Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5  >
 Багажник за велосипеди 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 221
Автомобил: Smart for Four EQ Hyundai Kona EV
Телефон: 0887 93 70 90
Рейтинг: 99
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега ако решиш звънни ще ти дам номера на едно складче на околовръстия път, аз съм вземал моят багажник от там, доста е сполучлив и е много евтин.

Чет Юли 05, 2012 10:16 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 221
Автомобил: Smart for Four EQ Hyundai Kona EV
Телефон: 0887 93 70 90
Рейтинг: 99
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
...или по-добре ако искаш ела да ти дам да пробваш моят багажник дали ще ти е удобен и така ще решиш по-лесно какъв да си вземеш.

Чет Юли 05, 2012 10:30 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 414
Автомобил: SUBARU Legacy 2.2 GX, Outback H6
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Колеги, пък аз да се оплача, че на Легаси 1 седан не мога никакъв багажник за колело да сложа и разглабям и бухам в багажника, събирам 2-3 полуразглобени и 5-6 напълно разглобени колела... :)

Пет Юли 06, 2012 1:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 237
Автомобил: WRX Wagon
Рейтинг: 195
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На мен най ми допада вариянта на теглича супер бързо и лесно се инсталира, а пък достъп до багажника за по-дребни работи от купето(ако е комби де). На 5-тата врата, колани се опъват пристягат драска се, а пък ако имаш и спойлер на вратата пичовете от магазина казаха че имат няколко случая на счупване и не препоръчват.

Съб Юли 07, 2012 7:49 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 11
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
В последния брой на Autobild има добра статия със снимков материал и цени по темата.

Съб Юли 07, 2012 7:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Пресен - пресен

Постове: 2
Автомобил: Outback 2006 3.0 H6
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Привет,
много интересна тема и доста полезна, обече не знам за вас, но аз със 100км/ч не мога да се движа, никой от хората имали всички видове багажници не спомена с какви скорости могат да си возят колелетата без притеснение. Аз имам багажник за колелета за 5-тата врата, купих си го за сивика, доста преди да си взема суби. Малко зор наместването но няма проблеми да качиш и возиш 3 колела на него. Със субито още не съм го ползвал, но с хондата разхода си се качваше малко, и проблема с надраскването на колата си го има. Аз по магистралата си карам със 140, а и по пътя към Варна на доста места също се поддържа неусетно. На всеки 70-100км, спирам да пристягам багажникъм към колата. Не ми харесва и това че реално задната врата държи колелетата. Имам чувството, че вързвам да тегля теглич за 5-тата врата при скорости от 140км.

Та се чудех, при варианта с багажник на теглича, дали се захваща тоя багажник достатъчно здраво и дали според вас ще е ОК да се кара със 130-140км/ч?
Всъщност и за покрива 130-140 дали биха били проблем?.
Мисля да сменям този за 5-тата врата, защото освен че всички скоби за стягане на багажника към купето се хващат за нея, багажника стъпва на бронята и бодскача с колелетата върху нея, и макар да е с пластмаси на степенките пак си драска и е ужасно неудобно да сваляш багажника с колелетата за да си отвориш багажника. Варианта с багажник на теглича ми изглежда най-удобен, просто се чудя дали достатъчно здраво се хваща, да не стане така че при 140 да се извърти и да почна да влача 3 колелета зад субито.

Нед Авг 10, 2014 1:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 203
Автомобил: Outback B13
Рейтинг: -24
Кофти...
Отговори с цитат
Здравей,производителите дават гаранция за 130км/ч за модела който се монтира на покрива(дори за тези които са по-евтини) аз имам ето този модел http://www.escadra.bg/%D0%B1%D0%B0%D0%B ... /i1071.htm и до момента не съм имал проблем при посочената скорост,като се има предвид,че байка ми тежи малко под 17кг. Ако пък се ориентираш към друг тип захващане http://www.escadra.bg/%D0%B1%D0%B0%D0%B ... 1/i185.htm мисля,че би било още по-сигурно. Но като цяла всички посочват,скорост 130 км/ч за издържана на тестовете
Надявам се да съм бил полезен :good:

Нед Авг 10, 2014 4:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега на въпроса за багажник за теглич има 2 типа

едните които промушваш рамката на колелото
http://www.thule.com/en/za/products/car ... 8-_-970800

и такива каквито се поставят и е като платформичка леко със светлините си
( но това е най скъпото като вариант и май най-добро като технология )
http://www.thule.com/en/za/products/car ... 8-_-928000

аз имам няколко за отгоре на субару( брандиран монт блан баракуда който тежи 3,5г и се сваля/слага за под минута на гредите )
и принципно няма проблеми със скоростта но трябва да внимаваш а може да караш и със 160 даже с тях.

просто си вземи хубав багажник за да няма проблеми и разправии.

Нед Авг 10, 2014 5:44 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Моят първи беше за 5та врата, но монтажа беше мъка.Сега карам с модел на теглича и съм доволен,предимствата са описани в темата.Относно скороста 140 -150 не е проблем ,но с доста ластици по дветте колела,с три не съм пробвал да карам бързо пък и ги събира със зор.

Нед Авг 10, 2014 8:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 422
Автомобил: Subaru B9 Tribeca 2006
Рейтинг: 164
Отговори с цитат
Някой да знае дали багажниците за велосипед, които се захващат с ремъци за задната врата пречат на спойлера, който е над задното стъкло? Днес се разходих до представителството в Бургас, където ми казаха, че Субару не произвеждат оригинални аксесоари, а използват тези на Thule. Потърсих ги в нета - имат официален представител, който предлага напречни греди за покрива на модела (не шпринкли - т.е. лайсни), но не предлага вело багажник за задна врата именно заради задния спойлер. Ако си купя техните греди и после 2 броя багажници за велосипед за въпросните греди минавам 750 лв - то едното колело е по-евтино :). Някой с Трибека да е намерил решение?

ПП има и вариант за монтаж на теглич. Имам някакъв теглич в багажника, но отдолу не виждам къде се монтира, а пък стария собственик не е в БГ. Трябва пак да разгледам...

Пон Мар 14, 2016 7:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Отговори с цитат
Има опасност да счупят спойлека. Оригиналните са брандирани mont blanc предимно

Пон Мар 14, 2016 7:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2782
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз съм с оригинални напречни греди 2 багажника на Thule.

Пон Мар 14, 2016 7:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
plaskom написа:

Т.е. две греди + 2 багажника? Ако е така лесно ли се качва и застопорява велосипеда?

Пон Мар 14, 2016 7:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2782
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Отговори с цитат
petroff написа:
plaskom написа:

Т.е. две греди + 2 багажника? Ако е така лесно ли се качва и застопорява велосипеда?

Ами зависи колко си висок, колко тежат колелетата и т.н. :D

Пон Мар 14, 2016 9:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 237
Автомобил: CarBerry dccd Fory, LGT
Рейтинг: 456
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако трябва да е на покрива, виж и тези http://ivtec.bike/

Пон Мар 14, 2016 9:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ето го въпросния Montblanc, доста по-евтин от Тhule-то:
http://www.ebay.co.uk/itm/Mont-Blanc-Flex-3-Fitting-Kit-Roof-Bars-Fitting-Kits-Roof-Bars-2627-/301719238963?hash=item463fde3933:g:ULQAAOSwMmBV1wP~

В БГ се предлага от impas56

Пон Мар 14, 2016 9:41 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 283
Рейтинг: 75
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Да повдигна темата малко. От скоро съм с този багажник.

Сега е се боря с институциите за 3ти номер(процедурата е тромава и малко тъпа), а през това време карам без номер.

Багажника е thule euroclassic g6 929, монтира се сравнително лесно, малко трябва сила да се вдигне, около 20кг. е. Но е по-лесно отколкото багажниците с коланите.
Цената е около 1000лв. Багажника на колата може да се ползва без проблем, багажника за колелата се накланя и 5тата врата се отавря.
Има си собствени светлини.

Прикачени файлове:
IMG_6694.JPG
IMG_6694.JPG [ 2.71 MiB | Прегледано 964 пъти ]
Пет Май 26, 2017 7:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 595
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178
Отговори с цитат
petroff написа:
Някой да знае дали багажниците за велосипед, които се захващат с ремъци за задната врата пречат на спойлера, който е над задното стъкло? ...

На Аутбека не пречат... (Виж темата "Багажник за колело" - там съм качил 3 снимки.)

Съб Май 27, 2017 1:41 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 44
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Ползвам напречни греди и релси за колела на Hakr. Качването на колелото на тавана не е много лесно - купил съм си от Практикер една сгъваема табуретка. Технология - вдигам колело да му стъпят гумите в релсата, качвам се на табуретката и го фиксирам с подвижното рамо. Най-удобно за транспортиране на колела е на багажник на теглича - лесно качване и не гледаш постоянно за ниски клони или други препятствия. Багажника с колани е доста тегав в смисъл, че когато трябва да отвориш задната врата трябва да го демонтираш, при една по-голяма неравност подскочи и ми спука бронята. Колега PitM сложи един линк, че не успях да намеря твоите снимки с багажника за колела.

Сря Май 31, 2017 5:11 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 283
Рейтинг: 75
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Nicky написа:
при една по-голяма неравност подскочи и ми спука бронята.

На един приятел му се скъсаха коланите и всичко леш. :)

Чет Юни 01, 2017 8:42 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5  >