| Автор |
Съобщение |
|
Петър Велков
|
Ще ти отговоря, ама тая дискусия е за друга тема, май  Не съм следил точно, но около 90 градуса. След обезвъздушаване на охладителната система колата държи 85-90 градуса при леко офроуд ръчкане и напъване по безлюден планински път. Иначе тия дни така и така няма да работим кой знае колко в офиса, изрових сорса на FreeSSM и ще се опитам да си спретна tool-че, което да може да прави графики от live data-та. Тия работи и без това ще ми трябват за поумняването, та да... ПП: Активирането на перките е наред. Раздвижването в температурата го има само при раздвижване и в оборотите. При стоене на светофар, след потегляне вдига и сваля. Но при мен е 100% сигурно, че гарнитурите са издухани, има всички възможни признаци за това. Писах само за да се знае за още едно "приложение" на VDC индикаторната лампа на таблото 
|
|
|
|
| Пон Дек 28, 2015 1:40 am |
|
|
|
nikoz1
Регистриран на: Пон Окт 26, 2015 9:24 am Постове: 98 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback H6-3.0 2001
Рейтинг: 10
|
Да да ето намерих това It may take some time before the light goes out (the engine warms up) after the engine has been started in cold weather. This does not indicate the existence of a problem. The light should go out as soon as the engine has warmed up. 3-18 The “VDC OFF” indicator light comes on when the engine has developed a problem and the CHECK ENGINE warning light is on. Depending on the type of gasoline used, the “VDC OFF” indicator light may not go out soon after the engine has been started. Само не мога да разбера каква е връзката на VDC (traction control and ABS) с температурата или типа гориво 
|
|
|
|
| Пон Дек 28, 2015 10:35 am |
|
|
|
Alxx
|
|
С това, че сондата ако не работи коректно, няма как компютърът да направи точна сметка за корекция на газта. ВДЦ не контролира само спирачките, а може и да подава газ при нужда. Корекциите се правят на база датчици на абц-а(скорост на колелата), наклон на колата, положение на волана, текуща предавка, положение на дросела и текуща скорост.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Пон Дек 28, 2015 10:58 am |
|
|
|
nikoz1
Регистриран на: Пон Окт 26, 2015 9:24 am Постове: 98 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback H6-3.0 2001
Рейтинг: 10
|
Каква била работата Мерси мерси за полезната информация
|
|
|
|
| Пон Дек 28, 2015 7:59 pm |
|
|
|
Ralitex
Регистриран на: Чет Яну 14, 2016 7:32 pm Постове: 138 Местоположение: Ловеч
Автомобил: Outback'03 Facelift H6 3.0 АТ
Телефон: 0877884945
Рейтинг: 21
|
|
За да не пускам нова тема ще пиша тук. Откакто съм на газ редовно ми светва VDC OFF и чека на двигателя. VDC ту светва, ту угася, но чека свети почти постоянно. Това се случва когато закача лодката или изкачвам баири. Като покарам колата на бензин след един ден каране всички грешки изчезват. Направих компютърен тест и ми казаха ламбда сонда, но не са сигурни. Когато светне VDC off температурата се покачва доста бързо. През този уикенд ходих с лодката за риба и се наложи да минавам през прохода Шипка. Температурата достигна почти до червеното а разхода на газ ми беша 19 на 100!!! Чудя се каква е причината за това. За 7000 км съм долял около половин литър антифриз.
_________________ Трудните времена отминават, коравите хора остават!
|
|
|
|
| Пон Апр 04, 2016 12:41 pm |
|
|
|
quietriot
|
Ralitex написа: За да не пускам нова тема ще пиша тук. Откакто съм на газ редовно ми светва VDC OFF и чека на двигателя. VDC ту светва, ту угася, но чека свети почти постоянно. Това се случва когато закача лодката или изкачвам баири. Като покарам колата на бензин след един ден каране всички грешки изчезват. Направих компютърен тест и ми казаха ламбда сонда, но не са сигурни. Когато светне VDC off температурата се покачва доста бързо. През този уикенд ходих с лодката за риба и се наложи да минавам през прохода Шипка. Температурата достигна почти до червеното а разхода на газ ми беша 19 на 100!!! Чудя се каква е причината за това. За 7000 км съм долял около половин литър антифриз. Не ща да те плаша но може би си я прегрял колата или така си я взел прегрята с това дигане на температурата, дано да бъркам де. Нямам идея защото ти се изключва вдц -то, за чека м ие ясно , до миналта седмица им моя светеше, каква грешка дава?
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Пон Апр 04, 2016 1:00 pm |
|
|
|
mitashki35
Регистриран на: Съб Яну 22, 2011 11:46 pm Постове: 517 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66 
|
|
Като вдигне температура ВДЦ офф светва,след като поизстине изгася.....
|
|
|
|
| Пон Апр 04, 2016 2:02 pm |
|
|
|
quietriot
|
mitashki35 написа: Като вдигне температура ВДЦ офф светва,след като поизстине изгася..... Когато допрегрях моята и стрелката ми ходеше постоянно в червеното , никога не ми е светвало ВДЦ оффа , така че не го знам тоз момент....
|
|
|
|
| Пон Апр 04, 2016 2:04 pm |
|
|
|
mitashki35
Регистриран на: Съб Яну 22, 2011 11:46 pm Постове: 517 Местоположение: Стара Загора
|
За Н6 -2.5 може да не е така.... А може и загряването да е от АТ-то и затова да светва.
|
|
|
|
| Пон Апр 04, 2016 2:07 pm |
|
|
|
Петър Велков
|
На H6 потвърждавам, че VDC-то се изключва когато моторът прегрее. Петър Велков написа: ...когато температурата започне да се вдига и мине 95 градуса, лампата за VDC-то светва и гасне когато температурата падне отново под 95.
|
|
|
|
| Пон Апр 04, 2016 3:21 pm |
|
|
|
Ralitex
|
Колебая се между няколко причини за загряването и изключването на VDC: 1. Климатика работеше. 2. Лодката е доста тежка и колата натоварена до горе с багаж. 3. Пътят нагоре до Шипка е продължителен - около 30 мин само баири и завои с често превключване на АТ. 4. Възможно ли е да е заминала някоя от гарнитурите на главата (нямам теч на масло)? 5. Възможно ли е в изпарителя на ГУ да се смесва газ с антифриз? И, аджаба какъв майстор да търся - газаджия и субараджия? ](./images/smilies/eusa_wall.gif)
|
|
|
|
| Пон Апр 04, 2016 3:54 pm |
|
|
|
quietriot
|
Ralitex написа: Колебая се между няколко причини за загряването и изключването на VDC: 1. Климатика работеше. 2. Лодката е доста тежка и колата натоварена до горе с багаж. 3. Пътят нагоре до Шипка е продължителен - около 30 мин само баири и завои с често превключване на АТ. 4. Възможно ли е да е заминала някоя от гарнитурите на главата (нямам теч на масло)? 5. Възможно ли е в изпарителя на ГУ да се смесва газ с антифриз? И, аджаба какъв майстор да търся - газаджия и субараджия? ](./images/smilies/eusa_wall.gif) субараджия, за да знае спецификата на модела.
|
|
|
|
| Пон Апр 04, 2016 4:07 pm |
|
|
|
mitashki35
|
|
Може да е за регулиране на клапаните.
|
|
|
|
| Пон Апр 04, 2016 6:02 pm |
|
|
|
Ralitex
|
mitashki35 написа: Може да е за регулиране на клапаните. За това не съм се замислял ама двигателя работи равномерно и нищо не чука.
|
|
|
|
| Вто Апр 05, 2016 10:38 am |
|
|
|
dian russev
|

Ralitex написа: Колебая се между няколко причини за загряването и изключването на VDC: 1. Климатика работеше. 2. Лодката е доста тежка и колата натоварена до горе с багаж. 3. Пътят нагоре до Шипка е продължителен - около 30 мин само баири и завои с често превключване на АТ. 4. Възможно ли е да е заминала някоя от гарнитурите на главата (нямам теч на масло)? 5. Възможно ли е в изпарителя на ГУ да се смесва газ с антифриз? И, аджаба какъв майстор да търся - газаджия и субараджия? ](./images/smilies/eusa_wall.gif) Потвърждавам, че при висока външна температура, натоварен автомобил, включен климатик и силно замърсени и задръстени ламели на водния радиатор, когато се наложи изкачване на баири и при леко увеличение на температурата (изобщо не говоря за минаване в червената зона, а за съвсем леко покачване на стрелката с около 2-3 мм по скалата) светва лампичката "VDC off" и то само когато подавате газ. При отнемане на газта угасва и при ново натискане пак светва. Нещата се нормализират при спадане на температурата. Подробно описах моят случай в темата "Потенциална причина за прегряване" и препоръчвам да се започне с проверка на водния радиатор.
|
|
|
|
| Вто Апр 05, 2016 11:20 am |
|
|
|
Karlos
Автомобил: Outback H6 2004
Рейтинг: 0
|
|
Според мен, "Нема Такъв филм", колата си работи перфектно с, без, багаж, лодки и прочие. Ако загрява има проблем, Тези коли не са правени, за да се пазят по баирите и да се жалят в топлото. Карал съм коли на много производители, повярвайте, ако колата е изрядна не трябва да има проблем.
|
|
|
|
| Вто Апр 05, 2016 10:36 pm |
|
|
|
pantata
Регистриран на: Вто Юни 30, 2015 7:04 pm Постове: 367 Местоположение: София
Автомобил: Legacy MY07 H6, '25 320d xDrive
Рейтинг: 164   
|
Karlos написа: Според мен, "Нема Такъв филм", колата си работи перфектно с, без, багаж, лодки и прочие. Ако загрява има проблем, Тези коли не са правени, за да се пазят по баирите и да се жалят в топлото. Карал съм коли на много производители, повярвайте, ако колата е изрядна не трябва да има проблем. Не баш. Извадка от секцията с "driving tips when towing" от ръководството на Субару. 
|
|
|
|
| Сря Апр 06, 2016 9:24 am |
|
|
|
Ralitex
|
Такаааа... Връщам се от Севлиево, където бях при майстор на Субару и газ едновременно. След като установихме, че на бензин работи добре, а на газ не направихме тест и се оказа, че газта е монтирана много некадърно. Нито една настройка не беше в нормите. След два часа настройки, тест драйв и пак настройки всичко стана ОК. Компютъра на газ работи със същите показатели както на бензин. Колата придоби повече мощност и след няколкократно яко изпържване по един стръмен баир нито VDC светна, нито чека на двигателя, а стрелката на температурата на помръдваше. Всичко това ми струваше само 20 лв за труд. Така е в провинцията  . Много съм доволен. Утре закачам лодката и газ към язовира. Таман ще я тествам как е с товар. Ако някой има проблем с колата си и е от нашия регион може да ми се обади и ще го свържа с въпросният сервиз. Не го познавам лично човека. Поздрави!
|
|
|
|
| Сря Апр 06, 2016 12:44 pm |
|
|
|
Karlos
Автомобил: Outback H6 2004
Рейтинг: 0
|
Хубаво, че си решил проблема. А Менуала е пълен с такива щуротии, че спазвайки го, трябва да караш добре нахранен, сресан и с изрязани нокти. Предупреждения има за всичко, нормално за упътване, дори да се отнася за пералня. 
|
|
|
|
| Сря Апр 06, 2016 11:48 pm |
|
|
|