| Автор |
Съобщение |
|
Brinimir
|
|
Здравейте, колеги. Навивам се да си взема Фори втора генерация, даже съм се навил щом жената даде добро. Та имам няколко въпроса за една кола която гледах сямо визуалко без да карям. Колата е от 2002 г внос от швейцария на 138к км по километраж ръчни скорости 2.0 двг без турбина 1 при запалване двигателя работи около 3-4 мин на около 1200 об/мин след това паднаха на около 600. Нормално ли е това? (Имам опит само от дизели) 2. Маслото ми се стори черно а знам че за бензин не трябва дя е така. По документи които даде продавачя е на около 15к 3. Дизплейчето на арматурното табло където показва навъртяните километри в горния ляв край не работи Възможно ли е това да е от някаква външня намеса 4. Номера по рама на трансмисията е TY755XS3AA. От кой тип е задвижването на 4те колела?
|
|
|
|
| Чет Фев 11, 2016 1:36 pm |
|
|
|
pnikolaev
Напуснал форума
|
|
Здрасти, 1. Това, за което пишеш е първа генерация. 2. И при мен е така на колата ми (2ра генерация, 2004та). Като загрее колата и оборотите падат и утихва двигателя. 3. Масло на 15 000 км освен, че трябва да е черно, ами трябва и да го смениш. При дизелите както знаеш като смениш маслото и на третия ден то е черно. При бензиновите двигатели след смяна на маслото, то почернява по-бавно. 4. Тук не се наемам да коментирам за външни намеси но тези километри за 2002ра изглеждат прекалено малко - не че няма такива екземпляри, но в БГ са съмнителни. Вероятността да са пипани е голяма. 5. Задвижването е постоянно на 4те колела - Symmetrical All Wheel Drive - ако съм те разбрал какво ме питаш/
|
|
|
|
| Чет Фев 11, 2016 3:57 pm |
|
|
|
Brinimir
|

pnikolaev написа: Здрасти, 1. Това, за което пишеш е първа генерация. 2. И при мен е така на колата ми (2ра генерация, 2004та). Като загрее колата и оборотите падат и утихва двигателя. 3. Масло на 15 000 км освен, че трябва да е черно, ами трябва и да го смениш. При дизелите както знаеш като смениш маслото и на третия ден то е черно. При бензиновите двигатели след смяна на маслото, то почернява по-бавно. 4. Тук не се наемам да коментирам за външни намеси но тези километри за 2002ра изглеждат прекалено малко - не че няма такива екземпляри, но в БГ са съмнителни. Вероятността да са пипани е голяма. 5. Задвижването е постоянно на 4те колела - Symmetrical All Wheel Drive - ако съм те разбрал какво ме питаш/ Купето е втора генерация. А за маслото си мисля, че дори и на 15к да е не би трябвало да е толкова черно. Ясно е че километрите не са реални но въпроса ми по скоро е ако има външна намеса за промяна на километрите трябва ли да се отваря таблото. А относно задвижването то май всички субарута са с - Symmetrical All Wheel Drive, а дали е с "вискомуфа" activAWD или VTD
|
|
|
|
| Чет Фев 11, 2016 6:39 pm |
|
|
|
Brinimir
|
|
И колега pnikolaev благодаря за бързия отговор
|
|
|
|
| Чет Фев 11, 2016 6:40 pm |
|
|
|
pnikolaev
Напуснал форума
|
|
Относно маслото не се тревожи и не трябва да се тревожиш: Това показва, че маслото си върши работата и почиства двигателя. Аз в момента съм с Ред Лайн 5в30 на 6000 км и си и черничко. Мисля, че ако видиш масло на 15 000 км и не е черно сериозно трябва да се зачудиш за някои неща. Относно промяната на километрите не съм сигурен, може би някой колега, който е по-запознат може да коментира въпроса.
|
|
|
|
| Чет Фев 11, 2016 6:49 pm |
|
|
|
Александър
Регистриран на: Сря Апр 29, 2015 4:26 pm Постове: 94 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester 2.0 2006г.
Телефон: 0885868444
Рейтинг: 19
|
Александър написа: 6 пинов е, на двата в дясно има 12V при ключ на контакт, останалите не е ясно... Може ли да е за Круизконтрол (автопилот)?
Прикачени файлове:
IMG_20160208_132715.jpg [ 560.02 KiB | Прегледано 1491 пъти ]
|
|
|
|
| Сря Мар 02, 2016 12:12 pm |
|
|
|
Brinimir
|
|
Дали е възможно с до 7000 лв да се купи читав форестър 2 ра генерация 125 к.с.?
|
|
|
|
| Нед Мар 13, 2016 11:30 am |
|
|
|
pnikolaev
Напуснал форума
|
|
Разглеждай обявите на частни лица и ходи да ги гледаш. Повечето коли, които ги показваш по автокъщите са батаци (има изключения разбира се) ... Поздрави.
|
|
|
|
| Нед Мар 13, 2016 12:40 pm |
|
|
|
Лъчо76
Регистриран на: Съб Яну 30, 2016 8:40 pm Постове: 15 Местоположение: София
Автомобил: форестър 2003 2.0х МТ
Рейтинг: 0
|
|
Здравейте, и аз съм в процес на търсене на Форестър 2003-2004 АТ.Искам да попитам автомобилите от този период имат ли зимен пакет,борд комп, и круиз контрол или само някои от тях. Само по номера на рамата мога ли да проверя с какво са излезли от завода? Благодаря ви.
|
|
|
|
| Нед Мар 13, 2016 6:12 pm |
|
|
|
Forester2003
Регистриран на: Пон Яну 12, 2015 4:51 am Постове: 351 Рейтинг: 151   
|

Brinimir написа: Дали е възможно с до 7000 лв да се купи читав форестър 2 ра генерация 125 к.с.? Необслужен но читав е възможно с огромен късмет. По-скоро не. Аз купих моя фори 2.0 ръчка 2ра генерация 125 коня на 8 и 500 през 2014 зимата и след обслужване (съединител, вискомуфа, всички масла, водна помпа, филтри, ремъци, ролки и т.н) + два комплекта гуми и такси по регистрации отидох на 13 и нещо. По колата нищо не беше сменяно 10 години. Това само по себе си говори какво означава да имаш СУБАРУ. От там нататък ти си прави сметката сам какви пари можеш да дадеш за необслужена кола. Не очаквай някой да ти подари обслужено Субару, освен ако не е на голям зор. Ако имаш 7 хил. за Субару - огледай по-старите модели, може да се включиш успешно + 1/2 хилки отгоре. Автокъщите предлагат коли които в повечето случаи са за скраб. Много рядко излиза по нещо дето си заслужава. Аз конкретно попаднах на читав екземпляр и колегата не я беше регистрирал след докарването. Имай предвид, че не съм правил нищо по окачването и колата ми няма газ. Такива екземпляри плачат на първо време да им се прегледа газовото и да се подменят някои части по окачването, защото клекнала задница създава допълнителни проблеми. Задвижването е постоянно 4х4. Разход - около 8-9/100 а ако се настъпва юнашки може и 11-12 да даде, според зависи. Градско - около 13. Дано съм ти бил полезен.
|
|
|
|
| Пон Мар 14, 2016 1:48 am |
|
|
|
Brinimir
|
|
Мерси за отговора. Ще е нужно да си завиша малко горницата. За обслужването е ясно, там парите не ги включвам към парите за кола. Какво обслужване направи на вискомуфата? Четох в форума че се сваля и се дава на фирма за ремонт това ли е? Но не трябва ли първо да се установи че е за ремонт
|
|
|
|
| Пон Мар 14, 2016 1:13 pm |
|
|
|
voneg
Регистриран на: Пет Дек 11, 2009 6:17 pm Постове: 197 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru Forester SF STurbo 2001 АТ
Рейтинг: 17
|
|
Проверката е много лесна - навиваш пълен ляв или десен волан и ако не е наред ще започне едно "ритане" дето и съвсем бос по техническите неща човек ще познае. Проверката се прави задължително при каран 20-50 км. автомобил. Ако е студена муфата силикона вътре е гъст и проблема може да не се прояви. Рециклирането ти дава 1-2 години спокойствие, в звисимост от стила на шофирането.
|
|
|
|
| Пон Мар 14, 2016 6:50 pm |
|
|
|
Brinimir
|
|
Тоест ако има проблем с муфата рециклирането не е препорачително така ли да разбирам? Защото във форума сякаш четох и позитивни мнения за него. И ако наистина не е вариант с рециклирана муфа цената на нова сигурно е до небето, защото втора ръка не се знае какво ще се падне.
|
|
|
|
| Пон Мар 14, 2016 9:25 pm |
|
|
|
Alxx
|
|
Напротив, правят ги добре. Колегата казва година-две, защото не те знае колко ти е сачмата и дали утре няма да се юрнеш по екстремни изпълнения с колата. Моя казан(Импреса ГФ, механиката ни е сходна), е теглил колесар с мотоциклети през целия си жизнен цикъл преди да попадне в мои ръце и муфата си е ок. 226к беше когато я купих.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Вто Мар 15, 2016 9:44 am |
|
|
|
Forester2003
|

Alxx написа: Напротив, правят ги добре. Колегата казва година-две, защото не те знае колко ти е сачмата и дали утре няма да се юрнеш по екстремни изпълнения с колата. Моя казан(Импреса ГФ, механиката ни е сходна), е теглил колесар с мотоциклети през целия си жизнен цикъл преди да попадне в мои ръце и муфата си е ок. 226к беше когато я купих. Колега не е баш така за муфата. Моята кола примерно е карана по често на магистрала и доста рядко извън пътя. За коли на 10 години някакъв си силикон е нормално да се промени качеството му а от там и действието му спрямо другите сегменти. Тоест - има износване. Хората карат колите си по 3-4 години и вземат новата. Ние сме единствените дето искаме 10-15-20 годишни коли да са ОКЕЙ отвсякъде. Е то няма такъв филм. Винаги има нещо за правене по старите коли, но пък аз съм изключително доволен от изборът си. Какво означава екстремни изпълнения? Субару Форестър няма как да е за екстремни изпълнения защото най много да идеш по таван някъде. Това е едно семейно комби с по-висок просвет и нищо повече. Проблем с този детаил (т.нар. вискомуфа) може да се появи при различни ситуации, например при някой дето не разбира и завърти само единия мост на стенд без натиснат съединител или пък с различни гуми или степен на износване да се кара и т.н. СУБАРУ е доста капризна от към поддръжка кола и си има тънкости дето не са за всеки, но пък ако всичко се прави на време и както трябва (с качествени материали) ставаш фен до живот. Колегата дето си търси кола го съветвам много внимателно да огледа колата която му е на сърце и ако има съмнения за нещо - да пита и да не се поддава на емоции предварително.
|
|
|
|
| Сря Мар 16, 2016 12:54 am |
|
|
|
Alxx
|
Не видях да казваш нищо, което да не е баш така. Под екстремно имах предвид зорене в някой калищак, без да се съобрази със загряването/прегряването на трансмисия и муфа съответно. Основното, което целих с поста е, че се правят успешно и колите си вървят след това. П.С. Цитат: и завърти само единия мост на стенд без натиснат съединител Като натиснеш съединител, как точно ще спасиш раздатката? Ще ти кажа: точно никак, пак ще се счупи.
|
|
|
|
| Сря Мар 16, 2016 2:24 pm |
|
|
|
Forester2003
|
|
А ако се върти всяко колело отделно за измерване на спирачното усилие?
|
|
|
|
| Съб Апр 02, 2016 6:27 pm |
|
|
|
Alxx
|
|
Диф-ът завърта другото в обратната посока и муфата не се натоварва(до нея изобщо не достига вм). Виж, ако си с лсд, тогава става ау.
|
|
|
|
| Вто Апр 05, 2016 8:31 pm |
|
|
|
OFFROADER
|
|
Колеги, каква е системата на газоразпределение(какви са повдигачите, хидравлични или се регулира като на 125 к.с.) на двигателя 2000, 158к.с. който се монтира на феислифтовия модел от 2005. Интересува ме как понася този двигател газифицирането и има ли голяма разлика като цяло във вървенето и разхода от стария мотор 125 к.с. Казаха ми, че този мотор(158к.с.) е с променливи фази на газоразпределението и реглажът на клапаните е доста трудна и скъпа процедура и дори на место не може да се направи.
_________________ Ремонт на ръчни скоростни кутии. Петър Иванов-нула886495045
|
|
|
|
| Нед Апр 24, 2016 9:47 pm |
|
|
|
Marlin
Регистриран на: Вто Яну 06, 2015 10:01 pm Постове: 95 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2006/ 2.0/ AT
Рейтинг: 15
|
|
Аз съм с такъв двигател, карам го на бензин, но реглажа е скъп и двигателя май трябва да се вади. В един от белите сервизи ми казаха 550 лв.
_________________ www.panthermartin-fishing.bg
|
|
|
|
| Вто Апр 26, 2016 10:35 pm |
|
|
|