мотор,кутия и диференциали/ проблема продължава. Понякога е по леко, друг път по силно. От първа на втора и от трета на четвърта даже не се забелязва как превключва. Също така от P на D няма чукане или придърпване. Ако някой е наясно от какво може да се получава това ще съм благодарен. Извинявам се ако има такава тема/търсих, но не намерих/

Сря Фев 03, 2016 10:43 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 226
Автомобил: Субару Импреса 2,0
Рейтинг: 116
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Александър Митов написа:
Здравейте, преди месец смених Легасито и взех Форестър II 2.0XT AT. Обаче имам един проблем-при смяна от втора на трета предавка има придърпване с лек шум отдолу. След пълно обслужването/ролки,ремъци,водна помпа, масла-мотор,кутия и диференциали/ проблема продължава. Понякога е по леко, друг път по силно. От първа на втора и от трета на четвърта даже не се забелязва как превключва. Също така от P на D няма чукане или придърпване. Ако някой е наясно от какво може да се получава това ще съм благодарен. Извинявам се ако има такава тема/търсих, но не намерих/

Колега,ако си сменил на АТ маслото при първото обслужване и продължава проблема с предърпването от 2-ра на 3-та,то трябва да се направи диагностика на кутията и провери изправноста на превключващия клапан.Ако се окаже че е в ред,то проблема ти е определено механичен и надали ще се разминеш без сваляне и ремонт на кутията.

Чет Фев 04, 2016 7:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Разчитай на мен
Отговори с цитат
И така. Промивка и проверка соленоиди, всички пакети с дискове, ремонтен комплект семеринги и гарнитурки и проблема почти го няма. Оказа се че този проблем е доста незнаен за хората които правят Субару.
 5

Нед Фев 28, 2016 6:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 295
Рейтинг: 209
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, означава ли това, че са сваляли и отваряли кутията? Споделете, в кой сервиз, цени и т.н.

Нед Фев 28, 2016 7:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 351
Рейтинг: 151
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За да стане такова нещо - попадане на незнаен проблем и да ти се налага ремонтен комплект семеринги и какво ли още не....Означава ли, че колата е карана патраманската от предишния собственик ?!?
Каква е причината за тази повреда?
Чудно след толкова години от функционирането на този форум да не си намерил решение на проблема си тук...
Кои са тези хора които поправят Субару и не знаят за подобни проблеми?
Все пак е добре да се споделят подробности от картината - какво как къде какви пари ти е излязъл този ремонт?
Какво ще рече проблема почти го няма?! Или има или няма проблем, средно положение няма.
Верно стари коли караме и няма да станат нови с едни семеринги или гарнитурки, но съм абсолютно сигурен, че ако споделиш повече информация ще бъде от полза на всички четящи форум Субару Клуб БГ.ком.
И още нещо - ако друг път ти разглобяват част от колата - прави снимки на конкретната част при възможност. Тук има много колеги опитни монтьори които често дават съвети когато имат свободно време и можете да си бъдете полезни взаимно.
Моята кола е с ръчни скорости, но може някой ден да си взема и аз АТ, затова такива проблеми е хубаво да бъдат дискутирани.

Поздрави! :beer:

Пон Фев 29, 2016 3:10 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 244
Автомобил: Subaru Forester
Телефон: 0884898786
Рейтинг: 18
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колегата blatimir или както повечето го знаят Павлин от Пловдив може и да ти помогне 0888 135 423.... Обади се и питай... Късмет :good:

Пон Фев 29, 2016 6:08 am
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Майстора който прави кутията е от Люлин. Сервиза му е близо до Адашите/кръчмата/. Той ми правеше и предишното Субару. Та за кутията: първо пробва с промивка на соленоиди и мозъка на кутията. След като продължи да придърпва между 2 и 3 смени всички дискове в пакетите с нови. Естествено забърсах и един ремонтен комплект гумички. Смени и маслото с филтъра/ въпреки че беше едва на месец/. Сега го прави само като е студена. Но като знам че го има и много му се оглеждам. Посъветваха ме да си проверя налягането на помпата дали дава еднакво налягане на пакетите. Иначе цените: Пакети-800лв, Ремонтен кмплект-400. Труд за кутията, смяна накладки, тампони стаб. щанга и тампони на задни носачи-2000 лв/това е с пакетите и гумичките/

Вто Мар 01, 2016 12:38 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 351
Рейтинг: 151
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Нямам представа как вървят 2ра ръка АТ комплект, но както прочетох от постовете ти - ремонт за 2 хил.лв не са ти решили този проблем напълно, така ли?
Каква е следващата стъпка?

Вто Мар 01, 2016 3:08 am
Върнете се в началото
Профил

Разчитай на мен
Отговори с цитат
И аз незнам как вървят втора ръка, но риска ми стори по голям ако взема друга. Мисля да проверя налягането на помпата/незнам дали така се казва/. Просто малко се разочаровах от колата. Сменил съм абсолютно всичко, но не вози като Легасито. Майсторите почнаха да се бъзикат че нещо в главата ми тропа.

Чет Мар 03, 2016 10:40 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 194
Автомобил: Subaru Legacy 2005
Рейтинг: 48
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,
Нека да споделя и моят проблем. Имам ритане при смяна от втора на трета. От първа на втора и от трета на четвърта почти не се усеща. Колата е Legacy 2,5 2005 г. Странното е, че по някога ( рядко ) не се усеща като сменя скоростите. Също така като съм на светофар и колата си е на D при тръгване се усеща подобно ритане. Маслото е сменяно преди 20 – 25000 км. Цвета му е променен към кафяво ( до колкото разбрах ). Сега се двоумя дали да сменям маслото и евентуално проблема да си остане или да ходя на диагностика в gemini4? #-o :-~

Вто Мар 15, 2016 1:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1179
Автомобил: Subaru Forester XT
Рейтинг: 706
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Няма да се оправи. В интерес на истината четох за shift kit-ове точно за 2-3 скорост на много смешна цена, но аз лично бих отишъл до gemini-тата. Мисля да го направя дори преди лятото, че и аз имам този проблем, но когато мине някакви километри спира да се усеща ритането. Започва да превлючва перфектно.

Вто Мар 15, 2016 2:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема