Отговори на тема
 Напречни греди от USA на EU Outback 2004-2009 
Автор Съобщение

Постове: 336
Автомобил: Outback'08 2.5 AT
Рейтинг: 105
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте приятели,

Някой пробвал ли е да монтира напречни греди от Американския Аутбек на Европейския му събрат. Става дума за годините 2004-2009. Американският самурай е с просвет на надлъжните греди; САМО разглеждайки интернетски снимки е възможно американските греди да стават и на плътните европейски надлъжни греди.
Не бих си губил времето за тези размишления, но предлагането - съответно цените на европейските греди са просто :cry: Напречнитe греди за X5, Q5,Q7 и Touareg се намират поне двойно по-евтини от тези за OUTBACK.

Пет Мар 18, 2016 5:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 892
Автомобил: Outback '23 / 2.5 EU
Рейтинг: 383
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
директно да си ги монтираш не стават според мен
не съм пробвал лично, но карах щатски бек та ги знам добре.
Направени са да захванат отдолу и отгоре солидно, като прилепват съвсем точно по профила на лайсната.
Европейската лайсна отгоре е с друга форма и друг завхат. Дори и да може да се 'натъмани', няма да много здраво.

а и да речем намериш начин да ги сложиш, според мен ще са много ниско над покрива 2-3см, което ще е проблем когато захващаш нещо върху тях.

Пет Мар 18, 2016 7:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Тарамбука, благодаря за реакцията!
Аз също не съм сигурен за конверсията. Просто гледах много снимки от различни ракурси. Но БИ могло да е възможно...Трябва си реална проба
Наистина ли никой не го е пробвал...

Вто Мар 22, 2016 10:11 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Няма как колега. Аз съи пробвал няколко модела и зависи ако гредите са с Т канал няма проблеми с качването. Покажи модела все пак

Вто Мар 22, 2016 7:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Трябва да стават. Аз продадох един комплект преди няколко години на колега от Севлиево и не е имало оплаквания.
:)

Пет Мар 25, 2016 6:57 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Ето това чукане чаках....
Като през цялото време мисля за греди с Т-канал - най-малкото кутията ми има адаптерите за Т. Гледайки само снимки на САЩ-греди, се вижда че захватът е от вътрешната страна, на плътните ЕУ-греди специфичният ръб, също е отвътре и на видимо същата височина...

Съб Мар 26, 2016 12:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 264
Автомобил: Outback 3.0 2006
Рейтинг: 238
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
По английските сайтове изпадат такива греди. Например:
https://www.gumtree.com/p/car-part-acce ... 1158385191

Съб Мар 26, 2016 11:44 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Цитат:
По английските сайтове изпадат такива греди. Например:
https://www.gumtree.com/p/car-part-acce ... 1158385191

Прав си! Бая се рових - и международно и в БГ. И направо съм се заинатил - най-евтиния вариант, който намерих на MontBlanc - чисто нов е за около 300 лв. + транспорт /от Европата/; Тулетата на практика не падат под 400 лв, Круз са отново по около 300 лв..../това са цени за алуминиеви греди - крило или елипса/. Повдигнах темата, защото US-гредите се предлагат с поне 100 кинта по-евтино от европейските греди - нови и 2 ръка....
Затова съм си харесал колата - за уникалността, ама не очаквах чак такава уникалност и за гредите :D

Пон Мар 28, 2016 9:16 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Има разни обяви в този форум, предлагат се такива аксесоари, последно бях мернал оригинални на MontBlanc за 190 лв, просто ровене из обявите му е майката, сами няма да паднат пред вас от небето ;) Отделно има една комерсиална обява за 50+ автомобили Субару на части, от там си поръчах друг аксесоар на прилична цена, след малко ще отида до Еконта да си го взема, така че преди това не мога да дам мнение, но се намират всякакви такива аксесоари тук без проблеми.

Пон Мар 28, 2016 9:29 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Падат обяви, така е. Но не падат "като камъни от небето" - иска си дебнене и време. Много добре познавам темата за 50+ Субарута, там беше първият ми опит за греди - даже едва ли не имам абонамент там за търсене на греди. Но....2 месеца вече без резултат.

Поздрави

Пон Мар 28, 2016 11:28 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Отговори с цитат
ТЕЗИ гледал ли си ги?

Пон Мар 28, 2016 11:46 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Аз вече се уредих с нови ЕУ греди. Нови за мен, иначе са 2 ръка.
Надявам се съм бил полезен за други колеги, които имат подобна дилема за напречни греди

:beer:

Сря Мар 30, 2016 11:10 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 27
Автомобил: Subaru Outback 3.0 2007
Рейтинг: 87
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз ти препоръчвам тези греди:
Прикачени файлове:
Yakima.Whispbar.Flush.subaru.outback.small.jpg
Yakima.Whispbar.Flush.subaru.outback.small.jpg [ 113.87 KiB | Прегледано 566 пъти ]

http://www.whispbar.com/product/flush-bar/
В България ги внасят: http://bagajnik.com/produkt-YAKIMA-WHISPBAR-FLUSH-435 на доста по-разумна цена от тази за Америка.
Аз успях да издебна втора ръка, но голям късмет, че бяха и с монтажния кит за аутбек. Иначе се поръчва отделно.

Мога да кажа, че гредите не се чуват при 180км/ч и затворен капак на шибидаха. На отворен са доловими след 120км/ч. Товароносимостта е до 60кг, заради пластмасовите монтажни планки. С металните, примерно за Ауди А4, са до 75кг. Това може да е доста ограничаващ фактор за големи кутии, които сами по себе си са 20кг.

Слагат се малко трудно. Наложи да си купя по-дълги коларски болтове от практикер, за да мога по-лесно да захванат гайките на планките. В противен случай е една борба и натискане, за да хванат макс 3 витки от гайката.

Гледах и на Thule най-добрите: http://www.thule.com/en-us/us/campaigns/thule-aeroblade-edge. Не стават за аутбек, защото задната не се свива достатъчно. Цитирам продавач: "Слагали сме след подкастряне с ъглошлайф със съгласие на клиента". Не знам дали са му взели пари за шлайфането, но без него също са над 400лв и не ми прозвуча като добра сделка.

Сря Мар 30, 2016 5:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 180
Автомобил: Subaru Outback 2.5 AT,VTD/09
Рейтинг: 73
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Crowd_Control написа:
....

Гледах и на Thule най-добрите: http://www.thule.com/en-us/us/campaigns/thule-aeroblade-edge. Не стават за аутбек, защото задната не се свива достатъчно. Цитирам продавач: "Слагали сме след подкастряне с ъглошлайф със съгласие на клиента". Не знам дали са му взели пари за шлайфането, но без него също са над 400лв и не ми прозвуча като добра сделка.

Аз исках да сложа подобни греди Thule WingBar Edge 9591,но от http://www.escadra.bg представители на Thule ,но твърдо ми разправяха ,че не стават за Outback. Аз поставям под съмнение тяхната компетентност :listen: защото някой ги ползват: https://www.drive2.ru/l/2846890/
А в други сайтове излизат за нашия модел http://bagazhnik.ua/bagazhnik-na-kryshu/subaru/outback/5-dverniy-universal-2003-2009-integrirovannye-reilingi.html

Чет Мар 31, 2016 4:39 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Благодаря на отзовалите се!
Истината е че и WingBAr на THULE и WhispBar на Yakima са страшни....Колко ги гледах в нета и на живо, но цената е безбожна /според мен/ По едно време се замислих дали да не си взема стандартните квадратни желязни профили - които са много по-шумни и още по - грозновати. От друга страна, изящните аеродинамични греди едва ли ще посмея да ги оставям перманентно - като знам цената им /да, заключват се..за няколко минути :cool: /. А когато отгоре е монтирана кутията ми....гредите не се виждат чак толкова, остава шумът....а ценовата разлика м/у аеродинамичните и желязните е близо 2 Х
Все едно е вече за мен. Аз минах на средно-аритметично-компромисно решение ;)
THULE AEROBAR втора ръка - пак е с алуминиева греда, еаеродинамична елипса, но не крило....
Аз съм доволен....
Но остава отворен вариант за тестване на US-греди

Поздрави

Вто Апр 05, 2016 8:52 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
А втози ред на мисли как се представя крилото на мон блан гредите ?
защото тяхната форма също прилича на крило от бая години.
аз мога да кажа че са по-тихи от аеро бар-а на туле поне това съм тествал.

Пет Апр 08, 2016 10:38 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема