Отговори на тема стр <  1, 2
 Тресене на свободен ход 
Автор Съобщение

Постове: 51
Автомобил: Impreza 2.0R
Рейтинг: 213
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
pnikolaev написа:
Аз ли нещо не разбрах или реглажа на клапани при този двигател е 1200 лева?

1200 малко множко ми се струват, ама предвид че се свалят валовете надали ще е съвсем евтино. Аз бих си ги направил сам, но не смятам, че ще ми се наложи следващите стотина хил. км. При тези двигатели реглажа би следвало да не е нещо твърде нормално.

Иначе при тия стойности колегата си е за отваряне на двигател - клапани, сегменти, кой знае...

Compression (throttle full open):
Non-turbo model (200 rpm)
Standard:
1,100 — 1,300 kPa (11.2 — 13.3 kgf/cm2, 160 — 189 psi)
Service limit:
1,000 kPa (10.0 kgf/cm2, 142 psi)
Difference between cylinders:
49 kPa (0.5 kgf/cm2, 7 psi), or less

Предвид, че това са доста лоши стойности, ти препоръчвам да погледнеш все пак дали компресията е мерена правилно - с добре зареден акумулатор, напълно отворена газ и т.н. Ял съм го това дърво с компресията на мотора ми - веднъж като я мерих не бях заредил акумулатора, и макар въртящ привидно добре, се оказа че след зареждането му компресията е друга.

Цитат:
After warming-up, engine becomes very hot. Be careful not to burn yourself during measurement.

1. After warming-up the engine, turn the ignition switch to OFF.

2. Make sure that the battery is fully charged.

3. Release the fuel pressure.

4. Remove all spark plugs.

5. Check the starter motor for satisfactory performance and operation.

6. Securely hold the compression gauge tightly to the spark plug hole.

NOTE:

When using a screw-in type compression gauge, the screw should be less than 18 mm (0.71 in) long.

7. Fully open the throttle valve.

8. Crank the engine by the starter motor, and read the maximum value on the gauge when the needle of gauge is steady.

9. Perform at least two measurements per cylinder, and make sure that the values are correct.

Пет Мар 18, 2016 12:54 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 100
Автомобил: Forester 2.0Х '06 бензин/LPG
Рейтинг: 25
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
pnikolaev написа:
Аз ли нещо не разбрах или реглажа на клапани при този двигател е 1200 лева?

Ако ще ти олекне точната сума е 1180- 700 е само труд останалото е части ако имаш газова добави още 100лв за демонтаж и монтаж- аз моята я сожих след това.
Сваляне, качване на двигателя и разколачване+ обслужване задължително на маслената помпа инак има вероятност пак да правиш упражнението с демонтажа и монтажа, като това е цената без замяна на чашките а напасване на лазерна фреза до точен необходим размер. Ако се сменят добави още няколко стотин. Една седмица е работата. Едновременно на мой колега правиха и неговия форестър 125к.с. по-стария двигател- за един ден около 200лв. труд с части. Това е с оригинални части и сигурен сервиз- хора които знаят какво и как правят. Ако решиш да спестиш 300лв и да отидеш при някой гаражен "спец"- съм сигурен, че ще ти излезе повече в последствие.

Пет Мар 18, 2016 5:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 51
Автомобил: Impreza 2.0R
Рейтинг: 213
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
jonhard написа:
pnikolaev написа:
Сваляне, качване на двигателя и разколачване+ обслужване задължително на маслената помпа инак има вероятност пак да правиш упражнението с демонтажа и монтажа, като това е цената без замяна на чашките а напасване на лазерна фреза до точен необходим размер. Ако се сменят добави още няколко стотин. Една седмица е работата.

По въпроса със шлайфането на подложките. Говорил съм с двама механични инженера, като единия беше правил и експерименти преди години с пулове от някакъв Форд. При експериментите с тия пулове се оказало, че твърдостта се влошава при малко по-дълбоко шлайфане. Според него закаляването на материала в дълбочина е друго и е малко неясно какво се случва с износването в дългосрочен план. При по-плитко евентуално бива.Но и двамата бяха категорични, че шлайфането не е ясно до каква степен оказва въздействие, и има причина нови подложки да струват някакви пари. Предвид цената не ремонта смятам, че е доста по-правилно да се дадат още малко пари за нови отколкото да се шлайфат. Неслучайно и в сервизното ръководство пише да се сменят с правилния размер, а не да се отиде до близкия стругар, който да отнеме колкото стотни трябва на фрезата.

Пет Мар 18, 2016 6:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 100
Автомобил: Forester 2.0Х '06 бензин/LPG
Рейтинг: 25
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
damon написа:
По въпроса със шлайфането на подложките. Говорил съм с двама механични инженера, като единия беше правил и експерименти преди години с пулове от някакъв Форд. При експериментите с тия пулове се оказало, че твърдостта се влошава при малко по-дълбоко шлайфане. Според него закаляването на материала в дълбочина е друго и е малко неясно какво се случва с износването в дългосрочен план. При по-плитко евентуално бива.Но и двамата бяха категорични, че шлайфането не е ясно до каква степен оказва въздействие, и има причина нови подложки да струват някакви пари. Предвид цената не ремонта смятам, че е доста по-правилно да се дадат още малко пари за нови отколкото да се шлайфат. Неслучайно и в сервизното ръководство пише да се сменят с правилния размер, а не да се отиде до близкия стругар, който да отнеме колкото стотни трябва на фрезата.

Това е всеизвестно, затова и казах че хората дето го правят трябва да знаят какво и как. Прави се не от лесната страна т.е. външната закалена работна повърхност, а от вътрешната и няма проблеми. Също така доколкото знам има само едно място с машина в Пловдив дето могат да го направят както трябва.

Пет Мар 18, 2016 9:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2