Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Къде в София по празниците има работещ сервиз за генерации 
Автор Съобщение

Постове: 790
Автомобил: VA STI
Рейтинг: 563
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тъй като съм разсеян и вчера свалих генерацията без да съм си купил леща, днес вече официално съм бъги или поне звуча като такова, та някой да знае работещ сервиз, в който да свършим работа?

Пет Апр 29, 2016 10:03 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега а какво ще и правиш на тая генерация? Какво променяш?

Пет Апр 29, 2016 2:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 226
Автомобил: Субару Импреса 2,0
Рейтинг: 116
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
srg написа:
Тъй като съм разсеян и вчера свалих генерацията без да съм си купил леща, днес вече официално съм бъги или поне звуча като такова, та някой да знае работещ сервиз, в който да свършим работа?

На Околовръсния път между бул.Пушкин и бул.Цар Борис в дясно в посока Горна Баня.Сервиза се казва М-комплект.

Пет Апр 29, 2016 4:18 pm
Върнете се в началото
Профил

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
@adddt, нищо няма да й правя, ще си остане все така декатализирана и проходно-продрайвски настроена ... отзад :D
А иначе вчера случайно открих едни изостанали нови гарнитури в багажника (най-накрая трябва да го подредя) и реших да ги употребя, но не прецених, че като се сваля генерация лещата обикновено става на прах...
@Кимон, благодаря за инфото.

Пет Апр 29, 2016 4:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
srg написа:
нищо няма да й правя, ще си остане все така декатализирана и проходно-продрайвски настроена ... отзад :D

дай повече инфо де, снимки малко, коментари как е като звук.
Нещо ме дразни задното гърне, че прави един резонанс на 140-150км/ч и се чудя с какво да го сменя.

Съб Апр 30, 2016 8:00 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Vmax не го карай, че ще му завидят всички с Н6 машини...... аз завиждам също ;)

Съб Апр 30, 2016 9:00 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
@Vmax, с тези грънци също ще имаш проблем, защото над 3000 оборота започват да се чуват .... да кажем една идея повече от нормалното за проходни гърнета, но пък аз съм приел този факт, защото когато карам с над 3000 оборота обикновено това означава, че искам да се чуват :D Сложих тях пък защото от както съм собственик на този автомобил ме дразнеше много факта, че когато стои на място или пък работи с ниски обороти не мога да разбера какво се случва, т.е., свикнал съм да се ориентирам по оборотите на двигателя колко насилвам педала на газта (не ме питайте как, но факт :D ), а с този автомобил дори не мога да разбера дали работи на място. Промяната в звука със всичко останало стоково по генерацията за мен лично е отлична. Когато работи на място се чува едно ненатрапчиво и леко басово боботене отзад (звук отзад всъщност напълно липсва със стоковите кюнци), което в движение леко започва да се засилва и над 3000 оборота, когато започва да се чува и двигателя започва лека-полека да изчезва тоя бас. По-интересното за мен е, че в ниските вътре се чува повече от колкото навън.
В момента, без катализатори и с резонаторни гърнета на мястото на предните два катализатора, когато карам с около и под 2000 оборота в тунел се нас*рам от кеф (феновете на TopGear ще ме разберат ;) ).
@adddt, има различни хора, има и такива, които държат да не чуват нищо в това отношение, но да, ако и други собственици на H6 изпитват недостиг на усещане за ....хм, автомобилно присъствие, то може спокойно да завиждат :cool:

Иначе грънците са от неръждавейка, bolt on са и реално съвсем случайно попаднаха при мен (докато обикалях в една морга просто видях, че на една полуразглобена B13_ англичанка има някакви надписи на кюнците, които бяха с една идея по-големи отвори, привлекоха ми окото и ги завзех), давам и линкове от други форуми, където са продавани такива и съответно има снимков материал - цък и цък.

Съб Апр 30, 2016 10:40 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Отговори с цитат
adddt написа:
Vmax не го карай, че ще му завидят всички с Н6 машини...... аз завиждам също ;)

Чак толкова ли?

Съб Апр 30, 2016 10:55 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Отговори с цитат
@valadares, ти направо спри да пишеш във тоя форум, че като те мерна веднага отварям http://www.raptorsc.com.au/ и почвам да кроя неблагоприятни планове, заради които ще ме изгони жената от къщи :D

Съб Апр 30, 2016 11:09 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ясна е работата - явно ще ходя при Драго от екстрийм.
@srg - много добре те разбирам за звука, мен не ме притеснява да е шумно, даже е по-добре за да те чуват, че напоследък масово огледалото за обратно виждане не се ползва...
Въпросът е какъв точно е шума - ако е плътен и без дрънчене ще е супер. И да няма гадни резонанси...

ПС: Къде ги намирате тия съкровища по моргите

Съб Апр 30, 2016 11:15 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Резонанси няма никакви, дрънчене липсва, а ако трябва да е описателно това, което се чува, то сравнението, което ми идва на прима виста е "стандартния" боксеров звук като честота но без паузите, т.е., бу-бу-бу-то вече е само бууууууу, че даже и малко по-басово ('бах ти сравнението ROFL).

Съб Апр 30, 2016 11:20 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Отговори с цитат
Vmax написа:
Ясна е работата - явно ще ходя при Драго от екстрийм.
@srg - много добре те разбирам за звука, мен не ме притеснява да е шумно, даже е по-добре за да те чуват, че напоследък масово огледалото за обратно виждане не се ползва...
Въпросът е какъв точно е шума - ако е плътен и без дрънчене ще е супер. И да няма гадни резонанси...

ПС: Къде ги намирате тия съкровища по моргите

За Екстрийм тунинг само положителни емоции мога да смоделя ,а за генерацията на @srg само ще се радвам да я чуя и усетя на живо

Съб Апр 30, 2016 11:46 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
Така аз съм ги чувал как звучат даже , може да завидите брагородно. Звука е наистина приятен с плътен бас..... за ментая тема ме навява за мисълта че Н6 tuned by sti на който бях попаднал по еднл време в ebay .... vmax а драго може ли да модифицира звука на гърнето ако се отиде и му се каже да наподоби ззвука на върпосните prodrive

Съб Апр 30, 2016 4:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Vmax шанс просто отивал за едно попадаш на друго или баш като ти ьрябва нещо конкретно ги няма никъде

Съб Апр 30, 2016 4:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
adddt написа:
Така аз съм ги чувал как звучат даже , може да завидите брагородно. Звука е наистина приятен с плътен бас..... за ментая тема ме навява за мисълта че Н6 tuned by sti на който бях попаднал по еднл време в ebay .... vmax а драго може ли да модифицира звука на гърнето ако се отиде и му се каже да наподоби ззвука на върпосните prodrive

Още през 2008-ма ползвах услугите на Драго за първата Импреза ( премахване на катализатори, с поставяне на резонаторно гърне и тръби от неръждавейка ). Работи много прецизно и качествено, скъпо е - но много качествено и най-важното без глупости и губене на време.
Не съм ползвал негово задно гърне, защото тогава ми попадна такова от Импреза ВРХ неръждавейка, но определено ме гложди същият въпрос - надявам се да може да постигне този ефект който търся.

Съб Апр 30, 2016 8:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема