|
Страница 1 от 1
|
|
Смяна гарнитури на главите на Форестер 2003 ХТ 177
| Автор |
Съобщение |
|
chakarenko
|
Здравейте колеги, на първо място искам да благодаря на всички вас за страхотния форум! От няколко месеца съм регистриран, доста прочетох за Форитата и най-накрая дойде и моят момент да се сдобия с този страхотен автомобил. Колата е произведена 2003 година, 2,0 турбо 177 конски сили, автоматик. Купих я от Швейцария и сам си я докарах към България. Голяма разправия беше, но за това ще отворя нова тема, дано информацията е полезна за всички ентусиасти който са решили да го направят. Сега идва и моят въпрос свързан с гарнитурите на главите, та бях на майстор и той каза че са за смяна. Понеже съм решил да правя всичко наведнъж исках да ви попитам как ви се струват следните цени за такъв тип ремонт. Гарнитури на глави два броя 230 лв. Гарнитури капаци 52 лв. Гарнитури на колекторите 24 лв. Семеринги валове три броя 60 лв. Общо за части 366 лв. Ремонт на главите,реглаж клапани, гумички 360 лв. Труд 700 лв. ОБЩО ВСИЧКО: 1426 лв.
Как ви се струва тази цена? Благодаря предварително! 
|
|
|
|
| Съб Мар 12, 2016 2:11 am |
|
|
|
askeless
|
Трудът е относителна стойност, така че няма да коментирам. Цените също не смятам. Включи обаче и гарнитури за свещи, гарнитури за изпускателния колектор, 2 бр О рингове под водния кроспайп отгоре на блока, семерингите са 4 бр. на разпределителните валове, 1 бр на маслената помпа и 1 бр откъм маховика. Отделно смени гумичките на дюзите в горивните рейки, и прегледайте бензинови и водни маркучи и тези за картерните газове. Изброените от теб и тези които написах са задължителни при условие, че моторът е свален. Разбира се и свещите Рядко 2.0 турбо имат проблем с гарнитури на главите, сигурна ли е диагнозата, че ремонта е капиталов.
|
|
|
|
| Съб Мар 12, 2016 9:19 am |
|
|
|
quietriot
|
|
Ами за моята целия кит гарнитура , семеринги и гумичка на клапаните беше около 320 лв при Мимо 13/Марин , провери си и при него цената, иначе труда е толкова, около 600-700 лв с ваденето на мотора и връщането му. Провери и при други майстори, има поне 5 сервиза в София, които правят субару, обади им се и искай цена, всеки е правил тази услуга многократно.
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Съб Мар 12, 2016 9:24 am |
|
|
|
dancho
Автомобил: Subaru Forester XT
Рейтинг: 15
|

chakarenko написа: Здравейте колеги, на първо място искам да благодаря на всички вас за страхотния форум! От няколко месеца съм регистриран, доста прочетох за Форитата и най-накрая дойде и моят момент да се сдобия с този страхотен автомобил. Колата е произведена 2003 година, 2,0 турбо 177 конски сили, автоматик. Купих я от Швейцария и сам си я докарах към България. Голяма разправия беше, но за това ще отворя нова тема, дано информацията е полезна за всички ентусиасти който са решили да го направят. Сега идва и моят въпрос свързан с гарнитурите на главите, та бях на майстор и той каза че са за смяна. Понеже съм решил да правя всичко наведнъж исках да ви попитам как ви се струват следните цени за такъв тип ремонт. Гарнитури на глави два броя 230 лв. Гарнитури капаци 52 лв. Гарнитури на колекторите 24 лв. Семеринги валове три броя 60 лв. Общо за части 366 лв. Ремонт на главите,реглаж клапани, гумички 360 лв. Труд 700 лв. ОБЩО ВСИЧКО: 1426 лв.
Как ви се струва тази цена? Благодаря предварително!  Точно толкова пари(1450лв)ми излезе ремонта и на мен в един от Белите сервизи в София преди 4 месеца. 
|
|
|
|
| Съб Мар 12, 2016 9:54 am |
|
|
|
vizor
|
|
Как разбрахте, че гарнитурите са за смяна?
|
|
|
|
| Съб Мар 12, 2016 10:55 am |
|
|
|
izhelev
Регистриран на: Пон Апр 30, 2012 6:32 am Постове: 117 Местоположение: София
Автомобил: Toyota Verso 1.8 CVT
Телефон: +359897873851
Рейтинг: -12
|
|
Като си тръгнал на такъв ремонт, смени комплект ангренажен ремък, водна помпа и термостат. И масло скоростна кутия, ако е автоматик.
_________________ BORN TO RUN
|
|
|
|
| Съб Мар 12, 2016 10:57 am |
|
|
|
chakarenko
|
Благодаря много за бързите отговори колеги! Като чета това което сте написали, цената е напълно реалистична. Заедно с това разбира се ще сменям водна помпа, ангренаж с ролки, масла,свещи и филтрии. Друг е въпроса дали ремонта е необходим или не. Бях при двама майстори: 1. Първият от тях направи тест, този с едни химикали и нищо не излезна. Нямало изгорели газове в охладителната течност. 2. Другия каза че колата е в първоначален стадий издухали гарнитури и затова не може да я хване теста. Това което той направи е, сложи една фуния и ми показа балончета излизащи от охладителната течност... ай сега на кого да вярваш Иска ми се да направя всичко наведнъж, заедно с ремъците и ролките и затова ако има нужда направо да сменя и гарнитурите. Така ще спестя и някой лев за друд, само веднъж ще разглабят 
|
|
|
|
| Съб Мар 12, 2016 12:02 pm |
|
|
|
chakarenko
|
|
Само да добавя, колата е на 170 000 км както вече казах аз сам я докарах от Швеицария, там говорих официалния сервиз на субару където е подържанна и висчко във сервизната книжка е без пропуск....
170 000 км ми се струва малко за гарнитури на главите, но все пак нямам опит със субару може и да е нормално.
|
|
|
|
| Съб Мар 12, 2016 12:27 pm |
|
|
|
quietriot
|
chakarenko написа: Само да добавя, колата е на 170 000 км както вече казах аз сам я докарах от Швеицария, там говорих официалния сервиз на субару където е подържанна и висчко във сервизната книжка е без пропуск....
170 000 км ми се струва малко за гарнитури на главите, но все пак нямам опит със субару може и да е нормално. какви са и оплакванята , та я закара ма майстор , дига ли температура, губи антифриз или ? и 7 км стигат при галфон, който настъпва и не следи нивото на охладителя колко е и тя прегрява.
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
Последна промяна quietriot на Съб Мар 12, 2016 12:52 pm, променена общо 1 път
|
|
| Съб Мар 12, 2016 12:31 pm |
|
|
|
askeless
|
|
Докато не тръгне да загрява, да губи интрифриз и да прелива казанчето, такъв ремонт не започвай. Мехурчета, които излизат от казанчето, ако са малки са нормални, защото двигателя принципно се самообезвъздушава. Ако са големи щеше да го разбереш вече с температура и загуба нн антифриз. Просто покарай като я натиснеш и ще се разбере. От това, което пишеш, според мен не си за този ремонт. Преди 30к км и на менми казаха че гарнитурите на форко са тръгнали, но още не е започнал да губи антифриз. Смени си капачката на разширителното казанче и промийте водната система, може или да не пропуска или да има запушване, затова да има въздух.
|
|
|
|
| Съб Мар 12, 2016 12:51 pm |
|
|
|
izhelev
|
|
Колата на газ ли е?
|
|
|
|
| Съб Мар 12, 2016 1:04 pm |
|
|
|
izhelev
|
quietriot написа: chakarenko написа: Само да добавя, колата е на 170 000 км както вече казах аз сам я докарах от Швеицария, там говорих официалния сервиз на субару където е подържанна и висчко във сервизната книжка е без пропуск....
170 000 км ми се струва малко за гарнитури на главите, но все пак нямам опит със субару може и да е нормално. какви са и оплакванята , та я закара ма майстор , дига ли температура, губи антифриз или ? и 7 км стигат при галфон, който настъпва и не следи нивото на охладителя колко е и тя прегрява. Признавам си, бях такъв! 
|
|
|
|
| Съб Мар 12, 2016 1:11 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|