Правила за пускане на обяви в раздела

Тук е мястото за обсъждане на дизеловите мотори на Subaru

Отговори на тема
 Проблем при ускорение!!! 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 2
Автомобил: 2009 Legacy - Boxer Diesel
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги.
От доста време съм във форума, но не съм писал нищо защото несъм голям разбирач.
Разглеждам си, следя си темите, които ме интересуват и така...

От месец и нещо насам ми изникна един проблем, които засега и от сервиз на Субару в Германия немогат да решат.
Записаха данните от работата на двигателя и са пратени директно към Субару за мнение.

Проблема е следния:
Започна се от там, че колата започна да изпушва черно като я посръчкам малко. Разбира се първо реших, че може да е от нафтата (и в Германия има некачествена, не само в БГ), но явно не.
После започна да не подържа равномерни обороти докато е студена. Направиха ми реглаш на дюзите (някаква софтуерна настройка) и се оправи за около 2 седмици.
Сега вече идва и проблема, който немогат да решат.
При ускорение на 2ра с газ почти до долу има едно присецване (прекъсване) за части от секундата, колата забива и след това продължава да си ускорява нормално. Това се случва при 2200-2600 оборота. Независимо дали е загряла или студена.
При плавно ускорение, всичко е наред.
От известно време започна да ми го прави и на 3та скорост, понякога и нагоре.
Отделно на това, вече се усеща как мотора не работи спокойно. Всмисъл, притрисва на празен ход, променя обороти и това ме дразни много.

Според майсторите в сервиза, неможело да е нито от дюзите, нито горивния или въздушния филтър, защото този проблем щял да се проявява постоянно не само между тези обороти.

Ако някой има идея от какво друго може да е нека сподели. Засега чакаме отговор от Субару.

Друго което може да помогне на някой в разгадаването на проблема е:
Педала на газта стана много чувствителен... при бавно каране на 1ва и 2ра скорост неможе да се контролира плавно колата.
Може да ви прозвучи малко малоумно, но имам предвид, че както се пусне гаста колата забива и обратното, както натиснеш леко и веднага подава рязко газ. Всмисъл, че на 1ва е супер досадно да караш бавно.

Дано несъм ви прозвучал, като най големия идиот, но толкова разбирам :D

Колата е 2009 Legacy. Ако имате въпроси, които може да ви помогнат, питайте.

Благодаря ви предварително.

Чет Апр 28, 2016 2:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5905
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Звучи като проблем с помпата и съответно - божа работа :pardon:

Чет Апр 28, 2016 3:59 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 5
Автомобил: Subaru legacy 2.0 d
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Моята правеше същото и после турбината почна да опира в охлюва. Имаше много голям луфт.

Съб Апр 30, 2016 2:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 89
Автомобил: Outback 2.0D, Honda Prelude BB4
Рейтинг: 12
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аз също имах този проблем със забиването на муцуната при ускорение и последващо рязко дърпане. При мен беше филтъра за твърди частици (DPF). Оправи се временно със каране извънградско - после седмица -две няма проблеми и после пак. Оправи се и за около 1.5г със добавка на Barhdal за DPF - във БГ беше около 120-140лв по спомен.

Другите проблеми не ми звучат свързани с проблема, а може и да е нещо различно, знам ли....

Вто Май 10, 2016 9:54 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема