Отговори на тема
 Гори 30А бушон на компресора на въздушното окачване 
Автор Съобщение

Постове: 3
Автомобил: Subaru Legacy GX Limited Edition
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги. От скоро съм собственик на Субару Легаси III, 2002г., 2.5, AT, 156 к.с. Като цяло съм много доволен от автомобилчето. От няколко дни обаче се появи проблем. Изгаря 30А бушон на компресора за въздушното окачване. След известно време задницата започва да пада (и двете страни), а отпред остава нормално. След замяна на бушона с нов, всичко се оправя, но за ден-два. До тук 3 пъти съм го сменял, в рамките на седмица. Като изминати км, не повече от 200, само градско. Днес сложих нов бушон и след като дадох на контакт не чух компресора, изчаках около 1 минута и изгасих автомобила. Проверих бушона и беше изгорял. Прочетох доста теми и мнения във форума, но не открих подобни симптоми и затова реших да пусна нова тема. Ако не е правилно, предварително се извинявам и очаквам корекции. Моля за вашите съвети като по-опитни с марката, как да процедирам. Като цяло на този етап искам да оставя въздушното. Благодаря!

Нед Апр 24, 2016 8:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 459
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Компресора е заминал най вероятно . За всеки случай огледай кабелите с буксите на амортесьорите някой да не се е оголил , и да дава на късо. Иначе имам работещ компресор , ако си от София , може да ти го дам да пробваш с него, но си е играчка сваляне и качване ;)

Нед Апр 24, 2016 10:24 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Ок. Утре ще ги огледам да видя, какво е положението. Иначе съм в София, но ще мога да отделя повече време за сваляне и тестване на компресора след празниците, че ще пътувам доста (с друга кола разбира се). Ако още ти е наличен компресора и офертата е валидна, ще се чуем. Благодаря за мнението. Нещо друго, ако се сещаш на първо четене, което може да се провери преди свалянето, драскай. Имам предчуствието, че е нещо по тоците, защото нещата се случват след автомивка и дъжд. Ама да видим, каква магария ще изкочи. Мерси още веднъж. :good:

Нед Апр 24, 2016 10:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За да гори бушона някъде по веригата дава на късо по тоците на компресора, явно някоя от намотките е пробила, пренавиване незнам дали има кой да направи, предполагам стартерджии може и да се хванат, но ще е временно , по добре търси друг работещ добре компресор сиреч от 5 атмосфери нагоре и се ориентирай към махане на въждушното за да не минеш нашия дълъг и не евтин път на откриване на топлата вода, че окачване на 15+ години не може да се рециклира задълго!

Пон Апр 25, 2016 7:03 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за мнението quietriot. Ше проверя ел. компонентите на компресора, защото до миналата седмица не е давал никакви признаци за наличието на проблеми, имам предвид че нито е бил шумен, нито е имало нетипични вибрации и подобни. Ако наистина проблемът е в намотките, ще се пробвам да намеря някой да ги пренавие. Хич не ми иска да го махам въздушното, защото колата вози уникално, не е като да не знаеш :D . Ако драмите продължат обаче, тогава ще го сменя, защото като четох твоите теми, свят ми се зави :-~

Пон Апр 25, 2016 9:14 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
necata написа:
Благодаря за мнението quietriot. Ше проверя ел. компонентите на компресора, защото до миналата седмица не е давал никакви признаци за наличието на проблеми, имам предвид че нито е бил шумен, нито е имало нетипични вибрации и подобни. Ако наистина проблемът е в намотките, ще се пробвам да намеря някой да ги пренавие. Хич не ми иска да го махам въздушното, защото колата вози уникално, не е като да не знаеш :D . Ако драмите продължат обаче, тогава ще го сменя, защото като четох твоите теми, свят ми се зави :-~

за да пробие или е от старост или е от зор или от двете, може просто да му е дошло времето и то машинка, може някоя втъзглавница да е тръгнала и да се зори да я припомпва и да е прегрял преди да го хване защитата, но би трябвало да ти е мигала лампата на таблото.
Предполагам знаеш къде се намира компресора , в преден ляв калник, откъм шофьора.
Най-лесно се маха , като свалиш гумата , фара и акумулатора и отвориш под калника и откачиш буксите и внимателно тръбичките от клапаните и се вади всичко на една шина.
Да ти кажа с беково окачване не е много по-твърдо, може би клати малко повече или си внушавам, но забравяш за грижите с въздуха.

Пон Апр 25, 2016 9:44 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема