Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
| Автор |
Съобщение |
|
Vmax
|
|
Колеги,
Колата кара маслото, а не обратното. При положение че карано с това масло и предната смяна, по-скоро проблема не е в маслото, защото и олио да сипеш няма да усетиш разлика в първите минути.
|
|
|
|
| Сря Май 25, 2016 9:02 pm |
|
|
|
petroff
Регистриран на: Нед Мар 29, 2015 2:45 pm Постове: 422 Местоположение: Бургас
Автомобил: Subaru B9 Tribeca 2006
Рейтинг: 164   
|
|
Колега, без грам умисъл - не разбрах за кое масло става въпрос - проверил си калкулатора на сайта и си избрал дизелово масло или за VST, което аз използвах? Двата файла са спецификациите на VST - което използвах аз. Колегата с дизела е използвал друго масло и за него става въпрос, че на двете тубички е имало различно означение. От известно време се ровя в спецификациите на различни производители, предоставени (а по-често не) от различните търговци и само си цъкам с език. Производителите на масло сигурно дават аналитична гаранция на продуктите си, но къде сме я виждали? Вие виждали ли сте Декларация за съответствие със съответен номер и дата и номер на партидата придружени с анализ?! Да вземем например горивата - спецификация и срещу нея референтни стойности. Пример: Номер на партида и номер на декаларция за съответствие на партидата, случаен показател от нея - октаново число на партидата - някакво число, референтна стойност - от толкова до толкова. И това е за абсолютно всички показатели. При маслата дават някакви стойности в сайтовете си, но това което ни интересува е какво купуваме от търговеца, а аз досега документ не съм видял. Ами следващият месец ако произвеждат същия тип масло то какво ще е? За него дали ще има анализ или минава с тази спецификация? Няма как да няма, ама търговеца има ли го? Може пък да са по-малък производител и произвели някакво количество да си го продават дълго време. Много често зареждаме гориво, но колко често поглеждаме спецификацията в бензиностанциите? Естествено, че там горивото ще отговаря на стандарта! Ама някой път автомобила друго показва. Е, за маслото е абсолютно същото.
|
|
|
|
| Сря Май 25, 2016 9:36 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Визирах твоите масла които си ползвал - VST. Не ми се налага да чета данните от сайта им, защото ги имам систематизирани, преди 3 години.
В тази тема коментираме масла - има тема за горива, разделяй коментарите. Ако си мислиш че веднага след смяна на масло, ще усетиш разлика в работа на двигателя....явно имаш сериозен проблем с двг то
|
|
|
|
| Сря Май 25, 2016 9:47 pm |
|
|
|
petroff
|
Vmax написа: Колеги,
Колата кара маслото, а не обратното. При положение че карано с това масло и предната смяна, по-скоро проблема не е в маслото, защото и олио да сипеш няма да усетиш разлика в първите минути. Възможно е! В случая се усещаха спорадични почуквания ту отляво, ту отдясно, но с повишаване на вискозитета изчезнаха. По мои сметки вискозитета при 100 градуса на смененото масло след заместването на 1 л с 10W60 е около 15.6 mm2/s. Нямаше го характерното утихване на мотора от новото масло. Аз съм си навил на пръста да го сменя скоро и да сложа една "ширпотреба", с която си карах другата кола, та ще имам възможност за сравнение. Ами колегата с боксера - тъкмо смени вериги и обтегачи и направи реглаж на клапани - колата работеше като бензинова, но след смяната вече е "немски дизел". Смени си маслото с Равенол, защото нямаше доставка на това с което си кара по-принцип и защото аз му го похвалих. Сега ще почака до доставката... ПП Възможно е обтегачите на веригите да са за подмяна - преди 10 000 км бяха добре, ДВГ-то също. Аз не съм издевателствал над машинката, но знае ли човек.
|
|
|
|
| Сря Май 25, 2016 9:56 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Не бих се наел да гадая при теб какво е положението, но за колегата ти който споменаваш причина по скоро трябва да се търси в механиката ( вериги и обтегачи ) , защото това което описваш е типичен ефект от кофти центровка ( прехвърлил зъб, или разхлабена верига , кофти обтегач). Ако имаш възможност направи си диагностика да ти видят работата на двете глави, вакуум и компресия.
|
|
|
|
| Чет Май 26, 2016 6:12 am |
|
|
|
mitoko
Регистриран на: Сря Юли 02, 2008 11:41 pm Постове: 1800 Местоположение: Sofia
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91  
|
да сме полезни аз в момента съм с ravenol 5w40 vsi от варела при Любо и съм доволен, не тропат подигачите. преди това съм слагал 5в30 амс ойл сигничър серия и red line 5w40 предлагам да направим нещо като таблица със статистика и всеки да пише 1-2 масла от които е най-доволен. да видим кое масло ще има най-много гласове mitoko - 5w30 AMSOIL Signature Series Synthetic Motor Oil за безин http://www.amsoil.com/shop/by-product/m ... e=ASLQT-EA - 5w40 AMSOIL European Car Formula Synthetic Motor Oil за пропан-бутан и метан ,цена около 85 - 90 лева за 4.784литра http://www.amsoil.com/shop/by-product/m ... e=AFLQT-EAтаблица 1. 5w40 AMSOIL European Car Formula low saps - mitoko 2. 5w30 AMSOIL Signature Series - mitoko ако сте доволни от тези дописвайте се, ако харесвате друго дописвайте го и след него се пишете
_________________ METHANE LIMITED EDITION (CNG)
|
|
|
|
| Чет Май 26, 2016 9:09 am |
|
|
|
petroff
|
Току що се връщам от Варна - бях при Миро. Нищо му няма на двигателя - филмирам се защото проклетия вакуум метър който си купих е боклук. Колата е перфектна. Следва настройки на газовата и гаааз. С ново масло естествено  . ПП След дълъг избор на масло се спрях на Motul 8100 X-clean 5W40 или Bardahl - XTC 5W40 / 5W30. Останах много приятно изненадан, когато в сервиза на Миро видях точно тези две масла. При всички положения ще използвам фюлериновата добавка на Bardahl.
|
|
|
|
| Чет Май 26, 2016 8:21 pm |
|
|
|
tarambuka3500
|
mitoko написа: таблица 1. 5w40 AMSOIL European Car Formula low saps - mitoko 2. 5w30 AMSOIL Signature Series - mitoko Тия амсойл са една пирамида, това не сте ли го разбрали още. Самото масло явно е ОК, но нищо повече - т.е. няма да ти скапе колата, но и чудеса не прави. поровете се малко в нета за amsoil, scamsoil, multi-level-marketing и т.н. да не разводнявам темата
|
|
|
|
| Пет Май 27, 2016 6:42 pm |
|
|
|
dragoveli
Регистриран на: Пон Юли 16, 2012 4:40 pm Постове: 654 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194    
|
Бе ти кажи некое масло дето праИ чудеса,другото го остави на нас. 
|
|
|
|
| Пет Май 27, 2016 8:28 pm |
|
|
|
vizor
|
tarambuka3500 написа: mitoko написа: таблица 1. 5w40 AMSOIL European Car Formula low saps - mitoko 2. 5w30 AMSOIL Signature Series - mitoko Тия амсойл са една пирамида, това не сте ли го разбрали още. Самото масло явно е ОК, но нищо повече - т.е. няма да ти скапе колата, но и чудеса не прави. поровете се малко в нета за amsoil, scamsoil, multi-level-marketing и т.н. да не разводнявам темата http://ultimatesyntheticoil.com/scamsoi ... /#ScamsoilМисля, че достатъчно добре са отговорили на всичко  Особено, че повечето неща ги четох и като видях "API проблема" им.. направо се схванах от смях. А доста май не знаят изобщо какво значи multi-level-marketing и определено не се прави с такива продукти.
|
|
15
|
|
| Пет Май 27, 2016 10:07 pm |
|
|
|
mitoko
Регистриран на: Сря Юли 02, 2008 11:41 pm Постове: 1800 Местоположение: Sofia
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91  
|
tarambuka3500 написа: mitoko написа: таблица 1. 5w40 AMSOIL European Car Formula low saps - mitoko 2. 5w30 AMSOIL Signature Series - mitoko Тия амсойл са една пирамида, това не сте ли го разбрали още. Самото масло явно е ОК, но нищо повече - т.е. няма да ти скапе колата, но и чудеса не прави. поровете се малко в нета за amsoil, scamsoil, multi-level-marketing и т.н. да не разводнявам темата а другите фирми не лъжат понеже, ситетика било ама хидрокрек !!!
_________________ METHANE LIMITED EDITION (CNG)
|
|
|
|
| Съб Май 28, 2016 9:21 am |
|
|
|
Емо74
Регистриран на: Чет Авг 06, 2015 1:44 pm Постове: 452 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback 2003г. H6 3.0
Рейтинг: 250     
|
|
Колеги,някой карал ли е с "Liqui moly" 5w40 пише че е пълна синтетика. На другите масла 5w40 от серията "TOP TEC" пише "TECNOSITENSE". Споделете мнения.Благодаря!
Прикачени файлове:
product_1554.jpg [ 14.53 KiB | Прегледано 1037 пъти ]
|
|
|
|
| Нед Май 29, 2016 3:49 pm |
|
|
|
patko
|
|
Аз карам, но с 0W40. Втора смяна. Първият път пробег 11400 км и много малка промяна в нивото. Сега съм на 7000 км. Нивото е абсолютно същото както съм го налял. Колата е на 163000 км - истински.
_________________ LEXUS GX 460, V8, 4.6, 2014 TOYOTA CHR HYBRID GR SPORT, 2.0, 2023 LEXUS LBX 2026
|
|
|
|
| Нед Май 29, 2016 4:37 pm |
|
|
|
Емо74
|
|
Към колегата "Patko"-Има ли разлика в работата на двигателя спрямо другите масла с които си карал? Знам,че е много субективно ,но все пак...
|
|
|
|
| Нед Май 29, 2016 6:10 pm |
|
|
|
patko
|
|
Преди това масло бях с Кастрол 5W30. Долях около 300 мл. За разлика в работата на ДВГ - не мога да преценя. Не съм усетил.
_________________ LEXUS GX 460, V8, 4.6, 2014 TOYOTA CHR HYBRID GR SPORT, 2.0, 2023 LEXUS LBX 2026
|
|
|
|
| Нед Май 29, 2016 6:46 pm |
|
|
|
Емо74
|
Мерси колега! 
|
|
|
|
| Нед Май 29, 2016 8:45 pm |
|
|
|
tst
|
tarambuka3500 написа: Тия амсойл са една пирамида, това не сте ли го разбрали още. Самото масло явно е ОК, но нищо повече - т.е. няма да ти скапе колата, но и чудеса не прави.
поровете се малко в нета за amsoil, scamsoil, multi-level-marketing и т.н. да не разводнявам темата И колега, какво значи multi-level marketing във връзка с Amsoil, че аз нещо не схванах? От две години съм само с това масло и до момента, след всяка смяна не съм доливал и грам - да не казвам, че ДВГ-то работи перфектно. На предишния Форко с Мотул (и то нов на една година) доливах около 1-1.5 литра. Абе с други думи различно е за всеки, ама този израз малко ме кара да се усмихвам. Поздрави
|
|
|
|
| Нед Май 29, 2016 10:27 pm |
|
|
|
niki8800
Регистриран на: Вто Мар 31, 2009 6:21 am Постове: 312 Местоположение: Boston, USA
Автомобил: Forester 2005 2.5X
Рейтинг: 50 
|
tarambuka3500 написа: Тия амсойл са една пирамида, това не сте ли го разбрали още. Самото масло явно е ОК, но нищо повече - т.е. няма да ти скапе колата, но и чудеса не прави.
поровете се малко в нета за amsoil, scamsoil, multi-level-marketing и т.н. да не разводнявам темата Това е майтап, нали? Чудеса - какви чудеса да прави, освен такива - ей тая кола след седмица ще навърши две години, вече е на 181 хиляди мили (292 000 км), все още сипвам масло с оригиналния вискозитет -0w20 и не доливам. Естествено - AmsOil signature. Ако нищо не ти говори факта че кола на 300к км все още се движи с 0w20, питай някой монтьор 
_________________ и парите се предават по полов път...
|
|
32
|
|
| Пон Май 30, 2016 4:27 pm |
|
|
|
tarambuka3500
|
няма майтап, а твоя случай го има и с много друго масла/автомобили - може само да се радваш  както съм написал горе - маслото (на амсойл) явно е ОК, но не заслужава този 'хайп', или 'мистичен ореал', който му се създава във форума. масло като масло... @колега tst - потърси в нета, да не спамим темата (за MLM)
|
|
|
|
| Пон Май 30, 2016 9:03 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Колегата tst със сигурност е наясно какво е млм, въпроса му беше по скоро риторичен. Ники8800 е щастливец по простата причина че колата няма много студени стартове и изминава голям пробег извънградско в нормално натоварване. Не е тайна че таксита които се карат 24ч нон стоп и подържат редовно изкарват най много пробег.
Няма как да съм фен на нещо създадено в САЩ на фона на ТТПИ, но чак млм е малко прекалено. Калпав двигател не се оправя с масло
|
|
|
|
| Пон Май 30, 2016 10:25 pm |
|
|
|