Отговори на тема стр <  1, 2, 3
 Ловно Легаси, няколко въпроса? 
Автор Съобщение

Постове: 310
Автомобил: subaru legaci 2.0 125
Телефон: 0887464945
Рейтинг: 35
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Не знам какво значи-,,не е направено като хората"?
Свалям целите макферсони от оутбека и ги слагам на легасито. Задните са обикновени не самонивелиращи. Биалетите не ги смених защото са еднакви-мерих ги с ролетка. Разхлабих всеки болт и дигах и свалях колата няколко пъти-ефект няма. За карето на волана-моля дай логично обяснение освен ако не си подлагал на предния мост. За маншоните-казах че може да си им е било време.
Логичното обяснение при мен,според мен просто няма друго,е задните амове и пружини да са тръгнали вече.
Колегата Stenli е дал решението-отпред 2,5-отзад 4см.
Що се отнася до заблуждението-не заблуждавам никой а споделям какво се получи при мен. Просто много малко хора споделят провалите,а такива има при всички ни.
Сега се сетих и за повдигането с муфа под прожината-всички,който са го направили,ръсеха суперлативи но никой не каза че се разваля возията на колата-от личен опит се уверих в това и поради тази причина,на другото легаси беше с муфа 4см отзад,ги махнах.

Вто Юни 07, 2016 3:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 8
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги, много благодаря за разясненията които направихте и снимките които качихте. Беше ми интересно и колегата spas_ilchev да изкаже мнение и да пусне снимки понеже идеята ми е за описаната интервенция именно по Легаси 2006г. Сравнително от скоро съм собственик на Субару и не съм на ясно има ли съществена разлика в окачването на Легасито на което сте качили снимки и малко по-новия модел.
И още един въпрос:
Някой ползвал ли е от тези подложки http://olx.bg/i2/ad/flantsi-za-povdigan ... 4Bb0A.html и доволен ли е от резултата? Ако не - какви сте ползвали и от къде са закупени?
Колегата steling спомена за такива от алуминий или техническа пластмаса, но къде се предлагат подобни и на каква цена ?

Сря Юни 08, 2016 12:48 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Колега Velio аз ти писах за алуминий или техническа пластмаса. Това което си намерил в олх ,имам предвид металните,ще ти свърши работа-приемлива цена и можеш да поръчаш различна височина. Пластмасата в случая е по-надежна но е по-скъпа и няма разлика във височината. Аз имах предвид ти да си намериш материала,да си извадиш шаблони от форума или като свалиш амовете и да намериш стругарофрезист,по-добре познат,да ти ги изработи. С готовите е най-добре. Ще спестиш време и нерви,а парите може и да излезнат еднакви.
Пусни си нова тема за тези ламаринените дали има колеги с такива и как стоят нещата и ако всичко е ОК направо си поръчай.
Окачването е идентично за няколко поколения. Ако ще правиш интервенцията сам след това задължително на реглаж на сходимостта. Послушай колегата Stenli-отзад 4см отпред 2,5-3см. Успех :)

Сря Юни 08, 2016 1:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 773
Автомобил: Subaru Forester 2.0/125ps
Рейтинг: 84
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
velio написа:
Колеги, много благодаря за разясненията които направихте и снимките които качихте. Беше ми интересно и колегата spas_ilchev да изкаже мнение и да пусне снимки понеже идеята ми е за описаната интервенция именно по Легаси 2006г. Сравнително от скоро съм собственик на Субару и не съм на ясно има ли съществена разлика в окачването на Легасито на което сте качили снимки и малко по-новия модел.
И още един въпрос:
Някой ползвал ли е от тези подложки http://olx.bg/i2/ad/flantsi-za-povdigan ... 4Bb0A.html и доволен ли е от резултата? Ако не - какви сте ползвали и от къде са закупени?
Колегата steling спомена за такива от алуминий или техническа пластмаса, но къде се предлагат подобни и на каква цена ?

Здравей колега, от същия колега съм ги поръчал и аз, но още не са готови като пристигнат до седмица и ги монтирам, ще кача снимки как е станало!

Сря Юни 08, 2016 11:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Колеги някой знае ли дали предните капаци на Легаси В12 99-03 са еднакви, имам предвид преди и след фейслифта освен разликата, че фейслифтовите са алуминиеви!?
Искам да сменя моя капак (алуминиев 2003) с капак от Легаси 99 год. метален и се чудя дали ще пасне решетката и като цяло капака!!!

Съб Юни 11, 2016 8:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 3414
Автомобил: wilderness outback
Телефон: 0877 40 43 30
Рейтинг: 613
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не става и фаровете са различни

Sent from my C5303 using Tapatalk

Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"

Съб Юни 11, 2016 9:26 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
steling написа:
Не става и фаровете са различни

Sent from my C5303 using Tapatalk

Ей деба тия кочини как изглеждат еднакви! Благодаря колега за инфото :beer:

Съб Юни 11, 2016 10:18 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Колега наистина ли са алуминиеви? Защото на едната 2003г на капака има 2 ръжди. Утре ще го провера ама ако е така е лоша работа. При инцидент няма оправяне :(

Съб Юни 11, 2016 11:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
kener написа:
Колега наистина ли са алуминиеви? Защото на едната 2003г на капака има 2 ръжди. Утре ще го провера ама ако е така е лоша работа. При инцидент няма оправяне :(

Ако е с такъв фейс (виж снимката) трябва да е с алуминиев ;) инак аз сега гледах разни снимки на преди и след фейслифта и ми се виждат еднакви и фаровете и капаците, ма щом колегата казва, явно има някаква малка разлика! :pardon:

Прикачени файлове:
subaru__legacy_estate_2_0_gl_4x4_b12_trendstationwagon_2003_1_lgw.jpg
subaru__legacy_estate_2_0_gl_4x4_b12_trendstationwagon_2003_1_lgw.jpg [ 65.76 KiB | Прегледано 286 пъти ]

Съб Юни 11, 2016 11:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ловното чудовище тая вечер ще спи с регулирани клапани както и нови гарнитури на клапаните както и О-пръстените и ония шайби с гумичките за болтовете на капаците има си и нови свещи, кабели, изчистен дросел, стъпков мотор а тия дни започвам повдигането та скоро и снимки! ;)
Шомпола от карабината върши идеална работа да се изчистят ония тръбички дет влизат свещите ROFL

За хубавите и оригинални части специални благодарности на mimo13 =D>

Прикачени файлове:
IMG_20160614_125742 (1).jpg
IMG_20160614_125742 (1).jpg [ 528.07 KiB | Прегледано 244 пъти ]

Чет Юни 16, 2016 8:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 8
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги.
По повод повдигането и повишаване проходимостта на Легасито бих искал да попитам, някой след като го е повдигал слагал ли е по-високи гуми и какви ? В една друга тема, който е заключена, колегата krassykrastev беше описал поставянето на гуми с размер 215/60/17 на легаси 2008г., но линковете които е качил със снимки и клипчета вече не са активни. Та понеже и аз съм изправен пред тази дилиме бих искал някой да пише и да качи снимки ако има с поставени по-високи от стандартните гуми на легаси 2003-2009г., да речем 215/60/17 или 215/55/17.

Благодаря предварително

Пон Юни 20, 2016 1:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3