|
Страница 1 от 1
|
|
Моля, кажете си мнението!
| Автор |
Съобщение |
|
Balgarian
Регистриран на: Сря Авг 13, 2008 1:19 pm Постове: 104 Местоположение: Varna Рейтинг: 0
|

Здравейте, почитатели на тази велика машина.
От няколко месеца умувам каква кола да си взема. Досега съм имал само нови автомобили от марката Шкода поради основното им предимство ниската цена. Сега искам да си взема нещо ново за около 50 000 лева. Изискванията ми са: да е удобна с място за дълги крака отпред и отзад, голямо багажно пространство, добро ускорение от 0 до 40 км/ч и от 90 до 120 км/ч ( не държа на ускорението от 0 до 100 ) и за предпочитане 4WD и максимална сигурност на пътя. Средния ми пробег на година е 15 000 км. Затова си мисля, че форито е моята кола дори чакам дизеловия вариант за да го взема. Обаче мненията на всички познати специалисти и аматьори са коренно противоположни: от "това е най-добрия избор" до "голямо набутване" и почти никакви мнения по средата. Основните доводи на противниците са, че няма кой да ги поправя у нас и поддръжката и резервните части са далеч и много скъпи. На това отговарям, че може би не се развалят. Но обратно получавам - добре, ще си говорим като изтече гаранцията, а и колите които се внасят у нас не са същите като за Япония и Зап. Европа. А за дизеловия боксер са още по-крайни от типа "the first is the worst".
Моля, ви убедете ме ако можете в предимството на форито, защото наистина ми харесва. Дайте сериозни доводи, защото знам че сте малко пристрастни към модела. Искам да затворя устите на колегите които карат и горещо ми препоръчват: Хюндай Санта Фе, Тойота РАВ4, БМВ Х5, Хонда ЦРВ, Митсубиши някакво и разни там други подобни. Благодаря ви предварително.
|
|
|
|
| Пет Авг 15, 2008 10:11 am |
|
|
|
иво господинов
Impreza Owner
Регистриран на: Пет Апр 18, 2008 8:08 pm Постове: 310 Местоположение: шумен Рейтинг: 0
|
Ами като искаш да эапушваш усти forester 2.5 ХТ е колата ще си праиш гаргара с теэ дет си ги изредил 
|
|
|
|
| Пет Авг 15, 2008 10:59 am |
|
|
|
lantov
Форко-Отворко
Регистриран на: Сря Апр 16, 2008 12:13 pm Постове: 257 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.0 Auto
Рейтинг: 0
|

При пробег от 15к км на година ще има далавера от дизеловия Форестър след 6-8 години. Това е само по цени на горивата, защото нямам представа как ще са цените за обслужването му. Имай предвид, че дизеловата версия ще струва 4-5к над бензиновата, а за бензиновата можеш да видиш цени веднага. В рамките на бюджета, който си определил можеш да си купиш Форестър със средно ниво на оборудване (XS 4Q), но базов с дизелов мотор.
Няма да се впускам в обяснения, защо AWD на Субару е по-добро от системите при другите описани возила - разсъждавам от финансова гледна точка: RAV4 - само бензин и най-базовата версия е 50к, BMW X3 за тия пари няма, Honda CRV започва около 60к (не е много базова, но по-евтина няма). От Huyndai или Kia можеш да си намериш оферта в рамките на 50к, но ще бъде Tucson и Sportage съответно (и бензинки естествено)
За творението на SsangYong - Actyon мисля да не говоря  , извън всички класации.
Suzuki GrandVitara се събира в този бюджет, колата е добра като проходимост, но има лоша возия - много се клати и друса.
Има само още едно джипче, което заслужава внимание - Daihatsu Terios, има модели и под бюджета ти, много е здраво и надеждно и харчи малко. Проблема му - мъничко е, тясно и му липсват глезотийки.
Това са резултати от моето лично проучване - минах по този път преди 3 месеца и съм с возилото от подписа 
_________________ Subaru Forester MY09 2.0XS 4Q E-4AT
|
|
|
|
| Пет Авг 15, 2008 3:03 pm |
|
|
|
Buryan
Регистриран на: Пет Апр 06, 2007 10:00 pm Постове: 128 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2,5 XT
Телефон: 0888712625
Рейтинг: 11
|
|
Форестера е идеалната кола за това което си описалс едно изключение....
демаража,
лично карах новото с 2.0 не турбо, 150 КС, и го сравнявам с моето старо 128 КС, има разлика но не и крайно динамично, това не значи , че се влачи, просто не излита като снаряд,.
затова пък цената е 53000 ако не се лъжа....
виж турбото 2.5 е мнооого по динамично но и почва от 63000 , съшо ако не се лъжа
да сервиза у нас е скъп, частите са на 200 300% ОТ ТЕЗИ НА ЗАПАД, НО пък наистина се развалят много рядко
за дизела, наистина при твоето темпо на каране, и вероятност да махнеш колата след 5-6 г, е безмислено...въпрос на сметки
_________________ Subaru Forester 1999, 2.0 GL
|
|
|
|
| Нед Авг 17, 2008 12:45 pm |
|
|
|
Vladi4
Регистриран на: Сря Май 14, 2008 1:29 pm Постове: 72 Местоположение: Пазарджик Рейтинг: 0
|
2009 год модел на Форестър 2.0 ХS, бензин, 5МТ, 150 коня с много екстри, но не всички възможни е 48000 лева.
Колата се справя много добре на черно. Аз по-рано имах Тойота 4Рънър 3.0 ТД и от там, от където съм минавал на бавни 4х4 с Рънъра минавам и със Субаруто. А има наистина интересни и стръмни места, където аз минавам, а например Ауди 2,5 ТД 4х4 не може и до средата на пътя да стигне... 
|
|
|
|
| Нед Авг 17, 2008 4:30 pm |
|
|
|
Balgarian
Регистриран на: Сря Авг 13, 2008 1:19 pm Постове: 104 Местоположение: Varna Рейтинг: 0
|
|
Благодаря на всички, които си дадохте мнението по въпроса. Все повече се убеждавам, че това е моята кола, но все още дилемата е бензин 2.0 или дизел. Дизела не ме впечатлява толкова като икономичност, по-скоро очаквам по-добра динамика, а и според прогнозите се очаква да е с повече екстри като база и с 6-степенна скоростна кутия. А 2.5 ХТ наистина е впечатляваща, но ще ми дойде в повече не толкова като цена, а като разходи от оскъпяване на лизинга, застраховки, разход на гориво (карам градско/селско в съотношение 3:1 и то във Варна където Шкодата ми прави средно 12.0/100), а и данъци и други се качват рязко с повечето коне.
|
|
|
|
| Пон Авг 18, 2008 10:06 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|