Дойде време да се разделя с вярната машинка.
Колата е внос от Италия 2013г. като я закупих на 172 000 "реални" километра. В момента е на 217 000км.
Дата на производство 1998/09/14. и първа регистрация през Май 99г
Ръчна скоростна кутия.
След първоначалното обслужване ( ангренажен комплект и водна помпа) монтирах газов инжекцион Landi-Renzo с мазачка при официалният им представител за В.Търново. В последствие се оказа, че и кабелите със свещите са заминали и подмених и тях.
Оказа се,че двигателят има голям разход на масло ,без видими следи за това ( пушеци и течове нямаше) След няколко смени на масла и редица промивки на мотора промяна в разхода нямаше

и просто си го следя постоянно (Алтернативата със сегментите не ми е вариант) Въпросният разход на масло е в порядъка на около 3-4 литра на 10 000км., според това колко съм я настъпвал. Сменил съм 4 марки масла и разлика няма. Наближава момента за нова смяна на маслото.
Понеже задницата беше увиснала и единият преден амортесьор се предаде смених 4-те амортесьора с Kayaba, като задните ги комбинирах с усилени пружини също Кayaba.
Сменен е заден десен лагер на главината и тампоните на напречните носачи на същото колело.
Сменени тампони на магарето на диференциала.
Сменени предни дискове с Brembo (цивилната версия) и накладни TRW, като все още съм с тях ( 1-ви комплект накладки )
Преди 1000км смених и задните накладки с KASHIYAMA.
Сменен Детонационен датчик.
Сменена Бензинова помпа.
Двигателят работи равномерно, не загрява и си има мощност.
След неколкократно трошене на предни биалетки по чукарите премахнах предната стабилизираща щанга, като е налична и давам и чисто нови, немонтирани биалетки заедно с колата. Наскоро свалих и задната по същата причина (заминали киалетки) и е налична, но без нови биалетки. Усеша се незначителна разлика в поведението на автомобила на асфалт, и по голяма в положителна посока при офроуд, понеже не се ограничава хода на амортисьорите от щангите.
Преди 3000км. съм рециклирал виско муфата, като до момента работи безупречно, но след смяната на маслото в кутията и изминати 2000км се появи шум от лагер, от опашката на кутията или висящият лагер. Не смених лагерите в опашката, понеже ми се налагаше да пътувам на следващият ден с колата, и явно братята италянци или джамбазите са били маскирали работите

В двигателният отсек и по електрониката всичко е абсолютно стоково, като изключим газификацията.
По външният вид на колата има забележки и следи от два леки инцидента, който се виждат и на снимките, но накратко:
Щета 1 -На паркинг "съвестен" гражданин с колата си минава и удря заден ляв калник, по посока към багажника, като ужулва веждата и бронята, сгъва част от задният край на калника и изкъртва стопа, в следствие на което стопа изкривява вратата на багажника, без да се счупи (само парчето липсващо на снимките и точките за захват на стопа към купето, който са възстановени и при обратният монтаж е уплътнено със силикон, както е фабрично) Вратата на багажника е подменена с друга, втора употреба в същият цвят и всичко си работи без забележки.
Щета 2 - При спиране на знак Б2 ( STOP

) задната кола не успя да спре на време (хлъзгав път ) и спря в мен. Резултатът беше строшени светлини за номера, сгъната метална основа под бронята, сгънат държач на бронята захванат за балона на резервната гума и ужулвания и паднала боя. Основата и светлините са възстановени.
Минавал съм на стенд за геометрия и няма никакви забележки.
Останалите забележки са от пребиваване по гори, поля и паркинги ( деруги от клони, леки вдлъбнатини и жулвания с врати)
Автомобилът е пребоядисван преди да попадне в мен. Запазен откъм ръжди ( почти няма предвит годините си )
Интериора също има забележки.
Износен волан и скоростен лост. Захабена и закъсана тапицерия на шофьорската седалка . Надрасквания по корите на вратите и подлакътника. Несполучлив предишен опит за закрепване на някакъв кабел по средната конзола към подлакътника. Протрит на места мукет при шофьора. Имало е някаква стойка закрепена на средната жабка на таблото, поради която е пукната и личат отвори от види.
Като екстри колата разполага с така нареченият "Зимен пакет" ( Ел. Огледала с подгрев, подгрев на чистачките и подгрев на предните седалки - работещи.
Два предни Airbag-a и по един отстрани на предните седалки - не съм ги тествал

Климатик - работещ.
Система за измиване на фаровете - работеща.
Ел. Стъкла - работещи.
Ел. Регулиране на фаровете - работещо.
Шибидах - с проблем ( Моторчето работи, но има нещо изкривено или счупено и се мъчи.Не съм го ползвал, само проби за установяване на състоянието. Няма течове от него)
Задел LSD диференциал - все още деистващ до някаква степен.
В момента колата е обута с Ал.Джанти (прави и без заварки) и зимни гуми Pirelli 215/60/16 ХL със стар Дот, но сравнително запазени ( На снимките )
В цената влизат и комплект оригинални алуминиеви Субару джанти за този модел ( без кривини и заварки) със зимни гуми Ханкук Icept RS 205/60/16 XL закупени есента на 2013г. и карани само в студените месеци, запазени и не създавали ми ядове последната зима.
Също така пълноразмерна резервна гума 215/60/16 на оригинална метална джанта ( с кръглите дупки )
Почти всичко което е сменено по колата е купувано от колегата mimo-13, но за съжаление нямам навик да пазя касови бележки и тем подобни хартии.
Колата се намира във В.Търново
Автомобилът е в движение и няма проблем да се тества и гледа в сервиз по ваш избор във В.Търново
Преглед и Г.О до края на Юни 2016г. след това ще мислим варианти.
Причината за продажбата съм я споделил в "Горска дружинка" но все пак - закупуване на същият модел, но с подобрения

Цената за Форума и феисбук групите, свързани с любимата марка е
4200 лв. като подлежи на разумен коментар при оглед
на място!!!
За контакти: 0894414176- Иван, в темата на Л.С или E-mail:
[email protected]ЛинкИ снимки :
Прикачени файлове:
DSC_1086.JPG [ 1.41 MiB | Прегледано 1233 пъти ]
Прикачени файлове:
DSC_1070.JPG [ 1.65 MiB | Прегледано 1233 пъти ]
Прикачени файлове:
DSC_1072.JPG [ 1.67 MiB | Прегледано 1233 пъти ]
Прикачени файлове: