Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33  >
 Бензиностанции - качество на горивата! 
Автор Съобщение

Постове: 96
Автомобил: Forester 2006/ 2.0/ AT
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Marlin написа:
След последните постове и аз посетих Круиза (до Кауфланд към Дружба), сипах 50 литра. При зареждане за над 50 лв. дават чип за отстъпка (отстъпката е 10ст/л) и наистина цената стана 1,76. За съжаление колата при тръгване забиваше муцуна и се чудеше какво да прави, няколко секунди, след това тръгваше. Направих около 30 км софийско и беше неприятно, след това 130 км извънградско (тук нямах проблеми). Допълних 100 октана на OMV, в момента нямам проблем. Като разход няма разлика.

Същата тема 28 страница, тогава сипах за първи път на Круиз, не знам дали различните бензиностанции са франчове, но имах проблем.

Съб Мар 12, 2016 1:04 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 478
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Някой може ли да даде актуално менение за качеството на бензин и газ в Петрол?

Отскоро имам карта грифон, която дава следните отстъпки:

Цитат:
Бензин A-96 Extra Force и Бензин A-98Н

0,05 лв/л за делнични дни и 5% за стоки*
0,10 лв/л за уикенди и 5% за стоки*

Бензин A-95Н и Diesel Pro Force

0,05 лв/л за делнични дни и 5% за стоки*
0,07 лв/л за уикенди и 5% за стоки*

ГПБ

0,03 лв/л за делнични дни и 5% за стоки*
0,04 лв/л за уикенди и 5% за стоки*

Метан

0,03 лв/кг за делнични дни и 5% за стоки*
0,04 лв/кг за уикенди и 5% за стоки*

Аз последно от Пертол зареждах преди около 1.5 години, някъде около Луковит, сложих газ, която беше кълвача газ - и ако средно с пълна бутилка изминавам около 360-380 км, с тази от Петрол изминах около 230:) Та оттгава не съм зареждал от тях.

Вто Мар 29, 2016 4:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 140
Автомобил: MY00 Forester SF5
Телефон: 0878607069
Рейтинг: 29
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аз нямам оплаквания от газта, последния път, когато сменях филтъра на газовата (гаранционна смяна на 10000 км) дори беше съвсем чист.
НО!
Има, разбира се уловка, даже две. Уловка номер едно - не можеш да ползваш намалението повече от 2 пъти за 24 часа. Уловка номер две - има бензиностанции с логото на Петрол, които всъщност са нещо друго и не признават Грифона. Още не съм разбрал как се разпознават.

Вто Мар 29, 2016 6:19 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
С тези хаотични отговори скоро няма да разберем къде е най доброто гориво . :idea: Време е някой да състави таблица в която да отразяваме реални резултати.Пример двг 3.0л ,гориво газ ,бензиностанция еди коя си ,разход ,поведение на двг и др, пробег град-извън и т. н. :beer:

Вто Мар 29, 2016 6:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 704
Автомобил: WRX '02 & 2.0X '04
Рейтинг: 177
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Blago написа:
Аз нямам оплаквания от газта, последния път, когато сменях филтъра на газовата (гаранционна смяна на 10000 км) дори беше съвсем чист.
НО!
Има, разбира се уловка, даже две. Уловка номер едно - не можеш да ползваш намалението повече от 2 пъти за 24 часа. Уловка номер две - има бензиностанции с логото на Петрол, които всъщност са нещо друго и не признават Грифона. Още не съм разбрал как се разпознават.

Разпознават се по това, че нямат А98 бензин.

Вто Мар 29, 2016 6:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 367
Автомобил: Legacy MY07 H6, '25 320d xDrive
Рейтинг: 164
Отговори с цитат
demoman написа:
Blago написа:
НО!

Подновената в Младост на А. Малинов (автоматизирана, без персонал) има само 95 и дизел, но приема и карти Грифон. Може да се плаща кеш или с карта. Мисля да я пробвам, цените са по-ниски от другите на Петрол.

Сря Мар 30, 2016 2:31 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Как се плаща кеш като е без персонал? И къде точно е на Малинов?

Сря Мар 30, 2016 5:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 367
Автомобил: Legacy MY07 H6, '25 320d xDrive
Рейтинг: 164
Отговори с цитат
melhaer написа:
Как се плаща кеш като е без персонал? И къде точно е на Малинов?

От McDonalds посока Хит в дясно след пешеходния светофар.

http://www.petrol.bg/bg/residential/pages/self_service
 9

Сря Мар 30, 2016 7:52 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Вчера минах покрай него:) Някой път ще се пробвам да заредя да видя как става хавата:) Аз бих ви посъветвал да плащате кеш, откакто на колега след като тегли от Билата в младост му скимираха картата, избягвам да си пъхам картата в устройства, които не са доста добре охранявани или нещо подобно.

Чет Мар 31, 2016 2:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
demoman написа:

В региони Шумен и Добрич има по една с А98Н и нито една франчайзинг.

Течните горива на Петрол са от Лукойл, същите като на техните обекти. Пропан бутана е от местни складове.

Чет Мар 31, 2016 9:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1217
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140
Отговори с цитат
melhaer написа:
Вчера минах покрай него:) Някой път ще се пробвам да заредя да видя как става хавата:) Аз бих ви посъветвал да плащате кеш, откакто на колега след като тегли от Билата в младост му скимираха картата, избягвам да си пъхам картата в устройства, които не са доста добре охранявани или нещо подобно.

// OFFTOPIC
Банкомата на Билла в Младост от години е скимиран и 90% от теглилите там са опарени след време. На жена ми картата директно я блокираха като видяха, че е теглила от този банкомат. Без да я предупреждават. Звънна в банката и й казаха да си преиздаде картата, защото е теглила от банкомат, който е в някакъв техен списък.
Не знам защо още не са хванали никой от виновните за толкова време.

сега:
    Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)

Чет Мар 31, 2016 10:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 19
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
На 02.04. тръгвайки към Дупница се изкуших от цената за газ 0,75лв. на бензиностанция Драгичево след Шел. Няма да стъпя там отново. Няма мощност Импрезата и разхода скочи с почти 30%.

Вто Апр 05, 2016 9:14 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 183
Автомобил: Subaru Outback 3.6 B15 2015
Телефон: Нула879пет96две4пет
Рейтинг: 100
Отговори с цитат
Те хората са си направили първо-априлска шега с теб...

Subaru Outback 2.5 2000 :pardon:
Subaru Legacy Sedan 2.0 2001 :love:

Вто Апр 05, 2016 10:37 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 346
Автомобил: Legacy 2,0R Activ, 2006
Рейтинг: 171
Отговори с цитат
В Пловдив, до сервизът на BRC в кв. Тракия, ми сложиха( като го спрях, след като брояча мина 64 литра, при рекорд от 62 литра в Германия) май доста въздух и слаба газ... Колата се задъхваше по магистралата до София! Направо си беше астматик станал, този двигател... #-o Бягайте от там!

На тръгване за западна Европа , сложих до горе на OMV, в края на околовръстното в посока ,,Овча Купел,,... Останах доволен-хубав разход от 8,5 литра със 110-120 км/ч, колата имаше мощ... :good: Заредих 50 км преди унгарската граница в Сърбия,... и ми се вдигна разходът с 1,5 литра и колата на беше много пъргава! Само за сравнение!

Вто Апр 05, 2016 10:46 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 109
Автомобил: Legacy '97 MT
Нов фен
Отговори с цитат
Алекс 555 на разклона от Околовръстния за Овча купел 2. Заредиха ми 36 литра газ, а колата трябваше да побере не повече от 30. В последствие ми даде по-висок разход с 2-2,5 някъде. Нямаше и никаква мощност. Случва ми се за втори път да заредя там и все същата работа, повече тая грешка няма да е правя. Ама пуста лакомия, газта им е 70 и няколко стотинки :D

Вто Апр 26, 2016 4:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 353
Автомобил: Субару Легаси 2,2 1996; Аутбек 2,5
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
А после говорите за екологични двигатели - е с това гориво сме донякъде на водород с кислород (вода) и въздух. Газта ще намалява все повече като процент и накрая ще караме само на въздух ROFL

Вто Апр 26, 2016 8:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4394
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Лоша дума за петрол-а на Драгоман, на международния път Е-80. След зареждане там, колата(Ауди А2 на сестра ми) започна да прекъсва при ускоряване и вървеше като ЗАЗ-ка. Подчертавам, че преди това никога не е имала проблеми, а самата уредба е Фобос 4, на 15хил. км с една смяна на филтри. С настройки не стана - задръстени филтри и инжектори с някаква черна, гъста утайка.

Пет Апр 29, 2016 7:40 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 3
Автомобил: Subaru Forester boxer diesel
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Искам да споделя мнение за бензиностанции Газпром.

Зареждал съм редовно на бензиностанции Газпром в София (на Цариградско), Враца, Бургас (до Метро), Асеновград, Банско, Ловеч и Русе.
Много съм доволен от качеството на горивото, особено през зимата. Разхода пада с поне 0.5 литра (съгласно уреда). Автомобила е Forester 2.0 boxer diesel.
Имам приятели с BMW X5 3.0 турбо дизел, които споменават за още по-добри икономии на гориво.
Не съм проверявал дали са коректни в количествата. От цената също съм доволен. Отстъпките са добри.

Горивото е от рафинерията на Газпром в Сърбия. (купили са я от НИС - Нафтенска Индустрия Сърбие).
Зареждал съм дизел в Сърбия от Газпром и НИС. Качеството е перфектно.

Най-лошият дизел, който съм зареждал е Авио дизела на ЕКО в Плевен през декември 2015. Колата палеше трудно и се тресеше като болена от паркинсон.
Един колега с Пежо 307SW, даже щеше да ходи на сервиз, но като ми каза, че заредил от там, му казах каква е причината.
 6

Съб Авг 13, 2016 10:55 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 109
Автомобил: Legacy '97 MT
Нов фен
Отговори с цитат
От около месец зареждам на един Петрол на Сливница срещу Нестле. Два пъти беше горе долу, ама останалите 7-8 пъти беше много зле. Отделно обслужването е много зле и не всяка карта Грифон я отчита.

Чет Авг 18, 2016 7:18 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Лошо това за петрол, аз зареждам в Слатина и Дружба и са ОК там, но така ще ме е страх да заредя някъде извън София.

Да попитам, към Гърция като се пътува, мисля, че непостредствено преди границата има Лукойл, Шел и Петрол - някакви впечатления оттам?

Пет Авг 19, 2016 12:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33  >