Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
Летни гуми - модели, коментари, впечатления...
| Автор |
Съобщение |
|
PAJO
Регистриран на: Нед Яну 27, 2013 12:31 pm Постове: 11 Местоположение: гр. София
Автомобил: Forester 2.0, 2001
Телефон: 089 78 78 366
Рейтинг: 0
|
След 10-тина дни чудене и четене и умуване и каквото се сетите... от една марка на друга, та трета... да не е скъпа, да не е шумна, да няма голямо съпротивление, да има добро сцепление на мокро, да е от злато и диаманти ... Да става за гората, за планината, за морето и луната. Един вика взимай китайски супер са, друг вика бягай далече не стават, скъпата гума си е истинска гума... Сръбски, унгарски, турски, разработка на НАСА, ЦРУ, КГБ и т.н. 100 човека-100 мнения... И днес вече се изнервих влязох в Диана на Околовръстното между Драгалевци и Симеоново и си харесах това ... http://diana-ltd.com/tire?3783 за тези пари толкова ... надявам се, че ще издържи на моето душманско каране 2-3 сезона  Та моя съвет колеги е ... сметнете си бюджета, влезте в магазина, харесайте си гума и газ до ламарината 
|
|
|
|
| Сря Мар 30, 2016 3:40 pm |
|
|
|
Vmax
|
pantata написа: Bridgestone Potenza RE002 215/45/17, карах ги един сезон на форда и миналата година на субаруто, перфектна гума за всякакви условия. Доста твърд профил, носят много на бой, перфектно сцепление на сухо и мокро. Карани са и на писта - без забележка. Горещо я препоръчвам. Това е гумата! Карах я на СТИ-то, уникално поведение и невероятно устойчива в завои. Благодарение на твърдия борд, страничното водене в завои е перфектно - никакво приплъзване.
|
|
|
|
| Сря Мар 30, 2016 4:08 pm |
|
|
|
panchev.ivan
Регистриран на: Пет Дек 04, 2009 12:38 am Постове: 135 Местоположение: София
Автомобил: GC,BH,SF,BP,SG,BR,GD, BMW
Рейтинг: 56 
|
Зависи кои какво търси... по темата за Унирояла и Бриджстоуна аз лично търсех гума която да не е с толкова твърди бордове, гоня повече комфорт, гоня и сигурност, искам да знам че като карам с 200 ще мога да завия с толкова и като завали да знам че продължавам да карам, а не да започвам да се разхождам. много се чудех за китайците или тези турските Петлас, ама все пак реших да дам х2 за гуми но да знам че имам марка качество последно се колебаех точно между унирояла и върпосния RE002, но заложих повече на комфорта.... 'друсалка' си имам в гаража 
_________________ SuBarU
|
|
|
|
| Сря Мар 30, 2016 4:19 pm |
|
|
|
Vmax
|
panchev.ivan написа: Зависи кои какво търси... по темата за Унирояла и Бриджстоуна аз лично търсех гума която да не е с толкова твърди бордове, гоня повече комфорт, гоня и сигурност, искам да знам че като карам с 200 ще мога да завия с толкова и като завали да знам че продължавам да карам, а не да започвам да се разхождам. много се чудех за китайците или тези турските Петлас, ама все пак реших да дам х2 за гуми но да знам че имам марка качество последно се колебаех точно между унирояла и върпосния RE002, но заложих повече на комфорта.... 'друсалка' си имам в гаража  Определено е така - гумата според колата и употребата. Форито го обух с летни цвички на Петлас - Велокс спорт 741 или нещо такова. 225/55/16 ХЛ бяха около 110лв. Реших се да пробвам с бюджетна марка заради съвета на познат който е дилър в Примекс. Честно казано - останах много учуден от поведението на тази гума - спиране, сцепление, шум, комфорт са перфектни. На студен и мокър асфалт спирането е малко удължено, но не е проблем. Като цяло много добро съотношение цена/качество.
|
|
|
|
| Сря Мар 30, 2016 5:34 pm |
|
|
|
mitashki35
Регистриран на: Съб Яну 22, 2011 11:46 pm Постове: 517 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66 
|
Миналата година си взех Петлас ,още март месец, не бяха май наясно с цените и 215 /60 16 за 98 лв,произведени преди 2 седмици. На мокро са супер ,даже и лятото като загреят държат адекватно.Препоръчвам с две ръце! Ама хората имат предубеждения ,съм забелязал. 
|
|
|
|
| Сря Мар 30, 2016 8:49 pm |
|
|
|
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179   
|
mitashki35 написа: Миналата година си взех Петлас ,още март месец, не бяха май наясно с цените и 215 /60 16 за 98 лв,произведени преди 2 седмици. На мокро са супер ,даже и лятото като загреят държат адекватно.Препоръчвам с две ръце! Ама хората имат предубеждения ,съм забелязал.  и аз съм много доволен от петлас,нищо че сега съм с нокина З-лайн,които и те се държат на ниво
_________________ ако пътят пред нас свърши,нека го направим..
|
|
|
|
| Сря Мар 30, 2016 9:07 pm |
|
|
|
panchev.ivan
Регистриран на: Пет Дек 04, 2009 12:38 am Постове: 135 Местоположение: София
Автомобил: GC,BH,SF,BP,SG,BR,GD, BMW
Рейтинг: 56 
|
Vmax написа: panchev.ivan написа: Зависи кои какво търси... по темата за Унирояла и Бриджстоуна аз лично търсех гума която да не е с толкова твърди бордове, гоня повече комфорт, гоня и сигурност, искам да знам че като карам с 200 ще мога да завия с толкова и като завали да знам че продължавам да карам, а не да започвам да се разхождам. много се чудех за китайците или тези турските Петлас, ама все пак реших да дам х2 за гуми но да знам че имам марка качество последно се колебаех точно между унирояла и върпосния RE002, но заложих повече на комфорта.... 'друсалка' си имам в гаража  Определено е така - гумата според колата и употребата. Форито го обух с летни цвички на Петлас - Велокс спорт 741 или нещо такова. 225/55/16 ХЛ бяха около 110лв. Реших се да пробвам с бюджетна марка заради съвета на познат който е дилър в Примекс. Честно казано - останах много учуден от поведението на тази гума - спиране, сцепление, шум, комфорт са перфектни. На студен и мокър асфалт спирането е малко удължено, но не е проблем. Като цяло много добро съотношение цена/качество. Петлас ми беше препоръчан от Пламен Pacone 4x4, но като го питах за Унирояла вика .... скачай... и не чаках да повтори иначе това бяха двете, определено ще го опитам и Петлас-а, но явно на някоя друга кола
_________________ SuBarU
|
|
|
|
| Чет Мар 31, 2016 8:05 am |
|
|
|
Niki666
Регистриран на: Нед Фев 26, 2012 3:42 pm Постове: 39 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.0 MT '98
Рейтинг: 0
|
Здраейте колеги,някой има ли впечатления от марката Riken.Някъде бях чел,че са били правени от Мишелин 
|
|
|
|
| Чет Мар 31, 2016 8:36 am |
|
|
|
Александър
Регистриран на: Сря Апр 29, 2015 4:26 pm Постове: 94 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester 2.0 2006г.
Телефон: 0885868444
Рейтинг: 19
|
|
| Чет Мар 31, 2016 9:06 am |
|
|
|
Rumburak
Телефон: 0899884295
Рейтинг: 15
|
Скъпи колеги, Много Ви моля да споделите мнения за летни гуми Falken ZIEX ZE914XL ? http://www.falken.com.au/tyre-range/ziex-ze914-ecorun/http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Falke ... EcoRun.htmНа 13.05.2016г. станах татко  и сега трябва възможно най-бързо да обуя скубито(Outback H6 3.0 B12) в нови, качествени и сигурни летни гумета. Според немският ADAC - Vredestein SporTrac 5 и Continental ContiPremiumContact 5 са най-добрите за 2016г. летни гуми, но тъй като тук в Българя: - нито имаме немски пътища; - нито имаме хубави настилки; - нито се проектират правилно виражи и отводнявания на пътищата като хората; ... не мисля да им вярвам на тестовете - просто не важат за България. Още повече, че няколко мои познати си купиха прехвалените континенталки и след 2 седмици ги разпродадоха, сложиха falken и са адски учудени и доволни. От личен опит през последните 4 години на BMW E30-та ми - falken-а се държи повече от чудесно! Моля Ви за съвет, тъй като от скоро съм в Субару гилдията и съм все още зелен, така да се каже.
|
|
|
|
| Чет Май 26, 2016 4:35 pm |
|
|
|
mitashki35
Регистриран на: Съб Яну 22, 2011 11:46 pm Постове: 517 Местоположение: Стара Загора
|
Бях с Фалкен -912-Ужасна гума на мокро ,на сухо все се плъзга,миналото лято сложих Петлас Велокс Спорт "за малко" ,че бяха под 100лв бройката -сега продължавам да съм с тях ,мноого добра гума сравнено с Фалкена.Препоръчвам с две ръце! 
|
|
|
|
| Чет Май 26, 2016 5:30 pm |
|
|
|
izhelev
Регистриран на: Пон Апр 30, 2012 6:32 am Постове: 117 Местоположение: София
Автомобил: Toyota Verso 1.8 CVT
Телефон: +359897873851
Рейтинг: -12
|
|
С две ръце за Вредщайна. С такъв модел съм от миналия май /без зимните месеци естествено/. Очаквах да са по - шумни , на дъжд са перфектни.
_________________ BORN TO RUN
|
|
|
|
| Чет Май 26, 2016 6:17 pm |
|
|
|
xargs
Регистриран на: Вто Авг 05, 2014 4:23 pm Постове: 264 Местоположение: София
Автомобил: Outback 3.0 2006
Рейтинг: 238     
|
|
И аз не съм с прекалено добри впечатления. Моите май бяха 912 и ставаха, но дотам.
|
|
|
|
| Чет Май 26, 2016 8:33 pm |
|
|
|
Rumburak
|
Rumburak написа: Скъпи колеги, Много Ви моля да споделите мнения за летни гуми Falken ZIEX ZE914XL ? http://www.falken.com.au/tyre-range/ziex-ze914-ecorun/http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Falke ... EcoRun.htmНа 13.05.2016г. станах татко  и сега трябва възможно най-бързо да обуя скубито(Outback H6 3.0 B12) в нови, качествени и сигурни летни гумета. Според немският ADAC - Vredestein SporTrac 5 и Continental ContiPremiumContact 5 са най-добрите за 2016г. летни гуми, но тъй като тук в Българя: - нито имаме немски пътища; - нито имаме хубави настилки; - нито се проектират правилно виражи и отводнявания на пътищата като хората; ... не мисля да им вярвам на тестовете - просто не важат за България. Още повече, че няколко мои познати си купиха прехвалените континенталки и след 2 седмици ги разпродадоха, сложиха falken и са адски учудени и доволни. От личен опит през последните 4 години на BMW E30-та ми - falken-а се държи повече от чудесно! Моля Ви за съвет, тъй като от скоро съм в Субару гилдията и съм все още зелен, така да се каже. Първо да се извиня на мод-овете, че не бях пуснал където трябва темата и да им благодаря за edit-а!!! mitashki35 написа: Бях с Фалкен -912-Ужасна гума на мокро ,на сухо все се плъзга,миналото лято сложих Петлас Велокс Спорт "за малко" ,че бяха под 100лв бройката -сега продължавам да съм с тях ,мноого добра гума сравнено с Фалкена.Препоръчвам с две ръце!  xargs написа: И аз не съм с прекалено добри впечатления. Моите май бяха 912 и ставаха, но дотам. Да разбирам ли, че Falken гумите са табу за ползване при Субару? Има ли други колеги с B12 H6 3.0 с опит с Falken гуми??? izhelev написа: С две ръце за Вредщайна. С такъв модел съм от миналия май /без зимните месеци естествено/. Очаквах да са по - шумни , на дъжд са перфектни. Точно с този модел си, така ли колега?
|
|
15
|
|
| Чет Май 26, 2016 8:37 pm |
|
|
|
mitashki35
|
Falken-a не е табу,просто не ти дава сигурност, а приключение. Друга такава гума е Yokohama Geolandar, извън пътя е добре, на асфалт  . Ако искаш да пробваш Фалкена стои,(незнам защо не съм го изхвърлил още) подарявам ти го.
|
|
|
|
| Чет Май 26, 2016 8:55 pm |
|
|
|
izhelev
|
izhelev написа: С две ръце за Вредщайна. С такъв модел съм от миналия май /без зимните месеци естествено/. Очаквах да са по - шумни , на дъжд са перфектни. Точно с този модел си, така ли колега?[/quote]Абсолютно. И аз доста четох мнения преди да ги взема /не питай старило, а питай патило/. Има английски сайт tyresrevies.co.uk /или нещо такова/, та оттам се реших за тях. Този месец е доста дъждовен та ги оцених в дъжд и на градско и на извънградско.
|
|
|
|
| Чет Май 26, 2016 9:49 pm |
|
|
|
Pike FM
Регистриран на: Пон Мар 11, 2013 1:00 pm Постове: 102 Местоположение: София
Автомобил: Outback H6 '02
Рейтинг: 22
|
Аз съм с летни Falken ZIEX ZE914 EcoRun и зимни Falken Eurowinter HS449, нямам никакви забележки, определено съм доволен. Наскоро се прибирах по пловдивската магистрала в един порой, всички коли намалиха на 90-100, аз намалих до 120-130, никакви грижи. Единствено на няколко места имаше леко заляти участъци, само там леко усетих помръдване, но нищо сериозно. Опитвам се да се сетя за затруднения със зимните, но няма такива  PS. За предишният модел зимни бях чел кофти отзиви и коментари, както тук, така и по чужди сайтове. Мисля, че и за предходния летен модел имаше слаби оценки, но тези последните модели са друга бира 
_________________ Fishing Mania
|
|
|
|
| Чет Май 26, 2016 9:53 pm |
|
|
|
Rumburak
|
Благодаря на отзовалите се! В крайна сметка реших да не рискувам с FALKEN-а и колебаейки се между VREDESTEIN SPORTRAC 5 и UNIROYAL RAINEXPERT 3 - реших да купя vredestein-а. Веднага щом имам feedback - ще се похваля тук. Поздрави! 
|
|
|
|
| Пет Май 27, 2016 3:12 pm |
|
|
|
izhelev
|
|
Бях с такива Унироял преди. Тоя където ми ги открадна и тоя който сега ги кара - да гризат дръвцето....
|
|
|
|
| Съб Май 28, 2016 2:29 pm |
|
|
|
Forester2003
Регистриран на: Пон Яну 12, 2015 4:51 am Постове: 351 Рейтинг: 151   
|
|
Летни Гуми Вредещайн Спортрак 5 са ТОП гумата на този век!
За Фалкените и Петласите-хората които ми поддържат колите карат с такива, а те не са вчерашни.
Относно други марки - Мега Хипер Гига доволен съм от летни гуми Dayton закупени по неволя от Метро София една неделя за старата ми кола през 2014 пролетта. Предстоеше ми пътуване извън страната и спуках почти новата "супер яка БФ Гудрич" мейд ин Франс на чудната ни магистрала. Гаранция от Франция! Резервната ми гума не беше ок, затова взех 2 нови и така на задния мост(задвижващ) продължих по живо и здраво. Помня че гумите бяха около 65 лв за бройка с размер 195/65/15, което е феноменална цена за гума с такъв размер, гумите на предния мост (Фулда) ги купувах на почти тройна цена по него време. Като цяло гуми Фулда съм купувал 3 пъти нови различни модели и никога ама никога не съм оставал доволен - бързо износване, висок разход, слаби качества. А не е да са от най - евтините. Така, зимата колата имаше лошо поведение при спиране тресеше, баланс им правихме и т.н - няма промяна, а гумите бяха Кристал Монтеро на 2 зими употреба и нищожни км пробег. При смяна на зимните Фулда с летни Дейтон се преродих - поведението на колата се промени тотално!!! Категорично гуми Фулда аз повече няма да си купя, ако трябва ще вървя пеш но Фулда за мен не съществуват вече като марка. Единия комплект се напука, другия се изтърка за нула време а третия комплект отиде на казана защото не струват.
Един познат реши да си купи нови гуми за опела си и какво избира не знам опря до модел на дейтон и на фулда. Казах му да взима дейтона ама понеже моите са правени в Испания а тия дето му ги предлагаха - в Италия, нашия си взе Фулда правени в Южна Африка. Ще ги видим колко ще издържат... Относно гумите в Южна Африка явно има далавера, защото и чисто нови Гуд Иър Вранглер друг познат си взе - пак в Южна Африка правени. Джипът му е Мицу Паджеро.
А за Вредещайните - Спортрак 5 за мен са най-добрите магистрални гуми. Карам ги 2ра година на форито и няма ядове, износването им за около 7х.км е повече от приемливо. За всеки случай ще премеря в края на лятото грайфера, тъй като имам и нова резервна. Единствено съм недоволен, че за да карам с тези гуми правя компромис във височината. Вместо на 70 са ми на 65, но както и да е.
Поздрави и безаварийно лято!
|
|
|
|
| Сря Юни 01, 2016 3:42 am |
|
|
|