Отговори на тема
 Багажник на седан 
Автор Съобщение

Постове: 132
Автомобил: Субару Легаси 1998 г.
Телефон: 0896634354
Рейтинг: 89
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте колеги вече повече от година се оглеждам ( и събирам парички) за моето първо Субару като сърцето ме влече най-вече към седаните на Легаси а паричките ще са макс за 2003г. модел.Да де ама така се стекоха нещата че след около месец живи и здрави чакаме второ бебе и нещата логично отиват към комби. Та въпроса ми е ако си послушам сърцето и взема седан ще мога ли да си събирам целия катун в багажника.Имам предвид количка,шейна за зимата и т.н.Ще бъда благодарен колеги със седани да споделят опит

Сря Май 25, 2016 8:54 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 181
Автомобил: subaru legacy /impreza 2.2 t RIP
Рейтинг: 29
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Привет, според мен най добре си вземи комби, там багажника е достатъчно голям.

Сря Май 25, 2016 9:09 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
vasko87 написа:
Привет, според мен най добре си вземи комби, там багажника е достатъчно голям.

Това е пределно ясно две мнения няма.Въпроса е там че не съм от колегите които редовно ходят в планините с един вагон багаж и най-едрото нещо което ще качвам е детската количка и зимата шейни.Обаче количката в случая се явява доста важна та ако не я побирам + две сакчета дрехи седанът отпада.Ама честно казано се надявам колегите да ме окуражат за вместимостта на седанчето

Сря Май 25, 2016 9:20 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 183
Автомобил: Subaru Outback 3.6 B15 2015
Телефон: Нула879пет96две4пет
Рейтинг: 100
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, от теб си зависи. Аз съм с Легаси 2001 Седан... чесно и аз искам по-голяма, а нямам бебе и количка. Като тръгна за морето с жената сме 2ма + кучето отзад, Багажника е пълен до козирката. Ти както си с бебето, ако нямаш гости отзад, нямаш проблеми да ползваш едната седалка като багажник. А количката дали ще влезе в багажника, зависи от количката. Багажника е дълбок, но с тесен вход. Аз преди 6 месеца една миялна Бокс не можах да вкарам, а тя е 50/50/45. На височина не ми влезна за 3-4ри сантима. Ако количката влезне, ще ти заеме половината багажник, останалото ти е свободно за сакове и т.н.

За разходки без пътници и много багаж, не мисля че ще имаш кой знае какви проблеми, но качиш ли хора и тръгнеш на път, ще ти е тясно. Аз тоя проблем мисля да си го реша с кутия на тавана.

Ако си от София, мога да ти докарам моята да видиш как е с мястото и сам да си прецениш. За мен за момента е ОК, нямам идея как ще е ако имам бебе. Най-вероятно ще е весело... Куче + Бебе на задната седалка = Парти!!! :pardon:

Subaru Outback 2.5 2000 :pardon:
Subaru Legacy Sedan 2.0 2001 :love:

Сря Май 25, 2016 10:15 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
angel1972ex написа:
Въпроса е там че не съм от колегите които редовно ходят в планините с един вагон багаж

Аз също не съм,не че не ми се ходи,но физически не разполагам с толкова свободно време :) .Сега по темата,като те слушам-детска количка .шейни и т.н.,то и комбито ще ти дойде малко :D ,сериозно,аз съм с едно дете и като тръгна на път,багажа който го събирам в комбито е пълен абсурд да влезе в седана това е на 100%.Ако ти е на сърце си вземи седан,но колкото и да те убеждават и окуражават за вместимостта на седана,ще ти дойде тесен.

P.S.То е най-добре-едно семейно комби за семейните почивки + нещо само за теб ,нещо с по-малко врати и с повече коне,за fun :D

Сря Май 25, 2016 10:20 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ако му е на сърце седана, да мисли вариант като мен - Кутия за багаж на покрива. Аз затова го взех моя... седана изглежда много по-добре от комбито, ех само да можех Аутбек седан да си намеря, супер щеше да е. ROFL

Сря Май 25, 2016 10:44 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Kum4oVul4o написа:
Колега, от теб си зависи. Аз съм с Легаси 2001 Седан... чесно и аз искам по-голяма, а нямам бебе и количка. Като тръгна за морето с жената сме 2ма + кучето отзад, Багажника е пълен до козирката. Ти както си с бебето, ако нямаш гости отзад, нямаш проблеми да ползваш едната седалка като багажник. А количката дали ще влезе в багажника, зависи от количката. Багажника е дълбок, но с тесен вход. Аз преди 6 месеца една миялна Бокс не можах да вкарам, а тя е 50/50/45. На височина не ми влезна за 3-4ри сантима. Ако количката влезне, ще ти заеме половината багажник, останалото ти е свободно за сакове и т.н.

За разходки без пътници и много багаж, не мисля че ще имаш кой знае какви проблеми, но качиш ли хора и тръгнеш на път, ще ти е тясно. Аз тоя проблем мисля да си го реша с кутия на тавана.

Ако си от София, мога да ти докарам моята да видиш как е с мястото и сам да си прецениш. За мен за момента е ОК, нямам идея как ще е ако имам бебе. Най-вероятно ще е весело... Куче + Бебе на задната седалка = Парти!!! :pardon:

По това времи на годината идвам в София поне веднъж в седмицата та може да се възползвам от предложението за пробата.Вземам количката в багажника и проверявам на място черпя си биричката от сърце и готово.Само че е много важно жената да избере количка преди бебето да стане абитуриент че натам вървят нещата.Колкото до OUTBACK-а седан в MOBILE.BG има един от Канада.Те такова животно не знаех че съществува.

Сря Май 25, 2016 11:24 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Яка е факт... ама иска 9600 - множко е макар да зависи от състоянието.

За срещата, няма грижи, телефона ми е на профила, таман ще разходя кучето... :beer:

Сря Май 25, 2016 1:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 367
Автомобил: Legacy MY07 H6, '25 320d xDrive
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Имай предвид, че на седана задните облегалки не падат като на комбито ROFL
Но пък иначе не е кой знае колко малък. Аз също нямам деца, но лятото бяхме 4-ма възрастни + дете на 5 год. и събра багажа за две седмици на море.

Сря Май 25, 2016 3:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Това с големия багажник е много относително. Аз също ходя за две седмици - двама възрастни и един тинейджър на всеки по един голям куфар и мястото в комбито свършило. Доста често се налага да слагам багаж от едната страна на задната седалка и долу в краката. А ако трябваше да карам детска количка и т.н. не ми се мисли.

А по миналото лято имаше семейство, което си караше и пералня с тях на морето. Така, че...

Сря Май 25, 2016 4:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Да ти е живо и здраво сегашното, със здраве да дойде новото. Не съм ментор, но наистина ти трябва комби. Ако не за багажния обем буквално, то, поне за удобството да товариш нашироко и да си сигурен, че ще имаш място. Освен това, някой ден ще я запродаваш - Легаси комби е най-търсеното Субару открай време.

Сря Май 25, 2016 7:54 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Благодаря от сърце на всички на всички отзовали се, явно нещата отиват към комбито. То Божа работа но най-вероятно с колегата от с.Антон ще се водят преговори.От друга страна искрено вярвам че на човек който си слуша сърцето във всичко му върви та не се знае знае ли се!!!

Сря Май 25, 2016 9:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 292
Автомобил: B12 Outback H6 2003
Рейтинг: 211
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Най важното е да намериш читава кола.
Аз бих взел комби. Не знаеш какво ще ти донесе бъдещето. Не е ясно колко деца ще имаш, финансово как ще си след време и дали ще може да смениш колата, може след 1 година бензина да стане по 5 лв литъра и тогава искаш не искаш ще газифицираш. Ако ще слагаш газ имай в предвид че резервната гума е доста голяма и заема почти целия багажник (не е като при един опел например).
Аз ползвам Outback комби + куфар 520 литра за покрива. Мястото винаги не стига. Я ски, я шейна.

Да споделя малко личен опит. 2007 си купувах първата кола, като гледах да е икономична. Идеята беше да си взема някаква трошка да покарам и като се установя да я сменя. Взех жилище на спирка на метрото за да се придвижвам само с градски транспорт. Само че ме удари кризата, родиха ми се 2 деца. Едното е доста болнаво и се наложи да се изнесем от София на по чист въздух. Детето тръгна на училище. Идеята преди беше да карам икономична кола само събота и неделя, а в действителност се оказа че всеки ден минавам по 100км. Отделно колко багаж и строителни материали пренесох с комбито.

Чет Май 26, 2016 9:04 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
angel1972ex написа:
От друга страна искрено вярвам че на човек който си слуша сърцето във всичко му върви та не се знае знае ли се!!!
това със субару е крайно невярно и води до големи загуби, слушай по добре майстора на субара , по евтино излиза, дори и да го заведеш до с.Антон!

Чет Май 26, 2016 2:57 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 310
Автомобил: subaru legaci 2.0 125
Телефон: 0887464945
Рейтинг: 35
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Колегата от с. Антон,понеже е измамник,му предложи с идването в София да му закара колата в посочен от него сервиз за диагностика :)
Успех в търсенето колега. Сивото вече не се продава.
Хубаво е писаниците във форума и приказките на живо да имат нещо общо.

Нед Май 29, 2016 11:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Имаш някаква грешка колега ,ние с теб по телефона не сме говорили.Имаме разменени по едно лично и това е.С някой друг си говорил по телефона повярвай ми.

Пон Май 30, 2016 6:51 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Камо ли пък на живо.Като се събудиш и си включиш телефона ще имаш неприето повикване от номера с който съм регистриран.Надявам се ще се убедиш че не си говорил с мен , и предполагам си се объркал от многото обаждания за обявите.

Пон Май 30, 2016 7:48 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 310
Автомобил: subaru legaci 2.0 125
Телефон: 0887464945
Рейтинг: 35
От звездите одобрен
Отговори с цитат
:) Грешката е моя. Ракията ще е от мен :) Горенаписаното не мога да го промена :)

Пон Май 30, 2016 1:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема