Отговори на тема стр <  1, 2, 3  >
 Какви накладки ? 
Автор Съобщение
Напуснал форума
Аватар

Постове: 338
Рейтинг: 20
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
+1 и от мен за АТЕ. Няма такова мазно и готино спиране (дискове и накладки са ми на АТЕ). Грам звук не ми издават - мокри, сухи, студено, топло ... няма лабаво :bow:

Пон Апр 04, 2016 9:11 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Вярно е, че колите са тежки, но 10-15 000 км дори за автомат на Субару е много малък пробег за предни накладки. Определено автоматичната кутия при тези автомобили има голямо значение за износването на накладките, особено при спускания и неопитен водач, но чак толкова....

Много странно явление наблюдавам: дървен 4-степенен автомат, проектиран '97-'98, вграждан във френски автомобили (AL4 при PSA и DP0 при Renault) при спускане (и не само при спускане) заключва хидротрансформатора на всяка една от 4-те предавки и моторът удържа, забавя и спира колата при спускания. Предните накладки, с които си купих Лагуната, бяха почти нови, много меки, спираха страхотно, цапаха много и грам не свиреха. Смених ги след 40 000 км пробег, като имаше още живот в тях.

Това обаче не го наблюдавам при 5EAT-то на моя Аутбек. При него това се получава единствено на 5-та предавка или на всяка друга, ако включа на ръчен режим, но на D - не. Отнема ли газта по баирчето, оборотите отиват на около празен ход и колата се засилва доволно. При това положение, ако водачът не се усети да включи на ръчен режим и да използва двигателя за забавяне, накладките верно отиват много по-бързо от нормалното.

На Аутбека сложих отзад накладки Kashiyama на старите му дискове, но просвирват доволно, а предишните не се обаждаха изобщо. Не знам, дали ще ги изтърпя дълго.

Пон Апр 04, 2016 9:19 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 104
Автомобил: Outback H6,2007
Телефон: 0884545974
Рейтинг: 66
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
С Kashiyama бях на Митсубишито и нямам добри впечатления от тях да не кажа и лоши,сложих му ТРВ дискове и АТЕ накладки и вече мога да"излизам" през предния прозорец.
Сега съм с дискове АТЕ(от Трибека) и някакви японски накладки(лилави,не си спомням името) на Субито,трябва да питам Пламен ,но определено искам по- добро спиране.

Сря Май 04, 2016 11:34 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз лично на Лагуната бях много доволен от EBC накладки, стандартната черна Ultimax серия. Вероятно скоро ще викна такива за Аутбека отзад, че Кашиямата ме дразни, как просвирва при определено усилие. Малко повече да натисна или малко да отпусна и спира.

Сря Май 04, 2016 12:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 304
Автомобил: Legacy 2,5 - 2004 АТ
Рейтинг: 47
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
На Субаруто сложих блу принт дискове + накладки
Пазих ги градско около 15-20 дена после як тормоз не свирят мн съм доволен а и спират добре пък са и ефтени.
Брембото са твърди и свирят

Чет Май 05, 2016 12:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 367
Автомобил: Legacy MY07 H6, '25 320d xDrive
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Още един глас за ATE, на дискове Zimmermann Sport. Вече повече от 2к километра не се обаждат и спират много добре.

Чет Май 05, 2016 2:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Mladen99 написа:
Аз наскоро слижих дискове и накладки АТЕ, засега съм доволен, но нямам дългосрочни впечатления, но колата спира доста добре докато са студени.
Все още не ми сее налаголо да ги натоварвам и незнам как се държат като са загрели, но доскиро ги разрабитвах и ги пазя.

Когато карам бавно и държа леко спирачката ги чувам как свирят.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Съб Май 07, 2016 6:45 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 180
Автомобил: Outback
Рейтинг: 44
От звездите одобрен
Отговори с цитат
А някакви други отзиви за лилавите имате ли ? Аз до колкото знам са доста мекички и би трябвало да спира добре. Питам понеже и аз се бях насочил към тях

Sent from my Galaxy S6 using Tapatalk

Съб Май 07, 2016 6:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Silvergreen написа:
А някакви други отзиви за лилавите имате ли ? Аз до колкото знам са доста мекички и би трябвало да спира добре. Питам понеже и аз се бях насочил към тях

Sent from my Galaxy S6 using Tapatalk

Пламен ми сложи лилави навсякъде и Форко спира добре и не свири.

Съб Май 07, 2016 6:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 394
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244
Отговори с цитат
От вчера съм с EBC Greenstuff.
Предупредиха ме че на срудено не спирали... но при мен няма такова нещо. Спират по-добре от предишните ми (TRW)
Много е рано да давам окончателно мнение за EBC Green. Ще разказвам след 10К.

Преди това съм пробвал на други коли някои от тези накладки. (При моя стил на каране... никога не съм изхабил накладки повече от 50 процента .. не знам защо)
1. АТЕ - спират но рано или късно почват да свирят.
2. TEXTAR - почти същото.
3. PAGID - По меки от горните.. но пак просвириха

TRW - Единствените , които при мен не свирят.

По качество бих ги подредил точно както са номерирани.
Само TRW е извън списъка.. не е по-добро като спиране.. но не свири.

Пет Май 13, 2016 4:32 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 831
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
EBC green имам на импрезата и на студено не държат както държат при извънградско. Не свирят хич, много приятно спират, но им трябва температура, не като при състезателни но не все пак им трябва. Не мисля че са удачни за аутбек 2.5, за 3.0, 3.6 може ама за 2.5 ми се струва че няма да има комфорт в градско каране на и без това слабата спирачна система. На аутбека Миро ми сложи някакви дето не съм ги чувал никога, меки накладки - спират доста прилично и не свирят. =D>

Сря Май 18, 2016 11:43 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 264
Автомобил: Outback 3.0 2006
Рейтинг: 238
Отговори с цитат
Като казвате "меки" какво точно имате предвид?

Сря Май 18, 2016 11:48 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 218
Автомобил: Subaru Outback 2.5 AT 2002
Рейтинг: 245
Отговори с цитат
xargs написа:
Като казвате "меки" какво точно имате предвид?

Че не свършва диска преди накладките. :D

Сря Май 18, 2016 2:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 110
Автомобил: SUBARU OUTBACK 3.0,2007
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Препоръчаха ми TRW и сложих. Засега вече 500 км. са добре и не свирят, като старите :)

Чет Май 19, 2016 7:11 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 273
Автомобил: 2005 Impreza STI на 1.5бар газ
Рейтинг: 188
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
АТЕ или TRW за нормални коли според мен! Textar са прекалено много меки, при мен свършваха за 7-8к км и се палят точно с 2 спирания. Delphi са ОК вариант като за евтинджос накладки, твърдички и пускат по малко прах от TRW. Brembo съм свалял полу-отлепено от металната подложка. Ferodo от шосейните версии ми се е отлепяло в движение, добре, че нямаше никой на светофара та си минах на червено.

Чет Май 19, 2016 9:20 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 517
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66
Отговори с цитат
TRW като загреят не спират,очаквай неприятни изненади.

Sent from my D5503 using Tapatalk

Чет Май 19, 2016 12:19 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 831
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
TurboManiak написа:
АТЕ или TRW за нормални коли според мен! Textar са прекалено много меки, при мен свършваха за 7-8к км и се палят точно с 2 спирания. Delphi са ОК вариант като за евтинджос накладки, твърдички и пускат по малко прах от TRW. Brembo съм свалял полу-отлепено от металната подложка. Ferodo от шосейните версии ми се е отлепяло в движение, добре, че нямаше никой на светофара та си минах на червено.

това което се предлага на Brembo и Ferodo на БГ пазара е пълен боклук. Слагах на един Ровър и от двете марки преди доста време и от тогава тия две марки съм ги зачеркнал. Подобни проблеми имаше - отлепени накладки и изкривени дискове за малко километри.

Сря Май 25, 2016 9:13 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 452
Автомобил: Subaru Outback 2003г. H6 3.0
Рейтинг: 250
Отговори с цитат
Колеги,дайте мнения за "TEXTAR". И те ли свирят?

Нед Юни 05, 2016 11:12 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 459
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83
Отговори с цитат
Емо74 написа:

Аз съм с дискове Феродо (изкривиха се за 10хил. км.) и накладки Textar . Не свирят, или ако ги чуя е мнооого рядко , и по скоро го прави заради кривия диск.

Нед Юни 05, 2016 12:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 452
Автомобил: Subaru Outback 2003г. H6 3.0
Рейтинг: 250
Отговори с цитат
takev написа:
Емо74 написа:

Аз съм с дискове Феродо (изкривиха се за 10хил. км.) и накладки Textar . Не свирят, или ако ги чуя е мнооого рядко , и по скоро го прави заради кривия диск.
Мерси колега,ще взема textar да ги пробвам.

Нед Юни 05, 2016 3:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3  >