Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
| Автор |
Съобщение |
|
Silvergreen
Регистриран на: Нед Окт 25, 2015 10:51 pm Постове: 180 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback
Рейтинг: 44
|
|
Аз за Хондата само там ходя и съм доволен от него. Струва ми се обаче , че той ще иска Фобос да слага ,пък мен това не ме устройва.
|
|
|
|
| Пон Мар 14, 2016 9:54 pm |
|
|
|
kvark
|
Звънни на Николай от Нито Аутогаз - Пловдив за консултация. Той и неговите хора си разбират от работата. Обслужването смея да твърдя е на супер високо ниво. Цената не е ниска, но инвестицията е повече от сполучлива. Качеството на газта не влияе съществено на работата на "течната" фаза, а и гаранцията от 100 000км е много сериозен аргумент. 
_________________ 1992 Alcyone SVX 2018 WRX STi 2020 Outback Touring XT VSI-3 DI 2017 Outback 3.6R LPi 2017 Forester XT 2.0DIT 2017 XV Crosstrek LPi 2010 Outback 3.6 LPi
|
|
|
|
| Пон Мар 14, 2016 10:26 pm |
|
|
|
Johnny Bravo
Регистриран на: Нед Апр 13, 2014 4:35 pm Постове: 225 Местоположение: София
Автомобил: Forester SH 2.5XS, AT
Рейтинг: 63 
|
kvark написа: Качеството на газта не влияе съществено на работата на "течната" фаза, а и гаранцията от 100 000км е много сериозен аргумент.  Някак си не мога да се съглася с теб. В тази система няма филтър, пригодена е за много по-качествена газ от нашата като състав и съотношение пропан-бутан-примеси-графити и т.н. Аз съм с такава и мога със сигурност да кажа, че има разлика между газ и бензин, особено при зареждане на газ на различни бензиностанции. Купих си пълначка с филтър, която има съмнителен ефект /още не съм отворил филтъра да го видя/ , но поне е малко лично успокоение. Друг "трик" , който ми казаха е магнит на бутилката отвън, който да привлича някакви метални частици, ако има /пак за лично успокоение/... Аз съм виждал в нова бутилка какви ли не парчета боя, люспи и други... Освен това тази гаранция е за дефекти на компоненти и т.н. , сигурен съм че всеки в България ще се оправдае с качество на горивото, което си сипал за да те изпързаля с гаранцията... Лично мнение.
_________________ www.expertmotors.bg
|
|
|
|
| Вто Мар 15, 2016 9:23 am |
|
|
|
Alxx
|
|
Познат с Mazda RX-8 има течна фаза Icom монтирана в Серес. Сложили са огромен маслен филтър с магнит, монтиран на стругован алуминиев фланец между бутилката и датчиците за налягането. Каза, че го сменя на 20-тина хиляди и няма проблеми - досега по спомен е навъртял около 60к. Още едно подобно решение съм виждал на друга кола, но ще се чуя първо с човека и тогава ще пиша какво е, че не помня детайли.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Вто Мар 15, 2016 9:36 am |
|
|
|
kerekovski
|
Silvergreen написа: Аз за Хондата само там ходя и съм доволен от него. Струва ми се обаче , че той ще иска Фобос да слага ,пък мен това не ме устройва. А какъв е проблемът с Фобоса? Освен ако не си решил да слагаш течна фаза де.
|
|
|
|
| Вто Мар 15, 2016 10:53 am |
|
|
|
stoychod
Регистриран на: Сря Яну 11, 2012 2:18 pm Постове: 292 Местоположение: София
Автомобил: B12 Outback H6 2003
Рейтинг: 211    
|
|
Здравейте, прочетох цялата тема преди няколко месеца, даже писах в нея преди години, но още имам някой неизяснени въпроси: 1. Има ли голяма разлика в разхода между газов инжекцион и течна фаза? 2. Някои газови инжекциони могат да се настроят над дадени обороти да минават автоматично на бензин. Това звучи хубаво,че уж се щади двигателя. Честата смяна бензин/газ ако се прави при високи обороти не прави ли поразии? Аз в момента карам опел с обикновена газова и ако сменя газ бензин при 4-5000 оборота се чува здрав удар в двигателя. На какви обороти ви се ключва на бензин? 3. Мисля след време да слагам газ при Радо pradabg. Някакви отзиви за него? Разбрах че вече не епри Любо в Люлин.
Поздрави, и да попадате само на хубава газ.
|
|
|
|
| Вто Мар 15, 2016 2:13 pm |
|
|
|
kvark
|

Johnny Bravo написа: kvark написа: Качеството на газта не влияе съществено на работата на "течната" фаза, а и гаранцията от 100 000км е много сериозен аргумент.  Някак си не мога да се съглася с теб. В тази система няма филтър, пригодена е за много по-качествена газ от нашата като състав и съотношение пропан-бутан-примеси-графити и т.н. Аз съм с такава и мога със сигурност да кажа, че има разлика между газ и бензин, особено при зареждане на газ на различни бензиностанции. Купих си пълначка с филтър, която има съмнителен ефект /още не съм отворил филтъра да го видя/ , но поне е малко лично успокоение. Друг "трик" , който ми казаха е магнит на бутилката отвън, който да привлича някакви метални частици, ако има /пак за лично успокоение/... Аз съм виждал в нова бутилка какви ли не парчета боя, люспи и други... Освен това тази гаранция е за дефекти на компоненти и т.н. , сигурен съм че всеки в България ще се оправдае с качество на горивото, което си сипал за да те изпързаля с гаранцията... Лично мнение. Просто споделих личен опит. Обикновено всички колеги само се оплакват от проблеми с газовите системи. Аз за 105 000км изминати за 2г и 3м. само на газ , нямах абсолютно никакви проблеми с Vialle-то. Или съм с някакъв невероятен късмет или наистина системата работи както трябва. Според мен е второто.  Единственото което забелязах през тези години е, че колкото по на запад от Загреб зареждаш газ, толкова по-нисък разход има автомобила. В България съм зареждал основно от Лукойл - над 75%, от Газпром - 10-15% и останалите проценти от най-различни газстанции. Досега не съм чистил филтър, от сервиза ми казаха, че сам ще разбера кога е за смяна - просто бутилката ще спре да се зарежда. При тази система няма нужда от допълнителна система за смазване на клапани, няма нужда от периодични настройки, разхода на бензин е драстично по-малък в сравнение с традиционните газови системи-превключва на газ 30-50с след стартиране на двигателя независимо от неговата температура. За гаранцията може би си прав, но има "бели" сервизи където всичко е както трябва и не са на принципа: На Космоса ракетата му била крива! 
_________________ 1992 Alcyone SVX 2018 WRX STi 2020 Outback Touring XT VSI-3 DI 2017 Outback 3.6R LPi 2017 Forester XT 2.0DIT 2017 XV Crosstrek LPi 2010 Outback 3.6 LPi
|
|
|
|
| Вто Мар 15, 2016 4:03 pm |
|
|
|
petroff
Регистриран на: Нед Мар 29, 2015 2:45 pm Постове: 422 Местоположение: Бургас
Автомобил: Subaru B9 Tribeca 2006
Рейтинг: 164   
|

Не искам да изглежда, че съм против газовите уредби с течна фаза! На другият ми автомобил - Ланчия Либра изобщо не мога да разбера кога съм на газ, ако не погледна превключвателя - уредба Ланди-Ренцо, монтирана в Бургас от местния представител. За 4 години абсолютно никакви проблеми! Какво мнение да дам според Вас? Цена - 1 550 лв включваща кит за изключване на бензиновата помпа при работа на ПБ. Трибека-та я купих с газов инжекцион КарГаз - монтирана преди няколко месеца. Старият собственик е от типа хора, които нищо не разбират и само карат - то и за 6 м рядко каране, толкова е и опознал автомобила. Монтирал уредбата за 800 лв - както се оказа втора употреба. Изпарителя му беше с пукната мембрана - смених го. Щуцерите на дюзите бяха с малък диаметър - и тях смених. Когато остане малко газ в бутилката, когато настъпя рязко газта преминаваше на бензин - тръбата беше 6 или 7 мм (на помня стандарта) - и нея смених с 10 мм полимерна. Сега всичко вече е наред и също понякога за да се уверя на какво гориво съм хвърлям поглед към бутона. Смятам да пренастроя компютъра да превключва по налягане, а не по температура (както е на ланчията). Уредбата не е с OBD 2 контрол, но засега заспа и не виждам причина да похарча едни 1 600 лв допълнително, щом като и тази върши работа. Ами за тази какво мнение да дам? Ще трябва да покарам още малко с по-дебелата тръба и ще напиша! Тези "ювелирни" двигатели искат едни 1 500 лв след 40 -50 - 60 000 км на газов ПБ, тъкмо ще си ги спестя за тогава, че ще останат и за почерпка! Трябва да си поиграя и да пресметна колко ще спестя от "лубриканта - охладител" на клапаните, че току виж и там може да се насъбере една хубава сумичка...Може да се окаже, че като калгона за пералните  ПП Това с масления филтър е полезно, но като си замине помпата дали ще признаят гаранцията?
|
|
|
|
| Вто Мар 15, 2016 6:23 pm |
|
|
|
melhaer
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117  
|
Johnny Bravo написа: ... Купих си пълначка с филтър, която има съмнителен ефект /още не съм отворил филтъра да го видя/ , но поне е малко лично успокоение. ...
откъде я взе тази пълначка с филтър да я порбвам и аз? Дори да не върши работа, няма да е по-зле от тази без;)
|
|
|
|
| Вто Мар 15, 2016 8:12 pm |
|
|
|
Silvergreen
Регистриран на: Нед Окт 25, 2015 10:51 pm Постове: 180 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback
Рейтинг: 44
|
|
Днес разговарях по телефона с Иван Добринов от Перник . За него из форумите има страшно много положителни мнения и най- интресното , нито едно отрицателно. Та ми е любопитно дали тук някой го е чувал и дали имате преки наблюдения от него. А иначе по моят въпрос ме насочи към Томасето стаг 300 Премиум с инжектори Апис соло фаст и ми разясни дори защо инжекторите са по-добри от Баракудата.
|
|
|
|
| Вто Мар 15, 2016 8:40 pm |
|
|
|
Vami
|
melhaer написа: откъде я взе тази пълначка с филтър да я порбвам и аз? Дори да не върши работа, няма да е по-зле от тази без;) По принцип се продават на безумни цени - пример. Много лесно се прави от заглушител за пневматика. 
|
|
9
Последна промяна Vami на Вто Мар 15, 2016 10:20 pm, променена общо 1 път
|
|
| Вто Мар 15, 2016 10:01 pm |
|
|
|
krismarg
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 7:55 am Постове: 659 Местоположение: Шуменско
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57 
|
|
Не може системите с течната фаза да нямат филтър. Виалето има, предполагам и другите имат. Филтъра е при бутилката.
За газова уредба е по-важно правилния монтаж и настройка. Моята е втора употреба за 300 лв., сменено каквото трябва за още 100лв. Не се разбира кога минава на газ. Над 4500 оборота минава на бензин, също не се усеща. Разните мазачки на изпускателни клапани дали няма да прецакат бързо катализатора?
|
|
|
|
| Вто Мар 15, 2016 10:20 pm |
|
|
|
Vami
|
krismarg написа: Над 4500 оборота минава на бензин, също не се усеща. А защо трябва да минава на банзин? Моята до прекъсвач си е на газ и нямам грижи. Също не се усеща като минава от бензин на газ. Когато ми свърши газта се усеща съвсем леко. Та на въпроса за филтрите. Повечето газаджий ги слагат при изпарителя, а преди бутилката няма нищо. Миналата зима при ниски температури на два пъти ми "замръзва" клапана на евросондата от тая гняз. Разглобяване, чистене и т.н. Та се принудих да си направя филтър в пълначката.
|
|
|
|
| Вто Мар 15, 2016 10:27 pm |
|
|
|
Johnny Bravo
|

krismarg написа: Не може системите с течната фаза да нямат филтър. Виалето има, предполагам и другите имат. Филтъра е при бутилката.
Обиколил съм не един и двама газаджии, вкл. и Митака, който ми я диагностицира с оригиналня софтуер - няма Сменяем филтър. При помпата има някакъв ,който спира сигурно големи частици. Ето линк с обяснение и характеристики: https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0ahUKEwj-gJf5zMTLAhXMFywKHeFyAdUQFggbMAA&url=http%3A%2F%2Fbobi.org%2Fgas%2FVialleLPiTechnicalManua1.doc&v6u=https%3A%2F%2Fs-v6exp1-ds.metric.gstatic.com%2Fgen_204%3Fip%3D84.238.191.209%26ts%3D1458110513133368%26auth%3Dhbbfarq6ytfxggl7hyy4p6t2knnkrops%26rndm%3D0.0923504763487244&v6s=2&v6t=3947&usg=AFQjCNFCr92sDkzyuGz-1KbrH5PQ7vR63A&sig2=n2OVcCfzuEzIhPUbmgjq1w&cad=rjaVami написа: melhaer написа: откъде я взе тази пълначка с филтър да я порбвам и аз? Дори да не върши работа, няма да е по-зле от тази без;) По принцип се продават на безумни цени - пример. Много лесно се прави от заглушител за пневматика.  По принцип цените съвсем не са безумни, около 35лв. В друга тема бях писал, но и тук ще споделя - Влади се казва момчето, газ-сервиз е, от него съм я взел и още няколко колеги май си взеха - 0886839880. Иначе съм опитвал да сложа сменяем филтър между пълначката и бутилката - не става, друг стандарт са фланците на входящата тръба и никой не се нае да го направи, затова този моя приятел ме светна за тая пълначка. Не съм я отварял още, но филтърчето вътре леко се вижда и е обикновено , като на старите газови уредби при магнитния клапан.
|
|
|
|
| Сря Мар 16, 2016 8:53 am |
|
|
|
maistora_1
Регистриран на: Пет Дек 28, 2012 6:27 pm Постове: 77 Местоположение: София
Автомобил: Outback 2.5 AT 2003
Рейтинг: 53 
|
Johnny Bravo написа: По принцип цените съвсем не са безумни, около 35лв. В друга тема бях писал, но и тук ще споделя - Влади се казва момчето, газ-сервиз е, от него съм я взел и още няколко колеги май си взеха - 0886839880. Понеже ми стана интересно, кой е този Влади, защото искам да си закупя такава пълначка ви споделям координатите, които намерих: http://rsgas.bg/contacts-rsgas.html
|
|
|
|
| Сря Мар 16, 2016 9:08 am |
|
|
|
Johnny Bravo
|
Да, това е човека, не дадох сайта, за да не ми го смята някой за реклама. 
|
|
|
|
| Сря Мар 16, 2016 9:14 am |
|
|
|
kerekovski
|
Не е лоша идеята с тази пълначка. Отделно сменяем филтър между пълначката и бутилката може лесно да се направи от газов клапан за Ф8 мм със собствен филтър, като му се разкара котвата. Vami написа: krismarg написа: Над 4500 оборота минава на бензин, също не се усеща. А защо трябва да минава на банзин? Моята до прекъсвач си е на газ и нямам грижи. Аз също предпочитам да минава на бензин над определени обороти. 4500 е малко, но от 5000-5500 оборота примерно нагоре е добре да е на бензин. Все пак газта натоварва температурно клапаните чувствително повече от бензина, а това не е Голф 2-ка, където грижи с клапани няма. Затова от тези обороти нагоре няма нужда да се натоварват толкова много клапаните. Колко бензин ще изгори така на 100 км, няма да се развали толкова икономията.
|
|
12
|
|
| Сря Мар 16, 2016 9:19 am |
|
|
|
Vami
|
Johnny Bravo написа: По принцип цените съвсем не са безумни, около 35лв. Не съм я отварял още, но филтърчето вътре леко се вижда и е обикновено , като на старите газови уредби при магнитния клапан. Да, ако е с филтърче за 2 лв, цената може да е такава, но аз имах в предвид цените за пълначки с филтър от синтерован бронз. По принцип при пълнене налягането и дебита са големи и филтъра трябва да е съобразен с това. Иначе рискувате при запушване да се разпори и боклуците да тръгнат по системата. Филтрите от синтерован бронз издържат и на налягането и на дебита. Също така се мият и ползват многократно. Мой колега преди три месеца си купи нов Опел от Булвария, с фабрично монтирана газова уредба и в пълначката филтърчето е точно такова.
|
|
|
|
| Сря Мар 16, 2016 9:37 am |
|
|
|
maistora_1
Регистриран на: Пет Дек 28, 2012 6:27 pm Постове: 77 Местоположение: София
Автомобил: Outback 2.5 AT 2003
Рейтинг: 53 
|
Vami написа: Да, ако е с филтърче за 2 лв, цената може да е такава, но аз имах в предвид цените за пълначки с филтър от синтерован бронз. По принцип при пълнене налягането и дебита са големи и филтъра трябва да е съобразен с това. Иначе рискувате при запушване да се разпори и боклуците да тръгнат по системата. Филтрите от синтерован бронз издържат и на налягането и на дебита. Също така се мият и ползват многократно. Мой колега преди три месеца си купи нов Опел от Булвария, с фабрично монтирана газова уредба и в пълначката филтърчето е точно такова. Vami, знаеш ли къде се предлагат пълначки с филтър?
|
|
|
|
| Сря Мар 16, 2016 10:17 am |
|
|
|
melhaer
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117  
|
|
Няколко поста по--нагоре е дал линк, в БГ не можах да намеря подобна, да не говорим, че само в този сайт, който той е дал успявам, цената е доста дебела като се семтне и доставката - излиза около 100 лева!
|
|
|
|
| Сря Мар 16, 2016 10:21 am |
|
|
|