Отговори на тема стр 1, 2, 3, 4  >
 Outback H6 AT 2003 от Австрия. 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 292
Автомобил: B12 Outback H6 2003
Рейтинг: 211
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте, преди 5-7 години веднъж се возих в легаси и ми хареса. От тогава чета форума. Харесал бях Форестър като модел, с 2.0 двигател и съм изчел почти всяка тема от форестър раздела. Поради финансови причини не съм почвал да гледам коли по автокъщите. Миналата седмица едновременно имах проблеми с колата, предложиха ми да ми внесат хубаво subaru от Австрия и един приятел се съгласи да ми даде пари на заем. И така следващата седмица чакам да пристигне Outback H6 AT 2003. Реално никога не съм се возил или разглеждал този модел. Винаги съм се интересувал от по-икономични модели/двигатели. Колата всеки ден ще пътува oколо 80-100км дневно.
Имам няколко въпроса, на които не намерих отговор в форума.
1. Застраховате ли толкова стари коли и на каква сума се оценява колата? Реално в mobile.bg най скъпия outback 2003г. е 6900лв, а този който поръчах ще излезе над 11000лв. Като добавим и 2000 за газова цената скача на минимум 13000. Реално, ако стане нещо с колата оставаш без нищо, а тази сума за мен е огромна. Гледах във форума, че има 2 откраднати коли края на миналата година.
2. Като цяло съм бавен и спокоен шофьор. Малко да ми натежи десния крак и едното дете веднага почва да повръща на задната седалка. Има ли проблем ако тази кола се кара продължително време на ниски обороти? Някъде бях чел за проблеми с катализатора при такъв тип каране.
3. Колата ще я сервизирам при Любо или Митака, защото са ми удобни като локация. Ако оставиш колата при Митака за ремонт как се прибирате, като сервиза реално е в полето?
4. Някой слагал ли е дневни LED светлини на този модел? Моля препоръчайте производител и модел. Все забравям да ги светвам пустите фарове. Иначе гледам да спазвам правилата и като гледам на какви изроди им се разминава а мен ме глобяват 20лв за някакви фарове направо ми иде :execution:
Не мога да се оправя с търсачката.Моля да ме извините ако на тези въпроси вече има отговори в форума. На всички колеги пожелавам нови Subaru-та и много безаварийни километри. Форума е супер.

Нед Мар 13, 2016 2:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 75
Автомобил: KIA Sportage 1.6T AWD GT,A6 3.0TDI
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
По т.1 - защо за бога си дал 11000лв за тази кола, при положение, че тук се намират читави от същия модел по 8000лв и то с поставена газова уредба, наскоро във форума се продаваше една такава? До тук 11, ами ГУ, ами обслужване, гуми? Отиде на 15...... Но ти си знаеш. Каското - аз лично на моята при познати застрахователи го направих на 6000лв, иначе се цупят и повече от 4000-4500 не искат. Ако гледат в мобилето докато го правят кажи им изрично да гледат модел Outback, защото в талона пише Legacy и те това гледат. Успех!

Пон Мар 14, 2016 9:22 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 304
Автомобил: Legacy 2,5 - 2004 АТ
Рейтинг: 47
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Не ти препоръчвам да ходиш при митака /провери последните няколко страници в раздел черни сервизи/.
а от хорското мнение и Любо май е на същия хал

Пон Мар 14, 2016 10:49 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 948
Автомобил: Lexus LS 460, 2007
Рейтинг: 354
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
По т.4.
Нямаш грижи за фаровете. Държиш ги винаги включени. Когато изключиш двигателя угасват. Не е като на другите коли.
За да я оставиш на габарит има отделен бутон над волана.

Пон Мар 14, 2016 2:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 292
Автомобил: B12 Outback H6 2003
Рейтинг: 211
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колеги мерси за отговорите
shavo, в посочената от мен сума се включват всички разходи, които ще направя за колата - цена, докарване, гражданска, регистрация, данък, винетка, обслужване, гуми, триъгълници, чистачки, светотразителни жилетки, половин резервоар за test drive, фонд малки непредвидени разходи...
Кола с вече сложена газова не бих си купил. Според мен някой за да сложи газ значи смята да кара доста. Аз кола спукана от каране вече си имам.
Сервиза на Митака не е ли на шосето за Банкя, преди отбивката за Филиповци. Гледам големи табели Subaru. demon777 мерси за съвета, ще го имам в предвид.
Това с постоянно включените фарове не ми харесва. Като палиш колата освен голямата консумация от стартера и фаровете да гълтат яко ток. И хайде отишъл акумулатора след 1-2 години. На опела крушките се сменят супер трудно, а ми изгаря поне по една годишно.

Лека и безаварийна на всички. Като дойде колата ще кача няколко снимки. Не мога да спя от нетърпение и само чета из форума.

Пон Мар 14, 2016 10:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 160
Рейтинг: 240
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
stoychod написа:
Това с постоянно включените фарове не ми харесва. Като палиш колата освен голямата консумация от стартера и фаровете да гълтат яко ток. И хайде отишъл акумулатора след 1-2 години. На опела крушките се сменят супер трудно, а ми изгаря поне по една годишно.

Глупости.

Сегашното ми Суби е втората ми поредна кола с постоянно работещи фарове. На предишната за ~150 хил.км. пробег съм сменил крушки на фаровете ДВА пъти, а акумулатори сменям на 4-5 години. За тях светещите на контакт фарове дори са полезни, особено през зимата - размърдват химическите процеси в акумулатора преди "атаката" на стартера. Това, че колата ти със задраскана емблема е имала проблем с инсталацията и/или си карал с кофти крушки.... сори, случва се :)

Пон Мар 14, 2016 11:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 310
Автомобил: subaru legaci 2.0 125
Телефон: 0887464945
Рейтинг: 35
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Колега има модули за дневни светлини 15-30лв. Сработват при запален мотор и работят от30 до 100% от мощността. Имат и други функции. Така няма да товариш акумулатора. Старото легаси го карах без модул и ми нагоряха буксите на крушките.
Трябва да търсиш модул по минус защото от 2000г са с постоянни плюсове джапанските коли.
Хубаво е че не искаш с газ защото знам 4 човека,които взеха нов внос с газ,изхвърлиха всичко и слагаха на ново защото тези марки нямали представители в България.
Дано колицата да е читава,защото доста си се бръкнал,и много безавариини километри.

Вто Мар 15, 2016 2:56 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
kener написа:
Трябва да търсиш модул по минус защото от 2000г са с постоянни плюсове джапанските коли.

Това си го чувал или? Не са с постоянни плюсове (плюс се подава, само когато включиш фаровете), а дългите се управляват с минуса.
Моята е след 2000 г, по точно 2005 и ето как съм закачил модул по плюс цък и цък. Предполагам, че и при моделите 2003 няма да е кой знае колко по различно.
Най-добре е да погледне две мнения след моето и да пита колегата asio, за евентуална разлика в схемите.

Вто Мар 15, 2016 9:09 am
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Колега vami хем съм го чувал хем съм го видял. И аз съм със стандартен модул и когато лоста ми е на дълги светат и къси и дълги но просто ми е подарък от приятел с хайлукс който не искаше да си прави експерименти а вече го беше взел. След това си сложи по минус и дори лоста да му е на дълги си му светят само късите.

Вто Мар 15, 2016 10:07 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не мисля, че при Тойота и Субару са еднакви електроинсталициите за фаровете. Дай схема (нарусувай я върху оригиналната на Субару) как ще го вържеш тоя модул с управляваща маса, то не, че не може, ама трябва да се правят "упражнения".

Вто Мар 15, 2016 10:42 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 416
Автомобил: Outback '99 AT, B14, 3.6 Executive
Рейтинг: 79
Отговори с цитат
Здравей,

Хубаво, е че си се насочил към Субару и по-конкретно Аутбек. Дано да попаднеш на сполучлив екземпляр, защото за такава цена не следва да сменяш нищо освен консумативи. Колата е икономичка, но на дълъг път. Ако ти харчи около 8/100 бензин при 110-120км/ч., значи всичко е в границите на нормалното.

1. - Само ДЗИ ми предложиха за 6000 и то с познат. Иначе максималната застрахователна премия е 5000. Никой не гледа колко ти е запазен автомобила или колко си вложил в него за консумативи. Те затова са "консумативи". Едната от колите беше случайно открадната, прочети темата докрай.
2. - Няма такъв проблем с катализатора. Единствения проблем с него, който ще имаш е да замирише като я изрежеш. Той също е консуматив. Твоят бъдещ автомобил е АТ и макар и 245коня под капака, не очаквай уникалното ускорение. Мощен е, но не е ултра бърз.
3. - Не си сервизирам колата при нито един от тях, но предполагам, че ще те закарат до някоя спирка, ако ги помолиш учтиво.
4. - Изгради си навик и няма да имаш проблеми.

Поздрави,
Лазар

Не карам пил и не пия карал.

... важно е да знаеш числата колко са ти...

Вто Мар 15, 2016 4:17 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз съм със модул монтиран от колегата Аsio-Алексей.Когато фаровете не са включени и запаля колата след 3сек. светват дългите на 30% ,много е удобно за дневни светлини.При пуснати фарове всичко си идва на заводски настройки.При Субару не може да забравиш светлините ,махаш ключа и всичко угасва,изключение правят паркинг светлините.Относно схемата и модула може да питате Asio.

Вто Мар 15, 2016 7:30 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 478
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Относно газта - ако е сложена в БГ и при проверен майсотр не мисля, че е проблем.

Аз имам газ, но не защото я спуквам от каране, а защото когато два пъи изпразних 60 литров резеровар за по 400 км. градско и ми дойде в повече - не само като пари, а като идея въобще - хората правят ел. автомобили и коли, които горят 3-4/100, а тоя звяр ще гори 16-18/100 градско...

Моята уредба е слагана при Радо и ако някой ден я продавам, мисля, че хората, които четат форума ще си направят преценката на тази база.

Все тая де, ти вече си си взел колата, относно последният ти въпрос, за лед светлините.

Ето кола с допълнително монтирани лед дневни:

Прикачени файлове:
lights.jpg
lights.jpg [ 72.8 KiB | Прегледано 6543 пъти ]

На запитване от моя страна до фирма, кяото се заниамва с подобни неща, бях прикачил тази снимка, колко би струвала, ми казаха - 360 лева с 1 година гаранция.

Чет Мар 17, 2016 5:48 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Стои красиво но 360лв .......Като пуснеш фаровете изгасват ли? Да не говорим че попаднеш ли на по-кофти ченге акта ти е в кърпа вързан. В закона пише-светещи къси светлини. Направо ме избива на смях като видя,вчера видях Туарег,кола за 10-15000лв и пича сложил лед светлини за 15лв. Толкова ли е трудно да се сложи модул за дневни светлини и да е спокоен човек.

Чет Мар 17, 2016 10:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 459
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83
Отговори с цитат
kener написа:
Стои красиво но 360лв .......Като пуснеш фаровете изгасват ли? Да не говорим че попаднеш ли на по-кофти ченге акта ти е в кърпа вързан. В закона пише-светещи къси светлини. Направо ме избива на смях като видя,вчера видях Туарег,кола за 10-15000лв и пича сложил лед светлини за 15лв. Толкова ли е трудно да се сложи модул за дневни светлини и да е спокоен човек.

Да те оборя малко аз :)
чл. 70(3) от Закона за движение по пътищата (ЗДвП) „През деня моторните превозни средства се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини.“ Поне това имам като инфо. ако не са променяли нещо по ЗДвП .
Демек няма разпоредба която да не позволява лед дневните светлини. Също и няма разпоредба която да дефинира как трябва да изглеждат дневните светлини. Можеш да си лепнеш 2 фенерчета на решетката и пак ще си законен ;)

Чет Мар 17, 2016 10:38 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
В грешка си колега-включени къси светлини. Това че ченгетата си затварят очите е защото,колкото и да са прости,и те осъзнават че не сме скандинавска държава и това,за топлата част от годината,е пълна глупост. Също като задължителните зимни гуми 5месеца при условие че същинската зима,ако може да се каже че има такава вече,е 3месеца. Другото важно нещо е че нито едни лед светлини не се изключват при пуснати фабрични светлини. Това също е наказуемо като карането на халогенни фарове. Всеки си има глава на раменете и може да реши какво да прави.
 7

Пет Мар 18, 2016 7:38 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 160
Рейтинг: 240
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
kener написа:
В грешка си колега-включени къси светлини. Това че ченгетата си затварят очите е защото,колкото и да са прости,и те осъзнават че не сме скандинавска държава и това,за топлата част от годината,е пълна глупост. Също като задължителните зимни гуми 5месеца при условие че същинската зима,ако може да се каже че има такава вече,е 3месеца. Другото важно нещо е че нито едни лед светлини не се изключват при пуснати фабрични светлини. Това също е наказуемо като карането на халогенни фарове. Всеки си има глава на раменете и може да реши какво да прави.

Въобще не е в грешка. В някои ситуации дезинформирането, било то и от мързел, е наказуемо.

Закон за движение по пътищата, чл. 70, ал. 3 (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 60 от 2012 г., в сила от 07.08.2012 г.) гласи: През деня моторните превозни средства се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини. Точка по въпроса.

И, между другото, един апел към всички шофьори, имащи навика "по инерция" да пускат и задната светлина за мъгла:

Чл. 74. (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни условия. Тези светлини не може да се използват самостоятелно.
(2) Допълнителна задна светлина за мъгла с червен цвят се използва само когато видимостта е намалена под 50 метра.

Благодаря за вниманието. И когато изказвате твърдо мнение, било то онлайн или не - моля, проверявайте си източниците, за да не ставате за смях.

Пет Мар 18, 2016 10:18 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 478
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
T.e. ако сложиш лед светлина вътре във фара, като показаното на снимката по-горе, нарушение ли е на закона отсносно това, че си направил някаква интервенция в осветителното тяло?

360 лева са горе долу между 8 и 10 комплекта крушки Philips X-Treme Vision - които горе долу издържат около година:)

Пет Мар 18, 2016 10:25 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
melhaer написа:
T.e. ако сложиш лед светлина вътре във фара, като показаното на снимката по-горе, нарушение ли е на закона отсносно това, че си направил някаква интервенция в осветителното тяло?

Това е друг член и касае изменението на светлините. И да - нарушение е.

Петър Велков написа:
Чл. 74. (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни условия. Тези светлини не може да се използват самостоятелно.

Конкретно за предните ме интересува при автомобилите с по-простичките адаптивни светлини, които пускат по една предна светлина за мъгла в завоя, излиза, че според този член тази система (въпреки че е фабрична) трябва да бъде изключена или ако не е възможно, тогава автомобилът трябва да бъде спрян от движение?

Пет Мар 18, 2016 11:22 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 304
Автомобил: Legacy 2,5 - 2004 АТ
Рейтинг: 47
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Кой ще го направи това за 360 лв? Веднага отивам да го направи на мойто легаси. Бях показал на други снимки на тази кола че дневните светлини монтирани във фаровете при пуснат мигач стават оранжеви и мигат тоест взаимствано е от Ауди, при включени къси светлини лед светлините продължават да светят , на мен ми харесва.

Кой ги прави че да отивам да го почва.

Пет Мар 18, 2016 11:41 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2, 3, 4  >